CBR en potensiell grullgruve - hegde mot inflasjon.

Davinci_me
CBR 24.05.2021 kl 20:15 11244

Kurs: 0,43 CAD (ved påstartet innlegg)
Notert: Toronto - Canada.
Kursmål best case: Funn 20 mill OZ - 12-14 CAD
Kursmål mid case: Funn 10 mill OZ - 6-7 CAD
Kursmål low case: Funn 5 mill OZ - 3,0-3.50 CAD.
Horisont: 2-3 år.
Funn til nå: 1 mill OZ (1.8-2.0 mill oz uoffiselt).

Dette innlegget er ment til ikke å gå i dybden på detaljer men mer en helheltlig oversikt på hvorfor jeg investerer her.
Viser for øvrig til gruppen Cabral Gold Investors på facebook, for ytterligere informasjon.

Cabral Gold (CBR) er et explorationselskap, som spesialiserer seg på å bli kjøpt opp. Teamet bak CBR har lang erfaring med junior exploration, altså mindre leteselskap som blir etablert, og leter etter gull, skaper verdier for så å blir kjøpt opp av større aktører som vil utvinne de påviste ressursene. Målet for selskapet er å bli kjøpt opp når de har kartlagt området dem eier godt nok. Dem sitter nå på et unikt område i Brasil - med 100% eierskap.
Det er i all hovedsak fem punkter jeg vil trekke frem som gjør at CBR til en genial investering den neste tiden.

- Fundamentale faktorer
- Lav pris/nedsidebeskyttelse ifht påviste ressurser.
- Triggere boring og prøvesvar med 1-3 ukers mellomrom.
- Teknisk analyse.
- Hegde/gullpris/inflasjon.
- Valuta CAD vs Real

Det fundamentale faktorene nå er enkel - selskapet eksisterende gullresursser på 1 mil. oz (200.0000 oz indicated og 800.000 oz inferred).
Dette tilsvarer en oppkjøpspris alene på ca 0.70-80 CAD med dagens gullpris. Siste resultater som ikke et tatt med i beregningen er 535k oz estimat på resten av funnene til nå. CEO Allan har uttalt at man bli meget skuffet om vi ikke får påvist omlag 4 mill oz. Det tilsvarer nær 3-4 CAD i utkjøpspris med 1750 dollar pr unse gull - prisen i dag er 1844 dollar pr unse. Eller 700% opp fra dagens kurs. Jeg mener derfor at dagens nivå under 0,60 gir svært god nedsidebeskyttelse i aksjen.
Borring - selskapet har pr nå en borekampanje med tre aktive rigger. Dem eier en selv. Det skal borres 25.000 meter frem mot høsten.
Boreprøvene kommer på løpende bånd med resultater. Det vil komme børsmeldinger om boreprøver med 1-3 ukers mellomrom.
Svært konservative toppkutt på den eksisterende ressursen og bare å få dem fjernet / redusert vil øke ressursen betraktelig.

Inflasjon - hegde og gullpris.
De tre overnevnte faktorene henger sammen - ved makrouro/inflasjon stiger gullprisen. Gullprisen stiger og den stiger ganske bratt fra en bunn på ca. 1700 dollar.

Det har ikke påvirket kursen i CBR enda. Jeg tror at den enorme pengetrykking vil føre til inflasjon som igjen tar gullprisen til nye høyder. Kanskje så høyt som 2500-2750 dollar innen 12 mnd. I et urolig marked vil investorer søke og hedge sin investering, da vil CBR og andre goldminers være under kurspress som vil reprise hele CBR. Og en investering i CBR veil geare eksponeringen mot gull.
Kort - Teknisk analyse - CBR og Gull. Viser til vedlegg.

