ELOP - Verdiøkning!

Myrabakk
ELOP 01.06.2021 kl 09:06 32881

ELOP må da ha blitt helt avglemt på børsen? Jeg har lest meg litt opp, og ser at Horpestad m/fl er i ferd med å bygge opp et nytt miliardforetak.

Elop gikk på børs med en produktidé og prototype på rullende betongscanner. Det er ikke noen andre konkurrenter som har scannere på hjul, men det finnes flere som har ulike flyttbare løsninger. Effektiviteten med en rullende scanner er mye høyere, og derfor ettertraktet.

Selskapet kjøpte opp Simplifai for softwarekompetanse og analyseredskap av data. Mens vi venter på masseproduksjon og prosjekter så tjener Simplifai penger og går i pluss for selskapet. Nå på fredag skal Elop restruktureres av ulike årsaker. En av grunnene er at software og hardware skal separeres i selskapsstrukturen, der de vil gå inn med ulike multipler i verdsettelsen.

En slik verdisyning har vi sett tidligere. Hex justerte ut Purus med verdien 27,2 kr fra morselskapet, men eier vel fortsatt 85% av selskapet, og slik fikk de realisert og vist de underliggende verdiene. Dette skjer nå i Elop også. Her er det et miljøvennlig scannerselskap og et softwareselskap. Ser vi en re-prising av Elop nå?

Elop har dessuten tilbakekjøp av nesten en halv prosent av selskapet gående, der aksjene skal selges til de ansatte som incentiv med 20% rabatt.
Slike ansatteordninger går ofte via opsjoner, men siden Elop ikke har cashbehov nå så er dette mulig å gjøre, og utvanner ikke aksjonærer.

Fremover vil det vel også skje mye spennende. Kontrakten om Insight crawler blir virkelig spennende! En Spidermanaktig robotklatrer fra Dekra påbygd med Elops scanner for inspeksjon av loddrette konstruksjoner! Denne finnes det ikke maken til, og det er vel ikke tall på hvor mange plattformføtter, skyskrapere, vanndemninger og diverse som skulle vært inspisert effektivt? Kontrakten er under utbikling, og meldes i august, med produktlansering tidlig 2022.

Er det noen som sitter på noe spennende info om Elop, så del gjerne!🙏
Record
27.08.2021 kl 14:01 6984

Småpenger ,store innsidehandler på 7 og opp ☺️
Myrabakk
27.08.2021 kl 15:03 7006

Flere titalls selskaper hadde fremleggelse av halvårsrapporter hver dag den uka Elop skulle hatt fremlegg. Heldigvis ble den flyttet noen uker. Ganske lenge siden dette ble meldt, men i Nordnet-appen har datoen hengt igjen.

Jeg vet ikke grunnen til at Elop flyttet Q2 fra 17.aug til 7.sept, men det kan jo være at de ønsker å informere om Dekra-avtalen, det kan være at de ikke vil presentere når absolutt alle de store presenteter, eller det kan være helt andre grunner.

Uansett årsak, så er jeg glad for at det er utsatt, for når små selskaper melder gode nyheter samtidig som et stort melder forventede tall, så er det alltid det store som får oppmerksomheten i media, på tross av lite nytt...

Markedet kjenner ikke til at en eneste scanner er solgt fra Elop. Slike enkeltsalg meldes bare over Q-pres, så det må vi bare forholde oss til. Jeg tror det er noen enheter som er solgt, for nå er både Equinor, Veidekke, Aker Solutions, Dekra, RaKon, NAS, Linjebygg og kanskje flere andre nevnt av Elop i nyhetene deres bare den siste uka. Deres første meldte salg vil være selskapets gjennombrudd i markedet på teknologien de leverer. Simplifai leverer, og sikrer en god porsjon med stabil inntekt hver måned, men teknologien har vi ikke fått meldt gjennombrudd på enda. Kommer dette 7.september så er det VELDIG bra at det ikke er mange andre å konkurrere om oppmerksomheten med. Et selskap med prising på bare 60M$ får ikke mye oppmerksomhet til vanlig, så dette kan fort bli gøy.

