DNO: P/E 4 og Genel: P/E 6,7 og synkende ved oljepris 65 USD+

PaleRider
DNO 03.08.2021 kl 14:09 51391

OPPDATERT 6.9.21

Det er mange som forklarer DNOs verdsetting i markedet med risiko i KRG. Det kan da være interessant å sammenligne DNOs verdsetting med Genel Energy.

Genel Energy opererer (nesten) kun i KRG. De har andeler i Tawke-feltet og har under 1/3 av produksjonen til DNO.

DNO produserer også i Nordsjøen, og produksjonen derifra er vel rundt 15 kbopd og kommer opp i 25 bopd med Brasse.

HVA ER P/E FOR DNO OG GENEL ENERGY
Basert på H121. Ganger med to, men H221 bør bli mye bedre pga. oljepris. Det innebærer at P/E faller.
P/E H121: DNO (fra siste rapport) = 7,9 kr / 0.11 USD x 8,8 kr/USD x 2 = 4
P/E H121: Genel Energy (fra siste rapport, i cent) = 125 / 9.3 x 2 = 6,7

Så tross risiko, tross at DNO har solid oppside med Brasse, Baeshiqa og leteprogram, så er DNO kun verdsatt til 60 % av Genel Energys P/E. Oppsiden er bare nesten 70%. Det er rabatten sin.

Genel har selvfølgelig også oppside fra Sarta, Qara Dagh, Bina Bawi and Miran men dette er felter i KRG.
Redigert 06.09.2021 kl 15:27 Du må logge inn for å svare
PaleRider
06.09.2021 kl 16:03 4812

DNO er massivt undervurdert relativt til Genel Energy basert på dagens produksjon. DNO burde vært 60% høyere og kursen over 12 kr. om DNO skulle vært priset som Genel Energy som har mer risiko siden de kun har inntekter i KRG. Det vitner om markedets massive mistillit til DNOs leder.

Vi ser i dag med Bergknapp hvor stor verdi markedet legger i at Wintershall og nissen på lasset DNO finner mer olje. Kursen går ned. Det meste tyder på at noen skal ut, og at noen sitter og presser ned kursen så langt de kan.

Enhver kan ha flaks. Tross at DNO har vært enormt heldige med økt oljepris og gasspris og nå Bergknapp så har kursen gått i dass.
Fluefiskeren
06.09.2021 kl 16:07 4847

«Selv om DNO melder funn, på Bergknapp. Så klarer DNO det kunststykket å rase: Ned 2% til fra et rasert nivå»

Det er vel bra at de finner hydrokarboner. Kan fort bli over 100 mmboe dette gross. At markedet ikke verdsetter det er dets egen feil. Uansett kommer det inn på bunnlinja når produksjonen starter. Money talks. Til slutt vil det ikke neglisjeres. Norsk sokkel har vel ikke vært noen suksess for DNO så langt så dette er positivt.
Redigert 06.09.2021 kl 16:13 Du må logge inn for å svare
PaleRider
06.09.2021 kl 16:09 4834

Jeg har på denne tråden sannsynliggjort at de brønnene som skal bores har en forventet verdi på litt over 1 mrd. kr.
Så da kan du trekke fra en mrd. på DNOs kurs og regne P/E på kontantstrømmen.
Har ingen tro på at du gjør det, så skal gjøre det for deg.
P/E blir da: 3,5. Nesten 50% av Genel Energys.
Elendighet, det er hva ledelsen har påført aksjonærene.

Hvis det ikke var for største aksjonær bestemmer alt, så hadde styret og ledelsen vært byttet for lengst.
balle25
06.09.2021 kl 16:13 4820

Dagens nedgang skjønner jeg ingenting av. Snart er vel Everfuel like mye verdt som DNO. Et selskap uten inntekter, men som muligens kan tjene penger om 10 år. Det er helt hinsides å tenke på. Skulle hatt Everfuelgalskap i DNO. Da måtte den gått mangegangeren.
PaleRider
06.09.2021 kl 16:17 4808

