VOW/VGM - Aktuell info og diskusjon.

Karbon
VGM 20.07.2021 kl 23:11 66500

Aktuell informasjon som gjerne berører begge selskaper.
Vow som leverandør av teknologi til Vgm - Vgm som produsent og leverandør av biokull til den metallurgiske industrien. I første omgang til Elkem fra fabrikken på Follum. Etterhvert også til?????
Redigert 05.08.2021 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

merida1, når en legger ut samme dag som disposisjon blir utført er det alt annet enn skryt. Da gir man faktisk alle andre muligheten for å kunne komme med innspill på om dette var et dårlig valg eller ikke. Og i ettertid kan disposisjonen vise seg å være en total feilvurdering. Så om du kaller det mer skryt enn å fremheve din egen anbefaling om å selge VOW og kjøpe VGA så får det bli opp til deg. En annen ting er at din anbefaling absolutt ikke har slått til enda, så det får bare tiden vise.

Her må jeg bare gratulere alle som ikke solgte seg ut med 25% gevinst i går. Jeg misset denne herlige oppgangen i dag. Som regel sitter jeg for lenge og "glemmer" ta gevinst, litt typisk er det jo at når jeg endelig tar gevinst så burde jeg sittet lenger. Men jeg klager ikke og gleder meg over oppgangen også i dag. VGM vil bli stort på sikt. God helg

Mener du anbefalingen hans på VGM? 20% to dager på rad er vel "å ha slått til" ganske vesentlig? :))
Karbon
30.07.2021 kl 11:50 3728

Hva er det dere krangler om? Hvorfor ikke bare nyte denne vel fortjente oppturen vi nå ser i Vow Green Metals?
Rockall
30.07.2021 kl 11:55 3778

Kursnivået er vel ikke noe annet enn galskap. Ta 1, betal for 3… eller noe sånt… Her kommer mange inn på eufori og trolig basert på diverse himmelske profetier fra noen som har hatt en mer lykkelig inngang mye lengre nede, selv om også det var høyt og drøyt ift. verdsettelse før notering. Den var cirka 100% opp første handelsdag, men den har ikke halvert seg etter dette, og nå er kursen altså høyere enn på første handelsdag. La galskapen leve.

Ja!
Dagene før splitt ble Vow handlet i intervallet 41-43 og avsluttet vel den 9. juli på ca. 42,6. Førtse dag for VGM var 12. juni og da var vel sluttnoteringen 5,98 mens VOW ente på 36 ,74. I dag har VGM blitt handlet i intervallet 5,45-6,30 mens VOW har blitt handlet i område 36,32-37,32. Så disse to dagene med fantastisk fin oppgang for VGM (som jeg selvfølgelig håper skal fortsetter) har som jeg skrev tidligere i dag kun ført til at vi har rykket tilbake til start og kurser som samlet er temmelig lik dagene før splitt. Forholdet mellom VGM og VOW er også temmelig lik som sluttnotering 12. juli. Så at spådommen er slått til er en overdrivelse inntil videre.
Record
30.07.2021 kl 12:15 3720

Endelig noen som følger hele bildet , blir nok endringer fremover nå , august kan bli riktig pen .
Etter min mening er VOW snart sprekkeferdig både fundamentalt og teknisk .
Karbon
30.07.2021 kl 12:15 3727

Prisingen av mange selskaper på børs kan kanskje karaktiseres som galskap. Selskaper som prises til mange milliarder, kun utifra en håp om å kanskje en dag produsere noe som kanskje en dag kan gi overskudd.

Vow Green Metals er etter min oppfatning ikke et slik selskap. Basert på dagens kurs, er selskapet priset til ca en milliard. Med produksjon av biokull til Elkem, og snart også til store selskaper som står for tilsammen ca 40 % av det norske co2-utslippet, vil inntjeningen om noen år kunne bli enorm for dette selskapet.

Opps, her snakket jeg kun om produksjon av biokull til norske selskaper. Etterhvert vil VGM produsere biokull til selskaper ellers i Norden, og etterhvert andre land i Europa, og andre deler av verden.