CBR er i ferd med å etablere en dobbel bunn rett over 0,40 CAD - dette vil utelukkende trigge også kortsiktige traderes og ny topp indikeres.
Potensial:
Cuiu Cuiu var den største gullprodusenten med 2 millioner. oz under gullrushet i området som var verdens største. Til sammenligning ble det funnet 200 000 gram gull ved siden av naboen TZ, som nå eies av Eldorado Gold. Deres påviste ressurs er 2 millioner. oz. Potensialet kan være ti ganger større på Cuiu Cuiu. Dette området eies 100% av CBR.
Nylig identifisert oksidgullformet av MG. Mail fra Allan (CEO) til en av admin i gruppen CBR.
Oksydlaget er veldig veldig viktig.
Hvorfor?
1. Dette materialet er på overflaten og er gratis graving - ingen boring eller sprengning vil være nødvendig, slik at gruveutgiftene vil være lave.
2. Metallurgien til oksidene antyder at materialet er veldig mottakelig for gjenvinning av gull - naturen har i utgangspunktet gjort i millioner av år det vi trenger å gjøre i et prosesseringsanlegg for hardbergmaterialet - dvs. frigjøre gullet. Derfor er det sannsynlig at minimal knusing og ingen sliping av det oksyderte materialet er nødvendig, så igjen vil prosesseringskostnadene være lave.
3. Ved MG ble dette dekkmaterialet antatt å være sterilt, og nå vet vi at det er mineralisert slik at det har implikasjoner for å legge til ekstra unser ved MG, og senker strippeforholdet og gropedybden (som vi nå skal kunne presse dypere). Alt dette har implikasjoner for tilbakebetaling og lønnsomhet.
Det er en ting hvis du må flytte, si 25Mt sterilt materiale til å begynne med for å komme til malmkroppen under. Det er en annen ting hvis alt det nærliggende overflatematerialet er mineralisert.
4. Til slutt forventer vi fullt ut å finne andre tepper i distriktet siden alle disse avsetningene og mineraliserte målene har forvitret i samme hastighet gjennom millioner av år og kastet gull. Også grunne mineraliserte tepper som er 500 meter tykke og 50 meter tykke, er tydeligvis mye lettere og billigere å målrette enn bratt dyppende smale venesoner.
Vi som et team er åpenbart veldig glade …… .. men foreløpig får ikke markedet det ... ... ennå. På et tidspunkt tror jeg det vil. "
19. mai kom det en meget bullish melding fra selskapet som var bedre enn de mest optimistiske av oss,
https://pro.ceo.ca/.../cabral-gold-drills-60m-at-35-gt...
CEO Allan uttalte dette "Alan Carter, Cabral's President and CEO commented, "These latest results from the diamond drilling at the MG deposit suggest that the recently identified mineralized oxide blanket which has resulted from weathering and overlies the MG deposit, contains much higher-grade zones than we previously envisaged and over thicker intervals. This gold mineralization occurs at or close to surface in free-digging material, much of which was assumed to be sterile in the last resource estimate completed in 2018. I said a few weeks ago that the identification of this oxide blanket could be a game changer, and these results support this view. We expect that it could significantly add to the MG resource and we are now considering the possibility of identifying other oxide gold blankets elsewhere in the Cuiú Cuiú gold district." sitat slutt.
"Oxide guld er ekstremt økonomisk og dette er mer enn hva jeg håpte på de ville bevise.. Et gjennomsnitt på 0,4 g/t var det vi fikk av vite sist.
Men 60M med 3,5 g/t er exceptionelt godt fra surface" sitat slutt, moderator CBR Investor.
I medio oktober og januar var aksjen helt oppe i 0,85 CAD - selskapet hadde da mindre reserver og har økt verdien sin kraftig ved seneste melding.
Jeg mener at alt under 0,80 er en nobrainer i denne aksjen. Gullprisen er stigende og FOMO kan komme når som helst, jeg tror CBR dobler seg ganske kjapt.

https://cabralgold.com/.../cabral_gold_-_fact_sheet_-_feb...
https://cabralgold.com/.../cabral_gold_-_mar_2021_v2.pdf...
DoktorKalle
24.05.2021 kl 21:28 10605

