Odfjell Drilling mot 40kr!

Kiss
ODL 17.06.2021 kl 10:09 24724

Verdens beste rigg selskap med alle rigger i drift med langsiktige kontrakter med store oljelsksaper. Har i tillegg bore og modifikasjonsavtaler på flere plattformer på norsk og UK sektor. Lanserer i tillegg unik teknologi innen flytende havvind.
Redigert 17.06.2021 kl 10:13 Du må logge inn for å svare
Riggsjef
14.09.2021 kl 11:27 2423

Gikk nesten inn i ODL igår, men det ble mer bulk.
Jaja ser at det ble oppgang her i dag :)
Kiss
14.09.2021 kl 16:39 2303

Noen refleksjoner om hvorfor Odfjell ikke stiger med oljeprisen som nå nærme seg 75USD?
Er det anskaffelser av flere rigger på gang?

Det er jafall noko på gang som holder aksjen tilbake… kva er og blir berre spekulasjoner.
Kiss
14.09.2021 kl 20:05 2169

Får satse på at det kommer avklaring fra selskapet innen få dager!
bodi 3
15.09.2021 kl 13:17 1984

Det var 10% opp til laveste kursmål for en måned siden, nå er det 40%. 2 måneder før kvartaltall og ODL trykkes langsomt nedover på lite volum hver dag. Trøstesløst når det er slik, men desto bedre når det endelig løsner og alle skal ha . Både ordremengde og finanser er på stell, så å spekulere i andre grunner enn aksjebørsens uforsigbarhet kan ikke jeg se.
Kiss
15.09.2021 kl 13:29 1973

Simen skal presentere på pareto konferansen idag kl 15:50, får håpe å få noen føringer om hva de tenker mht å vokse.

Det blir spennande. Når aksjen ikkje beveger seg meir opp på så grønn børs og positiv olje pris (2-3% opp i dag) så kan ein sjølv tenke seg korleis det blir på rød børs og rød oljepris…

Tviler på at det kommer så mye nytt fra Odfjell på dagens presentasjon dessverre. Dersom Simen derimot ikke opprettholder uttalelsene sine om utbytte i 2022, så vet man iallefall hvorfor aksjen har falt såpass mye de siste mnd...

Hvis det er nokon som ser på så hadde det våre flott med ein liten oppdatering kva han snakka om… Tipper kanskje da blir litt Odfjell Oceanwind…
Kiss
15.09.2021 kl 21:10 1702

Noen som hørte på presentasjonen som kan dele info? Ut fra markedsforholdene bør dagrater nærme seg 400kUSD innen få måneder.
Bolster
15.09.2021 kl 21:16 1694

Veldig fokus på miljø og hvordan selskapet skal kutte utslipp.
Nevner også selskapets gode økonomi, men ikke ett eneste ord om utbytte. Ser ikke rater på 400k før tidligst 2023 slik jeg tolket det.

Da kan det jo virke som om man har skrinlagt planer om utbytte i 2022. Ettersom dette har vært et av Simens store målsetninger, så vile det vært merkelig å ikke ha dette med på en investor konferanse.

Det forklarer jo også hvorfor selskapet har falt såpass mye den siste tiden (tvilsomt at større investorer ikke har visst om dette). Det kan også forklare en eventuell uenighet eller misnøye med både CFO og revisor som endte med begges avgang.

Da er i så fall katta ute av sekken, bare litt synd at selskapet har vært såpass kryptiske rundt disse sakene...
Kiss
15.09.2021 kl 21:57 1614

Jeg er redd fokus nå er å vokse, utbytte utgår på bekostning av å innhente flere rigger. Som sagt tidligere, NOL riggene vil ende opp hos Odfjell, tror markedet forventer det.
Maersk, NOL og Odfjell sammen vil hente mange synergier og vokse ut i verden.
Redigert 15.09.2021 kl 22:00 Du må logge inn for å svare
Vergil
15.09.2021 kl 22:24 1558

Dersom sektoren er så underinvestert som mange mener, kan det være en perfekt timing å vokse nå på starten av en ny evt supersyklus. Men dersom utbytteplanene skrinlegges, bør dette kommuniseres tydelig snart…

CEO har vel sagt at Odfjell ikkje er aktuelle for konsolidering(samarbeid) med andre… men ting har kanskje forandra seg siden den gang ( sist vinter ish).
Det er jafall tydelig at markedet ikkje liker det Odfjell Drilling driver med om dagen.

Nå begynner vell odfjell å bli billig, kan ikke tenke meg noe annet enn at dette må være en bra inngang.

Dette ser ikke bra ut i i det hele tatt akkurat nå.
Se på oljeprisen og børsen generelt denne uken. Høyeste siden coronaen satte inn, og ODL siger og siger.

Jeg mener, man må ta rede på hva som er i veien før man risikerer noe som helst her...

Noe ligger bak dette!?
Skal selskapet vokse?

Odfjell er på hugget og det kommer nok nyheter snart, men de kommer ikke til å gjøre ting som ikke skaper verdier for aksjonærene!

