PEN: Oljeaksjen med størst potensiale


Starter nå tråd etter GF vedtak fra Polion:

PEN

Aksjen med stort potensiale både inntektsmessig og kursmessig.
I følge Carnegi analysesjef i FA 30.6.21:
Oljeaksjen på OSE med størst potensiale.

Hvorfor?

1:Selskapet kobler snart to nye produksjonsbrønner til Adolo.
( økt produksjon= økt overskudd)

2. Selskapets produserende brønner i Ekvatorial Guinea øker produksjonen fremover fordi 3 nye produksjonsbrønner skal gi økt produksjon.
3. Selskapet skal innen kort tid ( i Q3)starte på en explorationbrønn i Gabon ( Hibiscus north)
4. Selskapet skal før årets slutt delta i en meget spennende exploration brønn i Sørafrika. Dersom funn vil aksjekursen stige markant.
5. Selskapets ledelse har programfestet et betydelig utbytte fra 2023 begrunnet i meget stort overskudd.
6. En tilleggsbonus til alle aksjonærer:Selskapet har solgt en lisens i Nigeri ( Aje) til Pnor for 10 millioner USD. Denne summen skal omgjøres til Pnor aksjer og deles ut til aksjonærene. Når? Ingen vet.

7. Ps. Som Fluefiskeren påpeker: Det er planlagt en lovende boring i Tunisia , som forventes å gi et brtydrlig tillegg til oljevolumet produsert i Tunisia. Her har det vært langvarige utsettelser. Men selskapet holder fast på planene.

8: Vi som følger med vet at selskapets guiding er realistisk. Vi som vet hva teoretisk “ best case” kan bli, vi kan ikke skrive på strengen hva dette kan utvikles til.
Redigert 30.06.2021 kl 20:39 Du må logge inn for å svare
512tr
13.12.2021 kl 12:06 2412

Skulle ønske jeg kunne gi et godt svar, tror vi her inne er like i usikker som du.

Hadde kursen vært 24-25 ville jeg anbefale å selge, som jeg selv gjorde, men nå er jeg usikker...kursen er jo oppadgående.
Personlig brydde jeg meg ikke om utbytte i PNOR aksjer, har heller kjøpt PNOR direkte.

Generelt, ikke bli for "glad" i en aksje, det er fullt mulig å selge, og så kjøpe seg inn igjen til en gunstigere kurs...og få flere aksjer til samme pris, men alt er risiko, aksjen kan ta av etter du har solgt.

Kursmål er kursmål, ingen bryr seg så mye om de lengre.

PS! Jeg har tro på aksjen og kurstigning over 30, ellers hadde jeg ikke fulgt denne hver dag.
Men i det korte perspektiv er ikke en aksje verd mer en det markedet vil betale, Q4 vil gi oss en god pekepinn om aksjen er billig i dag.
Redigert 13.12.2021 kl 12:26 Du må logge inn for å svare

Jeg kan ikke se at voleon er inne i BWE. Allikevel synker den mer enn Pen. Ja, det mye man ikke har peiling på i Casino Royal
512tr
13.12.2021 kl 12:29 2366

Både Voleon og andre kan være inne i BWE under 0,5% grensen.
bmw5
13.12.2021 kl 12:46 2341

Voleon maskinen styrer Pen kursen etter brent spot oljeprisen og slik har det vert lenge. Vell, man får kjøpe noen aksjer igjen for prisen er lav, for og opp skal den med resultat fra Q4 eller ved positive nyheter som signering av aje kontrakten eller signering av en bore rigg for 2B. Det må jo snart komme noe positivt fra Pen ledelsen. Min mening er at Pen bør nå foreslå for nigerianske myndigheter om å ta tilbake AJE. Ledelsen er jo helt handlingslammet.

