PEN: Oljeaksjen med størst potensiale


Starter nå tråd etter GF vedtak fra Polion:

PEN

Aksjen med stort potensiale både inntektsmessig og kursmessig.
I følge Carnegi analysesjef i FA 30.6.21:
Oljeaksjen på OSE med størst potensiale.

Hvorfor?

1:Selskapet kobler snart to nye produksjonsbrønner til Adolo.
( økt produksjon= økt overskudd)

2. Selskapets produserende brønner i Ekvatorial Guinea øker produksjonen fremover fordi 3 nye produksjonsbrønner skal gi økt produksjon.
3. Selskapet skal innen kort tid ( i Q3)starte på en explorationbrønn i Gabon ( Hibiscus north)
4. Selskapet skal før årets slutt delta i en meget spennende exploration brønn i Sørafrika. Dersom funn vil aksjekursen stige markant.
5. Selskapets ledelse har programfestet et betydelig utbytte fra 2023 begrunnet i meget stort overskudd.
6. En tilleggsbonus til alle aksjonærer:Selskapet har solgt en lisens i Nigeri ( Aje) til Pnor for 10 millioner USD. Denne summen skal omgjøres til Pnor aksjer og deles ut til aksjonærene. Når? Ingen vet.

7. Ps. Som Fluefiskeren påpeker: Det er planlagt en lovende boring i Tunisia , som forventes å gi et brtydrlig tillegg til oljevolumet produsert i Tunisia. Her har det vært langvarige utsettelser. Men selskapet holder fast på planene.

8: Vi som følger med vet at selskapets guiding er realistisk. Vi som vet hva teoretisk “ best case” kan bli, vi kan ikke skrive på strengen hva dette kan utvikles til.
Redigert 30.06.2021 kl 20:39 Du må logge inn for å svare

Blir neppe noe av de 400.000 fatene fra OPEC. Nå blir det vel heller et spørsmål om de kutter 400.000 fat.

Det var ikke vanskelig å ha rett idag. Både blind og døv hadde klart dette like bra

Det skulle vel ikke være så vanskelig å spå hvis vi snakker om en oljepris som går ned mot 65 dollar fatet. Selv en 7 åring skjønner det.

I aug var olja i 66 og PEN 19,30ish. Situasjonen på børs er verre nå siden viruset skaper usikkerhet.

Kan ikke huske du skrev noe om nye mutasjoner av viruset. Det er det som fører den under 20 i dag. Hele børsen er blodrød.
solb
26.11.2021 kl 09:53 3105

Helt naturlig at krakknissene kryper ut av hulene sine på slike dager.

Det er rett og slett frekt. Han har begrunnet at vi skal under 20 av rent Panorospesifikke grunner og skryter nå på seg noe han ikke forutsatte. Har nok tapt penger på sine egne aksjer også i dag.

I alt dette børskaoset får vi snart neste kapittel i Aje-farsen (1. desember). Hva blir utfallet.....
-Utbetaling før jul
-Utsettelse nok en måned
-Utsettelse til ila Q1

Tror dessverre mest på siste alternativ. Dersom snarlig utbetaling vil vel kanskje cash utløses fremfor Pnor aksjer, dersom kursen i Pnor forblir på dette nivået.......

På lik måte som viruset så har rish også mutert sine argumenter. Men han skaper engasjement åtminstone.

Det store spørsmålet gjenstår, er denne varianten motstandsdyktig mot vaksine eller reduserer kraftig effekten?

Kanskje kloden burde ta litt hensyn til helheten i vaksinering og ikke tenke på en"vestlig" måte.

Glad nå over at Dussafu produserer. men vil trolig sette boringen i Sør Afrika litt på vent. Iallefall inntil denne varianten blir nærmere utredet og klassifisert.

Nå gjenstår å se hva som skjer med OPEC+, blir det 400.000 nye fat fra januar og reverseres selv desember økningen?

Hva med Bidens koordinerte bruk av SPR - kriselagrene til div. land?
Redigert 26.11.2021 kl 10:15 Du må logge inn for å svare

Du mener "rish-varianten" regner jeg med?

Alltid artig å få rett, men det blir feil å legge skylden på Covid og det vil nok mange snart finne ut av for fallende oljepris og en nærstående emi vil nok gjøre sitt ... ;)
Redigert 26.11.2021 kl 10:19 Du må logge inn for å svare
512tr
26.11.2021 kl 10:28 3112

He,he, nå må dere andre slutte å la dere provosere.

