PEN: Oljeaksjen med størst potensiale


Starter nå tråd etter GF vedtak fra Polion:

PEN

Aksjen med stort potensiale både inntektsmessig og kursmessig.
I følge Carnegi analysesjef i FA 30.6.21:
Oljeaksjen på OSE med størst potensiale.

Hvorfor?

1:Selskapet kobler snart to nye produksjonsbrønner til Adolo.
( økt produksjon= økt overskudd)

2. Selskapets produserende brønner i Ekvatorial Guinea øker produksjonen fremover fordi 3 nye produksjonsbrønner skal gi økt produksjon.
3. Selskapet skal innen kort tid ( i Q3)starte på en explorationbrønn i Gabon ( Hibiscus north)
4. Selskapet skal før årets slutt delta i en meget spennende exploration brønn i Sørafrika. Dersom funn vil aksjekursen stige markant.
5. Selskapets ledelse har programfestet et betydelig utbytte fra 2023 begrunnet i meget stort overskudd.
6. En tilleggsbonus til alle aksjonærer:Selskapet har solgt en lisens i Nigeri ( Aje) til Pnor for 10 millioner USD. Denne summen skal omgjøres til Pnor aksjer og deles ut til aksjonærene. Når? Ingen vet.

7. Ps. Som Fluefiskeren påpeker: Det er planlagt en lovende boring i Tunisia , som forventes å gi et brtydrlig tillegg til oljevolumet produsert i Tunisia. Her har det vært langvarige utsettelser. Men selskapet holder fast på planene.

8: Vi som følger med vet at selskapets guiding er realistisk. Vi som vet hva teoretisk “ best case” kan bli, vi kan ikke skrive på strengen hva dette kan utvikles til.
Redigert 30.06.2021 kl 20:39 Du må logge inn for å svare

En hypotese:

Kan det være bl.a. Voleon som trekker i trådene i både BWE og PEN. Kan se slik ut og denne øremarkeringen i handelen kom omtrent samtidig for begge selskapene.

Selve hypotesen: Trekkes BWE bevisst nedover for å få villige avhoppere i PEN til å handle i BWE eller for å sikre at begge følger samme lest og vurdering, ref. Dussafu slik at Voleon enklere kan manipulere og få ekstra drahjelp for egen vinning i PEN, hvor det kun er bevislig shorting. Er nok det i BWE også, men mer skjult.

Jeg tror Voleon har PEN som primær case og BWE som sekundært. Effekten for oss aksjonærer blir den samme - inntil videre.

Det har jeg slett ikke. Det har jeg faktisk aldri benyttet. Heller ikke shorting. Det virker som mange her ikke forstod de dårlige nyhetene som kom på Operations Update i oktober og som ble forverret ved Q3. Det var nå pengene skulle rulle inn for fullt med høy oljepris. Med 39 USD pr. fat (eller var det 36?) i OPEX er vel break-even over 50 USD pr. fat. Ved Q2 var OPEX 32 USD pr. fat og Hamilton ble konfrontert med det i Q/A seksjonen. Da fikk jeg et inntrykk av at det var et engangstilfelle og at det vil synke kraftig ved Q3. Han brukte uttrykket at den var «far too high». Da er det vel ikke særlig positivt at den økte med 20 % i stedet. Det var som Juice har vært inne på heller ikke noe positivt fra Sør-Afrika som nå er «in limbo». Tunisia var heller ikke bra og produksjonen i EG var også redusert.

Jeg er ofte skuffet over at markedet ikke reagerer på det fundamentale, men her har det gjort det og jeg synes faktisk det er riktig.

Men vi må jo se forover. I det q3 ble avholdt var produksjonen økt fra stusselige 9000 til 15 000 bopd ifølge BWE. Klarer man å holde den der blir det jo ikke helsvart i 2022. Q4 blir også mye bedre enn Q3 pga. liftings uten at det egentlig burde ha så mye å si på kursen. Så får vi også håpe det ikke tar for lang tid til riggkontrakt for Gazania-1 eller melding om produksjonsøkning i EG som følge av infillbrønner. Den aner vi jo ikke hva er. På samme vis som det heller ikke er meldt produksjon fra de to siste brønnene i Gabon.

