VOW - VALUE OF WASTE

Karbon
VOW 07.07.2021 kl 10:15 36201

Nedenfor vil jeg legge inn flere innlegg som beskriver Vows forskjellige forretningsområder, potensielle fremtidige spinoffs og en god del av Vows eksisterende kunder og samarbeidspartnere.

Innleggene er ikke å betrakte som en kjøpsanbefaling, ei heller noen analyse med kursmål. Her er det opptil den enkelte å gjøre seg opp egne meninger.

Hvert enkelt forretningsområde (potensiell spinoff) vil presenteres i eget innlegg, for å gjøre det hele mest mulig oversiktelig.
Redigert 07.07.2021 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Er nok riktig at mye styres av TA. I den sammenheng ligger VOW i et kritisk område nå. Brytes 33 kan den fort komme ned under 30. Vi får imidlertid håpe på noen snarlige gode nyheter slik at vi slipper det.

Litt merkelig at den på forumet som er mest påståelig om at TA er det som forteller hele sannheten om kursutviklingen ikke bryr seg noe om dette når det gjelder VOW. Gjelder vel bare alle andre aksjer:-) I og med at han har glimret med sitt fravær(som alltid når kursen går sørover) har nok høstallergien slått til:-)

Mye riktig i det du sier der, Record. Jeg handlet selv første gang i 2005. I 2010 kuttet jeg ut, da jeg ikke kjente igjen markedet lenger. Har etterhvert begynt å handle litt, men hovedtyngden kommer for alltid til å være fond for min del. Pr i dag har jeg bare fond og cash.
Kalle 1
27.08.2021 kl 16:07 4339

HVA?!
Har du ikke vow og vgm?
Makan!!
🤪
Jeg har også mesteparten av formuen i fond.
Men jeg tenkte; hvorfor skal jeg ikke unne meg litt morro?
Skal jeg bare la pengene stå i fond og gi dem videre til ungene når den tiden kommer.....nope.
kluppi
27.08.2021 kl 16:59 4276

Allergien har slått hardt ut nå ja. Det spekuleres i at statens pensjonsfond utland skal komme inn og kjøpe store andeler i Vow. TENK HVIS blablabla.

Det sier sitt..

Selskapet må komme med meldinger. Virker som hausserne ikke skjønner at man må vise til andre ting enn Badins uttalelser som «sort of» og «major players».

Vi vet enda ikke hvorfor VGM heter Green Metals….
Elkem er ikke akkurat kjent for sine edle metaller.

Nei nå må vi få høre noe annet enn cruise is back baby, sort of.
Karbon
27.08.2021 kl 18:16 4198

Kluppi:

Navnet Vow Green Metals ble valgt fordi selskapets hovedvirksomhet er tiltenkt produksjon av biokull til metallindustrien. Du tenker sikkert på at Elkem har beveget seg mer i retning av silisiumrelaterte produkter og silikon, men de er fortsatt en stor aktør innen f.eks. støperilegeringer. Elkem hører fortsatt til bransjen "metallindustri".

Jeg har tenkt å presentere litt av mine tanker rundt hva jeg tror vi kan forvente av Vow i årene fremover, men det blir ikke før tidligst ut i neste uke en gang.

Ha en riktig god helg så lenge!
Redigert 30.08.2021 kl 09:59 Du må logge inn for å svare
pysaok
27.08.2021 kl 19:07 4142

Hvorfor skal man eie Vow-aksjer når selskapet prises til nesten 4 milliarder, men selskapet har en omsetning på bare 200 millioner kroner i halvåret!? Skulle tro det var et vekstselskap, men neida, inntektene er lavere i første halvår enn i fjor. Selskapet er ekstremt overpriset, og burde være priset til kanskje 1 milliard. Jeg solgte aksjene jeg eide i går, for hva er poenget med å eie aksjer i et vekstselskap uten vekst. Da er det bare en allerede oppblåst boble som venter på å sprekke. Hva tror dere skal skje, at antall cruiseskip i verden plutselig skal tidobles? En befrielse å ha solgt aksjene. Måtte bare si det.
Pilteri
27.08.2021 kl 20:03 4086

Er enig. Sa dette for 1.5 år siden. Prisingen er veldig høy ikke minst på vgm. Gitt at utskillelsen var korrekt verdsatt skulle kursen vel ligget på 2.70-3.0. Når kursen ligger på omlag kr 7.5 altså 2.77 x verdi satt av fagfolk ved utskillelsen skulle dette tilsi at vow burde prises til rundt kr 97,- (ca 35 x 2.77 = 97,-. Hvis pris på vgm er "rett" så må en spørre seg hvorfor? Det at en tar ut et kakestykke av kaka og sier at dette har 2.77 ganger mer verdi enn når den var en del av kaka tilsier i beste fall at det er selve "godbiten" som er tatt ut. Ikke vet jeg....
Kalle 1
27.08.2021 kl 20:19 4077

12.60 for vow I mars `20
Vgm står i 7.8 nå
Du har med andre ord gått glipp av endel kronasje her Pilteri.

