hatitchi
30.06.2021 kl 23:10 3475

"Ferd dukket opp blant Quantafuel-aksjonærene i midten av september, med en posisjon på 623.096 aksjer. Posisjonen har stått urørt frem til nå."

Siden du ikke klarte å gi meg et klart svar, så limte jeg inn det jeg fant relevant fra artikkelen. Ferd har altså investert med hele 623k aksjer, mens BASF har 10x så mye, og de kjøpte seg inn på kurs rundt 50 kr. Jeg vet ikke intensjonene til Ferd med investeringen, men det ser mest ut som en feilslått investering på noe de ikke hadde satt seg inn i og/eller forstår.

Vil anbefale deg å sette deg inn i avtalen mellom BASF og QFUEL og hvor mye BASF bidrar med før du lirer ut av deg at BASF venter på at QFUEL skal få i gang produksjonen. Overraskende nok så sier du at selskapene er avhengig av positiv fremdrift. SELVE ankepunktet mot at BASF og Vitol er positivt for QFUEL er at investeringene de har gjort i selskapet er småpenger å regne for de, at det er obligatorisk "grønnvasking", samt at de har en portefølje av prosjektet innenfor den grønne økonomien hvor de forventer at ikke alle vil bli en suksess.

Samlet synes argumentasjonen din å være skivebom, da QFUEL er en opsjon for både Vitol og BASF. Om QFUEL ikke får det til med BASF sin hjelp vil nok BASF slå fast at kjemisk resirkulering av plast i kommersiell skala forblir en utopi, eventuelt at verdens største kjemiske produsent ikke innehar den nødvendige kompetansen. Om du ikke ser det kan jeg ikke hjelpe deg.
rischioso
30.06.2021 kl 23:24 3448

RE - Senest når alarmen gikk i nest siste PoC forsøk for 5-6 dager siden, slik Bøhn beskriver PoC prosessen og alarmsystemet i Skive anlegget i ovennevnte FA artikkel, skulle Quantafuel orientert markedet om status på PoC. Særlig når QFUEL tidligere har tatt selvkritikk på for dårlig kommunikasjon til markedet.

* Hei - stopp en halv. Det ble det jo aldri sagt, det som ble sagt er følgende LES: Vi har ikke kjørt i syv dager, men i fem-seks, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn.

Quantafuel har satt seg et mål om å kjøre anlegget i Skive på 90 prosent over en uke. Det greier selskapet ikke.

MAO, målsettingen er å kjøre 1 uke sammenhengende på 90% kapasitet noe de var veldig nær ved å greie (5-6 dager) så gikk alarmen og ikke for 5-6 dager siden - en liten men betydelig forskjell.

Ja, enig i at i en perfekt verden så er det å foretrekke at meldingen kunne ha kommet før med forbehold om at alarmen ikke gikk i går kveld - og akkurat det vet vi jo ikke og av samme grunn blir det heller ikke riktig å kritisere det vi ikke vet.

Ser heller ikke hvilken forskjell en dagen før melding eller som nevnt børsstopp frem til 09:30 skulle lede til - meldingen er og blir den samme, de er nær, men ikke helt der ennå så vi får puste dypt, ta en god slurk med iskald cola og ta med oss realitetene videre som bekrefter at det faktisk går fremover og at både PoC og full kapasitet på alle linjer er nærstående i gitte rekkefølge.

Den siste skiveeierandelen ble overdratt til en verdi i overkant av (116,9m/2,88m aksjer) 40nok/aksje så kursen vil veldig snart være tilbake på 40 tallet ... ;)
Redigert 30.06.2021 kl 23:26 Du må logge inn for å svare
rischioso
30.06.2021 kl 23:46 3412

Hammers skrev Innlegget er slettet
RE - Jeg gidder ikke å sette meg inn i alle avtaler som finnes rundt et selskap jeg personlig har NULL interesse av.

* Vel, i dag har du skrevet hele 7 innlegg og det på en tråd om et selskap du påstår du har Null-0 interesse av. Selskapet du burde ha interesse av gjennom at du har investert i det har du skrevet Null-0 innlegg om i dag. Mao, du gidder mye mer enn du selv tror og tror mye om noe du ikke gidder å sette deg inn i - sånn var det med den saken og du sa det selv ... ;)
Redigert 30.06.2021 kl 23:48 Du må logge inn for å svare
Nanoq
30.06.2021 kl 23:47 3417

Jeg synes du legger mye vekt på markedskommunikasjon som en avgjørende faktor for å være en suksessfull industribygger. Tross alt er det bare noen få år siden han og Fareid m. fl. testet og videreutviklet QFUEL-teknologien, bl.a. på et lite anlegg i Mexico. Og i dag er selskapet blitt børsnotert, fått reist mange hundre millioner NOK i ny vekstkapital og fått store medaksjonærer og tekniske partnere som BASF, VITOL og LEGO/Kirkbi med ombord på denne industrireisen. Ikke dårlig spør du meg...