Jeg synes altså at det på bakgrunn av dette samt fallende oljepris ikke er noe rart vi er under 20 kr dessverre. Håper dette er bunnen og at vi stiger litt framover før vi forhåpentligvis får noen gode nyheter, men det er veldig avhengig av oljeprisen som vi vet.

Paypal
15.12.2021 kl 14:52 2436

Men de fleste analytikerne har kursmål skyhøyt over dagens kurs. Betyr det at disse overhodet ikke har peiling ?

Legal charges against individuals related to the Company
15th December 2021

PetroNor E&P Limited ("PetroNor" or the "Company")
Legal charges against individuals related to the Company
PetroNor (OSE ticker: "PNOR"), can confirm that the National Authority for
Investigation and Prosecution of Economic and Environmental Crime in Norway
(Økokrim) has this morning entered the premises of the Company in Oslo. From
what the Company understands, the reason is criminal charges brought against
individuals related to the Company. The Company has no reason to believe that
there are any suspicions against the Company as such, and further information
can only be given if and when available to the Company.

Hva vil dette få av betydning og myndighetene i Nigerias håndtering eller for PEN for den saks skyld?

Evig eies kun et dårlig rykte ....

Den der var lei og uhyre sjeldent slikt dukker opp.

Nå vet man jo ikke disse såkalte kriminelle handlingene, men guffent og raserende i utgangspunktet.
Redigert 15.12.2021 kl 15:19 Du må logge inn for å svare

Det faktum at Balkany kjøper mer aksjer må nok bety at oppsiden er betydelig. Fluefiskeren som mener dagens kurs ikke er overraskende har tidligere skrevet at et funn i sør-afrika (best case) kan gi en kursøkning på 10 kroner. Dersom det skjer så er analytikernes kursmål innen rekkevidde

Ad pnor:det er lett å kaste mistanke, men hvis Økokrim ikke finner det de er ute etter så burde et søksmål være på plass. Før man aksjonerer så må man være sikker. Ellers vil ev eiere bli skade lidende hvis de selger på bunn.

Anser dem for helt urealistiske. Hvilken oljepris legger de til grunn og hvor langt inn i fremtiden er kursmålet? Uten det greier jeg ikke å forholde meg til slike kursmål.

Jeg mener dog at over 20 % ned er en kriseeaksjon a'la pnor. Hvis man skal ha en referens så tror jeg ikke at noen aksjer med mcap slik pen villlet stige med 20 % hvis success, derfor er det like urealistisk med en nedgang i den størrelsen grunnet fundamentale forhold. Det er casino verktøyene slik shorting som lager større utfall enn de fundamentale. Hvorfor skal det være så vanskelig å anerkjenne disse finansielle kreftene som shorterne bringer som mer betydende enn selskapsrelaterte FF?

Bare det at Pen skal ned mer enn brent for hver dag er jo opplagt et spill fra voleon. Det har jo ingenting med de borsmeldingene som er presentert for 3. uker siden. Det er jo old news. Klart at de er aktøren som manøvrerer Pen nå. Ikke det fundamentale. Børs har blitt en arena for pengespill mer enn en investeringarna. Særlig grunnet gearing og shorting.
Redigert 15.12.2021 kl 15:55 Du må logge inn for å svare
512tr
15.12.2021 kl 16:01 2487

Voleon har økt ytterligere til 0,80%

https://ssr.finanstilsynet.no/

Hvis det er riktig er det meningsløst å være på børs. Old news kan prege selskap lenge. Vi blir ikke enig her. Minner også om at vi etter q3 var på 19,40

Det er veldig spekulativt, men det kan jo hende at noen kobler meldingen fra PNOR til Aje, Nigeria og korrupsjon. Da får det betydning også for oss.
Paypal
15.12.2021 kl 16:27 2472

Under aksjeinformasjon på Pareto sine sider står det om PEN at aksjen ikke kan shortes. ?

Endte 1,25 % ned. Litt mer enn Brent. Likt med EQNR og mye bedre enn AkerBP. Også bedre enn BWE og DNO. Ser ikke helt dramatikken.

