Stortinget oppdaget ikke jukset fordi systemet er tillitsbasert


https://www.dagbladet.no/nyheter/derfor-oppdaget-ikke-stortinget-regningsjukset/70337767

Dersom representanten oppgir privat overnatting skal man oppgi en referanseperson som man i prinsippet kan kontakte for å sjekke om det stemte at vedkommende var på besøk.

Stortinget pleier ikke kontakte referansepersonen, for systemet er basert på tillit.

Joda, med all innvandring vi har fått fra u-land med en totalt ulik kultur for dette med tillit er det ikke rart at vi nå får endel slike saker.

Greit nok at det finns korrupsjon, svindel og juks i alle land, men det er et faktum at man i Norge har vært forskånet for det verste av dette, slik at man ofte har basert seg på tillit, for når «nesten alle» er ærlige så kan man jo ofte gjøre det slik, og jobbe med et enklere og billigere kontrollsystem.

Det kan man åpenbart ikke lenger, jeg trodde at alle var klar over dette nå?!

Stortinget har opptrådt utrolig naivt....
Redigert 19.10.2018 kl 19:37 Du må logge inn for å svare

Svindel med reiseregninger er en gjenganger ikke bare på Stortinget. Et annet system som var basert på tillit var Stortingets tidligere pensjonsordning. Når stortingsrepresentantene skulle gå av kunne de føre det beløpet de ville i kolonnen for inntekt som skulle danne beregning av pensjonen. Anders Talleraas med flere ble dømt for svindel med ordningen. Andre fikk stortingspensjon før fylte 65 år osv. Det er bare å vente på neste "skandale" på Stortinget. At den kommer er bare helt sikkert.
Redigert 19.10.2018 kl 18:48 Du må logge inn for å svare
19.10.2018 kl 18:59 125

Samme unnskyldning de brukte om "stortingsgarasjen". De visste ikke. Det var tillitsbasert. Alt tilgitt og glemt.
exian
19.10.2018 kl 19:41 116

Ikke naivt. Kald beregning. Det var noen utenforstående som gravde opp dette. Viser igjen at det haster med innføring av folkegodkjent valglov.
artig
19.10.2018 kl 19:45 114

Får håpe de sjekker at det ikke er "noen andre" som har levert flesteparten av disse reiseregningene da.
Tviler på det finnes noen som helst kontroll på hvem som leverer inn reiseregninger, eller annen gjøren og laden på stortinget.