Nanov- CEO er overbevist.

focuss
NANOV 14.06.2021 kl 19:01 54585

Jeg må si jeg synes det er flott at CEO er overbevist når det gjelder Betalutin. Markedet får bare ta den tiden det trenger, men shorten lever farlig.

Re: Peter Braun:
"Jeg er overbevist om at effektive og godt tolererte, målrettede radioaktive legemidler som Betalutin® som er en engangs-behandling, kan gjøre en stor forskjell for NHL-pasienter over hele verden.” sier Peter L. Braun, administrerende direktør i Nordic Nanovector."
focuss
01.07.2021 kl 10:42 4964

Hva skal analytikere som følger selskapet tro? Trenger ikke de heller å vite om det har noe med verdi/fremdrift og gjøre. Hele markedet trenger å vite det og det må som sagt Marlene forstå.
bj111
01.07.2021 kl 10:44 4942

På dette eventyr forumet vil det bli nye spekulasjoner nesten uansett hva hun måtte si så beste er at hun ikke sier noe som helst.
Fikk han sparken så er det bra, handlekraft av selskapet. NAS gjorde noe uvanlig å sa at CEO ikke hadde jobbet noe særlig.
Har hans mor kreft så er det en privat sak som ikke godtas her inne.
Kom han i klem i forhandlinger mellom forskjellige BP selskaper så kan de ikke si det da slike forhandlinger sjelden er offisielle.

Satt han med beina på pulten å spilte poker på PCen så er det en personal sak.

Det er veldig mange forskjellige muligheter, men viktigste er at han nå er ute og at de finner en annen evt at Marlene tar jobben fast.
Slettet bruker
01.07.2021 kl 10:44 4924

Hvis Egberts som styreformann oppgir personlige årsaker og det senere skulle vise seg at dette ikke stemmer vil han begå Harakiri. S å dum er han vel ikke.
Tror det de opplyser stemmer, og man er som sagt ikke pliktig til å komme med ytterligere opplysninger p.g.a privatlivets fred
focuss
01.07.2021 kl 10:54 4836

Å melde at årsaken ikke har med verdi/fremdrift å gjøre berører ikke privatlivets fred for noen. Det skaper derimot en stor unødvendig usikkerhet i markedet å ikke gjøre det. Så lenge de ikke melder det så vil åpenbart markedet legge til grunn at det har med verdi/fremdrift å gjøre.
Jadaok
01.07.2021 kl 10:58 4790

Han fikk enten sparken eller valgte frivillig å gå fra noe han ikke var komfortable med å lede. Hadde det vært familiære forhold så ville man uttalt noe ala: "lykke til med den tøffe familie situasjonen du nå er opp i". Han ville heller ikke ha måtte gå på dagen. Enten har han driti seg ut med et eller annet, eller så har han mista trua: sett noen skjeletter i skapet og vil ikke være med på nedturen. Styret må komme med en bedre forklaring enn den de har kommet med i dag.
Falketind
01.07.2021 kl 11:14 4622

Tenker at jobben/arbeidssituasjonen ble for omfattende enn det han hadde trodd og at han likevel manglet den nødvendige kompetanse for å kunne ta selskapet videre (herunder også mulig interessekonflikter).
bj111
01.07.2021 kl 11:16 4592

Hva får dere til å tro at dette har med verdi/fremdrift å gjøre? Hvis du tror det så har du vel solgt deg ut focuss?
focuss
01.07.2021 kl 11:29 4479

Her er det ingen som vet, alle bare tror. Styret som er der for å ivareta aksjonærenes interesser må rydde i dette om ikke Marlene gjør det.
Kagge
01.07.2021 kl 11:31 4446

Regner med noen har vert på mail / telefon til Styreleder eller ny CEO... vi kan ikke finne oss i sånn slett informasjon som dunker ned 10 %!!!

Slettet bruker
01.07.2021 kl 11:56 4245

Det naturlige ville vel vært en permisjon. Men det er forskjell på å være rørlegger eller kassadame og å være leder i Nanov
Det krever litt, og hvis en ikke har overskudd er det dødfødt
Særlig hvis de det gjelder bor i forskjellige land med coronaproblemer i tillegg
Trainspotter
01.07.2021 kl 12:13 4098

Skjedde det ikke noe merkelig med Brauns Roche-karriære?

