ELOP - Verdiøkning!

Myrabakk
ELOP 01.06.2021 kl 09:06 32885

ELOP må da ha blitt helt avglemt på børsen? Jeg har lest meg litt opp, og ser at Horpestad m/fl er i ferd med å bygge opp et nytt miliardforetak.

Elop gikk på børs med en produktidé og prototype på rullende betongscanner. Det er ikke noen andre konkurrenter som har scannere på hjul, men det finnes flere som har ulike flyttbare løsninger. Effektiviteten med en rullende scanner er mye høyere, og derfor ettertraktet.

Selskapet kjøpte opp Simplifai for softwarekompetanse og analyseredskap av data. Mens vi venter på masseproduksjon og prosjekter så tjener Simplifai penger og går i pluss for selskapet. Nå på fredag skal Elop restruktureres av ulike årsaker. En av grunnene er at software og hardware skal separeres i selskapsstrukturen, der de vil gå inn med ulike multipler i verdsettelsen.

En slik verdisyning har vi sett tidligere. Hex justerte ut Purus med verdien 27,2 kr fra morselskapet, men eier vel fortsatt 85% av selskapet, og slik fikk de realisert og vist de underliggende verdiene. Dette skjer nå i Elop også. Her er det et miljøvennlig scannerselskap og et softwareselskap. Ser vi en re-prising av Elop nå?

Elop har dessuten tilbakekjøp av nesten en halv prosent av selskapet gående, der aksjene skal selges til de ansatte som incentiv med 20% rabatt.
Slike ansatteordninger går ofte via opsjoner, men siden Elop ikke har cashbehov nå så er dette mulig å gjøre, og utvanner ikke aksjonærer.

Fremover vil det vel også skje mye spennende. Kontrakten om Insight crawler blir virkelig spennende! En Spidermanaktig robotklatrer fra Dekra påbygd med Elops scanner for inspeksjon av loddrette konstruksjoner! Denne finnes det ikke maken til, og det er vel ikke tall på hvor mange plattformføtter, skyskrapere, vanndemninger og diverse som skulle vært inspisert effektivt? Kontrakten er under utbikling, og meldes i august, med produktlansering tidlig 2022.

Er det noen som sitter på noe spennende info om Elop, så del gjerne!🙏
besson
01.06.2021 kl 12:47 16327

"Avglemt" vet jeg ikke om den er, men børsen begynner å bli ganske full av selskaper som skal tjene "en milliard" i 2024/5. Disse selskapene synker litt nå etter noterings-bonanzaen og økende frykt for inflasjon. Den forrige Elop-tråden inneholder det du nevner pluss mye annet.
Myrabakk
01.06.2021 kl 16:01 16205

Ok, takker for svar! Jeg tenkte vel egentlig mest på om det er noe nytt i forhold til samarbeidet med Dekra eller noen av de andre samarbeidspartnerne de har aktivitet og prosjekter sammen med.

Den andre tråden var ikke akkurat veldig oppdatert i forhold til dette nyeste prosjektet, så jeg tenkte kanskje det var vanskelig å finne frem for nye interesserte når det er noe fakta, noe fagstoff, noe spennende nytt, og masse diskusjon imellom. Jeg leste gjennom ca 150-200 innlegg, og det tar tid å sette seg inn... Tror det er 200 innlegg igjen som jeg ikke kom gjennom nå.

Jeg hadde vel egentlig intensjon om å kjøre Elop inn som mitt tips for ukens aksje i Shareville, men det kan vel kanskje være litt for lite interesse foreløpig.

Det hadde vært interessant med litt graving i patenter, kunder, marked og teknologisk fundament, men kan ta opp igjen tråden dersom interessen blir større👍
Redigert 01.06.2021 kl 16:02 Du må logge inn for å svare
Rosenthal
01.06.2021 kl 19:27 16126



Jeg synes det var fint at du lagde en ny tråd Myrabakk, da den gamle har blitt lang og uoversiktlig, men kunne du lagt inn en link til den forrige tråden i åpnings innlegget ditt hadde det vært supert? Da kan vi jo fortsette med denne her.