Styret og ledelsen i et selskap skal gjøre tre ting: 1) Skape verdier, 2) Styre risiko og 3) Synliggjøre verdiene.
De stryker på alle punkter.
De ødela verdier med Faroe Petroleum kjøpet
De styrer ikke risiko særlig. Det så en under pandemien hvor kursen var på 2-tallet. De klarte ikke å kjøpe tilbake en aksje da.
De synliggjør ikke verdiene. En halv verdsetting av Genel Energy sier mye. De evner ikke å kjøpe tilbake en aksje på brannsalget. De klarer ikke å betale utbytte i motsetning til Gulf Keystone som nå betaler 20% og Genel Energy som i år betaler 10%. I stedet tas det opp nye 100 mil. USD i lån til rente på nesten 8%. Det er bare nye ØKTE 70 mill. kr i renteutgifter per år som kommer på toppen av de store rentekostnadene mens de har mrd. i cash og lån de har forbruksgjeld på samtidig. For de økte renteutgiftene alene kunne de kjøpt 10 mill. aksjer i DNO til brannsalg pris. DNO skulle vært meldt på Luksusfella og styret/ledelsen satt under administrasjon.

Det er ledelsens feil ene og alene at de ikke vil eller evner å synliggjøre verdiene. De kjøper ikke selv en eneste aksjer. De setter ikke DNO til å kjøpe tilbake en aksje. I stedet tar de opp mer lån. De verken vil eller evner å kommunisere sine planer med mer lån. Det skaper usikkerhet. Markedet er kanskje bekymra for at DNO igjen skal kjøpe dyrt og dårlig som de har gjort før mange ganger.
Redigert 06.09.2021 kl 16:19 Du må logge inn for å svare
Anywhere
06.09.2021 kl 16:24 4766

Det påfallende er jo at det må meldes positiv borefremskritt og økt verdi på assets for selskap som DNO i dag slik at all handel skjer på riktige premisser. Så altså, dem som kjøper basert på at nå er det økt verdigrunnlag i selskap blir stående med lua i hånda noen få timer etterpå. Det som skulle vært kursdrivende info er slått om til det motsatte...

Det er komplett uforståelig det som skjer, kan kun begrunnes i at noen notorisk skal ut og volumene er små. Da sliter disse og må stadig lavere.
Det er høylys åpenbaring for ledelsen at det er riktig tidspunkt å booke det man kan av egne aksjer på disse nivåer. Unnlatelse av dette er direkte inkompetanse.
PaleRider
06.09.2021 kl 16:34 4789

Har du tenkt tanken at ledelsen ønsker lav kurs? De kjøper ikke aksjer selv. De setter ikke igang tilbakekjøp. De verken klarer eller evner å informere, også om hva DNO trengte 100 mill. USD mer i lån til. De holder DNO notert på OSE casino, mens Genel Energy med mer risiko og notert på LSE prises 60% høyere på inntjening.

DNOs ledelse er skyld i mye av elendigheten. Og de gjør ingenting med det enda de har masse maktmidler: tilbakekjøp, notering også på LSE, utbytte, innkalling til kapitalmarkedsdag og å informere og slutte å IKKE informere om betalinger. De gjør ingenting av dette.

De sprer heller usikkerhet om de skal strø om seg på dårlige kjøp med nye økt dyre lån. De klarer ikke snart 3 mnd. før årsslutt å gi klare entydige signaler om utbytte. Osv.

Til slutt: DNO bør ikke kjøpe masse aksjer på book-building. De har vist sin totale mangel på evne til å time noe som helst. De bør derfor kun kjøpe tilbake 1 mill. aksjer hver dag. Helt inntil P/E er på et nivå hvor DNO ikke er så åpenbart latterlig lavt priset. Først opp til en pris som reflekterer Genel Energys pris på 12 kr. Dette kan kanskje snu et pill pill råttent sentiment. Et sentiment DNOs ledelse har lagt til rette for i årevis.
HAS
06.09.2021 kl 16:35 4798

Situasjonen i Kurdistan ser ut til å være under kontroll, og selskapet har god framdrift i Nordsjøen. Positive nyheter kan stå i kø. Det eneste som på mystisk vis henger igjen er kursen. Det viktigste er at styret ser ut til å ha kontroll på drifta, så vil kursen komme etter.

