Hva vil Briarwood med Photocure?


Åpenbart vil de tjene penger, men hvordan? De fleste av oss forumskribenter er så små at vi er henvist til passiv forvaltning av våre midler. Her kommer det en amerikansk aktør som er stor nok til å gjøre grundig forarbeid før de flagger sin inntreden i selskapet ved å passere 10%. Det første de gjør da er å jobbe for å få inn Robert Blatt i valgkomiteen. Forarbeidet til dette ser ut til å være så solid at han får plassen.

Innflytelse i valgkomiteen peker i retning av et langsiktig engasjement fra en aktør som vil noe. La oss lete etter historikken til Briarwood og Blatt og se om vi kan finne noen selskaper de har gått inn i på liknende måte. Hvordan har de gått fram, og hva har de oppnådd?
Computum
14.09.2021 kl 20:29 4154

Jeg kverulerer ikke. Jeg gjør deg oppmerksom på forumreglementet og hva som er anstendig opptreden i forhold til å kopiere andres innlegg. Det burde være kurrant å rette opp dette uten å slepe bena etter seg og tilogmed begynne å dele ut karakteristikker. At saken ikke legges død er ditt ansvar. Men jeg avslutter her.
peaf
15.09.2021 kl 10:36 3998

Ja om det kommer kraftigt forbedrede scope om ett år, så får vi regne med ett ytterst marginellt salg av scope ett år fremover. Da det sikkert er kjent i urologimiljøet, og ingen vil investere i utstyr som er utdatert neste år. Og det gjeller nok de 500 scopen som ikke er i bruk per i dag i Europa, men håpet er att de nye scopen er så gode att Karl Storz kan selge dem selv. Da er det duket før en stor og meget lønnsom suksess, men husk det beror på Karl Storz og ikke Schneider.

Men eg er mest overgidd att PHO ikke melder Asieris avtale med Sinopharm. Som Asieris slog opp med brask og barm, da det er en kjempeavtale som de fleste bare kan drømme om. Og Schneider klarte bare klemme ur seg en idiotisk kommentar i en radforsk podcast, førøvrigt ikke ett ord om avtalen. Og nu har han brukt 1-1/2 år med full styrke og lite til når alle vet att det er begrensede muligheter att selge scope. Og ikke blir det bedre av att vente ett år til på de nye scopen.
Kan ikke tenke meg att Briarwood er imponert av de økonomiske grepen som er tatt i pandemitider.av PHO.
peaf
16.09.2021 kl 16:51 3862

Nu er børsen opp 18 % i år og PHO er ned 1 %, og Schneider er belønnet med tilsammen 8,5 mil i opsjonsbonus i år og endest gud vet hvorfor, og muligens Egberth.
Med ett ny innkjøpt Ipsen i lomma så klarer han ikke endå att overbevise. Men med noen lysende resensjoner fra en meget kunnskapsrik skribent på TI som tydligen ser de samme synerne som Schneider. Og snart har han tatt over markedet i USA på nette 2 mrd usd, så er det førunderligt att kursen synker. Muligens er truverdigheten til Schneider og den glimrande skribenten på TI brukt opp. Som det går 20 av på dussinet på det fora, de er jo naturligtvis lykkligare da de ikke tror på resultaten som blir presentert.

Men forøvrigt er han i schedule, fast ikke vet vad schedule er. Han har vart i Shedule før og, enda til att han skulle presentere resultaten, men det fixa han enkelt det var bare att utvide schedulen. Og den flexibiliteten er det flere på det her forumet og som besitter. Men nu har de solgt ett scope i England og, det er vel litt overdrivet att kalle det 30 % vekst i Europa som han lovte i corona tider når de kjøpte Ipsen. Men att vare beskjeden er ikke Schneiders sterke side.Så får vi se når han kommer i en riktig schedule.
Computum
16.09.2021 kl 17:48 3838

De store er nok relativt trygge på at Schneider vil fortsette å levere når pandemien nå går mot slutten. Men noen småinvestorer lar seg muligens påvirke av peaf's utrettelige svartmaling? Og det skal ikke så mange selgere til for å tynge kursen med det lave volumet.
RoarAlb
16.09.2021 kl 18:08 3821

Peaf tror jeg ikke har noen påvirkningskraft fra eller til, det gjelder for så vidt oss andre også. Retail selger nok fordi det ligger an til elendig salg av scope frem til våren neste år. Da tenker de kanskje at det blir gode muligheter til å komme seg inn på kursnivåer som dette eller lavere videre utover høsten, spesielt dersom vi får en markedskorreksjon og eventuelt ser et par labre kvartal. Ganske forståelig egentlig. Personlig er jeg long her og gidder ikke å spekulere i slike midlertidige kurssvingninger.