Da kan vi snakke om at prisingen på en milliard er galskap. Galskap i den forstand at selskapet vil være verdt mange milliarder.

Nå begynte ikke VGM på 5-tallet i det hele tatt. Første dagen var den opp over 100%. Og det at du legger sammen VOW og VGM-kursene på den måten er kun nyttig hvis du er likt vektet i begge - og det er tross alt det Merida argumenter i mot. Hvis du vekter deg opp i VGM, så er historien litt annerledes. Da snakker vi russiske prosenter. At VOW og VGM veksler kapital seg i mellom har mye større utslag for VGM enn VOW.

Hvordan kan noe som ikke har vært notert tidligere være opp over 100%? At noen teoretisk vurderte verdien på VGM ut fra tilførte verdier (enova mm), VOW sin eierpost osv. har ingen ting med reel startkurs å gjøre. Det er markedet som vurderer selskapsverdiene og deres fremtidsutsikter ut fra langt flere parameter enn dette. I dette tilfellet ble verdivurderingen mellom VGM og VOW vurdert til å være innenfor det disse ble handlet for første handelsdag. For eget vedkommende hadde jeg sammen med mine "aksjekompiser" vurdert åpningskurs på VGM til å ligge i område 5.50- 5,80 ut fra markedsmessige vurderinger.
Utviklingen etter første handelsdag var som forventet. Mindre aktører som ser at de har fått noe inn på aksjebeholdningen som viser pluss selger det ut så fort som mulig for å sikre gevinst. (eller noe de innbiller seg er gevinst, uten evne til å se VOW og VGM i sammenheng)

Når det gjelder din siste påstand om at VOW og VGM veksler kapital, noe som har større utslag for VGM enn VOW klar jeg ikke å følge hva du sikter til. Hvis det er betaling for kjøp av varer og tjenester er dette ut fra forretningsmessige prinsipper. Eller må de som alle andre forholde seg til de samme strenge regnskapsmessige lover som alle andre når det gjelder kapitaloverføring mellom selskaper.
Hammers
30.07.2021 kl 12:58 3613

Endelig et fornuftig innlegg på denne tråden.

Resten dreier seg stort sett om intetsigende greier som ikke har med selskapene å gjøre.
Dette i tillegg til noen merkelige regnestykker der man ikke vurderer den kommende utviklingen.
Det er FRAMTIDEN som betyr noe - ikke summen av kursene i VOW/VGM for noen uker siden.

Det er som du sier, karbon; VGM blir etter hvert et enormt selskap når ekspansjonsplanene kommer.
De første svarene kommer ila høsten.
I sin tur fører det til at også VOW blir et enormt selskap siden det er de som skal levere det tekniske utstyret til VGM.

Alle VGM's fabrikker rundt om vil være smekk fulle av komponenter fra VOW.
De første bestillingene (til Follum) kommer like over ferien. Det vil dreie seg om en stor ordre.

Dette er ikke en bestilling som havner som en "backlog" (som innen cruise), men en bestilling som straks effektueres.
Fordi; Det haster med Follum og da er det "tiden og veien" som gjelder.

Hilsen Hammers........som i grunnen ikke helt skjønner hvorfor ikke også VOW har fått seg et løft.
Skjønner ikke folk sammenhengen mellom VOW's eierskap i VGM og hvilke bestillinger som garantert tikker inn om kort tid?
Redigert 30.07.2021 kl 13:59 Du må logge inn for å svare

"Når det gjelder din siste påstand om at VOW og VGM veksler kapital, noe som har større utslag for VGM enn VOW klar jeg ikke å følge hva du sikter til. Hvis det er betaling for kjøp av varer og tjenester er dette ut fra forretningsmessige prinsipper. Eller må de som alle andre forholde seg til de samme strenge regnskapsmessige lover som alle andre når det gjelder kapitaloverføring mellom selskaper."