Kan det stemme at det har vært opplyst at selskapet vil redegjøre for planer i forbindelse med låneopptaket rundt 9. september?
Redigert 06.09.2021 kl 17:18 Du må logge inn for å svare
Anywhere
06.09.2021 kl 16:56 4726

PaleRider, jeg har skrevet en lenger e-post til DNO-ledelsen i dag med en del synspunkt på hvordan jeg synes de kommuniserer og gjør i forhold til hva som både tidligere er sagt og hva som markedsmessig synes fornuftig.
Vet ikke om jeg forventer noe svar, men det er kan være synspunkt som er delt som de kan være enig i, dog intet selvsagt kan gis akklamasjon til i en e-post.
Men jeg tok opp hvordan det kommuniseres lavere gjeld som fokus pr i dag, mens det i neste øyeblikk tas opp 100 mill ekstra i obligasjonsgjeld til 7,8% rente. I utgangspunktet et påført tap for aksjonærene når dette står på konto og ikke omsettes i arbeidende kaptial med større avkastning enn 7,8%.
Tok også opp tafattheten i forhold til å kommunisere med markedet på en offensiv måte og hvordan dette egentlig virker til å minimere verdien for aksjonærene i stedet for det motsatte.
Det gjør ingenting om flere presiserer overfor selskapet hvordan de oppfatter ståa, kanskje de kan få endret noe fokus om det ikke er direkte vrangvilje ute og går.

Dersom det er mulig å gjøre en bookbuilding så burde selskapet tilby å kjøpe opp til 10% for alle som seigpinende evnt skal ut av aksjen fremover. 1 mill aksjer om dagen tar et halv år å få etalbert 10% tilbakekjøp. Kjapt tilbakekjøp med sletting gir også høyere utbytte på resterende aksjonærer.

Lurer på om det er 9. sept nytt lån evnt anerkjennes (settlement) og at man da evnt kan si noe om fokus...
Redigert 06.09.2021 kl 17:02 Du må logge inn for å svare
Habub
06.09.2021 kl 17:22 4717

Jeg har skrevet om det samme tema i lang tid, herligt at se mange endelig er vågnet op og udtrykker sin utilfredshed med ledelsen i DNO.
Fakta er blot at det ikke hjælper noget som helst, det som hjælper er at stille forslag til næste GF, melde sig in i den FB gruppe som findes og stemme for de potentielle forslag indsendt af aktionærerne.

Jeg har tidligere foreslået at lønnen til formanden skal reduceres iforhold til peers og især i forhold til resten af bestyrelsen hvor formanden normalt får cirka 40% mere hvilket vil resultere i en løn på omkring 1 million kroner og IKKE 7 som tilfældet er idag.

Yderligere skal DNOs ledelse tvinges til at ændre sin kommunikations strategi, de skal tvinges til en aktiv form fremfor en passiv strategi. Hvilket kunne være en ændring i vedtægterne omkring minimum 2-4 investor events om året.

Yderligere kan jeg kun opfordre til at alle her på forum skriver til DNOs IR afdeling og kræver svar på alle de spg som findes her på forum, hvis de ikke svare så fortsæt og informer de norske medier. Hvis finansavisen eller E24 pludselig får 200 emails fra utilfredse aktionærer omhandlende inkompetent ledelse i DNO så kommer det øjeblikkelig fokus på dem, og det er måske ikke så behageligt når man bliver fremstillet som aktionær fjendtlig, inkompetent, egenrådig, grådig tangerende til det kriminelle.

Så skriv, skriv skriv og lad os få noget fokus på DNOs ledelse i medierne.!
Redigert 06.09.2021 kl 18:32 Du må logge inn for å svare
halvpris
06.09.2021 kl 18:17 4607

DNO skulle gått 10% bare på denne

NTB i dag
Minister: Fransk energigigant har inngått milliardavtale med Irak
Franske TotalEnergies har inngått en kontrakt verdt 27 milliarder dollar for investeringer i olje, gass og solenergi i Irak, opplyser irakiske myndigheter.

Avtalen ble undertegnet i Bagdad søndag av Iraks oljeminister Ihsan Ismail og TotalEnergies toppsjef Patrick Pouyanne.

– Dette er den største investeringen et vestlig selskap har gjort i Irak. Nå er utfordringen å få gjennomført disse prosjektene, sier Ismail.

TotalEnergies har ikke formelt bekreftet verdien på kontrakten, som tilsvarer over 234 milliarder kroner dersom opplysningene som nyhetsbyrået AFP har fått, stemmer.
Stokk Dum
06.09.2021 kl 18:36 4550

Hvorfor?

mvh
Fluefiskeren
06.09.2021 kl 18:38 4543

Gjelder stort sett fornybart dette også ser det ut som. Er vel ikke Kurdistan heller.