Det ble ofte skrytt her i forumet av Braun som ny CEO da med referanse til hans kontakter med og meritter i Roche.

Jeg selv lurte derimot på avslutningen av Brauns Roche-karriære og fikk den ikke til å rime helt, men skrev aldri noe om min skepsis her i håp om at min tvil var feilplassert.

I 2019―på toppen av karriæren i Roche, etter 18 år i Roche i mange forskjellige jobber i ulike verdensdeler―endte Braun opp i en funksjon som Roche hadde gitt det noe defuse navnet "Strategic Projects".

Deretter, etter "mindre enn ett år", som han selv kalte det, dukker han plutselig opp som chief commercial officer i Biofourmis.com. https://web.archive.org/web/20191118175004/https://www.biofourmis.com/ Dette selskapet hadde laget et algoritme-basert app system for pasienter under chronic care management. (Mange varianter av slike kliniske pasientsystemer dukker opp temmelig regelmessig for tiden.) Og det var nok i Biofourmis Braun mente han fikk sin erfaring med AI. Men til forbauselse, kun et år senere arbeider han for seg selv som "strategy consultant" for health care firma, altså en tittel i samme genre som den siste jobben han hadde i Roche. Tittelen "Strategy Consultant" brukes jo mer vanlig som et nøytraliserende ord for arbeidssøkende.

Bortsett fra avslutningen av Roche-karriæren beskriver Braun den alltid veldig flott og relevant. Men hvor nyttig var egentlig Brauns REELLE historiske Roche bakgrunn for NANOs stadium idag? I linkedin lister han opp syv forskjellige jobbtitler fra Roche som ser ut som stabs- og produktfunksjoner, pluss "various management roles of increasing responsibility" i 91-99, som var helt i begynnelsen av karriæren der.

I Roche har han med andre ord vært borti veldig mye forskjellig, og på mange steder i verden, men ingen av jobbene ser ut til å resulterte i dokumenterte resultater, forfremmelser eller større ansvar (noe han garantert ville ha poengtert nøye i LinkedIn hvis så var tilfelle). I tillegg til hans forbløffende åpenhet om morens sykdom, fikk jeg fra Radforsk podcasten et sterkt inntrykk av at Braun var svært internasjonal av "natur". Dette er kanskje den egentlige årsaken til hans internasjonalt pregede karriære, og ikke som resultat av naturlige forfremmelser basert på medisinske prestasjoner.

Jeg syntes det skurret at han bare forsvant fra Roche konsernet i 2019 og at siste stillingstrinnet på CVen i 2021 før han ble ansatt hos NANO var "selvstendig helsekonsulent". Hva var det som egentlig skjedde?

LinkedIn jobblisten hans er jo ingen hemmelighet, men kan det være at NANOs headhuntere rett og slett har gjort en utilstrekkelig jobb og f.eks. ikke kryss-sjekket grundig nok karriæretrinnene og overgangene i de senere årene før ansettelsen? Noe fundamentalt som overhodet ikke er kompatibelt med NANO kan f.eks. ha dukket opp.

Men hadde avgangen vært av rene personlige grunner, ville vel ordlyden i meldingen ha vært noe annerledes?
Merlin
01.07.2021 kl 12:15 4088

Om årsaken til Brauns avgang skyldes interne forhold virker det rart. Det bør være klart at Braun sluttet seg til strategien som var lagt opp da han ble ansatt. Han gjentok jo også nøyaktig det som var forventet når det for eksempel gjelder Archer-1. Så jeg tror ikke interne konflikter er årsaken.

Så er det spørsmål om partner. Her kan årsaken ligge. Braun kan ha forhandlet frem en avtale styret ikke godtok. Men det skulle neppe være årsak til skulle slutte.
Og forsinkelse i Paradigme? Vel ikke mulig å gjøre graverende feil ledelsesmessig på det punktet som er så store at det resulterer i oppsigelse. Her må det jo ha vært løpende dialog med styreleder.

