Odfjell Drilling mot 40kr!

Kiss
ODL 17.06.2021 kl 10:09 35365

Verdens beste rigg selskap med alle rigger i drift med langsiktige kontrakter med store oljelsksaper. Har i tillegg bore og modifikasjonsavtaler på flere plattformer på norsk og UK sektor. Lanserer i tillegg unik teknologi innen flytende havvind.
Redigert 17.06.2021 kl 10:13 Du må logge inn for å svare

Merkverdig hopp i kursen ja, sjelden det legges ut såpass store poster. Kan nesten se ut til at noen har kjøpt litt mer enn de hadde planlagt...
Kiss
13.10.2021 kl 18:15 2264

Ingen grunn til at ikke ODL er over 30kr nå med disse oljepriser. Var rundt 40kr i 2018 ved 80USD oljepris. Tipper at de jobber for å øke kapasitet og få landet noen avtaler slik at de er klar for å ta del i oppturen som nå har startet. Arbeid er det nok av!
Bolster
13.10.2021 kl 19:03 2203

Kanskje kjøpes Yantai, og søster riggen?

Både og... I 2022 er det ikke spesielt mye arbeid selv om Odfjell sine rigger er sysselsatt mesteparten av tiden. Men i 2023 og utover ligger det an til å bli vesentlig bedre.

Jeg tror ikke markedet tør å prise inn høyere rater før de faktisk får se det... Enn så lenge ligger ratene for de beste riggene rundt 300k.
Spartan
13.10.2021 kl 19:23 2169

Voldsomt til svingninger siste måned. Lurer på hvorfor? Ikke klart å dy meg, tradet, men vurderer long posisjon her om den kan fås under 20 igjen.
NHH78
13.10.2021 kl 20:23 2118

Ingen som har kommentert at det i dag ble fjernet all tvil om videre leting etter olje og gass i nye områder? Det er jo utvilsomt en kurstrigger for ODL

Men ellers en fin post som gikk 14:54 i dag ja👍🏻
Odfjell er på hugget, så satser kommer nok mer fra den kanten etter hvert.

Aksjen er fortsatt billig, og blir overrasket om kursen er nærmere 20 enn 30 når vi skriver 31.12

Jazz
13.10.2021 kl 20:28 2106

Følger dere ikke med på nyheter?
Se på klokkeslettet for hoppet, og se når Støre og Vedum hadde pressekonferanse i dag. Der de sa de ville fortsette å elektrifisere norsk sokkel, men fortrinnsvis med havvind. Og hvem er kommet langt med havvind for offshoreinstallasjoner? Odfjell Drilling med sitt Odfjell Oceanwind!
Joda, sammentreffet kan være tilfeldig. Men å elektrifisere norsk sokkel fortrinnsvis med havvind blir altså gjeldende politikk fremover.

I etterpåklokskapens lys skulle jeg selvsagt kjøpt mer et par dager etter at ODL havnet i oversolgt område, ref. mitt tidligere innlegg, men får glede meg over den oppgangen som har vært siden da.

Blir spennandes og sjå resten av uka. Muligens kommer det nyheiter.
Odfjell Oceanwind er uansett ein stor trigger i odfjell systemet. Kan potensielt generere enormt med penger om ein lykkes. Heile offshore verden som leike grind på dette prosjektet.

Hva er deres tanker om Odfjell som oppkjøpskandidat?

- Store aktører har ryddet bort gjelden og kan igjen kjøpe.
- Odfjell har de rette riggene med kontrakter i segment som nærmer seg utsolgt.
- Signaler fra bankene tilsier at de følger bedring i segmentet med interesse, funding vil bli enklere.

Eks Transocean og Dolphin prøvde seg nylig på SDRL for å sikre denne type assets uten å lykkes. Historien har vist at ledelsen i RIG blir noen notoriske Shopaholics når de har cash- til tider verre en luksusfellen:)
Kiss
15.10.2021 kl 17:42 1524

Det som jeg tror kommer til å skje nå er at lånegivere/ bankene overtar riggene i seadrill. Flere av disse riggene blir solgt til Transocean, Odfjell Drilling, Valaris etc. i neste omgang vil vi se en bølge av sammenslåinger og oppkjøp.
Tror Seadrill som selskap er ferdig.
Bolster
15.10.2021 kl 19:27 1415

Hvilken rigg mener du Odfjell er ute etter i Seadrill flåten? Hercules som noen har nevnt tidligere eies ikke av Seadrill.