Men at de tør å satse så hardt i et slikt land mens uroen et i ferd med å eskalere igjen.

https://totalenergies.com/media/news/press-releases/iraq-totalenergies-signs-major-agreements-sustainable-development-basra
Redigert 06.09.2021 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
halvpris
06.09.2021 kl 19:38 4434

Var ikke "ustabilt område" hoved brekkstanga for at DNO ligger så lavt, og at andre oljeselskap ikke ville etablere seg der, sågar at de solgte seg ut
HAS
06.09.2021 kl 22:05 4185

Regner med at det er flere enn meg som begynner å bli lei av denne skittkastingen mot ledelsen i selskapet. Foreløpig er det ingen gitt å konkludere med resultatet av den strategien som er valgt, heller ikke når det gjelder tidligere oppkjøp. Handelen i aksjen preges av at noen vil ut av bransjen. Det er lov å bli skuffet over dette, men situasjonen fordrer litt tålmodighet. Selskapet har masse spennende på gang, og resultatene er like om hjørnet. Det er lov å håpe på at positive funn kan berolige hysteriske aksjonærer:-)
sveipen
06.09.2021 kl 22:18 4194

Med nyhetene idag faller DNO over 2%.
Dette selskapet blir mindre og mindre verdt, jo mer olje de finner. Er det noen som finner dette naturlig?
Merkelig hvor stille Oto1 er blitt. Han har stor tro på Mossa, og har sikkert en god forklaring på dette fallet.
Likeledes på hva det nye lånet skal brukes til.
Tror vi alle aksjonærer bør skjønne at dette er en villet utvikling. Av en eller annen grunn, ønsker ikke den eneveldige Mossa kursen opp, men ned.
Dette blir bare mer og mer tydelig med alt Mossa og resten av ledelsen i DNO foretar seg. Aksjonærene er bare nyttige idioter, som ikke får, og heller ikke fortjener noe avkastning på sine investeringer.(Slik ser det ut)
Når får vi vite motivene for det som skjer i DNO?
Eller når slippes katta ut av sekken?
HAS
06.09.2021 kl 22:36 4147

Kanskje allerede 9. sept? Det er jo lov å håpe på et nytt gunstig oppkjøp for å befeste stillingen på norsk sokkel enda bedre. Kanskje finnes det en utenlandsk aktør som vil ut av norsk sokkel?
Fluefiskeren
06.09.2021 kl 22:38 4147

Jeg også. Hvem vil investere i DNO etter å ha lest DNO-trådene. Snakker om å skite i eget reir.
sveipen
06.09.2021 kl 23:14 4114

Ja, det er jeg enig i.
Dumt, spør du meg.
Men realitetene er det vanskelig å overse. En kurs som ikke i heletatt reflekterer inntjening og verdier i DNO.
Sandarn70
07.09.2021 kl 06:37 3922

Selskapet bør noteres på børsen i London som var planen for noen år siden.
Prewia
07.09.2021 kl 09:12 3759

Som vanligt oljan upp DNO ner, makalöst
Slettet bruker
07.09.2021 kl 09:35 3724

Nokså ny her. Tok en liten inngang under 8kr forrige uke. Er det dårlig historikk og risiko i Kurdistan som gir denne lave prisingen?

Ser ut som at med dagens aktivitet og oljepris så vil selskapet levere hele selskapsverdien på under 3 år i ren fortjeneste. Masse cash på bok, mer enn gjeld.

Er det ikke opplagt at det blir utbytte her etterhvert? Noe pleier selskapene å gjøre med såpass oppsamling av kapital :P
Anywhere
07.09.2021 kl 15:54 3509

Skal DNO nå gjøre narr av Stenslet igjen hos Arctic og sørge for en motsatt bevegelse av det hans uttalelser legger opp til, som det har vært for REC siste måneder og for Panoro for en god uke siden, for å nevne noen...??
Anywhere
07.09.2021 kl 16:01 3496

Amatørkongen, inntjeningen er stadig økende, og nå ser det ut som Q3 kan bli det beste vi har hatt, og derav P/E temmelig nær 3...Også på bokførte verdier ligger selskapet priset på 20% av multipler som Aker BP gjør...