Well done! Dette kan bli en spennende reise :D
Davinci_me
24.05.2021 kl 21:57 10798

Ja, og tro det eller ei så får jeg kjeft for konservative kursmål ved funn av 20 mill oz.
Goldfinger
24.05.2021 kl 21:58 10782

Endelig begynner folk å våkne. Når en gjør DD her så forsvinner all tvil til alle jeg har pratet med.
Takk skal du ha :) dette blir en fin reise

Kursmålene er faktisk veldig konservative..men kan leve med de.
Redigert 24.05.2021 kl 22:09 Du må logge inn for å svare
Davinci_me
24.05.2021 kl 22:10 10748

Ja blir noen artige måneder fremover :)
Goldfinger
25.05.2021 kl 07:50 10586

Tar vi 0.60 i dag da? Hva tror dere?
bobleplast
25.05.2021 kl 07:53 10573

Håper det! Teknisk er det vel litt motstand i området vi er i nå med tidligere stort volum, men bryter vi over 0.60 omtrent kan det gå fort til 0.7+. Men selv håper jeg mest på en jevn stigning inn mot sommeren underbygget av gode nyheter.
Kibote
25.05.2021 kl 09:40 10456

Hvordan ligger det an med finansiering her? Når er det behov for neste emisjon?
Slettet bruker
25.05.2021 kl 09:47 10431

Ikke bare hedge mot inflasjon, men også mot aksjemarkedskorreksjoner. Viktig med gull relaterte aksjer og / eller ETFer i porteføljen. Så hvor viktig det var i fjor. Hadde bare for lite gull.

"Tail hedging" (Google det om du ikke vet hva det er) er viktig når ting raser. I rolige markeder ligger man ofte med tap i gull. Viktigere med gull enn sølv, ettersom sølv også brukes i industrien og faller når denne sektoren faller.

Rundt midten av mars opplevde vi endog på noen dager at gull falt sammen med aksjemarkedet. Grunnen var at mange måtte selge gull for å dekke tap og marginkall.

Konklusjon: Gull er et naturlig element i en godt diversifisert portefølje. Jo mer overkjøpt markedet blir, dess mer gull bør man ha i porteføljen.
bobleplast
25.05.2021 kl 10:04 10403

Ceo uttalte på en q&a i forrige uke at de hadde 3.2mill cad per nå og brenner rett i overkant av 500k cad i måneden. så trenger litt penger innen årsslutt. Bryr meg helt ærlig ikke om det, de kommer til å hente penger, men blir sannsynligvis en non brokered pp rettet mot noen institusjonelle investorer eller selskaper med svært lav rabatt. Mest her i skandinavia emi ses på som negativt, men i mange mining selskaper går gjerne kursen opp i etterkant av finansiering. Som referanse hentet de cash på markedskurs i fjor sommer og det var 4 ganger over subscribed.
Slettet bruker
25.05.2021 kl 10:12 10379

Generelt, gjelder ikke denne aksjen spesielt.

Skiller du ikke mellom overlevelses og vekstemisjoner?
bobleplast
25.05.2021 kl 10:43 10337

Er ikke bekymret på noen måte. Hvordan tenker du ellers et exploration selskap skal få inn penger? Det er også snakk om små beløp, for min del ser jeg på det som en "non event". Er ikke negativt å måtte hente penger til exploration når man har gode resultater å vise til, det er jo helt forventet når det er eneste alternativ. Med så svak brl som det er nå om dagen får de ekstremt mye for pengene sine. Og siden du vil skille mellom vekst og overlevelse, så vil de jo hente penger for å vokse, finne mer gull for at eksisterende ressurs vokser...
Slettet bruker
25.05.2021 kl 10:50 10306

OK.
bobleplast
25.05.2021 kl 10:58 10289

Var ikke meningen å fremstå så aggressiv i svaret, var bare at det har vært så stort fokus på penger i selskapet en periode. Mente bare at det er boreresultatene som egentlig er hva vi burde fokusere på, så kommer pengene. Oksidlaget nylig oppdaget, burde gjøre veien videre veldig veldig interessant. Management og institusjoner sitter på nesten 60% og antar selv de tar hele emi som sikkert kommer etter sommeren en gang.
thorfjelle
25.05.2021 kl 13:40 10177

Dette virker jo for å være en nobrainer? Hva er eventuell risiko her? Inflasjon er jo umulig å spå..
Slettet bruker
25.05.2021 kl 13:46 10165

Over hode ikke.