😂

"burde være priset til kanskje 1 milliard."= 8,77 kr per aksje ha ha ha ha

Trodde at Merida1 var på bærtur med 20kr. Vi savner han alt:-)

Selg alt og la pengene stå på bankkontoen, da får dere rolige netter og ikke minst nok søvn. Børs er ikke for alles hjerter.
Redigert 27.08.2021 kl 20:23 Du må logge inn for å svare
Pilteri
27.08.2021 kl 22:32 3944

He he..jeg tok feil. Mitt kritiske skråblikk på vow var i slutten av januar 2020 når kursen stod i ca 32. Med 7.4 (vgm) + 34 på vow blir verdi i dag ca 41.40 og en stigning på 9.40 eller 29.3%. Gikk tungt inn i gogl da og har vært der siden så jeg kan ikke si jeg angrer 😄 med belåning hele tiden så har det vært lukrativt..med +138%.

Kursen på VGM ble ikke satt ut fra fagfolk. Den kom som et resultat av kursen VOW hadde på børs da transaksjonen ble gjennomført. Det som ble sagt var at VGM utgjorde ca 6,5 prosent av virksomheten i VOW på skjæringsdato, og det kan knapt kalles indrefilet. At markedet er villig til å betale mye mer for denne delen av virksomheten noen uker senere kalles forventninger om vekst en gang i fremtiden.

Det er forøvrig ikke innenfor cruise VOW ser den store veksten, den sikter de på vil komme på tørt land i årene fremover….
Pilteri
27.08.2021 kl 22:53 3936

Da tenker jeg at vgm ble verdsatt til 6.5% av vow og verdien i kr gis jo ut fra det. Poenget er at vgm har gått 2.77 ganger pris ved fisjonen mens vow har gått ned selv om de får 30% av økningen i vgm. Kursen har gått utelukkende på forventning og det er ikke veldig logisk at vgm skal ha så voldsomt større potensiale enn vow, slik jeg ser det.
zomi
27.08.2021 kl 23:20 3890

Med så dårlig evne til å sette seg inn i de vekstmulighetene som ligger i Vow-systemet, og videre ingen forståelse for at cruise er spesielt rammet av pandemi siste året, så tenker jeg at det beste for deg nok vil være å gå helt ut av alle aksjer å heller sette pengene i banken. Ta en titt på kurs Vow og VGM om ett år, så tenker jeg du forstår hvorfor Vow var priset til 4 milliarder i august 2021. Vow vil sannsynligvis omsette for godt over milliarden i 2022 og jeg tipper at aksjen har tilnærmet doblet seg ett år frem i tid.

Det er riktig, men det har ingen sammenheng med kursen. Det ville blitt 6,5 prosent uavhengig av kurs. Det nærmeste man kan kalle kvalifisert gjetning er de som kjøpte betydelig i emisjonen på 46.

Cruise vil trolig være ei ok melkeku siden hver ny installasjon gir merinntekter i form av aftersales. VGM er i støypeskjea og per nå er det ingen som vet sikkert hvor mange fabrikker de vil starte opp. Det vi vet er at Follum er finansiert, og stoler man på VOWs teknologi burde innkjøringsfasen bli kort. Så kan man kalle ETIA for jokeren som kan overraske stort fremover.

Å vurdere VOW som et verdiselskap i nåværende fase er etter mitt skjønn en bommert, da fremtidige inntekter i all hovedsak vil ligge innenfor vekst og mulige knoppskyting.