Det er ikke dramatikk men urettmessig nedgang grunnet shorting. Kan vi være enig i at man shorter de fleste oljeaksjene nå for at det funker.

Det mest spennende i dag var kanskje om pen skulle klare å ta igjen Bwe på nominell kurs. På det minste skilte kun 10 øre........

Pen befinner seg dessverre i et vakum for tiden der de i liten grad kan påvirke viktige saker framover...som kan brøyte vei oppover for kursen.

Ja - i overkant spennende denne razziaen. Vi vet jo hvor utbredt korrupsjon er i Afrika og vi er mange som har spekulert i om det er mangel på betalinger som har sørget for sendeektighet hos myndighetene i Nigeria.

Som du sier - bare spekulasjoner, men kan Petronor ha gått lei og sendt noen brune konvolutter? I så fall vil det påvirke oss også.

Og hvordan reagerer Nigeria på dette?

Fryktelig glad for at jeg ikke har falt for fristelsen til å kjøpe denne.

Aksjer prises for fremtiden. Ikke tre uker. La oss si at produksjonen blir 14 000 bopd istedenfor 22 000 bopd som vel var forventet. Det er en forskjell på 8000 bopd. Hvis dette varer ett år utgjør det 2,92 millioner fat. Med oljepris på 75 USD pr. fat blir det 219 mil USD og 2,06 millarder NOK.

Ved dagens Pnor kurs hadde vi fått mange flere Pnoraksjer i Aje oppgjør. Eller er kursen så lav at vi får utbyttet i kontanter?
Noen som husker hvordan dette henger sammen?
Dado83
15.12.2021 kl 19:58 2404

Med denne prisen nå i Pnor så blir det penger, ikke aksjer. Mener jeg hadde lest at hvis aksjen var under 1.1 eller 1 kr så skulle det betales med cash.

Da har du lest feil. Vippepunktet er 0,13 USD slik at det vil avhenge av dollarkursen. Med dagens kurs på 9 kr tilsvarer det 1,17 NOK for kursen til Petronor.

Under 0,13 USD kan Petronor selv velge om de vil betale hele eller deler av avtalen i cash. Det er altså ikke gitt at det blir cash. Dessuten kan mye forandre seg på et år (ironi).

Og de 4,2 miljarder NOK de får vil ikke prege mcap I større grad?
At aksjer prises I fremtid er nok så usikkert, men prises allikevel som om det er fasit. Hva med ESG som prises I fremtid, men med enorm spekulasjon. Nej, det fundamentale styrer ikke PEN, men voleon hever dog sine bets og utfordrer trua til befintlig aksjonærer. Det er virkeligheten for Pen og dets aksjonarer på børs.

Vi blir ikke enige. Voleon økte i dag, men kursutviklingen var som normalt eller litt bedre. Tror både du og andre overdriver dette. Men mitt felt er det ikke får jeg legge til.

En gladnyhet:

« Ny studie om omikron: − Det går i retning av forkjølelse

En ny studie fra Hongkong tyder på at omikron fester seg i nese og hals og ikke går så mye ned i lungene. Det er gode nyheter, mener vaksineekspert.»

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/qW7Aqe/ny-studie-om-omikron-det-gaar-i-retning-av-forkjoelelse

5,17 % opp. Bra. Det skulle vel ikke gå an når Voleon shorter oss. 😉
d12m
16.12.2021 kl 09:40 1968

Men du tar det for gitt at avtalen ikke blir kansellert? At Pnor ikke har gjort noe som medfører at salget stoppes?

Det er nok lite sannsynlig. Hadde det vært etterforskning mot selskapet hadde nok aksjen vært suspendert fra omsetning nå.

Der er visst voleon igjen. De venter ut oppgangene for å få flere angrende på kjøpene sine. Da blir shortsalgene billigere for de.

Her er nok det klokeste å holde alle muligheter som åpen. Markedet vet ingenting om hva og hvordan myndighetene i Nigeria arbeider konkret med PNOR saken eller hvem de - lokalt og geografisk - samarbeider/informerer på myndighetshold.

Gitt PEN ikke har meldt noe, må det antas at dette er anklager som i hovedsak angår hjemlige forhold. Styreformannens kjøp i går var enten et reelt kjøp eller signal om sakens alvorlighet. Noe pussig at kjøpet kom noen timer før meldingen om PNOR.