Vi trenger ikke å ta den tilbake. Aje er vår i øyeblikket. Men tror vi skal stå løpet ut nå.
viduka
13.12.2021 kl 13:54 2250

Ja, med en omsetning i Q4 på ca. 75 musd, begynner PEN å nærme seg netto gjeldfri. Signaler om fremskynding av utbytte og mulig tilbakekjøp gjør at jeg har økt min beholdning litt. Neste store lifting for PEN fra EG blir vel i q2/q3 nest år og da er forhåpentligvis korona noe som i begrenset grad påvirker livene våre. Før det lever vi godt med jevne liftinger fra Gabon og Tunisia

Brent 0pp 0,5% Pen 4-gangeren ned. hvis den trenden vedvarer uansett liten volum, så vil vi neppe kunne ta igjen dette ved gode 4Q-tall. Majoriteten vet jo dette allerede og skal vi da rettferdig komme i normal prising så krever det mange kroner på de tallene. Og hva skjer etter de er presentert? Ny voleonrunde?

Har lenge vært positiv til ledelsen i PEN. De fremstår som kompetente i faget og dyktige på Afrika som område.

Samtidig har jeg tidligere kritisert de for kritikkverdig IR. Det har bedret seg vesentlig det siste året synes jeg, men nå ser det ut til at de har falt tilbake til gamle takter igjen. Jeg vet selvfølgelig at det ikke er alt de kan styre selv, men som deleier må det gå an å overbevise operatør om å dele litt mer info. med markedet enn hva som har vært tilfelle i det siste.

Dette mener jeg at PEN burde bli enige med sine samarbeidspartnere om å dele av info.:
1 Hvorfor PEN med samarbeidspartner ikke har signert rigg til Sør-Afrika enda? Hva er det som skjer her?
2 Hvorfor fortsetter AJE utbytte å drøye og hva forventer de her. Blir det ny tre til seksmåneders utsettelse etter nyttår eller skal man fortsette å tulle med en og en måned?
3 Hva tenker ledelsen om å kansellere avtalen med Petronor og beholde og utvikle AJE som gassfelt selv?
4 Hva er begrunnelsen for manglende Gas lift på Dussafu? Hvordan går det an at operatør har oversett en så vesentlig faktor og at denne kommer tidligst i slutten av neste år
5 Med manglende Gas lift, vil da OPEX fortsette å holde seg oppe på grasale 30 dollar tallet?
6 Hva skjer med brønn 6 og 7 på Dussafu? Nå må optimalisering på Adolo ha pågått lenge nok til at de kan si noe om total flow.
7 Hva var grunnen til at brønn 3 på EG ble terminert? Ser ikke ut til å kun bli utsatt, men fjernet som brønn.
8 Hva skjer i Tunisia? Vil workover programmet noen sinne bli ferdig eller vil det pågå til evig tid.
9 Hva skjer med liftinger i desember? Hvor mange liftinger, spesielt fra Dussafu, har skjedd og hvilken pris har man fått.

Alt for mange baller som svirrer nå til at ledelsen bare kan lene seg tilbake og ta juleferie. Nå er det på tide med en skikkelig info. pakke til markedet.
Redigert 13.12.2021 kl 14:36 Du må logge inn for å svare
bmw5
13.12.2021 kl 14:37 2195

Dersom oljen holder seg på 70 usd eller over og utbyttene kommer 3 til 4 ganger i året med 1 kr eller mer pr aksje blir det bra butikk, selv met valeon hengende på med sin short. For Pen i tiden fremover er det oljeprisen og i 2022- 23 er det oljepris og utbytte som betyr mest, 2B og annet positivt kommer i tillegg. Voleon vil ha mindre betydning dersom oljeprisen holder seg og utbyttene er gode.

Er det i dag vi ser Pen og Bwe på samme kurs? Pen har for vane å stige mot slutten av dagen.
bmw5
13.12.2021 kl 14:48 2193

Juiceitup ! Dette var mange gode spørsmål som burde vert sendt til ledelsen med engelsk tekst.
viduka
13.12.2021 kl 15:08 2227

PEN svarte på flere av disse spørsmålene i Q3 fremleggelsen.
1. Rigg drøyer i håp om å få en rigg som er i området for å unngå store ekstra mobiliseringskostnader
7. Den ble utsatt på grunn av forsinkelse som gjorde at riggen måtte flyttes til annet oppdrag. Brønn 3 er påbegynt slik at det ikke er så mye som står igjen nå riggen kommer tilbake
9. 2 liftinger i desember. en i EG og en på Dussafu. Pris på EG avhenger at tidspunktet for lifting. Jeg er redd for at det var i begynnelsen av desember. For dussafu vil prisen være basert på månedsprisen for brent i desember + ca. 1 dollar pga god kvalitet på oljen

Stort sett er jeg enig med deg. Savner også litt info, men vi har fått litt ad omveier.