^Fordi du argumenterer med at totalsummen mellom VOW og VGM uansett ligger stabilt rundt 41-43, implisitt at VOW synker hvis VGM stiger - og motsatt. Så hvis VOW går fra 37-36, og VGM dermed går fra 5-6, er summen fortsatt 42. Men en slik kursendring er prosentvis MYE mer utslagsgivende for VGM enn VOW.

I dette tilfellet barberer VGM vekk kursen fra VOW, nettopp fordi VOW-aksjonerer vekter seg ned i VOW for å vekte seg opp i VGM.
Dermed kan totalkursen mellom de to forbli ganske lik, men det er fortsatt langt mer lukrativt å være høyere vektet i VGM.
Hype og psykologi, thats it.
Redigert 30.07.2021 kl 13:18 Du må logge inn for å svare

Har konstatert at inntil videre har VoW og VGM beveger seg ganske synkront. Har ikke argumentert for at det blir slik fremover. Mener det var på sin plass å kommentere dette da noen hevdet at VGM hadde og skulle utvikle seg så mye bedre enn VOW.
Rockall
30.07.2021 kl 13:57 3440

Bare å gratulere de som har kjøpt billetten til sin egen brennmerking, tenker jeg. Ironisk når man kjøper i bærekraft, og så er ikke kursen bærekraftig. Ja, det var jaggu ironisk.
dotcom
30.07.2021 kl 14:04 3439

Ikke godt å si hvorfor VGM raser opp som den gjør, men det skjer i hvert fall på godt volum. Høyeste volum siden notering.
Ikke det at 13 millioner er kjempehøyt, men høyt volum relativt for aksjen pleier å være positivt.
Dakota
30.07.2021 kl 14:11 3455

Kursen VOW GREEN METALS(skalerbart!) "stabiliserer"seg når 1,5 milliard nåes?
Karbon
30.07.2021 kl 14:13 3499

Jeg har vanligvis stor sans for innleggene dine på forumet, Rockall. Mye bra humor, i tillegg til at du tør å stikke hodet fram. Når det gjelder VGM, og prisingen av selskapet, så nøyer jeg meg med å vise til mitt forrige innlegg.
zomi
30.07.2021 kl 14:18 3540

Her blir det nok ganske så volatilt fremover, men hva gjør vel det når caset er så forutsigbart positivt! Markedet er der, kundene er der og teknologien i boks, her kan man rett og slett lene seg tilbake og nyte ferden. Is i magen og laangt perspektiv så blir dette så jysla bra!

Jepp. Bare å sitte klar med mer om den dupper

Gikl plutselig helt bananas volumet og vgm må ta seg en liten pause
Rockall
30.07.2021 kl 14:41 3591

Perfekt idiotrally.
zomi
30.07.2021 kl 14:49 3586

Skal du ikke snart få deg en fredagspils :-) Nyt livet og ikke kast tiden bort med å ergre deg over at du ikke fikk bli med på siste dagers moro, det kommer mer :-)
Heks
30.07.2021 kl 14:51 3670

Rockall skrev Perfekt idiotrally.
Vi får vel se hvem som var idioten i dette spillet. :-)

Rockall skrev Perfekt idiotrally.
Er det du som kalles krakknissen?

Og Finansavisen nevner ikke et et enste ord om det som skjer. Tydelig tegn på at "noen" laster, problemet er bare at veldig få selger. Hovedeierene på 80%, selger overhodet ikke en eneste aksje, i likhet med meg.
Dakota
30.07.2021 kl 16:27 3550

VOW GREEN METALS BIOKARBON: OPP 28,91%

Skalk lukene, tyskerne kommer! Clerstream Banking kundene som koste seg med NEL oppturen har nok litt panikk nå og flytter over til mer trygge grønne raketter som VGM og kanskje også VOW etter hvert som de skjønner konseptet.
Logon
30.07.2021 kl 16:37 3550

