VOW - VALUE OF WASTE

Karbon
VOW 07.07.2021 kl 10:15 36193

Nedenfor vil jeg legge inn flere innlegg som beskriver Vows forskjellige forretningsområder, potensielle fremtidige spinoffs og en god del av Vows eksisterende kunder og samarbeidspartnere.

Innleggene er ikke å betrakte som en kjøpsanbefaling, ei heller noen analyse med kursmål. Her er det opptil den enkelte å gjøre seg opp egne meninger.

Hvert enkelt forretningsområde (potensiell spinoff) vil presenteres i eget innlegg, for å gjøre det hele mest mulig oversiktelig.
Redigert 07.07.2021 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Bra de verste hausserene har forlatt skuta og det er blitt litt mere edruelig stemning på forumet.
Den må stige ca 80% fra dages kurs til ATH 59.00
De såkalte triggerne har bare forsterket nedgangen ( hovedlisten, VGM) etc
Mye av optimismen er vekk da «letter of internt ikke blir til gull kantede kontrakter» og megler husene reduserer sine kursmål
Hører lite om prosjektet i Indonesia, funker teknologien, tjerner de penger der nede?
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2020/10/16/2109688/0/en/Vow-ASA-Unique-teamwork-will-convert-plastic-to-electricity-in-Indonesia.html
Dette er bare en av de mange gull kalvene som ble annonsert og deretter ingen oppfølging.
Teknisk ser det ille ut vist den fortsetter fallet, da er 30, 25, 20 innen rekkevidde, den må over 43 på stigende volum før faren er over, Den har brutt den lange stigende trenden og 50MA har krysset 200MA, noe som sjelden er gode nyheter.

Meget godt oppsummert! Får nesten håpe det er Admin som har tatt til vet og fjernet de verste hausserene. Slikt hører absolutt ikke hjemme på forumet. Det er selvfølgelig lov å ha troa på et selskap, men det er langt derifra til den meningsløse haussingen som til tider har foregått her.

Ja teknisk ser det ikke bra ut nå. Fortsatt fall vil raskt kunne føre den langt nedpå 20 tallet. Håper ikke det men frykter det verste. Blir nok allikevel sittende med en post da jeg enda har troa på at det kan komme bedre tider også for VOW:-)

Her må du revidere beregningen din, og korrigere for utskillelsen av VGM. Du sammenligner epler med pærer, noe du i beste fall kan kalle misvisende.

Noen av hausserene mente utskillelse av VGM bare var en smartere måte å gi aksjonærene utbytte på. Slipper blant annet å betale skatt før aksjene eventuelt selges. Revideres TA på bakgrunn av utbytte? Og hvor lenge skal VGM eventuelt forfølge kursutviklingen i VOW før vi kan tillatte oss å vurdere chartet for VOW uten at noen skal blande inn VGM?
Også selskaper som gir ekstraordinært utbytte uten at sammenligningen før og etter blir misvisende av den grunn.
Men om det er god trøst for enkelte så må det bli opp til dem å lukke øyene for den kursutviklingen som er i ferd med å utvikle seg. Fallet fra ATH er betydelig med eller uten VGM og det blir både misvisende og meningsløst å hevde noe annet.
kluppi
04.09.2021 kl 20:39 3898

Nedgangen er styrt av selskapet selv.
De kan nok få opp dampen om de vil. Antar SP1-besøket er første steget for det.

At enkeltskribenter sammenligner en fisjon med utbytte betyr det ikke at det er rett. Jeg snakker heller ikke om TA. Når et selskap er delt i to må en tidligere ATH revideres for at beregningen skal ha noe som helst verdi. Du kunne like gjerne sagt at VGM må stige mange hundre prosent for å komme tilbake til ATH siden det tidligere var en del av VOW, beregningen baserer seg på samme utgangspunkt, men gir 0 verdi, fordi det er basert på feilaktig data.
kalg
04.09.2021 kl 20:47 3900

Hei
Hva mener du med SP-besøket
Hvofor ønsker selskapet denne nedgangen

Dagen før utskillelsen var 1000 vow aksjer 42040, i dag har 1000 vow aksjer og 1000 vgm aksjer til sammen en verdi på 39905. en nedgang på 5%
I samme periode har oslo børs steget 1.5%
CapitaL
05.09.2021 kl 10:27 3640

Dagen før utskillelsen var kursen 37.. fredag 30 juli var begge aksjene verd 44 kr tilsammen..