Alt kommer ned til om man tror det er politisk vilje til å redusere karbonavtrykket. Hvis ja er VOW et bra bett. Det var ikke mange som trodde olje ville få betydning da Standard Oil startet opp i det små. Du kan lese i historiebøkene om hvor familien som tok de første stegene i kampen mot hestene står økonomisk i dag.
lynx
28.08.2021 kl 08:33 3672

Selskapet er fortsatt spennende, men aksjekursen sliter. Det siste året har det utviklet seg en stor hode skulder formasjon. Teknisk er risikoen for VOW nå i høyeste grad på nedsiden. Ryker støtten på 34 kroner kan fallet bli dypt. Anbefaler alle som er inne i aksjen om å følge nøye med de neste månedene.
Redigert 28.08.2021 kl 08:34 Du må logge inn for å svare
Framtia
28.08.2021 kl 08:45 3688

Noen kommentarer til utalelsen fra VGM CEO om behov for 2 år ish på oppskalering til industriell kapasitet? Hvor er Kapasiteten på landbasert teknologi pr idag?
Redigert 28.08.2021 kl 08:49 Du må logge inn for å svare
CapitaL
28.08.2021 kl 10:27 3584

Vgm selve "godbiten" ?

Tenker du er inne på noe der, gitt metallindustriens behov for biokull om de skal ha noen sjans til å oppnå målene om utslippsreduksjoner innen 2030..
Hva er anslått behov bare i Norge? Jo, 40 ganger første byggetrinn på Follum. For ikke å snakke om behovet i resten av Europa?

Enkelte på tråden glemmer tydeligvis lett vekstpotensialet som ligger der ute. Man bør være klar over at Vow er en "first mover" med industriell produksjon av biokull. Vgm vil med Follum være Europas største produsent av biokull og dermed ledende på området. Hvor lønnsomt dette blir vil vel tiden vise, det avhenger av så mangt, f.eks tilgang til masse, driftskostnader, nyttiggjøring av overskuddsvarme fra produksjonen, hva man kan selge biproduktene for osv. Går ut i fra at fagfolka i Vow har regnet litt på dette... og at de deretter kom opp med spin-offen..

For Vow sin del betyr hvert nye anlegg i Follumstørrelse solgt til Vgm 200 mill + i kassa.. skal jeg tippe så tror jeg landbasert har passert cruisesegmentet innen 5 år... og man vil selvsagt få "aftersales" på land også.

Så hva skal man sette som fair value på et selskap som Vgm? Lite bortsett fra egenkapitalen å putte inn i det regnestykket foreløpig iallfall, så om dagens pris er høy eller lav, det skal ikke jeg uttale meg om. Jeg tror heller ikke at de som skriker høyest om at Vgm er overpriset har noe særlig godt begrunnet belegg for å hevde akkurat det;)

Badin sa også at VOW skal "samarbeide" med en, eller flere? partnere" I denne uttalelsen ser jeg løpeskoene hans få opp farten. Dette er et tog han ikke kan miste. Dette toget går nå. Det er bare å følge med på hva som skjer i havvind . Store aktører slår seg sammen for i det heletatt få en sjanse til å være med på festmiddagen. Badin ser nok i samme retning, og det må han hvis han ønsker å erobre VERDEN. Dagens kurser er totalt uinteressante i denne konteksten. Det er i allefall min mening, men selvfølgelig ikke øretrillerne.
Redigert 28.08.2021 kl 10:53 Du må logge inn for å svare

En vill ide kunne vært at Haugen arrangerer et møte mellom Aker Horizon og VOW. Møtet går bra, direktørene krysser hverandre og blir enige om at Badin kjører en emisjon på 40%. Aker som samarbeidspartner, hadde det virkelig gjort susen tenker jeg.:-)
kluppi
28.08.2021 kl 11:17 3568

Luftig svada om tenk hvis har vi hørt før. Ikke måte på hva dette selskapet skal kunne gape over.

Vi må få vite fra selskapet hva som er i gjære. Er det noe å tro på eller er det bare tomme løfter med potensielle LOI?

Det er masse kjente logoer i presentasjonene deres, men pengene uteblir. Hvorfor?
CapitaL
28.08.2021 kl 11:35 3560

Den logiske slutningen er at satsingen på landbasert fortsatt er i sin spede begynnelse. Det er ikke sånn at 3 uker etter oppstart av et segment vedtas det utbytte etter siste ukes overskudd... Negativiteten din til Vow har vi tidligere sett fra andre nick.. Hva med å investere i noen bokser whiskas med godbiter?
Karbon
28.08.2021 kl 12:39 3521

Kommentar til artikkelen anses som unødvendig fra min side. Artikkelen taler for seg selv:

https://forskning.no/klima/forskere-fra-hele-europa-gir-oss-16-punkter-som-skal-redde-menneskeheten/1902667
kluppi
28.08.2021 kl 13:27 3479

Jeg har vært ganske tydelig hele veien om at det må bli mer konkret. Her avfeies all kritikk. Enten hausses det eller så skjules det bak dårlig unnskyldninger. Leste her forleden at selskapet ikke har tid til å skrive børsmeldinger i en vekstperiode. Hva skal selskapet på børs om ikke kommunisere med aksjonærene?
Dette minner mer om Qfuels PoC enn noe annet. De løpeskoa er tresko inntil det motsatte er bevist.