Så dette koker ned til at personlige forhold kan virke mer og mer sannsynlig og ha lite med NanoV å gjøre. Merkelige greier! Braun har jo hele tiden uttrykt stor tro på NanoV og det er ikke kommet frem noe som ikke underbygger den. Senest de gode DLBCL-resultatene.
Merlin
01.07.2021 kl 12:30 3976

Det kan være at ansettelsen var et rent bomskudd. Men regner med at headhuntere sjekker referanser, gjør tester etc. for å sjekk at de ikke sitter med en taleglad sjarlatan. Jeg har også lurt på avslutningen av Brauns karriere i Roche, men tenkt at det er et svært selskap, og at ikke alle kan rykke oppover, selv om de er flinke. I Brauns tilfelle kan det ha skjedd og at han derfor har søkt andre beiter. Vi kan jo ikke regne med at NanoV hadde fått en av topplederne fra Roche. Det hadde uansett skapt habilitetskonflikter. Så vidt jeg kunne se har Braun lang fartstid innen launching og førsteklasses kjennskap til Rituximab, så jeg kan ikke forstå at han ikke skulle ha de faglige kvalifikasjonene. Også i fremtreden, språkføringen og problemfremstilling fremsto han meget positivt. Det virket som han hadde store kunnskaper og god mestringsevne som CEO i NanoV. Selv ga han jo uttrykk for at dette var en enestående sjanse!
Redigert 01.07.2021 kl 12:33 Du må logge inn for å svare
focuss
01.07.2021 kl 12:32 3955

Trainspotter
Takk for orienteringen. Interessant og nyttig. Uansett vi vet like lite men kan spekulere på om han viste seg uegnet av en eller annen grunn. Kanskje noen har hvisket Egberts noe i øret angående hans fortid.
bj111
01.07.2021 kl 12:42 3880

Tenkt tanken selv og forsøkt å si noe om det i form av at han har gjort andre ting etter Roche og de imponerer ikke.

Stemmer det du tenker trainspotter så er dette en klok avgjørelse. Kvitte seg med feilplassering er bra og jo fortere desto bedre. Så får vi se hva som kommer i stedet.

Blir sikkert bedre.
Redigert 01.07.2021 kl 12:44 Du må logge inn for å svare
focuss
01.07.2021 kl 12:51 3816

Eller er Marlene en manipulerende heks som først kvittet seg med Tone, så med Braun. Først IR så CFO så CEO?
Slettet bruker
01.07.2021 kl 12:54 3796

Biofarmasiaksjen Nordic Nanovector stuper over 11 prosent på dagens melding om at konsernsjef Peter Braun har bestemt seg for å slutte i selskapet på grunn av personlige årsaker. Braun har bare sittet som sjef i 86 dager og dette må da være ny rekord for den korteste sjefsperiode for noe selskap på Oslo Børs.

Finansdirektør Malene Brondberg overtar som midlertidig sjef inntil styret får ansatt en permanent sjef.
Problemet med å oppgi personlige årsaker som grunn til at man slutter er at dette har vært så misbrukt opp gjennom årene. Den egentlige årsaken til at toppsjefen slutter kan være uenighet med styret eller annet, men da skaper det mindre støy å gjemme seg bak «personlige årsaker».
Så kan det selvfølgelig være slik at det virkelig er sant at Braun slutter på grunn av personlige årsaker. Men når Nordic Nanovector-stuper 11 prosent er det rimelig opplagt at aksjemarkedet ikke kjøper den forklaringen.

Braun har vært oppfattet som en slags garantist for at selskapets kreftmedisiner, spesielt preparatet Betalutin skal bli en kommersiell suksess. Braun har en lang karriere i farmasigiganten Roche med nesten 30 års ansettelse. Mange aksjonærer har nok også håpet på at Brauns forbindelser kunne bidra til å få solgt produktene eller selskapet til en aktør innen «big pharma».