Photocure er et utmerket vekstselskap, men grunnet en verdensomspennende pandemi blir veksten noe forsinket. Det går bra, jeg har mer enn nok tålmodighet til å sitte stille noen måneder.
bravi
16.09.2021 kl 20:01 3765

Pandemien er en velbrukt unnskyldning og bortforklaring for dårlige resultater. Er ikke overbevist om at veksten uteblir bare pga. Covid pandemien. Den er ikke værre for Pho enn for andre selskaper. Det blir ikke mindre blærekreft bare fordi det er en pandemi. Man kan regne med at Schneider har vært klar over at det vil komme nye skop i lang tid, da er det merkelig at salgsutgiftene bare har øket igjennom pandemien og fortsetter å øke i tiden frem mot at det kommer nye skop enda det kan forventes minimalt med salg i mellomtiden. Kursen i Pho vil slite med å holde seg over 100 i tiden fremover.

Synes ikke det er noe problem at kreinh delte noen innlegg sakset fra TI her, regner med at utgangspunktet for at de innleggene ble skrevet var at folk skulle lese dem.
Redigert 16.09.2021 kl 20:06 Du må logge inn for å svare
Hayen
16.09.2021 kl 20:18 3745

"Da tenker de kanskje at det blir gode muligheter til å komme seg inn på kursnivåer som dette eller lavere videre utover høsten"

Det kan godt være det er så enkelt.
Computum
16.09.2021 kl 23:24 3658

Da dukket bravi opp igjen med sine dystre analyser og lave kursmål. Sikkert som "amen i kirken" dukker han opp når stemningen allerede er sur. Og er fraværende når aksjen stiger. Snart har vi nok SomSa her igjen også.
Redigert 17.09.2021 kl 09:42 Du må logge inn for å svare
peaf
17.09.2021 kl 13:15 3593

Snart to måneder sen EGF kan vi snart forvente att Briarwood tar grep og skifter ut en del av styret. Og spesielt Egberth som ikke har gjort noe for att skape lønnsomhet.
Q2 resultatet og dagens kurs bør tale før att de enkelt skall hitte noen støttespillare i prosessen. De har vel litt bedre forutsettninger att lese og tyde resultaten i detalj og se var skoen klemmer. Og de ser effektiviteten til Schneider i de snart tre år han vart CEO, resultaten er der.
Og når det kommer til kjennedom hvordan han opplyser og håndterer det som skjer i Kina, så bør både han og styre få sparken på dagen.
kreinh
22.02.2022 kl 14:41 3014

Har vi fått noen svar på trådstarter sin overskrift?
Burobeng
22.02.2022 kl 16:49 2971

Dette er en lang tråd. Er det noen som vil oppsummere hva vi vet så langt?
Fevang
23.02.2022 kl 07:58 2845

Photocure fikk et resultat før skatt på minus 33 millioner kroner i fjerde kvartal 2021, mot minus 0,4 millioner kroner i samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport onsdag.

Omsetningen ble 95 millioner kroner i kvartalet, mot 98 millioner i samme periode året før, mens driftsresultatet før restrukturering utgjorde minus 12 millioner kroner, mot 8 millioner i fjerde kvartal 2020.

Inkluderes restruktureringen ble driftsresultatet på minus 12 millioner kroner, mot 5 millioner i samme periode året før.

Photocure vil fortsatt ikke gi finansiell guiding som følge av pandemien. Selskapet forventer imidlertid at det vil bli gitt guiding senere i år.

Photocure ser samtidig et betydelig langsiktig potensial i det globale markedet for blærekreftbehandling.

