GIG - tyngste løftingen ok , og den sterkeste sesongen infront.


GIG overasker og leverer bedre enn forventet :)

* Kjøp anbefales, spesielt på nivåer under tre kroner *

https://www.dn.no/avisen/dn-2018-08-15/28

Gaming Innovation Group omsatte for over 350 mill. i andre kvartal
Spillselskapet øker inntektene med 39 prosent fra året før. – Vi skal bli det største fullservice-selskapet i Igaming, sier direktør Robin Reed.

Eivind Langdal
– Med brorparten av den tunge løftingen bak oss, og den sterkeste sesongen foran oss, forventer vi å se vekst i både omsetning og resultat i de kommende kvartalene, samtidig som vi jobber mot vårt mål om å bli det største fullservice-selskapet i Igaming-industrien, sier administrerende direktør Robin Reed.

Omsetningen i andre kvartal 2018 ble på 36,9 millioner euro for Gaming Innovation Group (GIG), som er en økning på 39 prosent fra samme kvartal i 2017. Det kommer frem av kvartalsrapporten, som ble lagt frem tirsdag.

Les også:
Vant 54 millioner på nettgambling – siden har han lastet tungt hos Riulf Rustad
Omsetningen tilsvarer 351,8 millioner kroner i dagens kurs.

Ebitda – inntjening før renter, skatt, avskrivning og nedskrivning – ble på 1,7 millioner euro – 16,2 millioner kroner til dagens kurs – ned fra 1,9 millioner fra andre kvartal i fjor.

GIG er notert på Oslo Børs, men er basert på Malta. Selskapet har en plan om å bli listet på Nasdaq Stockholm. I skrivende stund har GIG en markedsverdi på tre milliarder kroner.

Satte rekord i fjor
På samme tid i fjor omsatte GIG for 26,6 millioner euro, noe som etter datidens kurs tilsvarte i underkant av 250 millioner kroner. Det var da et rekordkvartal for selskapet.

GIG
Gaming Innovation Group (GIG) er et norsk spill- og teknologiselskap med hovedkvarter på Malta og holdingselskap i Delaware, USA.
Totalt har GIG 750 ansatte fordelt på Malta og avdelinger i Danmark, Norge, Spania og Gibraltar.
– Vi fortsetter å ekspandere i hurtig tempo. Vi har gjort viktige affiliate-oppkjøp i 2017 som fremmer vår evne til å generere trafikk, samt øker aktivitet og volum til vårt økosystem. Samtidig som vi lanserer nyskapende Igaming-tjenester, jobber vi oss nærmere målet om å bli det ledende Igaming-selskapet fra Norden, sa Robin Reed i fjor.

Totalt hadde selskapet en omsetning på 120,4 millioner euro i 2017, som tilsvarer 1148 millioner kroner til dagens kurs.

Les også:
Vollvik doblet – vil selge spillsatsing i 2019
Selv om selskapet hadde en økning i omsetningen fra i fjor, var det ikke nok til å slå seg selv fra første kvartal i 2018, hvor inntektene ble på 37,3 millioner euro, altså 355,6 millioner kroner til dagens kurs.

Bruttofortjenesten ble på 30,5 millioner euro, altså 290,8 millioner kroner til dagens kurs.

Les også:
Spillselskaper tjener milliarder på omstridte forundringspakker – Youtube-stjerne har brukt «minst et femsifret beløp»
– Jeg er stolt over at vi har klart å få sterke resultater i samme tid som selskapet har vært under en periode med økende regulatorisk press, og, samtidig, klart å få til en økende grad av innovasjon og ekspansjon i verdikjeden, skrev Reed i en rapporten for første kvartal.

Uenig med Finanstilsynet
I fjor sommer ble GIG kritisert av Finanstilsynet for dårlig regnskapspraksis.

«Etter Finanstilsynets vurdering har GIGs regnskapspraksis for virksomhetssammenslutninger og kjøp av grupper av eiendeler vært av lav kvalitet, noe som har medført flere vesentlige feil og utelatelser knyttet til innregning, måling og noteopplysninger av disse transaksjonene,» skrev Finanstilsynet i en melding.

Les også:
Finanstilsynet ber Element «utvise særskilt aktsomhet» i sin markedsføring
Ifølge finansdirektør Tore Formo i GIG var selskapet uenig med Finanstilsynet om hvordan man definerer eiendeler.

– Vi benyttet samme prinsipper som andre selskaper i samme bransje i utlandet som har gjennomgått lignende oppkjøp som oss, sa Tore Formo.
Fljo
13.11.2018 kl 19:26 5139

Hva skal vi spekulere i som mulige grunner til den enorme kursnedgangen da?
Hiver ut et par forslag :
- noen vet noe negativt som ikke alle vet ennå ang. avtaler, f.eks. at Hard Rock ikke vil gjøre om intensjonavtalen på sportsboka til en endelig avtale?
- en større aksjonær har kommet i trøbbel og blir tvangssolgt?