Aksjeamatøren
01.06.2021 kl 20:46 16069

Hvordan tenker du å sjekke interessen? Tror det er flere som følger og leser trådene, men når det ikke er noe nytt og man har diskutert de ulike scenario tidligere sitter man nå og venter. Når selskapet melder nytt kommer skribentene tilbake.
Jeg har snappet opp litt aksjer nå på 5tallet og regner med det kommer noen kursdrivende mld snart. Bunnen er nådd virker det som så bare plukke de få aksjene som er til salgs her nede.
Babbai
02.06.2021 kl 07:20 16069

Godt å se at du også har fått øynene opp for ELOP. Både ELOP og ELABS er selskaper som baserer seg på ultralyd. Begge har foreløpig gått under radaren til de fleste investorene på børsen. Når det gjelder ELOP, er nok mye av grunnen at ting tar litt tid. Konseptet er kjempebra og vil helt klart ha stor verdi for samfunnet.

I motsetning til Elabs som har veldig mange patenter, virker det som at ELOP kun har et eller et par patenter. At det er flere, er nok fordi de er oppdatert eller er på ulike språk. Jeg leste nettopp gjennom patentet i første link nedenfor (WO2017217862A1). Patentet i link nr. 2 virker å være en tidligere versjon (please correct me if I'm wrong).

På kvartalspresentasjonene har Elop nevnt flere interessante bruksområder. Patentet gir også tydelig uttrykk for at scanneren ikke bare kan brukes på betong, men også mange andre materier.

Her er noen interessante utdrag som går mer på marked enn de tekniske spesifikasjonene:

- The present invention relates to a module based device for ultrasonic signal emission and reception of reflected ultrasonic signal enabling non-destructive analysis of solid material such as in roads, bridges, constructions, pipelines, tanks, off- and on-shore, aerospace, space and sub-sea.
- Examples of other constructions can be, for example, an airplane wing construction, or a gas tanker/ship designed to transport LPG, LNG or liquefied chemical gases in bulk or the like.
- Although the examples given above is directed towards instruments used on the ground, it shall be understood that the invention can be adapted to be used in aerospace and space environments, wherein the instruments are arranged to inspect for example space installations, and air planes.
- Although the examples given above is directed towards instruments used above ground, it shall be understood that the invention can be adapted to be used in sub-sea environments, wherein the instruments are mounted on for example an OV to inspect sub s a installations, pipelines, and the like.

Dette med sandwich structures er også ganske interessant. Maskinen kan altså stilles inn til å sjekke et av flere lag i en slik sandwhichstruktur:

- In one embodiment of the invention, the invention may be used to find welding flaws, and delamination/air pockets in sandwich structures, such as used in ships or wings (planes, wind turbines). Such sandwich structures may be constructed of multiple layers of different materials. All with potentially different response features relative ultrasonic signals of specific frequencies. The present invention may be controlled in a manner to optimize the response at the specific depth of the test material where a specific sandwich layer interface is located. One could for example examine the interface between the innermost glass fiber layer and the core material in a 3 layer construction comprising an inner glass fiber layer, an outer glass fiber layer and a core polystyrene layer. Other materials and other number of layers may be used.

Når det gjelder den tekniske oppbyggingen av maskinen, vil jeg si det meste er beskrevet godt i patentet. Patentet er veldig detaljert og omfatter mange bruksområder og måter å bruke maskinen på (f.eks. med fjernkontroll og ved å montere den på en carriage (altså f.eks. Insight Crawler som Myrabakk refererer til), ref.: The carriage may comprise means for driving the carriage, e.g. an electromotor (not shown), remote controller features, and further comprise energy source or sources, handles 205 for manually pushing and/or steering the carriage and means for wireless communication with an external control unit (not shown).)

Et drømmescenario får vel være at ELOP ser til Xiaomi og andre produsenter av robot-støvsugere og lager tilsvarende maskiner som kjører rundt på demninger, vindmølleblader, broer, bygninger etc. automatisk 24/7. Da trenger man bare å flytte maskinene fra et sted til et annet når objektet er ferdig scannet og kartlagt.

https://patents.google.com/patent/WO2017217862A1/en?assignee=Elop+AS&oq=assignee:(Elop+AS)&sort=new

https://patents.google.com/patent/WO2016043596A1/en?assignee=Elop+AS&oq=assignee:(Elop+AS)&sort=new#citedBy
Myrabakk
02.06.2021 kl 07:55 16024

Tusen takk for meget godt svar!
Jeg har fulgt Elop noen måneder, men har vært usikker på hvor reell tidshorisonten for selskapet har vært. Uten gjennombrudd på det tekniske (scan), kun kontrakter på software (Simplify), så var ikke selskapet interessant å investere i for min del. Når nå første pre-kontrakt er klar, og jeg har fått presentert en tidsplan for kontrahering og produksjonsstart så snakker vi plutselig om en stor de-risking av selskapet.