Det kan jo også være interessant å vite at hele Tysklands syklus ble forskjøvet litt i vår. PGA corona ble faktisk skolene ikke avsluttet før langt uti juli, og sommerferien ble forskjøvet til august. Dekra-avtalen er meldt å være klar, sannsynligvis i august. Da kan man kanskje anslå tidlig neste uke som spennende, særlig siden det kan sees på som en første arbeidsuke etter ferien i Tyskland... Men, om avtalen kommer noen dager senere så har det nok ikke så mye å si.

Det er Elops andel av salgsprisen på enhetene i Dekra-avtalen som har noe å si. 40-60 enheter årlig, bare til Dekras interne bruk, er smått utrolig, og om de sitter med 50% av prisen så er det vanvittig potensiale i slike tall. Får Elop mer enn 50% så vil markedet hoppe i taket av en slik avtale. Ikke bare pga enhetspris og antall, men forespeilingen om lengden på avtalen.

Skal ikke ta noe for gitt enda, men dette er bare noen tanker jeg har gjort meg omkring det jeg tror kommer.

BTW, tegningsprisen ved børsnoteringen til Elop var 6,00 kroner i juli 2020. Selskapet har kommet langt siden da😉
Myrabakk
27.08.2021 kl 18:52 6928

Mange som ville inn i Elop nå i dag, noe som kanskje ikke er så veldig rart. Dekras offentliggjøring av avtale står for døren, og Q2 nærmer seg.

Jeg dro en sjekk av noen partnere nå, og ble overrasket av en, for meg i alle fall, helt ukjent aktør.

RaKon står nevnt i rapporten fra testing på Equinors anlegg, og er ett av selskapene som har jobbet med Cobri-scanneren. Etter en liten sjekk av RaKon så finner jeg ut at de har oppdrag fra Equinor på betongkontroll av plattformer og installasjoner. Dette innbefatter også delaminering! Da skal Elops scanner være svært nyttig, i tillegg til at Dekras robotgående scanner "Insight Crawler" garantert vil være en innretning RaKon vil ha bruk for når den kommer for salg!

Dagens testing av betongkonstruksjoner i Nordsjøen foretas av mennesker i tau...!🙉
Tipper noen kommer til å få fine dager på jobb om de kan kjøre radiostyrt "bil" (Insight Crawler)!

RaKon er også selskapet som bistår Aker Solutions i mye av deres betongkontroll. Aker Solutions har blant annet oppdraget med betongkonstruksjonene til Hywind Tampen-prosjektet. Ikke noen smågutter, altså, og disse har nå erfaringer med bruk av Cobri!

Selskapet selv skriver dette:

"RaKon is a full range service supplier within concrete and concrete rehabilitation. We have cutting-edge expertise in condition control and rehabilitation of concrete with challenging access. We also perform special assignments within grouting and injections, membrane coating and installation of cathodic protection on concrete.

We have extensive experience with concrete structures in marine and land based environment. We work with life extension of concrete, and check and ensure that the construction still has the load-bearing capacity, durability and visual expression for which it was designed. We perform both general visual inspection – and detailed inspection. During detailed inspection, we have a series of tests to detect weaknesses that are rarely visible on the surface.

RaKon is a certified contractor for offshore grouting according to DNVGL-ST-0126 (April 2016), “Support Structures for wind turbines”. "


Utrolig spennende når vi nå nærmer oss månedsskiftet, med en forhåpentligvis nært forestående Dekra-kontrakt, og en forhåpentligvis svært positiv halvårsrapportering! Jeg har fått kjøpt meg noen lodd her nå, og krysser fingre for en hyggelig overraskelse 7.september.

Interessant å se at Elop leverer i henhold til oppsatt plan, og dersom de faktisk nå har levert scannere så er selskapets gjennombrudd et faktum.

God helg!
Record
29.08.2021 kl 11:28 6724

Tror ikke de klarer å spinne av Simplyfi før de blir kjøpt opp, det hadde jo hvert kjekt .
Tror nok noen av de større aktørene innen segmentet ser potensialet etterhvert .
Blygen
30.08.2021 kl 06:26 6538

Følg med mot 7/9... kursen holdes kunstig nede, men neste Q vil vise at selskapet er i rute...
Record
31.08.2021 kl 09:18 6144

Ganske utrolig at denne er så lite omsatt.
Kanskje det foregår noe i korridorene ,ingen aksjer for salg over 7.5 å gjerne bare bytting av aksjer på omsetningen ?
Nugatti
02.09.2021 kl 13:10 5926

2 September 2021 - Elop invites investors, analysts and media to an operational
update and presentation of the second quarter 2021 financial results.