Ut av ren nysgjerrighet så er jeg veldig spent på hvilke nicks du mener jeg har skjult meg bak. Da tenker jeg det er flere som får seg et lite smil.
Record
28.08.2021 kl 18:02 3416

Det kan bli både for lite å kanskje formue også .
HB har mye «standard» i sine opptredener men det han leverer er kvalitet å kanskje akkurat det blir undervurder ?
Se på QF og Agrlyks å verdisettingen deres opp mot VOW , da er plutselig ikke VOW så overpriset lengere .
Har gjort opp egene meninger selv om jeg ikke er fornøyd med selskapets markedsføring å presentasjoner å funnet ut at det er prestasjonene som har verdi først å fremst for kundene å markedene å deretter reflekteres det på også meg som aksjonær .
Så langt gullkalv for meg, venter bare på noe nytt innen plastutvinning.
Den er å blir særdeles viktig innen sirkulær industrien , jeg er overbeviset om at det snart popper opp noe revolusjonerende fra ETIA innen området .

Derfor løpesko!.. men et samarbeid med Røkke hadde gjort susen! Plutselig hadde VOW blitt i en annen liga..

10.Teknologi for fjerning av C02: Det mangler i dag troverdige løsninger for karbonfangst. Karbonfangst og -lagring er fortsatt potensielt effektiv teknologi som kan brukes på utslipp fra energikrevende næringer, men fremgangen har vært for treg til å innfri forventningene til stor-skala reduksjon innen 2030.
kalg
29.08.2021 kl 19:30 2908

Hei
Hva kan vi vente denne uken
Forventer at CJ kommer med meldingen innen august
Når det gjelder VOW har jeg snart mistet troen. Flere kunder men ingenting skjer
Siderius
29.08.2021 kl 21:06 2836

Skjer mye hele tiden her, syns det er nyheter rett som det er.
ball123
29.08.2021 kl 22:27 2744

Slutt med Syringa og bruk heller energi på å lære deg litt mer. Du er freidig og avdekker svært lite kompetanse og kunnskap i innleggene dine.
Kjøp deg heller en lottokupong. I lotto er det trekning hver uke. Du forstår ikke hva aksjeinvesteringer går ut på .
Framtia
30.08.2021 kl 09:51 2464

....tolmodighet er tydeligvis mangelvare blandt flere! Øyeblikksbildet er trist, men når man ser hvem som kjører kursen ned, er det lite å bekymre seg for! Mikroposter av den kjente "750"- roboten er blitt en dagligdags observasjon i flere aksjer! Holder det gående i Goodtech, Hex Comp., VGM, Vow, Pexip mf...Dens oppgave er å prøve vår tolmodighet, noe den sannsynligvis lykkes med ofte...
Kalle 1
30.08.2021 kl 10:34 2350

kalg skrev Innlegget er slettet
?
anca
30.08.2021 kl 12:30 2121

GL V$ ju..aboy skrev Innlegget er slettet
Mulig det gikk endel SL i dag…
Record
30.08.2021 kl 13:22 2021

Det må være slike de er ute etter, tror ikke det er så mange aksjer for salg, kanskje en av grunnene til det blir så lett å kjøre kursen . Er vel ikke så mange som kjøper da de stadig håper at akrobatikken skal gi rimeligere aksjer hele veien ?
VOW har en strålende fremtid selv på kort sikt, cruise delen med faste inntekter , VGM og Betula legger inn pene ordrer når som helst så vet vi jo at det er mye spennende i luften .
VGM er jeg skeptisk til på kort sikt, realiserte mine å venter på lavt 30 tall før de skal inn i morselskapet ☺️

Admin må forklarer hvorfor innlegget med ordet "lurt" i seg ble slettet.. hva var så galt med det? Stoplossraid er vel ikke noe nytt.. ? Hmmmmm

1) admin sletter innlegget etter raid
2) 21k til kjøp på 33,84(lav 31,90)
3) Merida1, ovindl og Hammers in absentia. 🤣

Det kan tyde på at nyhetene er nærmere enn det vi tror:-)
Redigert 30.08.2021 kl 14:14 Du må logge inn for å svare

En ting jeg alltid husker på er at Badin og Vow som oftest har noe fint i bakhånd når kursen dupper - de glemmer aldri aksjonærene. Forventer melding denne uken.