Ang. punktene dine:

1) Azinam forsøker å få en annen rigg enn Island Innovator for å få en lavere pris. Vi har hørt om at de prøver å samordne med en annen operatør slik at samme rigg kan brukes for begge. Island Innovator er uaktuell for det da den har oppdrag i Nordsjøen i april. Hvem andre de titter på vet vel knapt John. I siste rapport skrev de:

«In South Africa the Block 2B joint venture partners tendered for a semi-submersible rig and completed a seabed survey in preparation for drilling the Gazania-1 well. The operator, Azinam, finalised the well plan and is currently conducting negotiations with various rig contractors to optimize the well budget and drill the Gazania -1 well before the Exploration Right expires in November 2022. Panoro holds a 12.5% interest in Block 2B»

Liker ikke dette at november 2022 nevner da det kan gi en følelse at det er greit bare det skjer i god tid til da.

2) Her er de helt uskyldige. Det er tydelig at ingen av selskapene som vet dette. Da hadde de ikke fortsatt med en måneders utsettelser. Dette ligger i sin helhet hos myndighetene og de kan derfor ikke melde noe spesifikt derfra. Men utålmodig må det være lov å være nå. Det deler vi nok med selskapenes ledelse.

3) Det tror jeg er helt urealistisk. Da hadde de aldri inngått avtalen. Dette betyr egentlig mye mer for PNOR som står og venter på å komme i gang. Jeg er ikke avhengig av å få utbytte nå. Spesielt ikke når dollaren er i en stigende trend mot kroner.

4) Enig.Her virker det som vi lider av manglende erfaring hos operatøren Dette er jo første gang de bygger ut et felt

5) Det får vi da virkelig ikke håpe at den gjør. Den lå litt under 20 ved oppstart av de to første brønnene. Nå har vi seks brønner og produksjonen må vel ligge opp imot 15 000 bood. Det borger for OPEX ned mot 20, men det er langtfra sikkert. Det skjer jo stadig noe negativt der nå som ikke var ventet.

6). Enig

7) Den er ikke terminert, men utsatt. Det melder også Kosmos. Det skyldes at riggen av kontraktsmessige årsaker måtte brukes til å plugge en brønn et annet sted i EG. Dette burde ikke ta så lang tid. Topphullet er boret.

8). John har sagt at work-over er en kontinuerlig prossess og vil foregå på ett av feltene til enhver tid.

9) Det er vel snakk om en i EG og to i Gabon i Q4. Den ene i Gabon var utført da Q4 ble avholdt. Synd det ikke er AIS dekning som gjør at vi kan følge med på om det foregår lifting nå. I Tunisia var det snakk om 2-3 liftings i Q4. De melder ikke liftings når de er utført.

I tillegg til punktene dine kan vi legge til Salloum West.Hva er det som foregår her? Her føler jeg det er noe som selskapet har liten lyst på å kommunisere, men vet jo selvsagt ikke om det er riktig. Vi har fått desidert lite info hvorfor dette bare trekker ut. Skulle vært spuddet i 1. halvår 2019.


EDIT Ser at Viduka svarte, men vi er nok på linje.Redigert 13.12.2021 kl 15:21 Du må logge inn for å svare

« Saudis Warn Energy Transition Will Cause Oil Price Spikes.

Saudi Arabia’s finance minister echoed warnings from the kingdom’s oil officials that a slowdown in fossil-fuel investment globally will cause spikes in energy prices.