Hvor var du med de "smarte" analysene dine da?
Redigert 05.09.2021 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
dips
05.09.2021 kl 13:06 3514

Kan ikke skjønne annet enn at Vow har gitt mange klare tekniske salgssignal de siste mnd. Hadde vært hyggelig om Hammers hadde kommet med en teknisk analyse, den 7 mndr lange nedturene burde gi nok info til en god teknisk analyse. Håper 30 holder, men skrekkscenarie er ned mot 25/20. Får håpe det aldri skjer.
Record
05.09.2021 kl 15:43 3436

Er usikker på hvem du og andre ser på som hausere i denne , men det er vel begge deler i de fleste papirer å da er det jo greit med ett forum som en kan dele sitt syn på selskapene ?
VOW har vel som de fleste innen segmentet falt kraftig å som du sier ser det ut som at en del av triggerne bare har forsterket fallet , så har det jo hvert uenighet hele veien om prisingen på selskapet har hvert riktig .
Der igjen har det vel hvert uenighet om grunnlag for riktig pris , om det har hvert ut fra selskapenes utvikling å evne til å levere på det de lover til rimelig riktig tid , eller om prisingen har hvert drevet av ett sterkt segment å det har løftet kursene ut over det som kunne regner som fornuftig .
Noe av optimismen har nok forlatt en del , personlig er jeg minst like optimistisk nå som tidligere , til selskapet . Aksjekursen kan jeg ikke påvirke i noe større grad enn de fleste andre små aksjonærene ,men jeg mener at VOW har levert på det de har lovet ,har en portefølje av produkter som virkelig er attraktiv i den situasjonen vi er i VW, langt de fleste teknologiene vil nok bli bare mer å mer etterspurt innen rimelig kort sikt .
At VOW er enerådende på noen av sine løsninger ville hvert fantastisk men kun kortsiktig da alt som markedet etterspør og er villige til å betale for løftes frem av mange forskjellige tilbydere , noen med bedre utviklet teknologi enn andre .
Jeg har hvert tilhenger av at VOW skulle tiltrukket en større aktør med store kapitalreserver for å nå raskere ut i markedene der de kan levere sine løsninger , alltid greit å være foran konkurrentene når det gjelder .
Men jeg må berømme selskapets ledelse som til nå i hvertfall har nådd store seriøse kunder ,innen flere produkter oppnår de seriekontrakter ved disse kunders avdelinger , det er veldig god markedsføring å sparte markedsførings kostnader , kunde relasjoner er de flinke på ,det ser vi spessielt innen cruise .
Er ikke noe problem å kimse av disse "letter of intent " kontraktene , men til nå leverer VOW på flere av disse ,kanskje ikke på ett volum å de inntektene som jeg hadde håpet men må vel være tålmodig da disse kontraktene skreddersyr løsningene etter kundenes behov .
De lykkes kanske ikke med alle , men det er det vel mange som ikke gjør , de får flagget behov å leter etter løsningene på også disse underveien .
Selv om det er mange konkurrenter ,mange forskjellige løsninger så velger jeg å opprettholde troen på selskapet ,da jeg tror de vil lykkes i større grad enn de fleste konkurrentene over tid .
At aksjekursen ikke reflekterer mitt syn er jeg ikke så redd for , om vi ser på de proffe markedsaktørene så er de jo ikke så treffsikre de heller ?
Småsparere som tilsammen har blitt en faktor å regne med ,datahandel med irelle handelsmønster, skifte av segment fra vekst/verdiaksjer og omvendt gjør analysering av selskapene å selskapsverdiene til en helt annen utfordring enn for kun en kort stund tilbake .
Børs er etter min mening for mye spill , ikke lenger en markedsplass for å verdisette å finansiere selskapene som er notert der .
kluppi
05.09.2021 kl 21:43 3253

Han blir mystisk borte når haussingen hans ikke går så bra.
Dukker vel opp rundt 37-38 og skriver noe i delvis caps lock.
Reserven
05.09.2021 kl 21:54 3709

Interessant at Halden kommune har valgt å kjemisk resirkulere plastavfall med teknologi fra tyske BioFabrik, IKKE med teknologi fra norske VOW. Grunnen er at VOW ikke har den nødvendige teknologien. Pyrolysen til VOW foregår ved mye høyere temperatur for å omdanne plastavfallet til syntesegass/syngas som så forbrennes, for å produsere strøm. Altså en helt annen løsning som så langt ikke har kommet ut av eksperimentstadiet i Drammen, og til Indonesia:
https://newsweb.oslobors.no/message/515619

Teknologien til BioFabrik, er som VOW sin, containerbasert:
https://biofabrik.com/en/white-refinery/wastx-plastic
https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x4709b7adc1f39fe3%3A0x4d3f0c7ae7365a68!15sCgIgAQNår Roy Moberg, COO og medeier i Eagle Gruppen, sier: «Et gjenvinningsanlegg med denne teknologien finnes ikke i Norge i dag.» er han enten ikke helt oppdatert, eller vil bare skryte litt.