Flere.. ?

TommyLee
13.11.2018 kl 20:00 5089

Er nok en kombinasjon av en lang nedgående trend, kvartalsrapporter som ikke står til forventet vekst, ikke god nok kunnskap om bransje og selskap, salgs-anbefalinger fra en (useriøs) aktør, folk som handler etter TA og at folk er drittlei store tap og selger seg ut.
Gutten
13.11.2018 kl 20:04 5081

Vet inte om man ska förbereda sig för likvaka och begravning eller om livsuppehållande åtgärder kommer att sättas in närmaste tiden som kan rädda kursen från total kollaps.
Redigert 13.11.2018 kl 20:05 Du må logge inn for å svare

Den harde kjerne dominerer kursnedgangen, med å tyne de svakest likvide, usikre, ustabile osv....
Ditto bare må noen selge, årsakene kan være mange og sammensatte.
Tir 13.11.18.
Kurs i GIG (Gaming Innovation Group) på Oslo Børs
Siste Endring Endr% Kjøper Selger Åpning Høy Lav Forrige Volum Verdi Handler
2.200 -0.130 -5.58% 2.18 2.20 2.325 2.330 2.135 2.330 2 801 698 6 276 413 375

Tydelig at Gig have to get the s##t done som markedet forventer, nå på stødig kurs på vei mot 1-ett tallet. Den generelle holdning til denne typen aksjer er nok ikke i Gig sin favør her på OB. Nedgangen startet for kursen når det politisk skulle bli satt en stopper for hele bransjen her i Norge (kurs kr 6.- til kr. 5,5) 24/4-2018. Jeg gikk dengang motstrøms og økte min beholdning, dette viste seg i ettertid å være feil. Tvangssalg av aksjer har nok skjedd for de som har vært overeksponert i aksjen, inkludert meg selv på vei nedover 6,60 - 2,15 i dag. Måtte le når Gig snart legges ut på på finn.no (lol). Jeg tror at Norge snart må infinne seg med å akseptere at igaming har kommet for å bli, at regulering av spillmarkedet er det eneste fornuftige å gjøre. Syns det var morsomt å se Morten Klein(Cherry) som var gjest hos Trygve Hegnar. Der var regulering av bransjen også et tema. Tillit til markedet er gjenopprettet i Sverige, dersom det på OB bare skal være fokus på resultat og balanseregnskaper skal dette bli tøft for Gig nå. Materialiseringen vil komme (tålmodighet), og da håper jeg at HG er med på den oppturen. Gl til alle på HF, til ny mld. kommer...
Exp3rten
14.11.2018 kl 01:54 4725

Når man leser regnskapene er det ingen tvil om at selskapet ønsker å få en "flying" start i Sverige.

Slik jeg ser det har GiG valgt å resultatføre store kostnader knyttet til utvikling fortløpende. Selskapet kunne valgt og aktivert disse kostnadene, og avskrevet de over tid. På den måten ville Ebitda vært langt høyere i 2018, mens Ebit ville blitt påvirket noe negativt all den tid avskrivingene pågikk. I stedet har man altså resultatført kostnadene fortløpende, noe som trekker resultatet ned kortsiktig. På sikt vil dette sannsynligvis lønne seg da det er langt større interesse for sterke tall knyttet til sektoren i Sverige enn i Norge.

Totalt ligger other operating expenses (uten marketing) så langt i 2018 på 40,5 %, mens tallet var rundt 33 % i 2017. Blant annet har sportsboka en negativ Ebitda på 5,2 mill euro i år, noe som skyldes utviklingskostnader. Det koster å utvikle, men skal man ha en kunde som Hard Rock kreves det også at man leverer. Vi er nå klare til å ta imot flere slik kunder, både fra offline til online, og Tier1/Tier2.

Selskapet har valgt å bruke 2018 som et slags mellomår. Hvorfor ikke ta alle dritten nå mens man er på Oslo Børs, slik at vi kan ta fart i et marked som vet hva GiG holder på med, og som har langt større interesse for sektoren. Vi har dessverre tydelig sett at gode nyheter betyr null på Oslo Børs. De største eierne har det heller ikke travelt (lock har de uansett), så hvorfor skal de pynte selskapet nå?

I skrivende stund har GiG en sunn og bra pipline, og det er stor interesse for produktene de har å tilby. Ville dette vært tilfelle hvis man ikke tok de nødvendige inveseringene i år, eller tilrettela for at en kunde som Hard Rock kunne tre inn?

For å sitere Robin Reed;

GiG builds for a long term sustainable business and this strategy is expected to contribute to accelerated revenues and profitability. (GiG bygger en langsiktig bærekraftig virksomhet, og denne strategien er ventet å bidra til aksellererende inntekter og lønnsomhet)

Siste store byggestein er lagt. Nå starter motoren for fult....