I mitt hode lever jeg etter den enkle tilnærmingen:
Netto resultat i Q2 ble rapportert til USD 27m for kvartalet. Vær oppmerksom på at LTM (rullerende siste 12 mnd - Last twelve months) nettoresultat er USD143m, mot MCAP USD480m, for en P/E på 3,35x

Så her er det bare å benytte svakhet/røde dager til å kjøpe!

Hva har endret seg for selskapet i det siste da? Kan ikke se hva som har endret seg så mye.

Hva skulle ha endret seg? Det er full ordrebok, de jobber på i ODL. Forklaringen er trolig endel panikksalg som følge av kursutvikling, ikke veldig likvid aksje og bekymring for høstkorreksjoner og genereklt høye priser i enkelte sektorer/aksjer, det gjelder forøvrig absolutt ikke ODL som er kjempebillig.

Nei, det er det jeg ikke forstår.
På det grunnlaget, altså at kursen drar stadig lengre ned, så tør jeg jo ikke uten å vite noe mer konkret, gå inn i papiret, spesielt ikke siden noen av triggerne (kontrakter, oljepris, mulig utbytte, veldrevet selskap) ser ut til å være bedre enn på lange tider.

Ser den, jeg kjøpte litt idag og avventer litt med videre kjøp. :)

Ja kursen her synes meget lav. Har egentlig satset nok i rigg, men ble for fristende med så lav kurs her.
Det ble en liten beholdning. Håper ikke denne tråden blir ODL mot 10 kroner.
De har nok oppdrag så nedgangen her i det siste er noe uventet. 27 % nedgang siden 25 juni ?
Redigert i går kl 12:39 Du må logge inn for å svare

Enig i dette, tviler på ODL gjør noe som ødelegger for aksjonærene. Må vel komme nyheter snart, kan være det er å skaffe flere rigger?
Det vil uansett være en god ting med tanke på alt arbeid som er planlagt fremover i Nordsjøen!

Nettoresultatet på 143 MUSD (rullerende) er ikke helt representativt da utbetalingen fra Total var unormalt stor (ift dagens drift) og påvirket Q4 positivt i meget stor grad. Men selv med et nettoresultat på ca 100 mill i året, så er PE lav. Og med utsikter til noe høyere rater på ett års sikt vil dette bedre seg vesentlig.

Åpenbart at det skjer noe i kulissene, men synd at selskapet har en såpass lite åpenhet rundt den siste tids hendelser...

Tror debatten om oljebransjens fremtid har påvirket kursen, kanskje ikke så mye de såkalte miljøpartiene, men når vår neste statsminister Støre i Ap snakker om å begrense leting til der en har eksisterende infrastruktur, skaper det negativitet. Ikke det at det reelt sett betyr så mye, det er vel der en stort sett leter allerede, men det gir signal om at leting er noe som er på vei ut.

For de som er interessert i teknisk analyse, så er ODL nå i oversolgt område (RSI<30). Det er i mitt hode et kjøpssignal, tilsvarende midten av juli, og kan gi en reaksjon opp. Men tror jeg ser det an litt til. Trådens kursmål på 40,- tviler jeg på vi ser noen gang, men det er jo lov å håpe. Den positive stemning innad i ODL angående vindprosjektet er et godt tegn.

Kan det være noen store som er på vei ut ifbm sektorrotasjon? Mulig fond som vil bort fra olje?

Er jaggu ikkje godt og seia, men noko er det. Henger ikkje heilt på greip å levere så bra inntjening og ha så bra ordrereserve også korrigerer aksjen så mykje ned.
Mulig det går an og sjekke aksjonæroversikt og sjå om nokon store er ut av lista. Veit ikkje kor evt. det er best.

Finansdirektøren gikk av, selskapet skiftet revisor og CEO var ikke til stede under presentasjonen av Q2. Ligger det noe negativt i dette ???

Så lenge markedet tror at markedet alltid har riktig kurs så blir enhver nedgang tolket i værste mening. All erfaring tilsier at markedet er ei vinglebøtte nesten uten bånn og topp. ODL er ett særdeles godt kjøp nå, kanskje det beste på OSE, det er jeg overbevist om

Det siste finansdirektøren gjorde var og få på plass nye/nytt forlengelse på korte lån i sommer.
CEO var på buisness reise og møte derfor ikkje på q2 presentasjonen… det kan folk tolk som dei vil. Men eg tolker det som at det må vera noko viktig (ikkje kaffibesøk) siden q2 blei skippa.
Skifte av revisor er jo litt rart, men aner ikkje kor ofte eit selskap skifter revisor?? Men antar at det her også kanskje er eit penge spørsmål eller noko heilt anna…

Bør få svar innen 14 dager, jeg tolker at det er noe stort på gang for å ta større del av markedet som vil være stramt i mange år fremover.

Underinvestert del av oljenæringen, det er lov å bruke huet og kjøpe når det er råbillig som nå, og enda bedre i ODL som har hatt kontroll gjennom hekle krisen