Date: Tuesday 7 September 2021

Time: 08:30 CET

Presenters: Øivind Horpestad, executive chairman, Bård Myrstad, Group COO and

Kim Boman, Group CFO

The webcast presentation can be followed from the following link:

https://channel.royalcast.com/landingpage/hegnarmedia/20210907_1/
Blygen
02.09.2021 kl 14:47 5905

Med noen gode signaler til uka, er kursen fort opp 1-2 nok....:)
Nugatti
02.09.2021 kl 15:22 5871

Det blir spennende å se om de er on-track med DEKRA-avtalen. Blir denne formalisert nå og timet inn med Q2, så blir det trangt inn døra.
Da er caset de-risket , og man kan begynne å regne på 100++ solgte scannere de neste årene pluss ytterligere interesse.
Blygen
03.09.2021 kl 12:52 5730

Siste mulighet for å få noen aksjer til under 6'ern....:) At kursen om noen år kan være opp mot 50 nok, er ikke utenkelig...
Redigert 03.09.2021 kl 13:56 Du må logge inn for å svare
Blygen
03.09.2021 kl 14:17 5706

Enkelte selger gull til prisen av gråstein....de om det....
sveno
05.09.2021 kl 22:23 5522

Spennende på tirsdag. Børsmeldte to ansettelser til ledende stillinger fra Dekra. Koblinga til Dekra er veldig spennende. For de som ikke vet hva slags selskap Dekra er, så er det et tysk konsulent-/sertifiseringsselskap med 30 milliarder i årsomsetning og milliardoverskudd, https://www.dekra.com/en/home/ https://www.dekra.com/en/dekra-annual-report/. Tenker Horpestad er rimelig revansjesugen etter den kjempeblemma Endur gjorde sist uke, og den lite heldige utviklinga NRC fikk. Mange har nok avskrevet han som lite annet enn en pratmaker.
Redigert 05.09.2021 kl 22:25 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
06.09.2021 kl 01:12 5450

Tirsdag 7.september er det fremlegg av halvårsrapport i Elop. Det skal være mye å se frem til på denne rapporten. MYE på gang, og selskapet er priset til bare 500 mill. Hvorfor ikke selskapet er verdt mer har et sammensatt svar. For det første er det ikke så mange som kjenner selskapet, produktet og softwareselskapet de har kjøpt opp. For det andre så er det ikke rapportert om salg av ultralydscannere enda, og for det tredje så er ikke verdien av Simplifais kontrakter kommet frem enda.

Jeg ser akkurat nå samme mulighet i Elop som jeg så i Elabs og poLight litt tilbake, med en relativt stor aktør som selger seg ut. Langaker, aka "Vestland", står oppført med en god del aksjer. Han har hatt styreplass i Elop, men er ute derfra for en tid siden. Langaker fikk styreplass i Zalaris, og kjøper seg derfor inn i det selskapet han har gått over til. Forrige uke solgte han Elop for en million, og kjøpte 15.000 Zalaris-aksjer. (Disse har han forøvrig 5% tap på per fredag)

Dette fører til at vi som enda ikke har makset innskudd i Elop får en "ekstrasjanse", selv om toget strengt tatt skulle gått ganske fort allerede nå. Det er varslet at Elop kommer med en veldig stor kontrakt med Dekra, noe som kan generere svært høy revenue. Dette alene burde gitt et skikkelig løft. Men, når Langaker selger så får vi forhåpentligvis kjøpe mer under 6 kroner også i dag, mandag?

Vi som har aksjer i poLight og Elabs i tillegg vet hva som kan skje når de som har holdt nede kursen går fri for aksjer. PoLight gikk fra ca 80 til 250 på det høyeste, Elabs gikk fra ca 90 til ca 290 på det høyeste.

Hva skjer i Elop dersom Elop melder sitt gjennombrudd med første salg av scannere? Eller at de melder om undertegnet avtale med Dekra? Eller om de forteller oss at Simplifai har inngått høyverdikontrakter?