Tyske BASF (verdens største petrokjemiske selskap) bygger sammen med norske Quantafuel et mye større anlegg for kjemisk resirkulering av plastavfall i Kristiansund:
https://newsweb.oslobors.no/message/521306
https://www.quantafuel.com/Kristiansund
BASF og Quantafuel har kjøpt anlegget fra norske Replast: https://newsweb.oslobors.no/message/518176

BASF + QFUEL anlegget i Kristiansund gjør både mekanisk og kjemisk resirkulering av plastavfall. Mekanisk resirkulering har allerede vært gjort der i flere år, og skal bygges ytterligere ut. Utbyggingen av den kjemiske resirkuleringen pågår, hvor pyrolysen er under testing og har levert de første oljene:
http://vxz.eu/2021-08-31__QFUEL_10__2021-Q2_Kristiansund

Redigert 05.09.2021 kl 21:58 Du må logge inn for å svare
kalg
05.09.2021 kl 22:38 3631

Hei
Uten meldinger fra VGM i morgen er jeg redd det kan bli stygt.
Hvorfor VGM ikke oppdaterer markedet er bekymringsfullt Kan det være at ELKEM trekker seg fra avtalen.

Jeg våger ikke å tenke på hva som da skjer.

Med meldinger mener jeg ikke slike meldinger som VOW kom med på fredag. ( Det kan bli kårets til årets dårligst timing )

Sjekk trollene .. ha ha ha at dere gidder ...
Redigert 05.09.2021 kl 22:46 Du må logge inn for å svare

Siste året: VOW +13,37% + utskillelse av VGM= 7 kr

https://investor.dn.no/#!/Aksje/S61/SSHIP/ScanshipHolding
1 uke-7,70% 1 mnd-10,41% 3 mnd-13,93% 1 år 13,37%


QFUEL -42,37% + 0 utskillelse :-(((
https://investor.dn.no/#!/Aksje/S1339/QFUEL/QUANTAFUEL

1 uke-15,81% 1 mnd-16,64% 3 mnd-36,75% 1 år-42,37% :-((
Redigert 05.09.2021 kl 23:04 Du må logge inn for å svare
Reserven
06.09.2021 kl 00:08 3605

http://cqz.eu/2021-07-12__VGM_19__Investor-presentation_Hovedpunktene-om-fabrikken-i-Follum

Når høyeste EBITDA konsekvent er 50% over laveste, fremstår EBITDA som ren gjetning.

Hvis vi for 10 tonn, tar midten (EBITDA NOK 25 mill), er veldig snill og sier at VGM på bunnlinjen sitter igjen med 70% (skatten alene er 22%), og deler det på antall aksjer (164 427 094), blir det 10 øre aksjen. EPS = 20 forsvarer da maksimalt en kurs på 2 kroner, og det leeeenge før Follum fabrikken er ferdig og har produsert noe som helst.

Lykke til!

Redigert 06.09.2021 kl 00:28 Du må logge inn for å svare
unikum
06.09.2021 kl 00:17 3590

Nå må du gå å legge deg å hvile ut dine tynnslitne nerver, så for vi andre som klarer å se litt frem i tid stå for natta sangen din. Da får vi håpe det blir litt stille hos deg!
Reserven
06.09.2021 kl 00:21 3585

Kan du se inn i fremtiden?  Isåfall, fortell oss VOW sluttkursen i dag.
Reserven
06.09.2021 kl 00:23 3578

Ifølge VOW, er VOW en forkortelse for "Valorisation of Waste", ikke "Value of Waste" som trådtittelen sier:
https://newsweb.oslobors.no/message/493075
Kunnskapsnivået til hausserne her er ikke betryggende.
Redigert 06.09.2021 kl 00:25 Du må logge inn for å svare

"The new company name can be interpreted in many ways, such as valorisation of
waste, which is a common denominator for what we do. Personally, I also like to
think of the name as a reminder of our promise - our vow to our customers, to
our investors and to the world. It underlines our passion for preventing
pollution,"

Ingen har sagt noe om hva VOW direkte står for - «Value of waste» er ifølge Badin selv et like godt forslag som «Valorisation of waste». Han bruker det nemlig som et FORSLAG til hva det KAN bety. Ikke baiss.
Reserven
06.09.2021 kl 02:11 3521

«Value of waste» er ifølge Badin selv et like godt forslag som «Valorisation of waste»
KILDE?
Karbon
06.09.2021 kl 07:39 3385

Reserven:

"Value Of Vaste" blir brukt av Henrik i presentasjonen av Vow i en podcast fra tidligere i sommer. "Valorisation of waste" er et begrep som også er benyttet i pilotprosjektet på pyroliseringsprosessen tidligere.