Men enig: Bøhn er ikke god når det gjelder kommunikasjon med markedet og media. Han mangler respekt for egne tidligere utmeldinger og for de mange små aksjonærene som ofte er blitt etterlatt i et info-tomrum p.g.a. manglende oppfølgning/korreksjon av tidligere info.

Men etter min mening er Bøhn dyktig og på forkant når det bl.a. gjelder valg av store partnere, og når det handler om strategiske besluttninger som sikring av råvaretilgang med kjøp av Geminor, og partneravtaler med andre store avfallsselskaper som tyske Remondis og italienske Corepla.

Jeg tror fremdeles at dette går rette veien - med noen humper og dumper underveis. Og jeg tror fremdeles at han er en god mann for selskapet og den videre veksten og utviklingen.
Slettet bruker
30.06.2021 kl 23:55 1505

Hammers skrev Innlegget er slettet
Ikke på noen som helst måte. Men jeg utøver kritikk når jeg mener det er berettiget. Det jeg kritiserer, er QFUEL sin kommunikasjon til markedet. Har fortsatt ståltro på QFUEL.
Redigert 06.07.2021 kl 09:50 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.07.2021 kl 00:15 3389

FA artikkelen er litt vag og upresis, og gir rom for interpretasjoner.

Men den sier følgende:
• PoC = «Kjøre anlegget i Skive på 90 prosent over en uke.» = 7 dager.
«Vi har ikke kjørt i syv dager, men i fem-seks. Vi har slitt med oppbygging av partikler i systemet som har skapt trykkfall. Da går det en alarm og en driftsstans.»

Så hvis de i går (30.06) fikk en driftstans pga en alarm før børsen åpnet, etter å ha kjørt i 5-6 dager - visste de for 5-6 dager siden at de IKKE vil nå PoC i Q2 - og da skulle de - ifølge egne tidligere lovnader - ha informert markedet.

Det jeg virkelig kritiserer, er at de før siste PoC forsøk - som startet for 5-6-7-X dager siden - aldri har klart og kjøre Skive på 90 % i mer enn 5-6 dager. Da burde de, FØR de de startet siste PoC forsøk, ha orientert markedet om at det ikke var 100% sikkert at de ville nå PoC i Q2.

Redigert 01.07.2021 kl 00:24 Du må logge inn for å svare
rischioso
01.07.2021 kl 00:36 3375

Sett på annen måte (etter en god slurk med iskald cola) så ser jeg det slik - om det var den sjette dagen i går så kunne de ha kjørt ut dagen i dag for å prøve å nå målsettingen på 7 dager og fortsatt ha meldt innenfor Q2 enten sent i kveld alternativt før åpning i morgen tidlig. Mao, det virker å ha vært et testjag helt frem til i dag. Har det ikke det så skal det kunne kritiseres, men var det det så var meldingstidspunktet legitimt selv om man fortsatt kunne stille spørsmålstegn om og rundt 3 minutters intervallet før åpning - MEN noe man ikke hadde stilt spørsmål ved om meldingen var som man håpte på - det er noe der ... ;)
Redigert 01.07.2021 kl 00:45 Du må logge inn for å svare
Thesistulling
01.07.2021 kl 02:15 3330

Foreslår vi enes om ETT selskap hvor Hammers kan utnytte sine kunnskaper om TA slik at vi alle kan dra nytte av det.
Et som det er fornuftig å bruke TA på selvfølgelig.

Vinn/Vinn for alle parter.



Noryng
01.07.2021 kl 08:01 3083

Holymoses25 skrev Innlegget er slettet
Nå har det seg vel slik at Quantafuel faktisk ikke har meldt at "de ikke får det til". Heller tvert om, de har vel meldt at de kom nesten i mål i Q2 og har nå satt et nytt mål å være operativ 90% i løpet av Q3.
En kan vel anta at det er en grunn for at de har tatt over hele skive anlegget, og min oppfatning er at de hadde ikke gjort dette om de ikke var sikker på å få skive up and running.
Nå er jo Quantafuel mye mer enn Skive, er det noen andre som har observert stor aktivitet i Kristiansund?
Vedrørende trading så kan man alltid i ettertid si at man har rett eller ikke slik som han Hammers. Alt handler om timeing, ganske sikker på at han plutselig forsvinner helt og bør spise hatten sin i løpet av Q3.
For egen del så har jeg vært inne og ute av Quantafuel noen ganger, og det med gevinst.
Holymoses25
01.07.2021 kl 12:02 2810

Grattis med trading og gevinst. Hopper på når nede i 28 igjen.
Innen dess så sitter jeg på gjerde og trur vi skal ned -10% idag også.
Slettet bruker
01.07.2021 kl 20:46 2583

 
Slik jeg ser det, er det misforståelser rundt gårsdagens børsmelding:  https://newsweb.oslobors.no/message/537181
Børsmeldingen sier noe om TO FORSKJELLIGE TING. Som alle journalister har misforstått, pga manglende kunnskap om QFUEL, muligens også andre.