Det er åpenbart at selskapet må gjøre noe med kapitalen, enten ekstreme utbytter, tilbakekjøp av aksjer, eller ny satsing, avsetting til et eller annet SPAC som tilføres verdier for grønne fokus fremover eller mer teknologiutvikling til forgrønning av miljø.
Anywhere
07.09.2021 kl 16:11 3461

Ser vel ut som høye gasspriser kan bli et vedvarende scenario nedover Europa, og da må bare DNO sprite opp gassproduksjonen sin på NCS også:)
PaleRider
07.09.2021 kl 16:11 3458

Jeg har ingen tro på at du får noe svar med substans. Skal du ha en mulighet for at noe leses og får konsekvenser, bør du nok skrive på engelsk og sende til Styreformannen.

For siste gang - dette med tilbakekjøp.
Det med tilbakekjøp har flere sider. Det er veldig uheldig at RAKP øker sin eierandel i DNO. Den øker når DNO kjøper tilbake aksjer. RAKPs store eierandel gir trolig en solid rabatt på kursen i seg selv. Det reduserer mulighet for at det kan komme andre oppkjøpere, og det reduserer muligheten for at noen i det hele tatt kan ha noe å si andre enn styreformannen.

Når jeg argumenterer for at DNO nå bør gjøre tilbakekjøp, så er egentlig ønsket at de kjøper færrest mulig aksjer, og over tid, for å snu sentimentet og få kursen opp i nærheten av den prisen for eksempel Genel Energy oppnår. Med Genel Energys P/E på 6,7 skulle DNO kursen vært 12 kr. Kjøper DNO tilbake 1 mill. aksjer hver dag, vil det bidra til dette over tid.

Så glem dette med bookbuilding og kjøp av mange aksjer. I et slikt kjøp ligger det også en utmerket mulighet til at DNO igjen gjør som de pleier og timer markedet elendig.
Redigert 07.09.2021 kl 16:13 Du må logge inn for å svare
Anywhere
07.09.2021 kl 16:16 3517

Fortsatt har ikke aksjen volum i det hele tatt, og det er klin umulig å løfte den ut av sumpen den befinner seg i slik interessen er pt.
Attraktivitetsmessig er rundt 60 øre i utbytte pr år noe jeg vil tro kan gi et rettmessig løft opp mot 12-13 kroner...men foreløpig er fullmakten under det (20 øre i høst og 20 øre første halvår 2022)
PaleRider
07.09.2021 kl 16:25 3515

Det er ingenting som er åpenbart.

DNO hentet 100 mill. USD mer enn de skulle i lån nylig. Det er liten grunn til at DNO låner til å gi stort utbytte. I all fall for en styreformann som visstnok ikke liker lån.

DNO har sittet på store lån og store mengder cash lenge. De har åpenbart ikke hatt hast med å gjøre noe med noe av delene. De kunne skapt verdier ved å redusere lånet og på den måten få ned finanskostnadene. De har imidlertid gjort det motsatte. Økt finanskostnadene med rundt 70 mill. kr. per år med 100 mill. USD mer i gjeld.

Hvis du tror styreformannen på godt over 70 år er den rette til å finne fram til nye forretningsområder, teknologiutvikling og grønnvasking, så tror jeg du tar veldig feil.

Han tenker nok kanskje heller på hvordan A) han skal øke sin andel billigst mulig eller B) tøyse- og tulleerklæringer som 50 by 50. Det som nå kan komme er:
A)
- RAKP kjøper DNO
- RAKP selger noe de eier dyrt til DNO, f.eks. gassandelen sin

B)
- Noen oljeselskaper selger sine assets til høy pris mens olja og børser er på toppnivåer. Og det rett før valget, som kanskje gir en regjering som kanskje må basere seg på MDG og deres ønske om å avslutte oljealder. Det vil i så fall være timingen sin. Nesten som Callvalley i Yemen. En ny Faroe Petroleum. Kanskje blir det Noreco, kanskje blir det oljeselskapet som ble avertert til salgs på Finansavisen for noen dager siden. Kanskje blir det Gulf Keystone, som nå gir ut store utbytter.

En ting er ganske sikker. DNO kommer til å kjøpe dyrt og dårlig på toppen av sykelen, som de pleier.
Eller så kommer DNO til å sitte å betale forbrukslånsrenter på store lån, mens de nesten har like mye cash i banken de får nær null renter på. Det kan gi et tap på 625 mill. kr per år bare i unødvendige kapitalkostnader. Nesten 10% av selskapsverdien per år. Kanskje for at ledelsen skal ta en Onkel Skure og bade i pengebingen.