Er vel liten tvil om at hva som skjer her på berget blir eller er kjent i Nigeria også. Derfor er det ikke utelukket at denne saken kan medføre ytterligere trenering eller opphevelse av deal.

I sin ytterste konsekvens kan det hele skyldes korrupsjon innen de nigerianske myndighetene - og hva da? Er uansett merkelig at denne saken om godkjenning skal ta slike evigheter, ligger det en logisk forklaring bak?
Redigert 16.12.2021 kl 10:56 Du må logge inn for å svare

Det er ikke mye vi er enige om Guunarius, men her er vi helt på bølgelengde.

Situasjonen for PNOR er mye mer alvorlig enn hva det ser ut til at skribentene på forumet her mener og dette kan definitivt påvirke PEN med tanke på salg av AJE. Om det nå er negativt hvis denne dealen ikke går igjennom er jeg derimot litt usikker på. Gassprisene har gått til himmels, selv om de har falt litt de siste ukene, så gass som tidligere var rene tapsprosjekt kan bli en gullgruve i stedet.

Da har det kommet fram at saken gjelder grov korrupsjon.

Skulle Aje havne hos PEN igjen, vil dette trolig medføre en forsinkelse ifm. first gas Aje eller øvrige endringer - med mindre PEN kan tre inn 100% kompatibelt, men det er vel lite trolig.

Aje kan rykke tilbake til start og PEN få et nytt asset å betjene/betale for. tror absolutt ikke at management og styre i PEN blir happy om Aje tilbakeføres selskapet. Nå kan det tenkes at markedet og pipeline er blitt stadig mer aktuelt og letter å selge. men det er i så fal en slik prosess jeg tror PEN vil begynne på - atter en gang. men la meg ikke forskottere noe som helst. Aje salget blir mest sannsynlig en realitet. Noe annet vil overraske.

Mener også at forumdebattantene tar noe vel lett på dette her.
512tr
16.12.2021 kl 11:21 1995

FF ikke juble for tidlig, når det gjelder voleon...så lenge det er så lavt volum har de desverre full kontroll.
d12m
16.12.2021 kl 11:23 2022

Men bakgrunnen for saken er pr nå ikke kjent.
bmw5
16.12.2021 kl 11:27 2042

Jeg for min del syns det er lit underlig at Pen kursen er under 20 kr. Man kan ikke helt skylde på voleon for denne lave kursen. Kursen vil gå opp når omikron erklært svak og ikke verre enn en forkjølelse. Nød stengingen av landet må oppheves slik at alt blir normalt igjen. Med frykt skal landet styres er politikernes manta.
d12m
16.12.2021 kl 11:29 2084

Leser følgende på e24

Til E24 skriver Pace at selskapet ikke har blitt informert om at det er mistanke mot Petronor.
– Fra det selskapet kjenner til, er bakgrunnen siktelse mot individer, og selskapet har ikke blitt informert om noen mistanke mot selskapet som sådan.

I aksjemarkedet må en snu seg om tankemessig. Kurs under 20 er kjøpskurs. Så får hver enkelt sette sin personlige salgskurs. Jeg regnet med kurs over 25 ved årets slutt. Det ser ikke slik ut i dag, men jeg tviler på om kursen er under 20 når opplysninger og selskapets inntjening i Q4 når markedet

Jeg stoler ikke på markedet lengre, men på Pen. Markedet kan ikke tilskrives å ha riktig annet enn at aksjekursen er et avtrykk på overdreven optimism eller redsel. Betyr at menneskelig følelser styrer bussinessen.
Redigert 16.12.2021 kl 13:53 Du må logge inn for å svare

Kanskje det hadde vært greit med Aje,

« Gassprisen tilsvarer nå 260 dollar fatet
Energikrisen i Europa blir bare verre og verre. Men den enes død, er en annens brød.»

Det er helt vanvittig. Vanligvis har den jo ligget godt under oljeprisen for 1 boe.

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/12/16/7790522/gassprisen-tilsvarer-na-over-250-dollar-fatet
Redigert 16.12.2021 kl 14:23 Du må logge inn for å svare