AZT -Hva kan egentlig gå galt?Jeg stiller spørsmålet siden jeg tror det riktige spørsmålet er når toget går.

Grunnen er at jeg holder oddsene høyere enn 50% for at ReiThera kommer gjennom fase tre. Med de slakke kravene til EMA så burde det gå med god margin.

Så det blir nok litt neglebiting fram til oktober da den studien er beregnet ferdig. Men la oss nå se litt på risiko i stikkordsform for å prøve å visualisere det;

Nedside:

• ReiThera flopper i fase 3 eller blir ellers hindret
• Fluktuering i omsetning

Jeg kommer faktisk ikke på fler. Begge faktorene er forbigående med det vi vet i dag.

Oppside:

• Det kommer fler produkter fram mot jul SAN 2.0 er allerede annonsert. Men det kommer minst to til om tidsskjemaet angitt i mai i fjor holder (18 mnd)
• Oppkjøp bør begynne å bli muligheter for med færre reiserestriksjoner.
• Jeg blir personlig svært overrasket om ikke omsetningsveksten fortsetter. I værste fall blir den bare litt høyere enn i fjor.
• Kundetilfanget øker med fler folk på bakken og fler produkter.

Er jeg helt ute i tåka?

Merk at jeg regner ikke inn børsuro i det hele. Jeg er så godt som brennsikker på at det blir renteheving(er) og at dette vil kjøle ned børsene. Hvor mye og om dette blir dramatisk, har jeg imidlertid ikke sikker på.

På sikt er det milliardomsetning som gjelder etter mitt syn. Når er spørsmålet. 5 år pluss tror jeg er realistisk. Jeg sier det med gjennomsnittlig vekst på 50-60%. Det er en del over det prognose makerne opererer med, men jeg har tro på å ekspandere AZT. Det er et mangefasettert marked de er ute etter og fler organisasjoner enn jeg klarer å holde styr på. På mange måter litt likt dot com vil jeg si.

oppturen
14.07.2021 kl 11:42 2677

En meget sikker indikasjon på at det er sannsynlig med videre vekst og enda bedre tall er ledelsen sine opsjoner.
Fra utgangen av Mai har både Holter og Sørvoll hatt mulighet til å løse inn 200.000 opsjoner hver med kjøpskurs NOK 8,- De sitter altså på gevinst verdt 17-18 mill hver, deres årslønn er lev rundt 2 mill så bonusen har verdi på 8-9 årslønninger. Likevel velger de å vente med innløsningen, det sier meg at de har stor tro på at kursen vil stige ytterligere og at det ihvertfall ikke er grunnn til å tro på stort fall.

Nedside kan også være nytt og bedre konkurerende produkt,men dette er vel lite sannsynlig ?
At AZT blir kjøpt opp ser jeg også på som en nedside akkurat nå,men om noen år,en oppside.

Ledelsen har meldt tydelig ifra om at det kommer varierende omsetning, men dog mindre enn før. Så dette mener jeg ikke er nedside, da markedet bør være klar over dette og priset det inn allerede.

Mhp Oppside, så er det så mange muligheter nå fremover at det tør jeg ikke nevne.

Slik jeg ser det, så er nedsiden at det kan bli litt lavere omsetning enn forventet og oppsiden en haug med andre muligheter, vi vet om over 300 av de :)

Rentehevinger vil nok påvirke kursen indirekte, men AZT har jo ikke lån.
Redigert 14.07.2021 kl 11:46 Du må logge inn for å svare
Eankee
21.07.2021 kl 11:00 2042

Ja hva kan egentlig gå galt?
Skulle bare ønske at det i blant kom en form for markedsoppdatering fra selskapet utover kvartalsrapportene, men det vet vi at vi ikke kan forvente......
bj111
21.07.2021 kl 11:30 1973

Kan nok ikke forvente det. Aksjen vil nok svinge fremover til Q rapport kommer, så får vi se hvordan den blir. Blir spennende å se hvor langt frem det er til vi kan begynne å snakke om utbytte her.
Kommer vel noe om nye produkter i løpet av høsten eller kanskje før.
Jan Raa
21.07.2021 kl 12:56 1873

SANOFI lager - tror jeg - korona-vaksine basert på monoklonalt produsert spike-protein på viruset. Jeg kan ikke tenke meg at SANOFI ikke bruker SAN for å rense dette spikeproteinet. Interessant om også SANOFI i tillegg til Reithera er kunder av SAN til to ulike vaksinekonsepter.

Jeg tror du har rett. Noen har vel oppdaget det siden aksjen stiger i dag. Sanofi må jo da allerede kjøpt mye hos AZT. Regner med at produksjonen allerede er i gang. AZT har jo hele tiden sagt at de leverer til 2 vaksiner. Mulig at den nye utgaven av Astra Zeneka er den tredje.
JosefK
21.07.2021 kl 21:39 1456


Jeg ville ha hamret noen konkrete bevis i bordet før jeg kom med en sånn uttalelse. Jeg forsøkte i dag å se på denne muligheten uten at jeg fant noe som tyder på at det er tilfelle. Det KAN høres ut som San hq 2.0 passer inn i dette, men det er mange problemer med å spekulere i det. F eks at sanofi aldri ville ha tatt i bruk en produkt kandidat i utviklingen. I avansert utvikling ville de også hatt leveranser på plass, noe som nødvendigvis ville utløst meldeplikt fra Azt.

Så uten å hevde jeg har fasiten, må jeg si jeg tviler. Selv om det hadde vært kult om det var match.

Godt poeng det JosefK. Det har blitt sagt ifra AZT at den ukjente vaksineutvikleren var i paralell med Reithera ( eller like langt i prosessen),nå ble jo dette sagt for noen måneder siden.Så er SANOFI omtrent like langt i prosessen som Reithera ? hvis ikke, så er ikke dette vår ukjente.
R_offe
21.07.2021 kl 23:15 1286

Ser ut som svenske "La Bull" har twitret iherdig de siste timene...

https://mobile.twitter.com/labulll

Det er lenge siden de nevnte vaksine 2. Det har jo gått svært tregt med ReiThera så SANOFI kunne være på samme stadie når AZT nevnte det. Finnes det andre vaksiner som er på samme nivå som Rei Thera og som er aktuelle i dag. Jeg ser ingen.
Jan Raa
22.07.2021 kl 09:54 904

JosefK. Jeg kan selvsagt ikke slå i bordet med "konkrete bevis" på at Sanofi bruker SAN i sine produksjonslinjer. Slike opplysninger er det vel bare insidere som sitter inne med. Mitt poeng er ene og alene at Sanofi i årevis må ha vært godt klar over at SAN ville kunne bli et nøkkelenzym i deresegen teknologi for rensing av monoklonale antistoffer og vaksineantigener (f.eks. korona-antigener). Derfor vil det forbause meg om ikke Sanofi er blant AZTs store kunder.

Er ikke GSK i kulissene( eiersiden) til både ReiThera og Sanofi ?
Yzf R1
22.07.2021 kl 12:46 581

Voldsomt volum i dag til å være ferie tid da ,sattser på en gomelding rett rundt hjørnet her nå

Det forklarer kanskje oppgangen. Italia har ca60mill innbyggere, og Mexico har ca 170mill. Kan bli bra omsetning for AZT dette,men dette er nok sikkert bare begynnelsen.