“We have very serious concerns that the world could run short of energy if we are not careful in managing the transition,” Mohammed Al-Jadaan said. “In Saudi Arabia, we have an interest in maintaining demand. We are also worried that demand is increasing and there are no alternatives to fill that gap and we don’t want oil prices to go too high.”


https://www.rigzone.com/news/wire/saudis_warn_energy_transition_will_cause_oil_price_spikes-13-dec-2021-167288-article/

Vaalco på nabolisensen til Dussafu starter en borekampanje.

« Vaalco Spuds First Well in 2021/2022 Drilling Campaign

Under a drilling contract announced by VAALCO in early summer, a jack-up rig provided by Borr West Africa Assets Inc., an affiliate of Borr Drilling Limited was recently deployed to the Etame platform and has commenced activities on the Etame 8H-ST development well which is expected to be completed in January with production expected later in the first quarter of 2022. This sidetrack of an existing well is targeting existing Gamba hydrocarbons in the Etame field that have not previously been produced by prior wells, and is the first well of a four-well campaign.

George Maxwell, VAALCO’s Chief Executive Officer, commented, “Enhancing our production, reducing our costs and extending the economic life at Etame has been the driving force for VAALCO’s continued success. This summer we secured a jack-up rig for our 2021/2022 drilling campaign and began drilling our first well, the Etame 8H-ST, this week. We believe that executing another successful drilling campaign with the goal of adding material production and reserves will significantly improve our size and scale, further enhancing our ability to execute on our accretive future growth initiatives. The objective of the drilling campaign is to increase production by 7,000 to 8,000 barrels of oil per day gross, which would have a material impact on VAALCO’s net production and cashflow given it’s 63.6% interest in the licence. We are confident we can achieve these objectives given our drilling track record at Etame. We are excited to get our next drilling campaign underway and will continue to provide updates throughout the program.”

https://www.vaalco.com/investors/news-events/press-releases/detail/318/vaalco-spuds-first-well-in-20212022-drilling-campaign

Jeg har aldri vært imponert over produksjonstallene deres, men vi må huske på at de har produsert siden 2002. Vi kan holde på i flere tiår på EEA området på Dussafu tror jeg. Er temmelig sikker på at vi har et bedre lisensområde enn hva Vaalco har. Mange prospekter og leads er ikke boret og det kan nok hentes ut mer fra Tortues dentalepotensial. Målet er å bore to letebrønner pr. år.

Håper det ikke vil ta veldig lang tid utpå nyåret før vi vi får ny leteborring. Det er vel Hibiscus South som først på listen. Kanskje etterfulgt av prospekt Bourbon ( tidligere B).

Vaalco er for de som ikke vet det en av samarbeidspartnerne våre på de to lisensene vi fikk tildelt i runde 12 lisensrunden i Gabon.
Redigert 13.12.2021 kl 20:39 Du må logge inn for å svare

Jeg har skrevet om dette tidligere , men det finnes nye på PEN strengen.

På januar presentasjonen til Panoro i 2019, ble det vist til at PEN har lisens på Dussafu 20 år fremover.
De viste til nabofeltet Etame som i 2003 ble vurdert å inneholde 20 mill, fat
I 2018 passerte de 100 millioner fat utvunnet olje. Nå er målet å passere 150 millioner fat.

Etame har tilnærmet samme seismikk som Dussafu, det er all grunn til å tro at Dussafu vil vise samme historikk.

Det er litt rart at Saudi Arabia sheik må peke på at olje og gass blir nødvendig for energisituasjonen i mange år fremover.
Han peker på at nedsatte investeringer i oljenæringen øker faren for nedsatt produksjon og økende priser.

Støreregjeringen har utsatt oljeleting i et år.

Summen av dette øker verdien av selskapet vi eier.
Redigert 13.12.2021 kl 21:30 Du må logge inn for å svare

Når ikke Brent biter på kjøpslysten, hva skal da Pen prises etter. Det er laaangt til Q4. Det blir muligens børsmeldt hva lifting i Des har brakt i inntekter, men det var jo opplyst om på q3 og de fleste kan telle.
Det er kun kjøperne som kan holde liv i aksjekursen. Man kan muligens si at stigningen fra 2019 har vært voldsom, men med tanke på finansene i Pen så er den rimelig. Forskjellen i omikronutbruddet er at det ikke får Brent til å falle, dette skylder jeg kun at oljeaksjer ikke er noe man satser på børs idag. Vi ser heller at det er flere som flukter. Media må skrive mer om at ESG ikke vil tilsvare markedsverdiene som manifesteres nå, før langt i fremtiden. Akkurat nå "stjeler" de kapital fra oss.