Jeg har nå fått kjøpt mine første aksjer her, (bare en liten post foreløpig) og har ikke satt noen tidshorisont, annet enn minimum Q1 2022 når Insight Crawler er lansert.

Jeg setter meg alltid godt inn i et selskap før jeg putter pengene mine i det, så da er det kjekt med slike forum for deling. Jeg har størsteparten av min investering i to andre lovende selskaper, men det er alltid interessant med vekstselskaper som ser ut til å være underpriset når det ser ut til å nærme seg gjennombrudd.

Jeg skal fortsette å lese meg opp, så skal jeg se om jeg kanskje dykker en runde inn i patentene til Elops samarbeidspartnere for å se om det ligger noen ledetråder til prosjekter som kommer der.

Takk igjen for svar Babbai👌
StevenG
07.06.2021 kl 14:44 15678

ELOP AS - INTERN OMORGANISERING - FORSLAG OM "DROP DOWN" FISJON
Som redegjort for på generalforsamling 21. april 2021 har Elop AS til hensikt å restrukturere Selskapet. Dagens virksomhet i Elop AS vil skilles ut og etableres i et eget datter selskap ved navn Elop Technology AS. Formålet er å skape en holding struktur der den operative virksomheten ligger organisert i datterselskaper. Simplifai AS vil fortsette å være et datterselskap under Elop AS. Restruktureringen vil skje under regnskapsmessig kontinuitet. Første ledd av omorganiseringen vil være gjennomføring av en fisjon, der det vesentlige av virksomheten som i dag drives gjennom Elop AS overføres til nytt selskap ("Newco") gjennom fisjon, hvor samtlige aksjonærer i Selskapet får utstedt aksjer i Newco. Newco vil deretter umiddelbart fusjoneres med det heleide datterselskapet Elop Technology AS. Etter omorganiseringen vil Selskapet være et morselskap med to datterselskaper, Simplifai AS og Elop Technology AS. Dagens aksjonærer i Selskapet vil videreføre sitt eierskap i Elop AS uendret. Styret har på denne bakgrunn utarbeidet en fisjonsplan for utfisjonering av virksomheten, samt en fusjonsplan for den umiddelbare etterfølgende konsernfusjonen mellom Newco og Elop Technology AS
Kalle 1
07.06.2021 kl 15:09 15658

Det er greit.
Men jeg stiller meg følgende spørsmål; hvordan vil min inv. kapital tjene på dette?
Kommer tidlig inn i nyoppstartet selskap?
Hva er det som gjør at jeg vil tjene mere penger på dette, enn om jeg bare hadde Elop-aksjer?
StevenG
07.06.2021 kl 15:36 15626

Du vil få like mange aksjer i det nye tek selskapet som du har i ELOP idag. Fristen du må ha for å ha aksjene for å få de nye er ikke satt, men tipper det kommer en børsmelding rimelig snart. Blir litt som Aker solution hadde, hvor man fikk utbytte aksjer i AOW og ACC , men her får du 1 til 1. Da får du plutselig to selskap for samme sum og det kan bli veldig spennende å følge.
StevenG
07.06.2021 kl 15:37 15654

du får da Mor og datter for kjøpet av mor . Virker også nå som 5.2.-5.5kr pr aksje er en satt bunn med innsidekjøp langt over dagens kurs.
Kalle 1
07.06.2021 kl 17:24 15597

Jeg kjøpte mora,og fikk prakket på meg en datter jeg ikke vet noe om?
Spøk til side,jeg sitter i ro i båten med mine 50000 aksjer i Elop
Litt morro skal en da unne seg!🤘
StevenG
07.06.2021 kl 18:34 15540

😅 Ja blir ett spennende selskap å følge de neste årene
StevenG
08.06.2021 kl 11:22 15464

https://newsweb.oslobors.no/message/535307
Elop kjører videre med tilbakekjøp, garantert fordi aksjen er lavt priset nå
Aksjeamatøren
08.06.2021 kl 11:45 15426

Enig, de vil handle inn flest mulig aksjer til lavest pris. Ettersom dem ikke fikk kjøpt kvoten, utvider de tidsrommet for å kunne handle uten å påvirke kursen. Har ikke sett de har utvidet antall aksjer, kun tidsrommet.