Med dagens brå avgang ser det mindre sannsynlig ut.
Da Braun ble ansatt sa styreleder Jan H. Egberts i en børsmelding at målet med Brauns ansettelse var å sørge for godkjennelse og kommersialisering av Betalutin.
Braun ble ved ansettelse tildelt 350.000 opsjonslignende instrumenter ("performance share units"). De henger trolig nå i en tynn tråd.
Braun har vært basert i Nordic Nanovectors kontor i Zug i Sveits.
Før Braun ble ansatt fungerte Lars Nieba som midlertidig sjef i 12 måneder. Nå får altså selskapet nok en midlertidig sjef.

https://www.dn.no/borskommentar/koronaviruset/nordic-nanovector/sjefen-slutter-etter-86-dager-ma-da-vare-ny-rekord-pa-oslo-bors/2-1-1033614
Slettet bruker
01.07.2021 kl 13:08 3687

Det er mange kvinner som har spisse albuer ja ;)

-“I am very pleased to join Nordic Nanovector at this exciting time in the company’s development. I look forward to working with the team to build strong and durable relationships with investors, analysts and media, and to ensure we clearly communicate the company’s progress and the value created both from a clinical and commercial perspective,” said Malene Brondberg

Hun virker i hvert fall tent på jobben.
Merlin
01.07.2021 kl 13:09 3672

Det er slik at i et børsnotert selskap er det begrenset hva selskapet kan uttale, uten at det blir børssensitivt. Med bare 86 dager i jobb virker det nok mer og mer som det er personlige, og forhold utenfor NanoV som er årsaken til at Braun slutter. Regner med at Jonas Einarsson snarest følger dette opp fra Radforsks sin side.
Slettet bruker
01.07.2021 kl 13:35 3512

Hvis Brown var ubrukelig slik det hevdes av noen så burde ikke selskapsverdien gå ned med 300 mill
Den burde heller gå opp med en milliard !
Londonmannen
01.07.2021 kl 13:47 3419

Braun har en lang karriere i farmasigiganten Roche med nesten 30 års ansettelse. Mange aksjonærer har nok også håpet på at Brauns forbindelser kunne bidra til å få solgt produktene eller selskapet til en aktør innen «big pharma».

Med dagens brå avgang ser det mindre sannsynlig ut.«

Vel, det blir kun spekulasjoner. Man kan like gjerne vinkle det på denne måten: Det kan tyde på at når Roche har vist interesse for NANOV så har Braun handlet mer i Roche sin interesse enn i NANOV sin interesse. Kanskje dem som tidligere har antyder at Braun er Roche sin mann og plassert i NANOV for å ovarerta Roche sine interesser, hadde rett?
Slettet bruker
01.07.2021 kl 13:58 3356

Dette er bare trist, men NANO bør komme med en bedre forklaring om ikke så lenge. At sjefen slutter slik er spesielt og krever en forklaring. Nå har NANO en viktig jobb med å levere hvis de skal ha aksjonærenes tillit.
focuss
01.07.2021 kl 14:33 3153

Det er Malene selv som har publisert meldingen, men det er ikke henne men styreformann Egberts som ansetter CEO. Faktisk hans viktigste oppgave.

This information is considered to be inside information pursuant to the EU Market Abuse Regulation and is subject to the disclosure requirements pursuant to Section 5-12 the Norwegian Securities Trading Act. This stock exchange release was published by Malene Brondberg, Interim CEO and CFO, Nordic Nanovector ASA, on Thursday 1 July 2021 at 07:30 CEST.
Forum forum
01.07.2021 kl 15:01 3005

Kan man virkelig vinkle det på den måten, og avgi dagens børsmelding som forklaring?

Nei, man kan ikke det. Min bekymring er at det ikke er mange ledere å velge blant der Nanov vil være. Sist brukte de 12 mnd, og det med Lars som interim. Synes det fungerte. han stotrer seg avgårde, men tok tak i problemstillinger og kan faget til fingerspissene.

Nå skal altså PR rådgiver Malene som naturligvis i form av sin CFO stilling tar over styre og stell, men med hvilken tyngde i markedet. Jeg tror fallet i dag er delt i flere deler og ikke er over med det første. Det er et kraftig signal når noen går så tidlig uten videre begrunnelse. Det er de 10% vi ser i dag. Det vil fort komme reaksjoner på Malene sine manglende forståelse av faget og strategiske evner. Nanov står nå fremfor helt unike muligheter, men med kraftig svekket tillit.

Jeg lurer veldig på hvorfor Lars sa nei til ansvaret. Det er alarmerende. Jeg frykter han går som neste mann.
Redigert 01.07.2021 kl 15:11 Du må logge inn for å svare
Kagge
01.07.2021 kl 15:10 2939

Hva steg kursen når han ble ansatt? Null og niks..