Jeg har nå gjort meg opp en mening i alle fall😉
Osvaldsen
06.09.2021 kl 09:23 5298

Ny kontrakt Simplifai :)


Osvaldsen
Stockpinegal
06.09.2021 kl 11:17 5186

Det "morsomme" med Elop er at positive børsmeldinger alltid gir negativt utslag på kursen 😂
Jeg har stor tro på selskapet, men går nesten og håper at det ikke kommer positive meldinger mer. Kanskje kursen løsner litt da.
veteran
06.09.2021 kl 15:47 5040

En som kaster kortene før resultatfremleggelsen i morgen.
Blygen
07.09.2021 kl 04:00 4889

Hvor lurt det var, får vi vente å se....:)?
omac
07.09.2021 kl 07:54 4764

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/09/07/7731637/fastholder-malet-om-1-milliard-i-inntekter-i-2025

Ikke rare omsetningen fra Simplifai kontraktene,akkurat slik jeg spådde. Heldigvis ser det ut som scanneren er på vei
Redigert 07.09.2021 kl 07:55 Du må logge inn for å svare
Blygen
07.09.2021 kl 08:10 4706

Lover veldig bra!! Tålmodighet og Stamina er tingen fremover....mot milliardomsetning i 2025. Skal ikke se bort i fra at innsiden øker...
Redigert 07.09.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
Nugatti
07.09.2021 kl 08:15 4749

Blir meget bra dette! Solgt de første scannerne nå. Levering oktober. Med DEKRA-avtalen i boks blir det en strøm av scannere 2022 ++
Patron72
07.09.2021 kl 16:53 4546

Ja dette blir bra fremover.
Langt opp til kursmål på kr 12,5( Fearnley) og kr 12(pareto)

Myrabakk
07.09.2021 kl 18:22 4556

Omac, sjekk hva Elop sier om MRR-tallene. De kjøpte opp Simplifai i Q1, og har jobbet med å selge inn deres nye AI-konsept til kunder. De første avtalene ble inngått med pilot-kontrakter sent i Q1 og utover i Q2. MEN, sjekk hva de sier om Q3 og fremover...! De har allerede til nå i Q3 (2/3 ut i Q3) inngått avtaler med høyere total månedsprovisjon enn de totalt hadde fra før i Simplifai. Legg særlig merke til hvor fort det gikk fra pilot-prosjekt med Eika til storkontrakt med dem.

Dersom du mener at du hadde rett i at tallene for Q2 var lave så var det vel ikke noen stor overraskelse? De store kontraktene er jo landet nå i Q3😉
Nugatti
07.09.2021 kl 23:32 4427

CEO Horpestad sier på presentasjonen i dag at Dekra-avtalen blir mer omfattende enn før og de har et meget bra forhold. Dette de-risker dette caset fullstendig. Lanserer felles produkt i q1 2022 som kommer til å revolusjonere inspeksjon av store konstruksjoner globalt. Sammen med overlegen software og datafangst med hjelp av Simplifai blir dette dynamitt. Sykt at man kan plukke aksjer på 5-tallet.
Nugatti
08.09.2021 kl 08:35 4316

Simplifai targets 3 - 5 x MRR at year end 2021 vs year end 2020 . Altså Monthly Recurring Revenue

Tenker at bare Simplifai alene forsvarer dagens prising enkelt. Det kommer til å strømme inn kunder der. De har allerede mange kunder i forsikringsbransjen.
Stor avtale med Eika. Som det er mer om her:
https://www.simplifai.ai/no/kundereferanse-eika-forsikring-kristin-bjerkli-direktor-skadeoppgjor/

Ellers har de fått viktige kontrakter med det offentlige, banker, børser og andre kommersielle tjenester




Redigert 08.09.2021 kl 08:53 Du må logge inn for å svare
Record
08.09.2021 kl 09:24 4300

Den blir nok holdt igjen til noe større kommer på bordet , ser jo at den har faldt stort sett hver gang simplifai har fatt ny kontrakt ,ennå langt unge store innsidekjøpene på rundt 7 ?
Vi for se ut over høsten , scanneren er unik å kan tilføre stor gevinst/besparelser for kundene , vil tro at de kanskje selger scanneren men beholder databehandlingsystemene selv , kan bli ett pent ettermarkedet :-)
Nugatti
08.09.2021 kl 13:16 4245

Robot-crawler de utvikler sammen med Dekra som kan klatre vertikalt på konstruksjoner, blir å koste 200-250.000 euro pr stk. Klar til salg Q1 2022
De vanlige scannerne koster bare 35.000 euro. Månedlig lisens på software/ asset management system er 500 euro pr måned.
Mener man kan leie disse scannerne for 2.000 euro pr måned også.
Da er det bare å finne frem kalkulatoren :)

https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/05/21/7677243/elop-skal-samarbeide-med-den-tyske-giganten-dekra-om-nytt-produkt

Partene estimerer et potensielt salgsvolum på mellom 60 og 80 enheter de to første årene etter lanseringen.