Covid-rischioso, koser seg når han ser reaksjonene.😊

Feil å legge skylden på Covid? Dette mener du ikke. Du er jo ikke dum. Du vil snakke ned PEN og grunnen til det er jo åpenbar.
Redigert 26.11.2021 kl 10:29 Du må logge inn for å svare

Faktisk er PEN ned mindre enn oljeprisen må. Det er sjeldent. Slett ikke umulig den lander på over 20 i løpet av dagen.

PEN er mye. Den har også vært på 19,64 hvilket er året jeg ble født.
512tr
26.11.2021 kl 11:05 3058

Da bør du bytte navn til ...50something😊

Detektiven har sett det jeg burde ha tenkt skulle dukke opp får 15 år siden. Hilsen Evig ung

Hva skjer! Brent er mer ned enn Pen. Det trodde jeg var umulig

Opprinnelseslandet til den nye varianten ser ut til å være Sør-Afrika. Da er det kanskje ikke så dumt at riggkontrakt ikke er inngått allikevel.

Uff da! Den hadde jeg fortrengt
Rek2
26.11.2021 kl 14:26 2777

Tror det var Fluefiskeren som sa det!!! :)

Det var det, men jeg sa at den alltid vender tilbake til 16-tallet uansett om det var nedenfra eller ovenfra.
Redigert 26.11.2021 kl 15:05 Du må logge inn for å svare

Huff. Dette ble virkelig black friday i dobbelt forstand.
512tr
26.11.2021 kl 17:19 2624

Ja, og når en ser på utviklingen i oljeprisen etter stengetid får vi nok en black monday i tillegg... må nok forberede seg på å gå ut i krigen igjen på mandag.

Nedgang på over 10% må vi vel helt tilbake til vårdagene 2020 for å finne maken til.

Brend snudde på 72,10. Får håpe den fortsetter opp. 74 nå

Tenker mandag blir en suveren kjøpsanlednig. Begrunner det med overreaksjon og OPEC møte på tirsdag hvor de utsetter å øke med 400.000.

« Another southern African basin to watch is the Orange Sub-Basin of the greater Southwest African Coastal Basin. In southern Namibia both Total and Shell are planning high impact deepwater wells this year. Should respective Venus-1 and Graff-1 prove to be successful, they could open-up multibillion-barrel plays. Azinam's Gazania-1 well will test an oil target up-dip from a proven stratigraphic play on the South African nearshore shelf. All three wells are oil directed and independent of each other, as they test different plays in the basin. All three wells will require substantial infrastructure to bring the resources to market. Consequently we have determined a minimum viable field size of 250 MMbbls for Venus or Graff and 50 MMbbls for Gazania, given its shallower location. Any gas discoveries in Namibia could possibly reignite the offshore Kudu gas development, which has struggled to be developed to date, whilst a gas discovery at Gazania would struggle to be developed given its isolated location.»

https://ihsmarkit.com/research-analysis/offshore-exploration-opportunities-beckon-in-southern-africa-.html

Galv
26.11.2021 kl 23:26 2313

Dette ser meget bra ut.
Sør Afrika er ikke som resten av Afrika- minner veldig om sør Europa.
Sør Afrika importere 90 % av deres olje.
Men veldig synd de store olje raffineriene ligger i Durban motsatt side av Sør Afrika
Men B2 blir nok company makeren for Pen

Men olje kan jo utvinnes ved bruk av FPSO og frakt istedenfor ilandføring. Litt verre med gass som eventuelt må fraktes som LNG. Det krever litt mer.

Jeg føler at jeg har mast en del om denne OPEX vi har på Dussafu med vanvittige 36 USD pr. fat.

Kom over en oversikt over gjennomsnittlig OPEX i forskjellige regioner. Da ser vi hvor elendig vi ligger an. Den bør godt under 20 vil jeg si.

https://www.ogj.com/general-interest/article/14074441/rystad-energy-operational-production-costs-down-globally-led-by-uk

Redigert 27.11.2021 kl 13:33 Du må logge inn for å svare
cinet
27.11.2021 kl 16:26 1947

Opex Gabon på 36USD er hinsides all fornuft, men.. BWO har trolig en dagrate, uansett produksjon. Alltid lønnsomt å være på begge sider av bordet. Lite PEN kan gjøre med det, da BWE styrer det meste. Når produksjonen øker ( forhåpentligvis gradvis, for så å ta fullstendig av i 4q-22) vil OPEX "stupe" ned mot 19-22(?). Risotto snakker(skremmer) om en nært forestående emi, det blir nok med en våt drøm. PEN kan være et kupp på dagens aksjepris, men vær oppmerksom på kun EN betaling fra Gabon i 4Q, og betydelige kostnader, spesielt i Gabon.
Oljeprisen fikk seg en solid forståelig knekk fredag, men utelukkende pga Omicrom. Dette vil dog være svært alvorlig for virksomhet spesielt i Sør-Afrika. Internasjonal drilling der nede vil bli utfordrende/komplisert på ubestemt tid.
Alt snakk om utbytte, er en våt drøm frem til alt er på stell i Gabon 4q-22. Da kan vi gjøre opp status, og se muligheter for utbytte, eller fremtidige investeringer for selskapet.