For en avslutning 😁
lynx
30.07.2021 kl 16:42 3554

Forvent knall og fall i det korte bildet. Fabrikker skal bygges, problemer oppstår, utsettelser kommer. Det betyr ikke at VGM vil bli veldig bra på sikt, det er jeg sikker på at den blir. Men akkurat nå er er aksjehandelen frikoblet virkeligheten. Hadde det vært noen mening i dette kjøret burde jo investorene også kjøpt seg opp i VOW, men den er ned for dagen! VOW eier så vidt jeg husker 30% og skal dessuten levere utstyret VGM skal installere. Så det som skjer nå er bare et artig børs-stunt. Det er jo ikke idioti, for man kan tjene noen raske penger. Men når musikken stopper kan det bli vanskelig å finne en ledig stol. Det er ikke bare i barnebursdag stol-leken er populær.
unikum
30.07.2021 kl 17:01 3487

Må være leit å få ikke være med på oppturer i aksje markedet. Istedenfor å sitte å gråte på sidelinjen så kommer det allerede muligheter å komme inn på mandag. Riktignok ikke under 7 kroner men det er bare å kjøpe i vei. Mye mer å gå på og legger man til topp noteringen til Vow så en dobling kan fort skje i løpet av uka

Dette er bare lekkert. Kun akkumulering gjelder nå uansett om den går opp eller ned. Denne vil gå opp uansett i det lange løp. God helg folkens !!
Rockall
30.07.2021 kl 18:31 3259

Det kan godt være meg nå for tida, men jeg har jo passa på å tjene penger på aksjemarkedet, også i år. Tar av meg nisselua etter at det har krakka. Gjorde jeg i mars fjor også. Det er i slike situasjoner at jeg kjøper så mye jeg bare kan. Nei da så… Jeg skal si så mye at jeg unner hver en krone i gevinst til de som har tima det godt i denne, så det er greit. Noen kommer også til å brenne seg på fingrene her, men slik er det bare. Og ja, jeg er irritert over at det ikke skal gå an at noe kan synke litt under radaren til et greit nok nivå. Hadde denne gått videre ned til under 3, så hadde det vært noe, men jeg kaster meg ikke inn i syvende himmel. Fornuften i markedet er ofte fraværende, og euforien er stor og utbredt. Nok et sykdomstegn på dagens børser.

Kunne ikke ha kjøpt med alt i denne uansett, siden mesteparten er på ASK, men med IPS-en kunne jeg ha kjørt på, dersom at…

God helg!
Redigert 30.07.2021 kl 18:39 Du må logge inn for å svare
lynx
30.07.2021 kl 18:36 3240

Hehe. Jeg var med på denne oppturen, og solgte med en pen gevinst. Tror det blir mulighet for flere fine innganger her framover, på atskillig lavere nivåer enn dagens sluttkurs.
unikum
30.07.2021 kl 18:56 3183

Ja ja deg om det. Tror gjør man som regel ett annet sted. Vi får se. At det svinger er det ingen tvil om. Gjelder å holde hodet kaldt. Husk at vi var oppe i det samme nesten på åpningen
pysaok
30.07.2021 kl 19:31 3092

Hvis kursen fortsetter sånn er det vel bare å ta emisjon for å skaffe penger til neste fabrikk før heller enn senere.
Hammers
30.07.2021 kl 19:40 3055

Jøss, er det emisjonskortet som nå spilles ut - etter 2 dager med oppgang.
Håpløse saker.

Hilsen Hammers

Man skal høre mye. He,he
pysaok
30.07.2021 kl 21:07 2849

Det er vel strengt tatt en av hovedårsakene til å være børsnotert. Det er for å skaffe penger til investeringer. Så selvsagt må det emisjoner til. Det var jo litt spøkefullt sagt at de kan kjøre en emisjon nå, men realiteten er uansett at det antagelig må en emisjon til for å finansiere videre ekspansjon. Med mindre man skal ta opp lån. Så heeelt usannsynlig er det jo ikke om det kommer en emisjon til høsten eller vinteren. Men det trenger selvfølgelig ikke å skje før om et år eller to, litt avhengig av videre planer. Men det kommer vel mer info om veien videre til høsten. Jo senere emisjonen kommer jo tregere blir ekspansjonplanene. Eller mener du at man må vente på inntekter for å finansiere videre investeringer utover Follum trinn 1? Det ville i hvert fall vært håpløst.