14 øre skiller Pen og BWE nå, sykt. Slik skal det ikke være
Redigert 14.12.2021 kl 09:20 Du må logge inn for å svare

Re Viduka og FF

Takk for gode svar. Faktisk enkelte elementer her som jeg tydeligvis har lest feil på tidligere. Var sikker på at 3 brønn i EG var terminert. Gledelig å lese at den kun er utsatt.

Selv om dere hadde gode svar opplever jeg likevel en god del uklarheter. Det virker hele tiden som at informasjonen holdes til et minimum. Eks. brønnen i EG - når er den tenkt boret ferdig? Hvorfor måtte de plugge en annen brønn først? Det er på mange måter ingen tidsfrister som vi kan forholde oss til uansett punkt. Det samme med rigg til Sør-Afrika. De leter etter rigg - ok, ,men hvor lenge skal de holde på med det. Føler at alt for mye flyter hvor vi aksjonærer må leve på luft og kjærlighet og bare håpe at selskapet leverer. Hva med å sette noen frister som gjør at vi kan holde selskapet ansvarlig. Det er i alle fall jeg vant med i min jobb.

Salloum har jeg som nevnt tidligere gitt opp. Helt enig i at de også her holder tilbake masse informasjon om hvorfor ting er som de er. Her er de nok mellom barken og veden. Vil nok nødig tråkke egen styreformann på tærne.
bmw5
14.12.2021 kl 10:05 1709

Det er krise på krise og tiltross holder Pen seg bra. Vi har klimakrise, pandemi krise og på toppen av dette har vi en strøm krise så hva blir den neste krisen. Kanskje oljekrise på grunn av manko på olje \ gass. Med hensyn til pandemi krisen så hjelper det vist nok ikke med 3 sprøyter, men man bør ta den fjerde og kanskje den femte for å være sikker på å ikke bli smittet av omikron viruset.

Kun som eksperiment. kan ikke alle som har mulighet legge inn order over lav sperrepost og under øvre sperrepost, bare for å sjekke hvis algokontoen blir gjerrig og ikke vil gi fra seg aksjer? Det er mye kjøp og salg til seg selv, med noen unntak da den rister ut aksjer fra noen som kaster kortene.
Redigert 14.12.2021 kl 10:33 Du må logge inn for å svare
512tr
14.12.2021 kl 11:07 1612

And the winner is Voleon.😒

Så synd vi ikke har noen i topp20 som er intressert i å støtte aksjen, det hadde ikke kostet dem en kalori å tvinge Voleon til å dekke seg inn.

Må innrømme det begynt å krible litt i "kjøpefoten" nå, men hvor langt ned klarer de å presse kursen?

Jeg tror jeg linket til en graf som viste hvordan kursen på PEN hadde gjort det hittil i år sammenlignet med BWE, DNO, PNOR .

Det kan være interessant også å se hvordan den har gjort det mot de to store, nemlig EQNR og AKRBP. Da ser vi at spesielt Equinor har hatt en mye bedre utvikling i høst. Det kommer selvsagt primært av at gassprisen tok av som en rakett. Troll er jo en pengemaskin uten like da. Før det fulgte vi den helt fram til begynnelsen av november. Da ble det slutt til de grader.

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/fi-alt89c?duration=Ytd&comps=b115w7%2Calspjc


I tilfelle det var under et annet selskap jeg la inn sammenligningen mellom PEN, PNOR, DNO:


https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/fi-btrvnm?duration=Ytd&comps=alt89c%2Calsyww%2Calsq4c
Redigert 14.12.2021 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
512tr
14.12.2021 kl 12:15 1506

Det er vel forståelig at store selskaper holder seg bedre i disse "krisetider". Når dette er over, eller verden lærer seg å leve med coronaen vil nok de små få en mye større rekyl en de store.
Oljeprismessig er det jo ingen krise, tvert imot, det ser jo mer lovende ut enn på lenge.