Kjøper selv litt mere på lave 5tall, tror kursen blir en god del høyre over sommeren, men mange utålmodige på børsen.
StevenG
08.06.2021 kl 13:07 15359

De vil vel sikkert kjøpe tilbake for å ha en god eieandel i det nye selskapet siden man fikk aksjer tilsvarende 1/1 av det du sitter med i ELOP AS.
Myrabakk
08.06.2021 kl 13:27 15358

Er ikke Elop som skal sitte på disse aksjene. Aksjene selges til de ansatte med 20% rabatt og 6mnd binding for at de ansatte skal eie en del av egen arbeidsplass. Alltid positivt med bedrifter som har ansatte som medeiere.
Blygen
08.06.2021 kl 15:03 15257

Bunnen er nådd...:)
veteran
08.06.2021 kl 16:00 15217

Ser ikke pent ut dette, kun selgere i overtall en lang stund nå, faller nok ned til/eller under da denne gikk på børs. Ikke mange som har tjent penger på denne det siste halve året. Nyhetstørken gjør også sitt. Tror ikke det skjer noe før om ett år eller to så ingen hast med å kjøpe.
StevenG
08.06.2021 kl 16:27 15192

Aksjene blir spist opp på lavt 5 tall, jeg var med på reisen før lansering og gikk ut ikke helt på toppen, men med ok profitt. Klarer ikke se for meg denne på lavt 4 tall uten at styret kjøper selv eller at ELOP kjøper alt tilbake. Dette kjøpsprogrammet sikrer kortsiktig nedside.
Kalle 1
08.06.2021 kl 18:14 15141

Klarte ikke å styre meg,så jeg kjøpte 5000 stk til i dag...
Aksjeamatøren
08.06.2021 kl 19:27 15089

Kom vel på børs rundt 5 eller 5,50? Jeg kjøpte mine første elop på 5,67 og solgte på 8 og 7kr etter lang stillhet fra selskapet. Inne igjen nå og kjøper stadig litt på disse kursene. Tror ikke aksjen skal under 5kr, men får se. Tror heller ikke det blir nyhetstørke i et år. Dette er en ledelse med fokus på verdiskapning og aksjonærvennlig. Bare tilbakekjøp av akajer for å gi til styret sier sitt framfor å utstede opsjoner som fører til en liten utvanning.
digfrack
14.06.2021 kl 08:08 14616

Ny avtale for ELOP/Simplifai som ble meldt på fredag. Dog ikke børsmeldt ser det ut til.

https://www.simplifai.ai/en/news/simplifai-bags-deal-with-home-first-finance-company-in-india/
Kalle 1
14.06.2021 kl 12:42 14447

Og kursen, ned 4,5%
Snåle greier!
Osvaldsen
14.06.2021 kl 12:58 14417

Kjøper litt i dag, Regner med positivt nytt innen 3mnd.

Osvaldsen
veteran
14.06.2021 kl 16:26 14337

Flere og flere som kaster kortene her nå, trendbilde hos Investteck er ikke pent, skal vi under 5èren etter hvert?
Myrabakk
14.06.2021 kl 17:33 14271

Det ser ikke ut som noen som kaster kortene for meg. (Bortsett fra 2 som har holdt på med kortkasting ganske lenge). Nøyaktig samme salgsmømster som har vært de siste ukene. Det legges ut flere poster på 1 aksje, og så 1-2 poster på noen tusen aksjer noen øre billigere. Disse ser da på Nordnetappen ut som underpriset i forhold til resten av aksjene, og sjal lojke oss til å kjøpe. Problemet for selgeren som holder på nå er at han ikke er alene. Det er 2 som selger. Disse 2 er relativt store eiere, og for ei ukes tid siden hadde de 500k og 700k aksjer (omtrentlig etter hukommelsen, Dette er Sora og Storebrea.)

Begge ser ut til å tenke seg ut, og da er det ikke så stor nok interesse for kjøp til å holde kursen stabil. Tenker at en av disse fikk ut 200k aksjer i dag, og stemmer det at det er Sora, den mest aggressive selgeren, så utgjør dette kanskje 1/3 av reell aksjepost, siden de har solgt en god del hver dag.

Dette betyr, dersom min antakelse er riktig, at det er under 1 mill aksjer fra disse to eierne som skal ut. Med dagens omsetning så kan det skje på ei uke. Det er stort sett ikke noen andre på topp 50 som selger, så det skal forhåpentligvis fort opp igjen.
Redigert 14.06.2021 kl 17:34 Du må logge inn for å svare
veteran
14.06.2021 kl 18:19 14248

Det er mulig du har rett at det er to selgere og at det er liten interesse for selskapet og derfor siger kursen nedover. Jeg her holdt på i aksjemarkedet i mange år og fulgt analysene til Investteck på selskapene jeg har investert i og trender lyver neste aldri. Kommer man inn i trender enten stigende (interessen er tilstede og driver kursene) synkende (interessen for selskapet er synkende og kursen synker) har dette lett for å vedvare til man ser kjøpsignaler eller salgsignaler som avslutter trendene.