Jeg prøver hele veien å gi saklig informasjon om Vow på formet, og blir vanligvis ikke provosert over hvilke meninger andre måtte ha om selskapet.

Men når du skriver "Kunnskapsnivået til hausserne her er ikke betryggende", med tanke på trådtittelen min, så kjenner jeg at jeg blir en smule provosert.

Det er vel like greit at du holder deg til Quantafuel-trådene, der du tross alt er forumets mest kunnskapsrike skribent.
Karbon
06.09.2021 kl 08:10 3320

Jeg ser også at du fortsetter løgnene dine Reserven om Vow og pyrolyseanleggene for plast, hvor du skriver:

"Altså en helt annen løsning som så langt ikke har kommet ut av eksperimentstadiet i Drammen, og til Indonesia"

Jeg har flere ganger irettesatt deg når du skriver dette, og vist til flere anlegg for pyrolyse av plast som Vow har levert.
Det er vel snakk om i underkant av 20 forskjellige anlegg.

Jeg gidder ikke å gjøre dette en gang til, og bruke tid på å linke til noe som helst, for du ignorerer tydeligvis svarene mine uansett.

Skjerp deg!!!
Karbon
06.09.2021 kl 09:13 3173

Reserven:

Jeg ser du etterlyser kilde for navnet "Value Of Waste" Her har du kilden:

https://podcasts.apple.com/no/podcast/henrik-badin-vow-skal-redde-verden-fra-klimakrisen/id1463458596?i=1000527628979

Spol fram til ca 14.50 minutter, så kommer forklaringen av "Vow" og navnet "Value Of Waste"

Jeg anbefaler deg forøvrig å høre på hele podcasten, så kanskje du får opp kunnskapsnivået ditt bittelitt også, for det er tydeligvis på et lavmål når det gjelder Vow.

Og jeg tror du har tid til å sette av en times tid til å høre på podcasten, for utifra aktiviteten din på forumet, så har du tydeligvis nok av tid.
Nsxnsx
06.09.2021 kl 11:33 2982

Er vow konk ?? Ser slik ut på kursen. Halvert på noen måneder, samtidig med inngåtte kontrakter ?? Er det ikke penger i disse kontraktene ?

Ja, de har nok gått konkurs. Veldig synd
Reserven
06.09.2021 kl 12:04 2868

 
I et intervju i Nettavisen i går 05.09 sier VOW CEO Henrik Badin at det for de tre gründerne av VOW som sitter i VOW ledelsen, kan bli aktuelt med flere salg av VOW aksjer for å betale formuesskatt:
https://www.nettavisen.no/okonomi/gronn-gr-nder-tvinges-til-nedsalg-fortvilet-over-formuesskatten/s/12-95-3424175310

- Vi har to valg, enten å ta ut utbytte, som går på bekostning av å utvikle selskapet, eller å selge oss ned, sier Badin til Nettavisen Økonomi.
- Vi ønsker å satse på innovasjon og å bli verdensledende. Da blir det vanskelig for oss og feil å kanalisere masse kapital ut av selskapet for å betale skatt. Det vi sitter igjen med, er å måtte selge oss ned.

Det går mot et regjeringsskiftet 13. september, og da kan det bli verre for Badin og kollegaene.
- Da må jeg selge meg ned enda mer, og det er aldri positivt at ledelsen begynner å dumpe aksjer for å betale skatt.Ser ut som om Badin prater ned aksjekursen til VOW slik at han og de andre VOW gründerne må betale mindre formuesskatt.

Når Henrik Badin og og de to andre gründerne av VOW som i dag sitter i VOW ledelsen (Jonny Hansen og Asgeir Wien), selger aksjer i VOW, er det meldepliktig innsidesalg. Markedet pleier å reagere negativt på innsidesalg. Årets kursfall i VOW startet for fullt etter emien i mars hvor de 5 primærinnsiderne Narve Reiten, Bård Brath Ingerø, Henrik Badin, Jonny Hansen og Asgeir Wien solgte til sammen 3 millioner aksjer: https://newsweb.oslobors.no/message/528524

https://www.barrons.com/quote/stock/no/xosl/vow/company-people
«Vow ASA was founded by Tore Enger, Jonny Hansen, Henrik Badin, Asgeir Wien and Bettina Nowak in 1993 and is headquartered in Lysaker, Norway.»