Photocure skriver at covid-19 har hatt negativ innvirkning BLC-prosedyrer, kontotilgang og utstyrsinstallasjoner siden mars 2020. Den pågående pandemien gir fortsatt usikkerhet rundt Photocures forretningsprognose på kort sikt, som påvirker påliteligheten til økonomiske estimater.


Lite å rope hurra for......
clanz
23.02.2022 kl 08:13 2813

Salget økte i Europa fra 56 til 59 mill. Det medførte økt salgsprognose og følgelig større avsetning til Ipsen. Her ligger endel av forklaringen på negativ bunnlinje.
Personlig er tallene som forventet, og kanskje hakket bedre enn forventet spesielt i europa. Husk at vi fikk Omikron i q4....
peaf
23.02.2022 kl 08:56 2757

Det bør vare liten tvivel vad dette innebær for kursen, det blir nok nedover. Og nå er det bare at vente på GF og se på inkallingen om det står noen nye kandidater på valg til styret. Vilket eg nesten kan garantere at det gjør, nå har nok Briarwood sett mer en nok av udugligheten til styre og ledelse. Det var de 3 - 4 første mnd i pandemin som det var en nedgang i bladder canser behandling, efterpå har det i stort sett gått normalt. Utom for Pho som bare klarte selge 9 scope i Q4 i USA, de hadde tjent det 10 dobble om de permitert gjengen i USA i Q4. Det ende positive med dette resultatet er at nå er det ferdigt med dette styret og ledelsen efter GF. Så de kan begynne inriktige seg på att tjene penger.

Ikke et ende ord om Cevira i presentasjonen seier vel alt om inkompetansen til ledelsen.

Fra NORNE i dag etter Q4,
Therefore, we are not likely to change our estimates much and we keep our positive stance on the share anticipating the company to be a big winner from post-pandemic reopening
Tricky
23.02.2022 kl 11:24 2617

Tja! Vad skal man tro. Det er vel mest av allt tragisk. Et veldig dårlig resultat, men kursen går opp, er vel et uttryk for de fleste hadde forventet et ennå dårligere resultat, pga manglende tillid til selkapet å ledelse. Men fint for meg. Kom meg ut uten for mye tap :).
peaf
23.02.2022 kl 12:19 2563

Ja de omsatte for 95 mil og endå klarte de tape 33 mil det betyr att de brukt ohøvligt med penger i Q4. Det er nytt rekord om man bortser fra kjøpesummen til Ipsen. Som ikke har lyft inntekterne til PHO men derimot har lyft kostnaderne. Og endå er kursen sterkt opp det er imponerende, men håller det når de begynner regne. Men att Briarwood ser elendet er vel ingen tvivel om. Og de vet nok vad som skjer i USA i allmenhet i Q1 og hittils.

Men hvorfor inget om Cevira har de ikke kontakt med Asieris, som fortsatt har som mål att Fase 3 studien skall vare ferdig i desember. Det ligger 10 -20 ganger om ikke mer potensiale i Cevira. Som skjer omiddelbart efter godkjenning, da det selger seg selv. Vi får håpe det kommer en skikkelig analyse fra Asieris snart, det er meget troligt nå når de har blitt børsnotert og vil informere sine innvestorer. Og efter det kommer hex/cys bare omtales undentagsvis, all fokus havner på Cevira.
kreinh
23.02.2022 kl 12:33 2534

Grei anledning for å selge seg ut i dag. Hvis det blir nyhets tørke i denne vet jeg at den kommer til å sige igjen etter noen dager/uker....
HrDuck
23.02.2022 kl 13:31 2491

Trading er en vanskelig øvelse og hver enkelt får gjøre seg opp en mening om det. Jeg vil likevel minne om aksjemarkedets største synd: Å selge en megavinner (feks som tradingforsøk eller fordi det tross alt er menneskelig å bli fristet til å ta gevinst).
Når noen skriver her at resultatet er dårlig så forstår jeg ikke hvordan de tenker. Påstanden blir heller ikke begrunnet så det gjør det jo ikke enklere å forstå hva som ligger bak.
I presentasjonen legger jeg spesielt merke til en ting. Antall TURBT i Usa har falt noe gjennom de siste tre årene (det er rimelig å anta at mye av dette skjer pga pandemien). Antall solgte Kits har økt i samme periode. Alt i alt fra starten av 2019 så har antall TURBT's falt med ca 11% og volumet av Cys har økt med 24%. Fortsatt er Cys kun en liten del av markedet (under 5%) så potensialet for vekst er fortsatt enormt.
Computum
23.02.2022 kl 13:32 2505

Det er villige selgere som evt. fører til nedgang. Du er vel blant dem som solgte idag?
Det er lett å lure seg selv når man skal være lur. :-)
TAAS
23.02.2022 kl 13:54 2472

Bruker Briarwood samme taktikk i PHO som russerne i Ukraina?