10-12 % ned etter 3 mnd henger ikke på grep, intet fundamentalt av verdier er endret..
focuss
01.07.2021 kl 15:15 2895

Dersom det er slik somTrainstopper antyder at Braun fikk avskjed på grått papir i Roche så ville det vært uheldig om han skulle fronte avtaleinngåelse med Roche.
Kula
01.07.2021 kl 15:17 2887

Nieba sitt fokusområde er selve spydspissen i nanov sin kjernevirksomhet fremover, nemlig CMC. Han gjorde en glimrende jobb som interrim men her er det nok til selskapets beste at han får jobbe i ro og mak. Det er vel heller ingen som ønsker den ekstra arbeidsmengden som interrim, spesielt etter det året som har vært nå.

Hvem som har ansvaret frem til filing er egentlig ikke så viktig så lenge de kritiske funksjonene i selskapet opprettholdes. Personlig er det ironisk og på grensen til tragisk at det er Malene som ender opp i sjefsstolen, men strategien frem til filing er allerede lagt og det bør sådan ikke være behov for større strategisk kompetanse før vi har gjort oss ferdige med paradigme.

Det mest tragiske her børsmeldingen. En liten kommentar fra Braun/Egberts angående hva dette dreier seg om hadde fjernet usikkerheten vi nå blir nødt til å sitte å diskutere.
Forum forum
01.07.2021 kl 15:19 2869

Kagge, en aksjekurs består av flere elementer enn "fundamental" verdi.
For hva hjelper det med verdens beste produkt om det aldri kommer til markedet. Kjør NPV på det du... 0 x 100000000000 er fortsatt 0.

Dessverre er det bare å forberede seg på videre nedgang, og det som antakeligvis blir en ny utsettelse av topline rapporteringen.
For deg er verdien høyere på det tidspunktet også, for man er nærmere. Markedet vil reagere annerledes.
Og ved det tidspunktet mener jeg det er riktig å kjøpe aksjen.

Forum forum
01.07.2021 kl 15:25 2831

Kula.

Er til dels enig, men tror det ligger noen fallgruver. Akkurat som de strategiske valgene man en gang tok med inkluderingsbetingelsene, samt 20/100 hvor man viste til FDA grunn nummer 3 eller 4 for å avvise medisin. Det ville ikke skjedd om ledelsen hadde fortstått hva det innebar strategisk. Det var en ren medisinskfaglig avgjørelse av Lisa som Sandnes og Costa ikke forstod konsekvensene av.
bj111
01.07.2021 kl 15:34 2769

Helt riktig, intet fundamentalt er endret. Skulle tro alt sto og falt på denne ene personen. Heldigvis er det sjelden rett at det er en person alene som sørger for suksess. I NANOV er det forskningsresultater som i første omgang spiller en avgjørende rolle. Selvsagt for de som har snakket om kurser på 500 kr innen jul er dette kanskje en nedtur da de naturlig nok tenker at det er Roche som gikk ut døren. Jeg vil si at dersom det var slik at Braun skulle fikse NANO og Roche så er det godt håndverk å få han ut av NANO ettersom han da trolig er plassert der av Roche. Tidligere forbindelser til BP selskaper skal man være skeptisk til er min erfaring.
Kula
01.07.2021 kl 15:37 2751

Du har helt rett i det eksempelet du nevner der, men på dette tidspunktet så ligger strategien klar hvertfall et halvt års tid fremover. Name of the game er rekruttering, rekruttering, rekruttering.

Videre skal jo selvsagt fase 3-studiet struktureres, samt man skal se på veien videre for Archer og DLBCL. Dog tviler jeg på at Malene kommer til å ta slike avgjørelser på egenhånd. Hun har kompetente folk rundt seg og vil garantert støtte seg på disse. Noen må være interrim, hvem det blir er ikke så viktig akkurat nå.
Stranger
01.07.2021 kl 15:42 2693

Har handlet 10K i dag. på under Kr. 22. Har plads til flere aktier, hvis den havner under Kr. 20. I Worst case scenario er at topline data bliver forsinket med en kvartal og muligvis en lille emission i feb-marts 2022. Der må man have penge klar til at købe yderligere 10-15% af ens beholdning.
Redigert 01.07.2021 kl 15:55 Du må logge inn for å svare