Så kan man lure på hvorfor 2 topp-salgsfolk fra Dekra har gått over til å jobbe for Elop med denne satsningen :)
De vet hvor stort dette blir!!
Redigert 08.09.2021 kl 13:19 Du må logge inn for å svare
Aksjeamatøren
08.09.2021 kl 17:52 4120

Og vipps lå papiret mitt i minus igjen.... får vel fortsette å snitte ned fra mitt allerede lave 5,50.

Record
08.09.2021 kl 21:27 4006

Hmm, hva skjedde mot slutten av dagen , ny kontrakt eller noe ?
Ja , uforutsigbar disse akrobatene ,men det gir muligheter også for oss .
Aksjeamatøren
08.09.2021 kl 22:43 3928

Det var det første jeg sjekket. Ser ut til at noen fikk kursen under 5,50 noe som utløste et psykologisk salgssignal brudd nedover for noen. Deretter ble det jevnt dumpet 15-20.000 aksjer to tre ganger. La inn ordre på 5,08, men den snudde før.

Litt kjedelig å falle tilbake dit, hadde kunnet tradet den godt og økt beholdningen på lave kurser, men tørr ikke trade den på disse nivåene, ettersom jeg også anser 6,- som meget billig og ingen garanti for at man får handlet lavere neste gang den bikker 6kr.
Myrabakk
09.09.2021 kl 02:03 3824

Ja, merkelig med nedgang i dag. Kanskje vi må løfte frem Elop lltt?
Det store gjennombruddet for selskapet handler om å få til det første salget av ultralydscanneren. Nå er det jo solgt flere allerede, og de skal montere 8 stk i løpet av de neste dagene her.

Dekra-avtalen handlet i utgangspunktet om en hel drøss med Insight Crawler-enheter som Elop skulle få salg på årlig. Så viser det seg at selve kontrakten er litt forsinket; Ikke på grunn av ferieforlengingen i Tyskland, ikke på grunn av covid-19 og ikke på grunn av trøbbel eller problemer. Nei, offentliggjøringen ble noe utsatt fordi Dekra har sett potensialet i Elop og ønsker å ta i bruk mer fra dem. Det at avtalens omfang eser ut før samarbeidet er beskrevet er jo svært positivt!

Tenker vi får se en høyere omsetning om folk ser hvor Elop ligger an i løypa. Et grønt selskap som er så nære storkontrakten kan da ikke gå så lenge under radaren?
veteran
09.09.2021 kl 10:23 3639

Ordrebildet ser ikke bra ut, en stor selger vil ut når interessen er laber, derfor denne nedgangen. I tillegg er shartet i Investtec ikke hyggelig.
Record
09.09.2021 kl 10:26 3647

Det er vel på slike dager en kjøper ?
Om du ikke skal bruke pengene på noe annet på en stund .
veteran
09.09.2021 kl 14:18 3554

Ser ikke pen ut i shartet, neste store støtte helt nede på 4,56. Spennende å se hvor langt denne sider ned. Forsøker med kjøp på 4,70 tallet.
Aksjeamatøren
09.09.2021 kl 22:06 3413

Stor selger? Hvordan ser du at det er en stor selger og ikke bare mange småaksjonærer som har panikk?

Blygen
10.09.2021 kl 10:11 3236

Ny kontrakt til Simplifai!!!! Elop bygger seg opp sten for sten...:)
Nugatti
10.09.2021 kl 10:58 3201

Lurer på hva kursen er om 1 år. Hmmmm...
veteran
10.09.2021 kl 16:10 3110

Selgerne strømmer på, så at Tigerstaden har kvittet seg med 228".
Patron72
10.09.2021 kl 16:17 3140

Samtidig har tigerstaden kjøpt seg opp i Endur.
De er nok ute etter raske penger.

Vi må nok være tålmodige og vente på lnsight news 👍