Ifm 2021-Q1 sa QFUEL ledelsen følgende:
1:  Forventer PoC i slutten av 2021-Q2.
2:  Forventer full drift i Skive i slutten av 2021-Q3.


Om punkt 1 sier børsmeldingen følgende:
«For us, it has never been a question if we will reach proof-of-concept in Skive, but when. We are working hard to reach it and had hoped to mark that milestone by the end of this quarter, but we are pleased to have set weekly records for production stability and volume, and remain confident that we will reach proof-of-concept SOON

Dvs. at startet de i går eller i dag et nytt PoC forsøk, etter justeringer, kan PoC komme om 1 uke - eller om 2 uker etter neste PoC forsøk - eller om 3 uker etter PoC forsøket deretter - osv. Det er det de sier, når de forblir sikre på at de vil nå PoC SNART («remain confident that we will reach proof-of-concept SOON»). Og SNART er ikke om 4,5 måneder - i midten av 2021-Q4.


Om punkt 2 sier børsmeldingen følgende:
«But it remains a reality that delivery times for key components have increased dramatically and that many suppliers are not able to deliver according to agreed schedules. Due to this, the planned project completion will be postponed from the end of Q3 2021 to mid Q4 2021.»

Dvs. at full drift i Skive er utsatt fra slutten av 2021-Q3 til i midten av 2021-Q4 pga forsinkelser, utenfor Quantafuels kontroll, av leveranser av nøkkel-komponenter. For de som har fulgt med i timen, evt er investert i shipping, bør det IKKE være noen overraskelse. Mange opplever forsinkede leveranser av ting produsert i Asia, spesielt hvis de inneholder halvleder-brikker. Ifm 2020-Q3 eller 2020-Q4 sa QFUEL at de for å oppnå full drift i Skive må bygge anlegget noe om iløpet av denne sommeren. Denne ombygningen blir forsinket med 6-7 uker pga forsinkede leveranser av ting de trenger til ombyggingen.

Redigert 02.07.2021 kl 10:31 Du må logge inn for å svare
rischioso
01.07.2021 kl 21:30 2524

Ja, det var flere som misforstå i går og spesielt om de vektlegger hasteartikler med mange skriveleifer av forskjellige årsaker kanskje mest pga mangel på detaljkunnskap så det ene tok det andre uten at man egentlig leste eller forstod alt det positive meldingen faktisk inneholdt og dermed ble det ikke overraskende en kortsiktig overreaksjon ...

Tror nok derfor det vil være mange som blir tatt på senga om ikke lenge når PoC meldingen tikker inn tidligere enn veldig mange ser for seg for legger vi selskapets melding til grunn (og det må vi jo) så var de nesten der her om dagen - uansett godt å få ut alle de kortsiktige lykkejegerne som okke som hadde solgt seg ut på news så det kan bli en rolig innhenting fremover frem til raketten antennes - denne gang med retning nordover - tic/tac ... ;)
Redigert 01.07.2021 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
Nanoq
01.07.2021 kl 21:53 2515

En veldig fin oppsummering av børsmeldingens sentrale innhold. Og helt enig: PoC kan komme hver dag som helst, de var meget tett på å komme i mål i denne omgangen, bare 1-2 døgn avgjorde at de ikke kom i mål som tidligere utmeldt.
Redigert 01.07.2021 kl 21:53 Du må logge inn for å svare
Vandalen
01.07.2021 kl 23:12 2388

Hammers skrev Innlegget er slettet
Tror du Hammers må pusse brilleglassene dine istedenfor linjalen, før du leser børsmeldinger🤓 for du faller inn i rekken med uopplyste spirrevipper som feilaktig konkluderer utifra egen feiltolkning.
Mulig du også burde kikke litt mer nøye på kalenderen før du formidler noe🗓🥸
Redigert 01.07.2021 kl 23:13 Du må logge inn for å svare
Thesistulling
02.07.2021 kl 00:03 2320

Fatter bare ikke at enkelte henger seg så til de grader opp i noe de hverken har teknisk forståelse for, eller eier......