Føler det har vært krisetider siden mars 2020 jeg.
512tr
14.12.2021 kl 12:29 1464

Ikke kursmessig, vi har jo vært over 26.

Trodde du tenkte på pandemien jeg. En pandemi jeg begynner å bli mildt sagt lei. Er nok ikke alene om det. Ser ingen løsning på dette så lenge fattige land ikke får hjelp til vaksinasjon og vaksinemotstandere i andre land. Mange fornekter jo også at det finnes noen pandemi.

Forstår godt denne sykepleieren selv om det er mange andre land det er mye verre.

https://www.tv2.no/nyheter/14427305/

Nei. Det er sikkert og visst og de har fått vann på mølla med omikron. Tok min tredje dose i går. Det er også litt betryggende at det er medisiner som er lovende. Her ang. Pfizer :

https://live.tv2.no/koronaviruset?innlegg=1206779836
Redigert 14.12.2021 kl 14:03 Du må logge inn for å svare

Skrev nettopp et langt innlegg fra mobilen men som ofte så fryser skrivinga og ved oppdatering så teksten borte. Det tekniske bak forumet er elendig.
Kort sagt ledelsen har ikke interesse å forsvare aksjekurs. Det påvirker ikke kassabeholdningen og manifesterer egentlig at aksjeeier og ledelse ikke er så avhengig av hverandre. Vi sitter med en billett mens ledelsen kan bestemme opsjoner og salærer ved generalforsamling. De er sikret uansett. Nå er vi ned over 20 % fra q3. En oppgang vil ikke kunne dekke inn dette hvis ikke volum er tilnærmet dobbelt så stort som ved fallet. De fleste nye som kommer inn på lave 19 vil selge mello. 20 og 21. Så vi vil måtte bruke opp det åpenlyst av resultat ved q4 uten at vi kommer tilbake til 24 kr. Det finnes dessverre ikke noe tilsvarighet i andre retningen av shortsalg, fomo ev. Dette er triste saker, da oljen ikke detter ned så my av omikron. I dag er mange aksjer ned også ESG grunnet fryk, men flere av disse har volum som kjapt kan rykke aksjen tilbake igjen. Av det økende volumet i dag er drt mange kort som har blitt kastet.

Men jeg opplever at det er forskjell mellom å short olje og oljeaksjer. Vi ser jo at Brent ikke lengre er referens til PEN, men heller voleon. De kaster første stein og resten forholder seg til det.

Ja i dag fikk vi smake pisken for alvor. 18-tallet trodde jeg virkelig ikke at vi skulle få se igjen. Omtrent verste oljeaksje i dag hvor DNO til og med går i grønt. Det forteller meg at det er Voleon som herjer med kursen. Ikke så aller verst volum i dag sett opp mot tidligere dager, men relativt sett alt for lavt selvfølgelig. Da er det lett å trade aksjen laaaangt ned.

Nå er vi vel på et nivå hvor det også begynner å bli ubehagelig selv for de store eierne. Kanskje noen skulle tatt noen telefoner og diskutert mulige støttekjøp for her ser det jo ut som at bunnen kan falle ut når som helst.

Jeg vet ikke hva som er ubehagelig for eierne, men tror ikke at de bryr seg om børs. Børs er noe annet enn eierstyring og selve oppdraget de har. Men visst er det kleint at de sitter uberørt og ser på når det skjer.

Siden q3 har oljeprisen falt fra 82,5 til 73,5. Det er 11 prosent. Synes resten faktisk er fortjent ut fra hva vi fikk høre fra Dussafu. Elendig produksjon og ekstrem OPEX. Men det verste er at redusert produksjon skal ri oss som en mare i ett år videre. Ville vært rart om markedet ikke reagerte på dette. BWE ble enda mye mer rammet, hvilket er logisk.

Nå skjedde det igjen at mitt innlegg ble slettet av at forum henger seg.