Det er ingen rigger i Seadrill flåten som Odfjell kunne tenke seg. Seadrill har den dårligste semi flåten av alle de større rigg selskapene. Jeg tror det er langt mer sannsynlig at Odfjell utøver opsjonen for å kjøpe Yantai.
Kiss
15.10.2021 kl 20:19 1361

Mira og Bolsta passer godt inn hos Odfjell for oppturen som vil vare til 2030. Aquarius har de vært ombord og sjekket. Hercules er også en god kandidat som er nevnt tidligere. Trodde det var en Seadrill rigg?
Tipper også at de må sende et par rigger til Sør Afrika igjen for å bore for Total.
Gleder meg til 3 kvartalspresentasjonen, Odfjell er generelt ikke flinke å sende ut børsmeldinger.
Trade88
16.10.2021 kl 00:33 1244

Ja mira og bolsta inn i odfjell hadde vært fantastisk. De bør tørre å satse litt, odfjell tar det litt for piano egentlig. Litt forståelig er det jo med tanke på nedgangstidene som har vært og ratene som er nå, men det er snart historie.
Trade88
18.10.2021 kl 09:41 900

Kursmålene på odfjell er vell tett opp mot 30, det bør vell være oppnåelig i disse tider :)
Kiss
18.10.2021 kl 12:00 816

Oil industry needs $500 billion to avoid future supply crises, says Moody’s

(Bloomberg) --Oil explorers need to raise drilling budgets by 54% to more than half a trillion dollars to forestall a significant supply deficit in the next few years, according to Moody’s Investors Service Inc.
Crude and natural gas drillers chastened by last year’s unprecedented collapse in demand and prices haven’t responded to the recent market rebound as the industry typically does by expanding the search for untapped fields. While international crude and U.S. gas have risen more than 50% and 120% this year, respectively, drilling outlays are only forecast to increase by 8% globally, Moody’s said in a report Thursday.

That’s too little to replace what those companies will pump from the ground in 2022, setting the stage for even tighter supply scenarios, Moody’s analysts including Sajjad Alam wrote in the report. Any such squeeze would come atop the current crises afflicting Asian and European economies scrambling to shore up fuel stockpiles as winter approaches and prices seemingly break records on an almost-daily basis.

“The industry will need to spend significantly more, especially if oil and gas demand keeps climbing beyond pre-pandemic levels through 2025,” the Moody’s analysts wrote.

Oil and gas companies are expected to spend $352 billion on drilling and related activities this year, Moody’s said, citing estimates from the International Energy Agency. If they raised to to the credit-rating firm’s recommended $542 billion, that would be the highest worldwide since 2015

Odfjell kommer til å passere 30kr etter hvert nå og burde egentlig stige mer enn den gjør, men forstår at det er andre drilling selskaper som frister mer for øyeblikket. Jeg mener at når alt kommer til alt så er odfjell drilling et solid selskap å investere i på sikt. Et fantastisk selskap med et godt rykte og gode rigger på kontrakt. Kvalitet hele veien! :)

Tipper denne ikke stiger noe særlig mer før det kommer avklaring om det lovede utbyttet…

Eg trur den kan stige meir på andre meldinger utover høsten. For eks. kjøp av Deepsea Yantai. Det er nok veldig aktuelt så snart ein får lovnad om litt lengre kontrakt fra Neptune. Neptune sliter med å få godkjent nye prosjekt, tung og treig papir mølle. Problemet her er at det er lite banker som vil hive penger mot den skitne oljen. Så eg spekulerer i at vist ein kjøper riggen så kan deler bli betalt i aksjer til kineseren…
Det kommer nok også meir info i løpet av høsten/vinteren om odfjell oceanwind. Dette er info som er kurs drivende.
Utbytte hadde våre veldig kjekt om odfjell sa noko om i q3 rapporten ja. Men som alltid holder CEO Simen Lieung korta tett til brystet. Ser at ODL har nermere 1,5 milliarder i cash.
Uansett ein spennandes aksje å vera i.
PS: sist olje prisen var på dessa nivåa så var odfjell drilling opp mot 40 kr.

Enig med deg der. Selvfølgelig vil Odfjell stige mer uten info om utbytte, det går jevnt oppover som det gjorde tilbake i 2017 når det tok seg opp igjen. Mange triggere som kan hjelpe kursen som du nevner, så skal du se det at når rallyet er over i shelf, borr osv, så kommer investorer over i det som er kvalitet og det er odfjell Drilling! :)

Oljeselskapene stiger ofte først som de har allerede gjort i år. Så må oljeselskapene vise til stabil eller helst en økning i produksjonen for å forsvare aksjekursene. Det vil ikke skje av seg selv, de må bore mer lete og produksjonsbrønner.
De fleste oljeselskaper tar beslutninger om mer boring og vi vil derfor se en oppsving i aktivitet.
Odfjell vil komme opp etterhvert, allerede neste uke kan vi få gode nyheter.

Odfjell kommer det er det ingen tvil om, mye spennende som kan skje fremover! :)

Ny kontrakt med flere brønner.