Noen skruer burde strammes. Det synes som om de har løsnet. Det beste er kanskje å bytte dem ut. De er sikkert rustne.
Redigert 07.09.2021 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
PaleRider
07.09.2021 kl 16:34 3542

For noe tull.

Det er ledelsen ene og alene som kan lastes for at de ikke klarer noe som helst, som tilbakekjøp av aksjer, utbytte, betale ned på forbrukslånet med den enorme mengden cash, ikke informere på noe i nærheten av god måte, kun notere DNO på Oslo Casino osv. Med kun 12 mill. kr i omsetning, sitter noen større aktører og leker med kursen. De pleier den stort sett nedover.

DNO kursen skulle vært 12 kr. om DNO skulle vært verdsatt som Genel Energy.

Ingenting hjelper på kursen. Med en oljepris over 70 USD og gasspris nå over 100 USD per fat er det tragisk at DNO prises til under 8 mrd. kr. Og det mens børsene er på all time high. Det kommer nedturer i oljeprisen og på børs, da skal vel DNO rase igjen.

Styreformannen har hatt mange mange år på å levere. Han leverer ingenting. Heller ikke et minimalt utbytte. Genel Energy har gitt 10% i utbytte i år. Gulf Keystone 20%. Kursen er tragisk. For noen år siden ga han BGL sparken pga. lav kurs. Nå har han hatt mer enn 10 år på å levere en høyere kurs, men har levert det motsatte lavere kurs. Mannen er over 70 år, og det å tro på at han trenger mange år til, er som å tro på ingenting.

Hvis du ikke vil lese denne tråden, så slutt.
Har du ingenting substansielt å skrive om annet enn tro håp og luft, så finnes det tråder også for det.

Dette er ingen tråd for KUN heiagjengen.
Anywhere
07.09.2021 kl 16:44 3548

Vel, trøsten er at de fleste oljeselskaper ikke er priset spesielt dyrt for tiden, men DNO er priset lavest av alle jeg følger...
Jeg tror ikke DNO kjøper noe mer oppstrøm nå. De har egentlig nok av muligheter innenfor de posisjonene som allerede er på plass til å få øket sin omsetning og resultat. Jeg vil tro Baeshiqa kan gis go anytime nå, og det blir snartidige tie-ups i Nordsjøen på funn. Cashflow er nå så stor i forhold til aksjeprising i DNO at ethvert annet kjøp av assets enn seg selv er totalt misbruk av midler og vil fortelle at management i så fall ikke har gangsyn. Jeg tror de forsøker å starte et erverv av egne aksjer. Det gir 30% avkastning, go er det beste for alle aksjonærer.

Men jeg er enig. En mer fremoverlent ledelse, som dog også må takle Kurdistan, ville vært et stort pluss for selskapet.
Redigert 07.09.2021 kl 16:46 Du må logge inn for å svare
PaleRider
07.09.2021 kl 16:54 3520

Leser du hva som skrives?

Er det en trøst at DNO burde vært 60% høyere og kursen vært 12 kr. om DNO skulle vært priset til samme P/E som Genel Energy? Det er verre enn dette for Genel Energy betaler utbytte på 10% i år.

Andre oljeselskaper har P/E på 12-13. Skulle DNO hatt det, så måtte kursen vært 3 ganger så høy, dvs. 24 kr.
Så mens det er litt rabatt på enkelte andre oljeselskaper så er det BRANNSALG på DNO. Noe brenner.

Trøster du deg med at DNO betaler 625 mill. kr unødig i kapitalkostnader om de fortsetter å ha penger på bok og betaler forbrukslånsrenter på en stor gjeld de kunne cashet ut.
Trøster du deg med at Genel Energy betaler ut 10% utbytte og Gulf Keystone 20%, mens DNO betaler ut 0.

Alt det andre er bare tro og håp.

Jeg har sannsynliggjort at DNO er veldig veldig billig. Målt ved P/E, målt mot peers (med større risiko og som også betaler gode utbytter), andre oljeselskaper og at oppsiden ved boreprogrammet i markedet verdsettes til null.