Da må Henrik Badin, Jonny Hansen og Asgeir Wien være de tre gründerne av VOW som i dag sitter i VOW ledelsen og er primærinnsidere:
https://live.euronext.com/nb/product/equities/NO0010708068-XOSL/primary-insiders

Henrik Badin (CEO)   = Badin Invest Limited, NUF registrert i GB (https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=993475343)
Jonny Hansen (COO) = Exproco Limited, NUF registrert i GB (https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=993475033)
Asgeir Wien (CDO)    = Daler Inn Limited, NUF registrert i GB (https://w2.brreg.no/enhet/sok/detalj.jsp?orgnr=993890693)
https://newsweb.oslobors.no/message/528524

Redigert 08.09.2021 kl 15:43 Du må logge inn for å svare
Framtia
06.09.2021 kl 12:24 2786

Vinklingen din er vel rimelig gjennomskubar! De er vel ikke tvunget til å selge fordi kursen er for høy, som du påstår! Som et resultat av å gå på børs, stiger kursen og verdien i selskapet, hva skulle ellers hensikten være...At du bruker det idiotiske norske skattesystemet, til å bygge under dine påstander, får så være...
Ref. "Hadde vi ikke vært på børs, ville vi ha fått en helt annen verdivurdering, erkjenner Badin."
Reserven
06.09.2021 kl 12:53 2671

Lavere VOW aksjekurs gir mindre formuesskatt for Badin og de andre VOW gründerne.

I artikkelen står det at hadde VOW ikke vært på børs, hadde VOW fått en helt annen verdivurdering, slik at grunnlaget for beregning av formuesskatt ville vært ca 1/7 av det den er når VOW er på børs:
«Vow tjente i første halvår ingenting før skatt, mens bokført egenkapital – eiernes antatte verdier – ved halvårsskiftet var på 537 millioner kroner. Men Badin og kollegaene må betale formuesskatt av en markedsverdi som for tiden er drøyt syv ganger høyere.»

Redigert 06.09.2021 kl 12:59 Du må logge inn for å svare

CEOer bør være varsom med å trå inn i politiske minefelt. Dette var et vådeskudd av Badin som også rammer selskapet tungt. Hvor lenge det vil plage kursen er vanskelig å spå.
Torashe
06.09.2021 kl 13:13 2571

Skulle tro Badin og Bøhn er i slekt. Mye dårlig ledelse rundt omkring ja.
Framtia
06.09.2021 kl 13:14 2567

Enig med deg! Dette var vel på høyde med innsidesalg hva angår kløkt og god selskaps PR!🤨

Ufattelig naivt av CEO. Det beste han kan gjøre er få inn andre store investorer i stedet for å sitte på majoritetsandel selv, samt klage på formuesskatt. Jeg gir opp VOW, når "guden" til Hammers kan finne på noe så hinsides uintilligent som dette... for ja dette er et politisk minefelt som du sier upsidedown. Amatørmessig!
Record
06.09.2021 kl 13:23 2503

Har lenge ment at det må inn noen større på banen , med kapital for å fremskynde utvikling å markedsføring . Men ikke på denne måten . Får se det positive, vi kan jo også få rimelige aksjer ☺️
Kalle 1
06.09.2021 kl 13:26 2481

Kan vel bare ta "en Fredriksen"?
Om han har aksjene på privaten, kan han fly(K)tte utaskjærs.
Har dem i et a/s kan han ta dem over i et utenlandsk selskap.
Skjønner godt at de med store verdier ikke liker formueskatten.
Reserven
06.09.2021 kl 13:31 2445

Eller flytte VOW fra hovedlisten til Growth, hvis det er mulig. Da blir formuesskatten ca 1/30 av hva den er nå.
https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/08/04/7549278/millionbesparelser-for-investorer-i-merkur-aksjer
(KREVER FA ABONNEMENT)
«Med denne ligningsverdien tilsvarte den skattemessige formuesverdien av Kahoot! litt over 340 millioner ved inngangen til 2020, langt under dagens markedsverdi på omtrent 15 milliarder kroner.»

Redigert 06.09.2021 kl 13:41 Du må logge inn for å svare

Selvmål er vel også mål.
Kalle 1
06.09.2021 kl 13:50 2345

Ingen glemmer Bjarte Flem....!