Går inn bakdøra og tar bit for bit?
peaf
23.02.2022 kl 14:24 2460

På Hestdal sin tid 2018 solgte selgerne 2,34 scope per selger. 2019 solgte de 1,96 scope per selger. 2020 solgte de 1,36 scope per selgere. 2021 solgte de 1,30 scope per selgere. Strategiskt riktig att beholde alle selgere i pandemitider kan sikkert diskuteres men lønnsomt har det definitivt ikke vart. Så får vi se om de nye SAPHIRA scopen kan selges av produsenten, anners er de vel ikke så mye att hurra før. Men Briarwood kommer nok att kreve litt mer en 1,3 scope av selgerne om de vil ha jobben kvar.
kreinh
23.02.2022 kl 15:13 2434

Det pleier å være skral omsetning i denne. Vanskelig å komme inn og ut med 10k. Det var god omsetning når jeg kom inn på 87 og det var lett å komme ut igjen i dag. Avventer ny inngang når jeg ser retningen. Går gjerne inn igjen før Q1 presentasjonen....
Redigert 23.02.2022 kl 16:34 Du må logge inn for å svare
HrDuck
23.02.2022 kl 16:03 2385

kan misforstås dette (og mulig du bare nevner 100k som et eksempel), men for klarhets skyld... Du har ikke solgt 100k aksjer i dag og du mener vel ikke at det er vanskelig å handle aksjer for 100k kroner uansett dag?
kreinh
23.02.2022 kl 16:34 2333

Beklager skrivefeil. 10k
peaf
24.02.2022 kl 09:05 2157

Det var vel det siste vi behøvde en krig som skaper en generell nedgang på børsen. Men det viser att man bør skørde mens man kan, PHO hadde onekligen stått mye starkere med lønnsome inntekter fra driften i steden for underskudd på grunn av en idiotisk satsning i vanskelige tider. Man skall satse når alt ligger til rette for det, og ikke bare håpe at det skall ordne seg. Det straffer seg som regel. 33 mil minus på ett kvartal, det var ikke det jeg såg før meg for 4 år siden. Og 20 % utvanning på noe som ikke gir positiv avkastning. Det er en total fiasko fra ledelsen sin side.
Computum
24.02.2022 kl 10:04 2114

Skjønner at du er fornøyd med deg selv. Men det blir ganske kjedelig å høre om hva du til enhver tid gjør, og lese dine forsøk på haussing de dagene du eier aksjen. Det går jo an å opprette en PHO tradingtråd for de som er interessert?
peaf
24.02.2022 kl 12:36 2082

Ja det er ikke mye spennede lesning på presentasjonen eller raporten til PHO. Når det gjeller informasjon om Cevira og fremskritten i studien. Fast det er jobben deres at informere vad som skjer med selskapets produkter. Så vi får vel nøye oss med kreinhs kommentarer, han skriver i varje fall noe. Og Schneider var for feig att ta opp sin gamle guiding fast de har mye bedre scope att selge nå. Han vil tydligtvis ikke imponere de på GF føreløplig. Men det må komme om han skall overleve en stund til.
peaf
25.02.2022 kl 08:45 1943

15 månader har de vart eiere av Ipsen delen, og vad har hendt. Jo totale salget av Hexvix var opp 3 % i 2021 fra 2020. Vilket er litt mindre en de 30 % minst som Schneider lovte per år. Og om de solgt noen scope på de 15 månaderne, er det tydligen ikke verdt att ta opp i presentasjonen eller rapporten. Det virker som den 20 % urvanningen var totalt meningsløs, antagligen kommer milepæle pengerne fra kinadelen av cevirastudien innen vi tjent en ende krone på Ipseninvesteringen. Og de hadde kunne kjøpt Ipsen kontant og begrenset kostnaden til 164 mil, i steden for att nu kommer alltid 20 % gå til de ekstra aksjerne som det ikke var behov for. Og det betyr att Ipsen blir ett av de dyreste og sæmste kjøp som er gjort senere tid i Norge. Mens Schneiders opsjoner blir gull verdt når Cevira verdierne blir realisert, fast han og styret har gjort vad de kan for att vanne ut verdierne.
peaf
03.03.2022 kl 05:49 1690

