NAS amatører ?for vi ikke får muligheten og kjøpe på 6,26 ?


Her kaller de små investorene for amatører !!!!!

Er vi amatører for vi ikke får muligheten og kjøpe på 6,26 ???? Dette er rett å slett et hån mot oss vanlig dødelige.

Ref, Litt av artikkelen
Hva amatørene bør lære av Spetalens Norwegian-flørt
Å følge aksjemarkedets bjellesauer blindt er nok ikke den beste investeringsstrategien. Det er neppe lurt å gjøre det motsatte heller. Profesjonelle investorer fikk mulighet til å tegne seg for aksjer i Norwegian til kurs 6,26 kroner. Vi vet også at investoren Øystein Stray Spetalen kom på aksjonærlistene i flyselskapet, før han raskt forsvant igjen.

E24 skriver onsdag at også hjørnestensinvestorene DNB Asset Management og Nordea Investment Management har solgt noen av aksjene de ble tildelt til kurs 6,26 kroner. Dermed har de realisert en ganske pen gevinst på kort tid, ettersom kursen på Norwegian-aksjen i dagene etter emisjonen steg til en toppkurs på nesten 12,50 kroner tirsdag.


I Norwegian-aksjen, og i enkelte andre aksjer, ser vi fra tid til annen i realiteten to forskjellige markedspriser. Den ene finner vi på Oslo Børs, hvor amatørene regjerer, mens den andre etableres i rettede emisjoner. Mest ekstremt var dette kanskje da Norwegian i mai i fjor gjennomførte en emisjon til én krone i stor grad rettet mot profesjonelle investorer. Mange av de profesjonelle snudde seg umiddelbart rundt og solgte aksjene til amatørene på Oslo Børs til tre-fire kroner. Det samme synes i noen grad å gjenta seg nå.

Det er noen åpenbare argumenter som muligens kan være en del av forklaringen på hvorfor en del profesjonelle investorer har solgt og selger Norwegian-aksjer. Den mest nærliggende er selvsagt at det fortsatt ikke flyr særlig mange fly og at de som flyr ikke er spesielt fulle.

Men det er en annen og kanskje atskillig viktigere forklaring som aksjemarkedet ikke ser ut til å ha tatt høyde for. Kreditorene i Norwegian ble nemlig avspist med obligasjoner pålydende fem prosent av deres krav. Disse obligasjonene vil fra slutten av juli kunne omgjøres til aksjer til kurs 6,26 kroner og selges.


https://e24.no/boers-og-finans/i/7KWzMv/hva-amatoerene-boer-laere-av-spetalens-norwegian-floert
Redigert 02.06.2021 kl 12:39 Du må logge inn for å svare

Nei, de kaller deg og andre amatører fordi du alltid løper etter bjellesauene, men glemmer å selge deg ut igjen i tide :)
dotcom
02.06.2021 kl 12:51 581

Ingenting er sikkert på Oslo Børs, men det er mye som tyder på at det vil bli salgspress når kreditorene kvitter seg med sine aksjer.
Vanligvis ønsker ikke kreditorer å være aksjonærer, de tar heller tapet og går videre og det skal mye til for at de skal bli sittende.
Jeg vurderer sjansen for kursen under 10 kroner som relativt høy, så hvis noen ønsker en langsiktig posisjon ville jeg avventet å se hva kreditorene gjør. Inntil da vil tradere herje og det vil nok bli høy volatilitet i kursen.
Hvem vet, kanskje også amatørene får mulighet til å handle på 6,26.

Ja, at det blir tidvis høy volalitet og ekstreme kursbevegelser i begge retninger er ikke til å komme bort i fra når situasjonen for selskapet er slik den er og ikke minst at mange større og kortsiktige investorer skal gevinstsikre gjennom sommeren så her er langsiktighet et STORT no-no ...

Treffer man riktig så kan man le hele veien til banken - bommer man så kan det bli stygge tap - mao, er man med på leken så bør man også kunne tåle smeken ... ;)


Ja ! Vi får sitte litt på gjerdet og observere en stund tror jeg. Jeg gidder ikke fylle lommene deres med penger i hverfjal !