FED, OECD, IMF, BOE, NB har gode prognoser.
bobleplast
25.05.2021 kl 14:01 10130

Alltid en risiko for at man ikke finner mer gull eller at ingen vil ta prosjektet videre til slutt, men for sistnevnte hjelper det veldig med oksidert gull som vi har påvist nå. Markedsrisiko er jo selvfølgelig også relevant, men det gjelder jo alle selskaper. Aldri mulig å spå helt hva som skjer med en investering, men jeg synes selv det er veldig god risk/reward
thorfjelle
25.05.2021 kl 14:25 10099

Kan lite om dette. Men virker spennende etter å ha sett presentasjonen av selskapet på en youtubefilm! Få eksponering mot dette er kjekt for portoføljen.
Goldfinger
25.05.2021 kl 16:47 9974

I mining bransjen går aksjer OPP på finansiering. Det forstår ikke alle.
For det er et tegn at prosjektet blir noe av,det er seriøst og store investorer tror på prosjektet.
Detcen skal passe på er mining selskap som pøser på med warrants,det er typ ingen warrants i cabral nå.
bobleplast
26.05.2021 kl 09:36 9547

Burde også sjekke ut den her: https://www.youtube.com/watch?v=c_EpH5BTQyA
Skal bli avholdt nytt crux intervju denne uken også. Selv kjøpte jeg litt ekstra i går og forrige uke selvom jeg har sittet her lenge med snitt under 0.50 og vært med opp til 0.8 2 ganger. Kjøpte tilnærmet på topp til og med, synes forrige ukens nyheter var såpass bra at det var verdt å kjøpe litt til.
Goldfinger
27.05.2021 kl 22:36 9129

Crux intervju ute. Det prates om utvinning innen 12 mnd🚀


"Drill core indicates there could be 5 additional oxide blankets"

De sier også newsfloowen vil ta seg opp fremover da labbene i brazil nå ser ut til å gradvis gå mot full åpning igjen .
Og det er sjukt mange core samples inne fra de siste månedene.

Vi snakkes🤣🤣 dette blir sykt

Cabral Gold CEO Alan Carter joins @CruxInvestor

https://t.co/1qmcg9KReS

Redigert 28.05.2021 kl 04:32 Du må logge inn for å svare
bobleplast
28.05.2021 kl 12:36 8953

Ja fint intervju. Matt stiller gode spørsmål også og prøver å gå litt dypere enn når alle spørsmål er bestemt på forhånd. 100k tonn ore årlig er ikke så mye ved trial mining, men starter de med det så burde det være gode muligheter for oppskalering ved søknader. Uansett 100k tonn kan gi cashflow opp mot 10mill cad tenker jeg om de tar den delen av oksidlaget med 3g/t.

Blir spennende å se om oksidlaget også gjelder Machichie som kun er 500m nord for MG. Der har de jo tross alt gjort alle funnene ved overflaten så jeg har et håp der. Har som du sier veldig mange core samples som venter på analyse. Tipper fra juli og utover så blir det full fart med resultater, kanskje ukentlig hvertfall et par tre ganger i måneden.
Goldfinger
28.05.2021 kl 18:07 8884

Bonusen er jo at den massen må bort uansett,for å komme ned til gullet i grunnen. Her tjener de penger på å fjerne noe for å komme til high gade gullet
bobleplast
28.05.2021 kl 19:01 8853

Jo helt enig i det, men jeg hadde et håp om at de kunne kjøre på 1000t om dagen og tjent veldig gode penger.
Goldfinger
29.05.2021 kl 05:14 8758