Du har så rett Exp3rten. Det skal bli så deilig å se denne kursen gå til himmels igjen. Må jo ikke være rakettforsker for å se hva som skjer. Gig er nok pyntet til jul de også, neste år skal bli så syykt bra...
bokaj70
14.11.2018 kl 07:45 4564

GiG har været priset som en vækst aktie dvs den har været vanvittige dyr i forhold til reel indtjening. Den type aktier for klø når der er pres på det generelle markedet.

Nu skal GiG rent faktisk levere på lønsomheden for at løfte kursen og det giver noget usikkerhed. Tænk hvis man har taget fejl. Det er sket før for de fleste.

Den næste tier 1 aftale efter HR ville nok også hjælpe på det.

Ja, GIG har bygd bra - nå begynner grunnlaget å produsere straight vei og vekst i vellinga ;)

Hjelper lite når vi ser på kursen, desverre :-(

Kursutviklingen nå styres av de få, som ønsker å fremme at alt kan rause - for å rane de små.
De nervøse har det trist, sikkert og visst - opplever en brist ..... :)
Her kjøpes nå.
Rt 2,125
nima
14.11.2018 kl 09:37 4297

Drittlei hele GIG og en ledelse som lever av prat prat prat, Klarer ikke å levere resultater. Ikke kom med pjattet at det koster å bygge selskapet, med den utvikling som de har hatt i omsetning, så er det slett ledelse som ikke klarer å få butikken til å gi god avkastning. Virker som de har kjøpt seg omsetning.Skift ut ledelse og styret snarest.

Hva fan skjer da,stille fra Warom og Orakel O nå.har dem solgt seg ut,dette er jo helt krise.

Ro ned :)
Les Exp3rten ovenfor om igjen!
La de virile få plyndre i god Viking - Ånd, fordi det er ikke mulig å unngå!
Aksjonærer som har kilt seg ripper nå - part of the game.
Rt 2.095
nima
14.11.2018 kl 10:10 4149

Ja hvor er alle hauserne nå ???????????? Hvor er styret og hvor er ledelsen ???????????? Hvor mange inside kjøp har det vært i det siste ?????????? Når kommer ledelsen ut av sin rus, og når skal de slutte å leve i sus og dus.

Og hva vil du at vi "hausserne" skal si da Nima? Trodde du var døv på det øret jeg.

mikael33
14.11.2018 kl 10:23 4082

gutter det er dumt å holde GIG aksjene nå ! jeg sa det da den var på 2,70kr.. GIG kommer langt ned, mye under 2kr ! bare å selge dritten nå! dere får kjøpe dem på ca. 1,72kr :)
nima
14.11.2018 kl 10:46 4008

Skjønner at det er mange som er fornøyd med utviklingen i aksjekursen--------------Kommer vi ned på en kurs på 1,72 så er vi kommet på 2015 nivå så dette går vel rette veien ????????????????
KMGN
14.11.2018 kl 10:47 4002

Dere som mener at GIG er et drittselskap og den skal langt ned enda, holder ikke å nevne det en gang på forumet. Jeg for min del har kjempe tro på selskapet og velger å ikke nevne det senere. :)
Lynvinge
14.11.2018 kl 10:48 4005

Kursen presses ned i håp om at Hallvard Flatland skal droppe søksmålet sitt ;-)
Warom
14.11.2018 kl 11:38 3867

For ordens skyld.....jeg har ikke solgt meg ut. Redusert litt på turen ned, men de skal jo inn igjen.
Warom
14.11.2018 kl 12:06 3783

Ja, det er sant det....i motsetning til alt det positive du har bidratt med da?
bokaj70
14.11.2018 kl 12:08 3767

@Nima

Hvad mener du selv? der er jo ingen der forhindrer dig i at investere i noget andet, hvis du mener det er en dårlig investering.
Markedet reagerer på regnskaberne. Det har du valgt ikke at gøre. Der må være nogen tanker bag?

Hvis du ikke har tillid til ledelsen og tror det hele bare er snak, burde det ikke være et svært valg.
bokaj70
14.11.2018 kl 12:16 3745

Really???????? Dem der forholder sig kritisk til GiG skal holde sig langt væk fra trådene, og når så kursen falder, skal dem, der har været positive stilles til ansvar??

Hold nu op en børnehave
anderix
14.11.2018 kl 12:17 3731

Følg med, vi er i blått terreng i dag?

Til tross for gig fallet er det fortsatt 2,6mrd(mcap+gjeld) som skal tjenes inn. Det skal ikke butte så mye for vekstselskaper før det gjør store kursutslag.