Eller jo, jeg skjønner det, men jeg skal ikke utdype.
reee
02.07.2021 kl 06:46 2182

Noryng skrev Innlegget er slettet
Hihi, sitter og diskuterer og er enig med seg selv ^^,
oivindl
02.07.2021 kl 08:52 2054

Hvem som har hvilke nick er en avsporing av debatten. Jeg tror også det har svært lite effekt.
Det er lov å være enig med andre debattanter, også nesegrus beundring er lov.
Saklige argumenter og påpeking av haltende logikk og svak argumentasjon hos de man er uenig med, har etter min mening langt større effekt.
Min erfaring er at nedlatende kommentarer ofte preller av, men påvisning av feil samt mangel på kunnskap og forståelse, lettere trenger gjennom skallet.
Det er en generell betraktning fra min side.
1013
02.07.2021 kl 09:42 1997

Holymoses25 skrev Innlegget er slettet
Et par år hvor har du det fra, endnu en der bare ønsker at skræmme sig til billige aktier.
Holymoses25
02.07.2021 kl 10:06 1982

Kun litt ironi da QFUEL ikke har vært tydelige i info til aksjonærene.
De har sikkert 100% drift innen 12 mnd.
rischioso
02.07.2021 kl 13:02 1918

Selskapet har vært tydelige nok, men markedet virker ikke helt å ha fulgt med i timen.

Markedet virker å ha forventet PoC i løpet av Q2 og når PoC ikke kom så valgte markedet å ikke se på den faktiske statusen - altså fremdriften det siste kvartalet og hvor nære de egentlig var målsettingen om 1 ukes drift på 90% kapasitet - her gikk alarmen etter 5-6 dager så ytterligere justeringer må tas før 7 dagers uten alarm vill oppnås og således vil PoC komme noe senere og i så måte hvilken dag som helst.

Så meldingen var 2-delt - PoC vs full drift.

Mao, POC er veldig nær hvor målsettingen om PoC ikke gikk som ønsket i løpet av Q2, men vil uansett komme først hvor tidspunktet er satt til snart.
Målsettingen om full drift er skjøvet frem i tid fra slutten av Q3 til midten av Q4.

Mao, ikke store forskjellen fra tidligere hvor kursen ble straffet hardt basert mer på egne forventninger enn selskapets egne meldte forventninger i kombinasjon med at ting er blitt forskjøvet tidligere noe som trigget markedets svart/hvite holdning.

Av samme grunn vil nok mange også bli tatt på senga når PoC meldingen tikker inn da den kan komme hvilken dag som helst ... ;)
Redigert 02.07.2021 kl 13:05 Du må logge inn for å svare
JML
02.07.2021 kl 13:29 1912

5-6 dager.. Enten var det 5 dager ellers så var det vel 6 dager. Merkelig lite presis uttalelse i en virksomhet med helt presise mål...
rischioso
02.07.2021 kl 13:59 1899

5-6 dager betyr mer enn 5 og mindre enn 6 da 1 dag er definert i timer og alarmen, ja den tar jo ikke hensyn til når på dagen den skal gå for at tallet skal bli eksakt - mao, uttalelsen var nok presis nok - igjen så virker det å bunne ut i mangel på en presis forståelse hos mottaker av det som faktisk ble meldt ... ;)
Redigert 02.07.2021 kl 14:20 Du må logge inn for å svare
Torashe
02.07.2021 kl 14:23 1966

Blir flott når di klarer 7dager, da mangler bare 358 dager for full drift pr år 😉
rischioso
02.07.2021 kl 14:31 1955

Det er jo ikke slik det henger sammen. Når man først har fått 1 linje opp og gå 100% noe som er den aller største utfordringen så blir det også mye enklere å få de neste på samme nivå. Den samme utfordringen for antall gjenspeiler seg i tid. Så har man først fått noe til å fungere stabilt over en bestemt tidsperiode som i dette tilfellet var satt til 7 dager hvor alle prosesser da er kjørt feilfritt flere ganger noe som igjen øker sannsynligheten betraktelig for at stabiliteten opprettholdes.

Mao, så snart man kan vise til en stabil drift over 7 dager så er de fleste utfordringene historie - derav PoC - og som selskapet nettopp meldte så er vi veldig snart der ... ;)
Redigert 02.07.2021 kl 14:42 Du må logge inn for å svare
Sickip
02.07.2021 kl 18:34 1839

Jeg er fullt lastet. Ser ut som bunnen er nådd. Nå er det bare å avvente POC. Så er vi nok kjapt på gamle høyder ++ Lykke til alle medaksjonærer!
John8
02.07.2021 kl 20:23 1778

Ja, alle har oppfattet dette nå:
Iflg Rich er selskapets kommunikasjon perfekt.
Det er bare vi idioter av aksjonærer / markedet som ikke greier å lese.