Joda,mye vil ha mer som regel.
70 mill nok i inntekt på noe en ikke viste for noen dager siden er ikke småpenger for cabral i dette stadiet. Å sitte å ønske mye mer synes jeg blir litt....spesielt når dette egentlig skulle vært en utgift for selskapet for å komme seg ned til bedrock.
Nå var jo dette scenariet utenkelig for alle kun dager siden. At vi allerede neste år kan starte med utvinning å få inntekt samtidlig som vi skal bore 43 targets og beregne hvor store disse nye gullteppene er en skikkelig gamechanger.
Disse teppene var ikke med i noen beregninger og estimater på licensen. Alan trodde på over 20 mio oz FØR dette dukket opp.
Vi kan ende opp med 6 store deposits eller mer,open at depth og ha svært gullerik sand som mann bare kan skuffe opp .
Alan prater om at det kan være 5 slike omeråder til.
Dette er jo enormt.
Vi prater om et potensial for et verdensklasse gulldistrikt med svært svært lave utvinnings kostnader ,alt konsentrert i liten radius,i et omeråde med infrastruktur og nabofelt som også er operative.
Legg så en meget god gullpris på toppen av dette.
10-20 cad er absolutt mulig her fremover hvis dette utvikler seg slik vi tror.
CEO Alan har utviklet og solgt licenser før og har gått all in med alt han har her.Med god grund regner jeg med.
60 mio mcap er jo en vits..se på Great bear i canada. Spratt om flere tusen prosent på gode bore resultater. Uten noe gull registrert,ingen gulltepper og hardrock gold....900 mio mcap
Vi har i det minste 1 mio oz registrert og estimatene nå er over 2,2 mio oz.
Redigert 29.05.2021 kl 06:23 Du må logge inn for å svare
bobleplast
29.05.2021 kl 12:52 8629

Ja mye vil ha mer og mer skal det bli ;). Etter ca 21.30 her så sier Alan nesten direkte at det er et oksidlag over Central også, men hvor stort det er må vi vente å se, det skal vel ikke bores noe der før etter MG er ferdig boret? Så etter sommeren får vi nok svaret på omfanget der også. https://www.youtube.com/watch?v=ChjBG6V_t84
Goldfinger
30.05.2021 kl 07:50 8479

Her kommer det mange resultat på samlebånd fremover. Tipper allerede neste uke
Goldfinger
31.05.2021 kl 06:07 8246

Gullprisen ser meget bra ut nå. Tenker vi ser 2000$ om ikke lenge
Goldfinger
03.06.2021 kl 13:40 7816

The two Trial Mining Licenses over the MG and Machichie areas total 85 hectares and give the Company the right to process up to 100,000t


Redigert 03.06.2021 kl 13:46 Du må logge inn for å svare
Goldfinger
03.06.2021 kl 19:05 7717

" Very interesting move by Carter and Cabral. Feels like they are going full steam ahead towards trial mining and production. Very minimal start up costs once the Environmental Permits are approved. Cash flow then pays for extensive drill programs - think 10+ drills. In the Mines and Money interview Alan mentioned that they have had several offers made to the company and they have turned them down. I agree. Why give a crown jewel away or dilute it at this point in the early innings. This team is going to win the World Cup, first round of play. Honestly Alan, keep this up and you could work Cuiu Cuiu for the next decade and make yourself a billionaire IMO. With the shares you hold and the immense work you invested to get this “California Goldrush” equivalent locked up and near to production, the inner geologist must be crying that others are not losing their minds over the upside here. Nevermind what sits in the granite 400 meters down. Cabral will become a legendary play. Mark my words."
bobleplast
03.06.2021 kl 21:42 7631

Veldig spennende nyheter i dag for den langsiktige! Alan har snakket om at de indikasjoner på oksid på 5-6 områder. Kan vi tolka ut fra dagens nyheter at de tror de områdene er MG og Machichie som påvist, men også Central, Pau de merenda og øst for Quebra Bunde?
Goldfinger
04.06.2021 kl 11:56 7535

