Flere i KrF vil ha ny partileder

Slettet bruker
22.10.2018 kl 10:51 751

Aftenposten skriver at mange tar det helt med knusende ro om Hareide må gå.
Flere mener KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad er mer enn moden for oppgaven.

At Hareide er misfornøyd med nederlagene i helgen og kritiserer den demokratiske prosessen i Rogaland blir møtt med et skuldertrekk.
"- Partilederen får mene det han vil. Det preller litt av", sier KrFs fylkesleder i Rogaland.

Han legger til:
"- Det vil ikke føre til en lederkrise om Hareide trekker seg. Vi har dyktige folk. Det kommer til å gå helt fint", sier fylkeslederen i KrF.

Flere Bergens Tidende har snakket med mener Ropstad vant duellen mot Hareide i Bergen.
"– Det var forskjell på de to talene som ble holdt (...) Ropstad bygde opp argumentasjonen sin systematisk. Det synes jeg ikke Hareide gjorde. Han hadde svakere argumentasjon, og spilte mer på ting som ikke er relevant. Han viste til ting Støre hadde sagt på et arrangement sammen med biskopen i Bjørgvin. Jeg synes det er kjekt at Ap har en kristen leder, men politikken må være avgjørende", sier gruppeleder i Hordaland KrF.

https://www.aftenposten.no/norge/i/BJ9b90/-De-bla-i-KrF-synes-ikke-det-er-krise-om-Hareide-gar
Slettet bruker
22.10.2018 kl 10:55 747

Flere reagerer også på Hareides overstyring og selektive syn på demokrati.

Leder i Stavanger KrF viser til at Sandnes og Haugesund valgte helt «røde» delegasjoner, tross et stort «blått» mindretall.
"- Hvor var Knut Arild Hareide da?", spør den lokale KrF-lederen i Stavanger.

Londonmannen
22.10.2018 kl 11:09 738

Ja det er fascinerende hvordan Hareide og den syvende far i huset, Bondevik, følger prosessen og ikke sukker med å gripe inn med en gang det går mot et samarbeid med den sittende regjeringen.

Nå skal de endre valgordningen for fulkesmøtene. Hvor var disse herrene da den samme skjevheten fikk utfolde seg på lokalmøtene? Å, nei, jeg glemte jo at da gikk det i Hareide sin favør og da passet det mer med applaus fra hornet på veggen.

Og dette er leder og tidligere leder av det som heter Kristelig folkeparti?! Hvor er kristendommen oppi denne smørjen?
Det vi nå opplever i KrF er rå maktkamp der Hareide og Bondevik heier på alt og alle som elsker sosialismen. Skremmende.
polemiker
22.10.2018 kl 13:28 704

Tror det er en sunn prosess partiet nå er inne i, men timingen virker noe underlig. Dette er noe de naturligvis burde hatt startet før valget i fjor eller ventet til før neste valg i 2021.

Jeg skjønner naturligvis hvorfor Hareide ikke ville ta denne debatten før valget, for da hadde de med stor sannsynlighet havnet under sperregrensen. De nøt jo som kjent godt av en samordnet aksjon med folk som stemte taktisk og fikk dem over streken ved forrige valg. De ble da reddet av normalt H /Frp velgere.

Kuppforsøket til Hareide og Støre på nyåret feilet og de fikk ikke til noe misstillitsvotering. Derfor klekket Hareide /Bondevik ut denne slu planen og hvor de hoppet bukk over de normale spillereglene hvor prosessen burde vært forankret i hele partiledelsen og Stortingsgruppen.

Det som kan være litt av spenningsmomentet her er hva som vil skje når landsstyret aviser forslaget om å felle regjeringen og gå over til sosialistene. Hareide sitter fortsatt på Stortinget og vil gjøre det i 3 år til. VIl han bryte ut av Krf (av samvittighetsgrunner naturligvis) og erklære seg uavhengig? Får han flere med seg? Eller vil han bite i det sure eplet og erkjenne nederlaget, men lojalt stille seg bak partiet og gå inn i regjering med Frp.