Dette var ikke til deg warom
Redigert 14.11.2018 kl 12:40 Du må logge inn for å svare

Oj, var jo i blått i ca 35 minutter, det må være ny ukesrekord :-)
Knievel
14.11.2018 kl 13:41 3527

Hvor kortsiktig er du? Jeg har tatt heisen opp og ned igjen med GIG over de siste årene og sitter fortsatt. Synes selvfølgelig ikke noe om dagens situasjon. Håper vi kommer oss over til stockholm så snart som mulig, dagens limbo er jo nesten ulidelig. Skjønner ikke helt hva du anklager de for? At deres "haussing", som du kaller det, ikke har hatt noen innflytelse på kursutviklingen? Det var da fryktelig kravstort i så fall.
Dealsen
14.11.2018 kl 13:51 3497

Man må bare le, selv om det ikke er noe moro slik det har vært det siste helve året+
KMGN
14.11.2018 kl 13:59 3466

Synes det er latterlig av deg m/flere å klage på Warom og Orakel for at kursen går nedover for GIG. De har jo beskrevet veldig godt til oss andre her på forumet hvorfor De har trua på GIG. Verre med dem som bare sier at kursen skal opp minst 30-50 % eller falle 30-50% uten null substans. Gleder meg forøvrig til CMD den 4.des. Tipper minst en uke før snur pilene oppover på bare gode forventninger fra selskapet. Ha en fin dagen alle som har trua og ikke trua :)
bokaj70
14.11.2018 kl 14:01 3461

Nu er det nyt for mig at W og O skulle være professionelle analytikere. Det tror jeg ikke er tilfældet

Men skulle du falde over en professionel analyse, skal du vide at analysen kan være korrekt, selv om virkeligheden bliver en anden. Det kan være en korrekt konklusion ud fra tilgængelig viden.

Balancen på forum skal du nok mere finde i diskussionen end i de enkelte indlæg. Det ved jeg ikke om du har bidraget konstruktivt til.
Min erfaring er at meget få er interesseret i det.
frenor
14.11.2018 kl 14:23 3389

CG Technology leverer sportsbetting for blant annet Hard Rock i Nevada. Fant en litt interessant artikkel om problemer de har hatt og at det ryktes at de kan miste lisensen sin. Tydeligvis hatt utfordringer lenge siden de fikk en bot på $1.5 millioner i 2016 og $5.5 millioner i 2014.

https://www.legalsportsreport.com/23117/cg-technologys-nevada-sportsbook-hearing/
https://www.legalsportsreport.com/23248/nevada-sportsbook-cg-technology-still-trouble/

Her er det muligheter for GiG :-)

Er jo ikke vanskelig å forstå at frustrasjon og panikk preger mange som er inne om dagen. De aller fleste har vel et snitt høyere enn 2.7 ish. Har selv snitt nærmere 3 kr og lider et stort papirtap, men klarer ikke annet enn å se fremover med positive øyne. Hvorfor har kursen sunket som ett lodd? Tror det er flere faktorer her som gir utslag i det korte bildet.

Hva er annerledes enn for, si 6 mnd siden?

Selskapet har snart en kontraktfestet avtale med Hard Rock som vil generere sykt mye inntekter.
Flytter snart til Sverige( som de burde gjort for år siden) men nå skjer det!
Gig har ikke mangel på penger, men brukt smitt og smule på å ta hele kaka av næringskjeden for å gi oss aksjonærer verdier for fremtiden.
Jeg kan fortsette, men ikke slakt ledelsen for kursfallet, visjonen lever i beste velgående.

Så hva er annerledes?

Rent bedriftsmessig ingenting. Kun enda mer investert som vil bære frukter.
Flytt til Sverige, har nok medført at mange vil/ må ut.
Mistenker at noen har brukt den nevnte anledning til å shorte/ styre kursen av de samme grunner, mange skal ut, få går inn NÅ.
Ting har tatt lengre tid enn antatt, noe som aldri er akkurat kursdrivende.
De som ( isåfall) sitter på nevnte aksjer får i tillegg hjelp av en svak børs...

Jeg kan ikke mye om bransjen annet enn det jeg forsøker å lese meg opp på, men vil virkelig takke deg warom for alltid saklige og innformative innlegg som utelukkende oppfattes som vel ment ovenfor oss du deler med.


Kjøpersiden og volumet har styrket seg...
Drar seg til....oppdrift infront, melding også.
Rt 2,20
--------
16:30
Innpå 400`i slutthandelen.
Omsatt siste
2,205


Redigert 14.11.2018 kl 16:34 Du må logge inn for å svare

Kurs i GIG (Gaming Innovation Group) på Oslo Børs
Siste Endring Endr% Kjøper Selger Åpning Høy Lav Forrige Volum Verdi Handler
2.205 0.005 0.23% 2.21 2.21 2.175 2.240 2.060 2.200 4 398 836 9 490 228 539