Problemet tror jeg er at dette er så stort at folk ikke skjønner det,de ser ikke alt.
2 highgrade deposits(snart 3) open at depth ,43 andre targets som skal bores,oxide blankets,nabofeltet som setter igang produksjonen,historien bak cuiu cuiu der verdens største gullrush fant sted. Der de plukket over 2 mio oz rett opp fra overflaten i bøtter. 2 mio oz som ble registrert,sikkert mye mer. Det gullet kommer jo fra et sted....ingen lån i selskapet,eier den ene boreriggen,ingen warrants som vanner ut aksjen,ceo og insiders sitter på utrolig mye aksjer. Institusjoner har nesten 40% og selger ikke. Dedikert ceo osv osv
Osv osv osv
Er jo helt utrolig at et 60mio mcap selskap sitter på et distrikt scale prosjekt som dette.alt innen svært liten radius og billig å utvinne
Redigert 04.06.2021 kl 12:03 Du må logge inn for å svare
Goldfinger
08.06.2021 kl 14:14 7166

News!!!

Cabral Gold Reports Multiple Intercepts at the MG Gold Deposit, Cuiú Cuiú District, Brazil, Including 17.6m @ 4.1 g/t gold and 18.1m @ 4.3 g/t gold

“The latest diamond-drill results from the MG gold deposit confirm that we have significant high-grade mineralization at depth within the main MG gold deposit and a new zone of high-grade mineralization in the footwall which has not been previously encountered. Furthermore, recent results from four RC holes drilled on a north-south section 300m west of where we recently intercepted 60m @ 3.5 g/t gold, confirm that the overlying gold-in-oxide blanket is extensive and of good grade. These results continue to demonstrate that we have significant zones of high-grade gold mineralization at depth at MG and excellent widths and grades of near surface oxide material in the overlying gold-in-oxide blanket."
— Alan Carter, President & CEO

https://cabralgold.com/news-releases/2021/cabral-gold-reports-multiple-intercepts-at-the-mg-86875/
bobleplast
09.06.2021 kl 07:36 7035

https://ceo.ca/@newswire/cabral-gold-inc-announces-10-million-bought-deal
Da var finansiering på plass, veldig spent på hvem som tar emisjonen. Håpet selvfølgelig på at de skulle få satt den enda høyere og uten warrants, men nå er kassa full og vi kan se fremover. Kanskje tar de inn en rigg eller 2 til, eller kanskje bruker de mye av pengene for å komme i gang med produksjon. Vært mye gode nyheter i det siste nå
Goldfinger
09.06.2021 kl 13:04 6972

0.80 cad warrants😍 full av cash nå. Regner med borerigg nr 4 og 5 kommer da. 13 mio $ på bok burde rekke i lang lang tid.

Warrants er jo ikke dumt når de blir satt på 0.80 cad..det er penger i kassa det 30% over dagens kurs.

Klart det er kjipt når vi ligger på 2 cad. Hahaha. Den tid den "sorg"
Redigert 09.06.2021 kl 13:14 Du må logge inn for å svare
Goldfinger
13.06.2021 kl 11:42 6576

Når vi bryter en gullpris på 2000$ ,som vi har testet 2 ganger nå,så smeller det.
Da vil vi se omtrent alle mining aksjer skyte til himmels hvis en ser tilbake. Her prates det også om mange år med bullrun for gull.
Bankene kjemper en kamp for å holde den nede før basel 3 slår in,slik at de får hamstret inn det fysiske gullet de trenger mtp den nye loven.
Inflasjon de fleste ikke har sett maken til utfolder seg også,kun starten dette.
Jeg har satt mine penger i cabral her for å være eksponert i gull og som hedge.
Enorm oppside i mine øyne,og et bra seriøst selskap der ceo sitter på uhørt mange aksjer.
Carrera
12.11.2022 kl 20:44 1512

Stille i fjøset ?