Jeg finner kun en grunn til det: En elendig ledelse. Den som har ansvaret for det er styreformannen og styret.
Det er ledelsen ene og alene som kan lastes for at de ikke klarer noe som helst, som tilbakekjøp av aksjer, utbytte, betale ned på forbrukslånet med den enorme mengden cash, ikke informere på noe i nærheten av god måte, kun notere DNO på Oslo Casino osv. Med kun 12 mill. kr i omsetning, sitter noen større aktører og leker med kursen. De pleier den stort sett nedover.
Redigert 07.09.2021 kl 16:56 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
07.09.2021 kl 16:57 3583

Bra dag i dag i det minste:

DNO opp 1,49 %
PNOR opp 1,07 %
PEN opp 0,73 %
EQNR: opp 0,37 %
BWE uforandret
OKEA. uforandret
AKRBP. Ned 0,44 %
Anywhere
07.09.2021 kl 17:27 3540

Pale, du mente at DNO kunne fryktes å kjøpe noe på topp i en sykel igjen, og da er trøsten at lite er priset på noe sykeltopp for tiden. Lite vet vi om oljepris topper her heller. Mye sannsynlig at oljepris holdes høy i lenger tid.

Men saken er at jeg selvsagt ikke mener at DNO skal kjøpe noe annet enn seg selv på brannsår for tiden. Med slik lav prising og GF-tillatelse til å kjøpe tilbake mye aksjer, så er det en gylden mulighet og en trøst i det minste i et tilbakekjøp gavner den lave kursen nå aksjonærene som aldri før, men da må de få fingen ut.
sveipen
07.09.2021 kl 19:45 3394

Mossa får nok aldri den store fingeren sin ut.
Den har vært inne siden han med god hjelp overtok kontrollen i DNO. Alt søppelet fra Rakp. har han fusjonert dyrt inn i DNO, og på den måten skaffet seg kontroll over selskapet.
BGL. var en tvilsom eier og leder i DNO i sin tid, og Mossa har overtatt den rollen.
Aksjonær fiendtlig, og et stort hinder for at selskapet skal fremstå som attraktivt å investere i.
Hadde Røkke eid dette selskapet, hadde kursen stått i 30 kroner.
Om ikke Mossa endrer sin styring med dette selskapet, er jeg redd det blir en langdryg prosess og få kursen over 8-9 kroner.
Markedet har dessverre null tiltro til Iraneren.
Anywhere
07.09.2021 kl 19:51 3389

Så, kanskje det burde startes en prosess for å se om DNO kan oppnå bedre verdi ved salg da man ikke får det til på egen hånd. Ledelsen har enn så lenge til gode å skape aksjonærverdier på 10 år. Nå er det kanskje på tide at man erkjenner dette og finner helt nye eiere som kan evne dette bedre? Management og tillit til sådant er meget viktig for et selskaps verdivurdering. Samt at man kan vise til resultater. Dagens ledelse sliter med å peke på de gode resultatene de har skapt for eierne sine. Mye tyder på at tilliten er snau. Og da har man strengt tatt mislyktes...Ny mann ved roret er et naturlig tema. Og bare så det er sagt, RAKP har jo ikke fått stort mer uttelling enn andre aksjonærer...
Redigert 07.09.2021 kl 19:53 Du må logge inn for å svare
sveipen
07.09.2021 kl 20:03 3366

Da har vi en felles interesse med dem for å sparke Iraneren ut gjennom dørene.
Redigert 07.09.2021 kl 20:25 Du må logge inn for å svare
Jonky
07.09.2021 kl 21:07 3286

Moro at noen her tror forumet har påvirkning på kursen, forsåvidt mulig kanskje nå i senere tid med bortimot ingen omsetning.

Ledelsen består vel av en mann som også er sin største eier. Så tror noen her at han kan fjernes😂

Riktig at Rakp heller aldri har fått øyensynlig avkastning, men med full kontroll ordner nok de heller seg i bakgrunnen uten å måtte dele pengebingen med andre aksjonærer. Pussig at de aldri virker misfornøyde, men vent det er jo samme mannen. Kanskje selger Dno mer olje enn de rapporterer og styrer med kickback avtaler etc. Ose notering kan brukes som hvitvasking, Norge er nokså naive på disse felt. I Midtøsten er du vanligvis idiot om du ikke lurer noen for vinning. Hvertfall feil å ikke vurdere alle mulige vinkler da det lett kan være noe muffens her. Ingen andre i selskapet ser verdi i å handle aksjer, som hvertfall må sees på som veldig negativt. Ikke når den var i 2kr en gang gadd de kjøpe en eneste aksje. Syntetiske aksjer er bare tull, som en bonusordning. Særlig når det går så veldig godt men allikevel så utrolig dårlig over lang tid er det grunn til å lure vel? Snart må de vise kort uansett så får vi dømme etter det.
Redigert 07.09.2021 kl 21:33 Du må logge inn for å svare
Habub
07.09.2021 kl 21:51 3209