Synes også det er merkelig at de som sitter på store poster ikke går inn å bremser dette nedsalget, men sitter å ser på på at kursen siger nedover.

Har vært en gang inne i selskapet det var i 2010 rett etter børsnotering, men solgte med ut når det første trenden stoppet, ikke på toppen, men en % i gevinst.
Følger med på selskapet, men venter med inntok til jeg får et kjøpsignal som sier at nedtrenden er slutt.
veteran
14.06.2021 kl 20:17 14157

Rettelse: Inngang i august 2020 rett etter børsnotering, men solgte meg ut når den første trenden stoppet, med en pen % gevinst.
StevenG
15.06.2021 kl 08:58 13963

https://newsweb.oslobors.no/message/535912

10% opp på snittprisen på tilbakekjøp , enn dagens pris .. så det er ikke gærnt :)
Kalle 1
15.06.2021 kl 11:21 13886

Tror nok vi må vente til verden er blitt litt mer "normal"igjen,før skanning av betongkonstruksjoner er på "topp i nyhetsbildet".
Men på sikt har jeg trua.
Osvaldsen
18.06.2021 kl 09:08 13521

Nytt samarbeid for Simplifai.

June 15th, 2021 – Elop’s AI business unit Simplifai has entered into a strategic partnership agreement with the license specialists company Crayon AS.

Crayon is headquartered in Oslo, Norway, and with more than 2000 employees in over 50 offices in 35 countries, they operate a global, customer-first, and vendor-agnostic IT consultancy.

As part of the agreement, Crayon will include Simplifai’s AI-driven systems in its offering to support public and private sector clients in facilitating automatic receipt and management of e-mails and user or customer enquiries, including documents that needs to be managed.

“We are very happy to get Simplifais solutions easily available for our customers in both private and public sector. We already have about 70% of Norwegian Public Sector, and thru this partnership Simplifai gets access to this market.” says Michael Larsen, Sales Manager at Crayon.

Public sector growth strategy

Entering into the agreement with Crayon is a part of Simplifai’s strategy to grow revenues from public sector.
In February, Simplifai signed a breakthrough agreement in public sector with National Archives Services of Norway which has generated several requests from Norwegian municipalities.

“Documentation requirements in the public sector are strict, and the volume of correspondence and documents that are exchanged between municipalities and its “customers” – their local population – is almost incomprehensibly high. Hence, Simplifai’s AI-driven technologies, which help our clients to automate these processes, could play an important role in modernising the public sector and free up public servants’ time,” says Bård Myrstad.


Osvaldsen
Blygen
18.06.2021 kl 09:12 13512

Det bygges sten for sten....say no more..:)
Rosenthal
21.06.2021 kl 23:33 13168


Enda en sten ble lagt i dag, statens veivesen har meldt seg på... https://elop.no/elop-enters-rd-partnership-with-norwegian-public-roads-administration/
Blygen
22.06.2021 kl 01:17 13106

Kan ikke se at det er børsmeldt... kanskje på sin plass?.... uansett, enda en viktig brikke er satt i puslespillet...:)
Blygen
25.06.2021 kl 12:29 12703

Under "radarenselskap"....:)...hysj
Kalle 1
26.06.2021 kl 09:39 12507

Inngått AI-avtale med knif trygghet forsikring.
Record
28.06.2021 kl 08:23 12170

Ser Crayon vil hente kapital for mulig oppkjøp, kanskje de ser potensialet ?
Kan bli kostbart for dem å profitabelt for oss :-)
Record
30.06.2021 kl 14:35 11891

Ennå en ny kontrakt , ytterligere fall ?
Noe som ikke rimer her .
Kalle 1
30.06.2021 kl 16:01 11810

Tror vi må vente på kursøkning, til de har solgt noen scannere som viser at de holder mål. Altså når verden har normalisert seg. Omsetningen er jo nesten fraværende, så når/om den begynner å fyke nordover, kan det gå fort.Veldig fort. Bare å akkumulere for den som har "trua".
Record
30.06.2021 kl 16:27 11778

Plukker litt hele veien , stort potensiale i denne !