I 2021 økte de omsettningen med 12 mil i USA, men den totale kostnaden i USA var på 156 mil. Som da var fordelt på at levere Cysview til eksisterende kunder og salg av 43 scope. Man undrer jo hvordan det går an at bruke så mye penger år efter år og levere så utroligt dårlig vekst i forholande til innsatsen. Det var vid årets slut 311 scope som tilsammen genererte 125,2 mil i omsettning vilket blir i snitt 401.000 kr per scope. Vilket er klart sæmste resultat hittils sen Schneider overtok som CEO. Det er jo ikke så at det har minket på pasienter under covid tiden men de går ikke over til BLC behandling i samme takt som det kommer flere BLC scope på markedet fast det er full refusjon fra medicare.. Det går jo at skryte over vekst som selskapet og en del andre gjør. Men når man ser på lønnsomheten er det ikke en bærekraftig måte at skape vekst på.
Det er nok på høy tid att det kommer inn noen som effektiviserer selskapet og skaper aksjonærverdier gjenom lønnsomhet.
peaf
03.03.2022 kl 11:30 1624

Det er faktiskt så att bare de her to siste covidåren kunde de kuttet nok kostnader, til at kjøpe Ipsen kontant i dag. Og spart oss for 5 mil aksjer i emisjonen og nådd nesten den samme omsettningen i dag. Visserligen med noen mindre kontantbeholdning, men den kommer med Cevira og mer til. Og det hadde garantert gjenspeilet seg på kursen med 5 mil mindre aksjer og samme omsettning. Man kan knappest påstå att styret tar de rette beslutningerne, de ser ikke de økonmiske følgerne av det de besluter. Og kommer aldrig at gjøre det. Ipsen skulle aldri vart kjøpt med emipenger. Når de vet att Cevira snart gir mange ganger mer inntekter en Hex/cys noensinne gir.
peaf
03.03.2022 kl 15:09 1581

Ett kvalitetsinnlegg Comp, som vanligt. Stå på.
kreinh
07.03.2022 kl 10:23 1401

Noen som vet hvilken margin Photocure har på Cysview/Hexvix? Produksjonskostnader kontra salgspris? Frakt kommer vel i tillegg.
Computum
07.03.2022 kl 10:30 1390

Du har tradet PHO i mange år nå. Så det har du sikkert fått med deg, om du har vært interessert? Mye info å finne for de som gidder.
kreinh
07.03.2022 kl 11:12 1367

Computum, har du tenkt på at det er kanskje mange som vurderer inngang i aksjen på disse kursnivåer? Det er nok ikke så mange som er klar over at Photocure hadde gått med overskudd allerede nå hadde det ikke vært for den store aggressive salgsorganisasjonen som tross pandemien ikke ble redusert. Denne strategien kan vise seg å bære frukter nå som Korona restriksjonene fjernes i land etter land. Snart kommer nye scope på markedet. Også har de Cevira i bakhånd.... Så hvorfor ikke diskutere marginer?
kreinh
07.03.2022 kl 11:28 1364

Jeg har luftet dette på TI, og der skriver tooeasy:

Det er bare å gå igjennom rapporter. Q4 f eks:
Hexvix/Cysview total revenue: 94.2
Gross profit: 87.2
92,5% margin

Så etter fratrekk av produksjonsutgifter og frakt er fortjenesten på 87.2.
kreinh
07.03.2022 kl 12:13 1354

Håper dette var rette tidspunkt for ny inntreden i Photocure...
kreinh
08.03.2022 kl 23:07 1229

Apropos fase 3, er det flere milestone betalinger igjen i løpet mot full godkjennelse av Cevira? Og i tilfelle hvor meget?.
Redigert 08.03.2022 kl 23:09 Du må logge inn for å svare