Hei Has,

Håber du forstår mit danske da, jeg anser ikke mig-selv som en hysterisk aktionær, jeg er til gengæld veldig seriøs omkring mine investeringer, især når jeg er så tungt positioneret som tilfædet er og har været ganske længe. Jeg har en krystalklar forventning til at ledelsen agerer professionelt i deres kommunikation og beslutningstagen på firmaets og investorernes vegne, noget jeg mener de gennem flere år har fejlet fuldstændig i. Jeg har fulgt DNO gennem mange år og mener derfor jeg har et oplyst grundlag for mine udtagelser. DNO sammenlignet med peers eller blot set i forhold til stort set alle andre børsnoteret virksomheder mangler helt klart en synlig ledelse som kan kommunikere og agere som mange forventer af en milliard-virksomhed, faktisk kunne jeg skrive en længere afhandling omkring hvor de fejler, hvilket med al tydelighed fremgår af de mange indlæg som findes her på forummet.

Jeg personligt anser DNO som en af de mest underpriset aktier jeg nogensinde har set og har derfor valgt at investere, ingen tvivl om at DNO i fremtiden vil blive en rigtig god investering, men det kræver b.la at ledelsen vokser med opgaven, og det er her slaget skal stå.
Økonomien og fremtidsudsigterne i DNO taler for sig selv, tilbage står så spørgsmålet hvordan DNO er havnet i den situation som tilfældet er, og ja alt peger på ledelsen. Som jeg har skrevet tidligere, så sker det ofte når man bliver selvcentreret og complacent, ledelsen i DNO anser virksomheden som deres egen lille personlige butik med meget lidt fokus på omverdenen, det ser man b.la gennem de lønninger som bliver uddelt. Naturligvis læser ansatte fra DNO med på forum, at man ikke responderer fra IR afdelingen når man stiller spørgsmål (som ikke er kursdrivende) understreger blot den arrogance som åbenbart trives og som udefra set er blevet til en virksomheds kultur, hvilket igen ofte sker når lille eller ingen udskiftning sker i ledelsen.

Jeg håber på et aktionær oprør, eller som et minimum at der opstår så kraftig modstand fra alle små-aktionærerne at ledelsen bliver tvunget til at lytte, hvis man adapterede en mere progressiv oplysnings politik er der i min optik ingen tvivl om at interessen for virksomheden vil stige, man kunne jo starte med at forklare medierne og investorerne hvor sikkert Kurdistan er, hvilket firmaer som investerer i regionen, at sikkerhedssituationen ikke medfører de store udfordringer, hvordan samarbejdet med myndighederne fungerer, hvornår man sidst besøgte produktions-faciliteterne osv osv, det hedder b.la sociale medier, og ikke en børs-opdatering hver 6 måned som i øvrigt ikke bliver fulgt op med yderligere information. Hvad med betaling? Når peers oplyser betaling og mange anser Kurdistan som en region med forhøjet risiko så danner det præcedens, og så skal DNO naturligvis også oplyse omkring betalinger, gennemsigtighed er alt.
HAS
07.09.2021 kl 22:29 3137

Heisann. Jeg har ingen problemer med å forstå ditt språk, og heller ikke frustrasjonen og skuffelsen over hvordan kursen ser ut til å ha stagnert. Selvfølgelig er også jeg utålmodig og skulle også jeg øsket mer informasjon. Jeg velger å forklare utvikling i kursen med at handelen i disse oljefiendtlige tider til dels er politisk motivert. Jeg velger også og stole på at ledelsen har et godt grep om situasjonen. Selskapet har mange jern i ilden, og det er for tidlig å konkludere med resultater av beslutninger som er fattet og investeringer som er gjort. Det må være lov å kritisere ledelsen i et selskap, men når det grenser til sjikane og gjentas i samme ordelag dusinvis av ganger må det være lov til å bli lei all skittkastingen:-)
Redigert 07.09.2021 kl 22:30 Du må logge inn for å svare