At han går av som partileder er vel en selvfølge, men at han vil melde seg ut av partiet tror jeg ikke han har ryggrad til. Tipper derfor at han vil fortsette i Krf ut mandatperiode for så å forsvinne ut av politikken. Da kan han bli daglig leder for Oslosenteret, leder for Oslo Pride el.l. Noen minister blir han nok neppe. Erna er nok neppe så dum at hun slipper inn en ryggradsløs imam sleikende sosialist. Det skulle tatt seg ut !
Slettet bruker
22.10.2018 kl 13:36 698

Evt. kan han vel starte en venstreradikal tenketank og få noen millioner i årlig statsstøtte?
Slettet bruker
22.10.2018 kl 13:36 695

Erna og Siv stoler neppe på Hareide etter alt dette. KrF-lederen har vist seg som en uberegnelig spillmaker som er villig til å hoppe bukk over det meste.
Slettet bruker
22.10.2018 kl 13:53 684

Jeg vil uansett hva som skjer ha Hareide som partileder for et splintret Krf preget av indre strid, dolkestøt, demokratiske mot udemokratiske, gode mot mindre gode verdimennesker internt varmt Hareideparti <3,9%
Modnok
22.10.2018 kl 14:23 671

Foruten å avvise venstresvingen må det nå være viktig å få en leder i Krf som respekterer de klare løftene fra
valgkampen,både før og etter valget, om å støtte Erna og avvise vslgtaperen og Tåkefyrsten.
Løgneren Hareide kan etter en lang sykemelding ( tar en bondevik) kanskje firstå hvorfor løgnere ikke skal belønnes
og hvorfor det er Sykvi Listhaug og ikke Tåkefyrsten som bærer gullkorset rundt halsen.
Skam deg Hareide!
Baren
22.10.2018 kl 14:54 656

Cirkus Krf med sine daglige klovneaktige øvelser fra Hareide tilspisser seg såpass nå at hele prosessen blir umulig å rette opp, klovnen er ferdig med forestillingen som ble en fiasko.
Slettet bruker
22.10.2018 kl 15:20 642

Etter 3 uker med et salig sirkus og rot er det fortsatt ingen i media som tar i bruk ordet "kaos" i sin omtale av KrF.

Dette har nok ene og alene sammenheng med at det er AP Hareide vil plassere i regjeringskontorene.

Vi får se hva som skjer dersom KrF bestemmer seg for Erna.
Londonmannen
22.10.2018 kl 15:36 634

He, he ja det skulle blitt en salig kaos regjering med rotebukkene Støre og Hareide i ledelsen, applaudert av han i hornet på veggen! He, he ja du snakker meg om salig røre. Og dette tror de er folkets vilje! Joda, jeg vet at detter personer som er sterke i troen, men her bommer de så til de grader. På skutterspråket heter det skivebom. Fullstendig skivebom. Og ingen av dem har en tilstrekkelig møblert toppetasje til å innrømme det som alle andre nå ser.
Slettet bruker
22.10.2018 kl 15:45 632

Knallbra artikkel av Adresseavisens politiske redaktør!
Der kom også kaos-begrepet på sin plass i overskriften.

Snakk om sola :) Artikkelen kom 17 minutter etter min kommentar over her.

Adresseavisen peker blant annet på dette:
Knut Arild Hareide har selv lagt opp til et råkjør.
Så da er det ikke rart at partiet reagerer.

"Hareide kan takke seg selv for KrF-kaoset"
https://www.adressa.no/meninger/2018/10/22/Hareide-liker-ikke-prosessen-han-selv-har-invitert-til-17736243.ece

Redigert 22.10.2018 kl 15:54 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.10.2018 kl 17:39 610

Det hadde vært fint å få ny leder i KrF. Krf har de siste årene stort sett dreid seg om Dramaqueen Hareide med furteleppa. At medlemmene er dritt lei denne fyren og Bondevik er ikke vanskelig å forstå.
Slettet bruker
22.10.2018 kl 19:15 585

Dersom Hareide går av og Ropstad, Syversen eller en annen ikke-sosialistisk kandidat overtar så er det ikke bare Hareide som må tre til side.
Da blir det også endelig slutt på Bondevik-epoken som har vart i snart 50 år. Det vil nok bli en befrielse for partiet og samtidig sette norsk politikk inn i et bedre spor.
kokkohill
22.10.2018 kl 20:07 558

Vårt demokrati pisses på , det er det mest alvorlige med denne saken.....velgerene er nada og blir behandlet som idioter....
Slettet bruker
22.10.2018 kl 23:48 520

Noen korte fakta til ettertanke...:

Regjeringsspørsmålet avgjøres av rundt 190 KrF-delegater.
Ved stortingsvalget i 2017 stemte 2.945.352 velgere.
Resultatet endte med et klart ikke-sosialistisk flertall på Stortinget.