Redigert 27.11.2021 kl 16:27 Du må logge inn for å svare
512tr
29.11.2021 kl 11:59 1434

Virker som om både børskursen og entusiasmen her på forumet er inne i en liten bølgedal.

ABG Sundal Collier nedgraderte kursmålet til BWE fra 38 til 21 idag, BWE reagerer opp 3,5% virker som om PEN reagerer mest på denne BWE analysen, PEN opp kun 1% tross olja er opp 4,25%.
Analytikerene kursmål bør tas med en stor klype salt, men nå begynner PEN’s kursmål å passere BWE’s.

Tror nok kursen på PEN er ganske riktig må. Q3 -presentasjonen var ikke bra. Jeg tenker da primært på dette med trykk og kompressor på Dussafu som var ventet på slutten av 2022. Erfaringsmessig tar ting enda mere tid enn guidet. Det vil si at det i temmelig lang tid fremover blir begrenset produksjon fra Dussafu. Den var litt vanskelig å svelge. Dog er det bare en utsettelse. Olja blir ikke borte, men i børssammenheng er dette veldig lenge. Målet på 9500 bopd på slutten av året vil ikke bli nådd. Nå guides 8500 og det er jo 11 % lavere. Dog tror jeg faktisk det blir litt høyere hvis det stemner at produksjonen var 15 000 bopd ved kvartalspresentasjonene.

Og ikke å forglemme nye M&A. Da fortrinnsvis på produserende felt. Gjerne med stor oppside samtidig. Det er noe markedet forstår. Vi fikk jo en bra oppgang da Tullow-kjøpene ble presentert. De er fornuftig nok ikke villige til å snakke så mye om det, men det kan komme som lyn fra klar himmel. Det kan bety at utbytte kanskje ikke kommer som mange forventer, men hvis kjøpet er bra foretrekker jeg det.

Da går vel ting i EG og Tunisia sin vante gang. Gazania-1 er utsatt på ubestemt tid en gang til. Aje fortsatt ikke i boks. Lite triggere fremover kanskje. Vi får håpe at Aje og riggkontrakt meldes ganske snart. Det er Gazania-1 som kan bli den store triggeren. Neppe inngåelse av riggkontrakt, men et eventuelt funn i størrelse med estimatet vil jo være en megatrigger.

Så får vi også håpe at korona roer seg slik at vi får first oil fra Hubiscus/Ruche helt på slutten av 2022. BWE guider faktisk det selv om jeg tror det skal holde hardt. Da blir det fart i sakene hvis alt går som det skal. Økt produksjon fra Tortue sammen med oppstart Hibiscus/Ruche. Det vil bety en voldsom oppgang i produksjonen i 2023. De guider ca 35 000 bopd gross på slutten av 2023, og helt opp i nesten 40 000 bopd gross i 2024 når Hibiscus/Ruche fase 2 starter opp. Er redd for en kursmessig dårlig periode en tid fremover, men man vet jo aldri. Vi har gått relativt mye ned så det jeg nevner er kanskje priset inn. Nedgangen er ikke bare knyttet til Omikron. Det er i hvert fall sikkert.

Og kursmålet til ABG Sundal Collier på BWE er veldig mye lavere enn hva andre har.
Redigert 29.11.2021 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
512tr
29.11.2021 kl 15:01 1354

ingenting annet en forsøk på Kurspleie,,,,

Mandatory Notification of Trade
Oslo, 29 November 2021 - Garrett Soden, board member of Panoro Energy ASA (the
"Company"), through a close associate, has today acquired 4,592 shares in the
Company at a price per share of NOK 19.8771. Following the acquisition, Mr.
Soden indirectly controls a total of 30,000 shares in the Company. In addition
to this, Mr. Soden holds 24,000 options in the Company.

Details of the purchase of shares are set forth in the attached notification.

This information is subject of the disclosure requirements pursuant to section 5
-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

Da har neppe PEN noe konkret "på bordet".
512tr
29.11.2021 kl 15:27 1326

Sikkert ikke, de er i samme båt som BWE

BW Energy: Mandatory notification of trade
Mandatory notification of trade 25.11.21

Thomas M. Young, Chief Strategy Officer of BW Energy Limited ("BWE"), yesterday
purchased 19 000 shares in BWE at an average price of NOK 23.05 per share.
Following this transaction, Thomas M. Young holds 37 885 shares in BW Energy
Limited.