REC. Luftslott i følge Silje Sanmæl i tv3 og luksusfellen


Kjør på med slike meldinger, jeg vil ha flere aksjer

Det er mye dumme råd om aksjer om dagen. Alt fra svenske forfattere, milliardærer og nå Silje. Felles for alle nesten er at amatører som oss ikke kan dette med aksjer.

Om Silje solgte sine aksjer nå etter å ha vært 85% i minus så sier det mye. Hadde jeg tapt så mye, så ville jeg aldri solgt nå, rett før det virkelig begynner å skje ting..

Jaja. Agurktiden er ikke over enda tydeligvis. Denne artikkelen var vel publisert mitt i argurktiden forsåvidt.
Vilter
04.08.2021 kl 10:58 8145

😂😂 Hun kjøpte for mange, mange år siden - og så falt RECsi. Husk: REC sto i 1800 kroner (før spleis og deling) i 2006. Deretter gikk det nedover til 1,95 før den har fått en ny vår med Biden og «made in America».

Nå er det oppover igjen, selv om gamle høyder nok er fjernt, tror jeg på flerdobling i år og mangedobling i løpet av de neste 5 årene.

Dette er litt for drøyt, tenk om det er noen som selger på grunn av dette

Dette er tull, det er jo snakk om aksjer hun kjøpte for 15 år siden..

"Silje har flere aksjehistorier hun vil dele med lytteren. Den første handler om REC-aksjen under finanskrisen. Finanskrisen ga kanonavkastning til tross for at investeringen i REC slo feil.

- REC-aksjen var lovpriset, men det viste seg å være et luftslott. Vi solgte aksjen først nå, men det var minus 85 prosent på den investeringen, sier Silje Sandmæl."

Helt utrolig at en "ekspert" som henne, omfavnet av selveste DNB, ikke skjønte hva som foregikk mellom USA og Kina og hvilke konsekvenser dette ville medføre for REC den gangen... Hun var likevel ikke alene om det, bare se på JUM :-(

TURNING point politisk og dermed en reversering av hva situasjonen var for REC under finanskrise er nå et faktum!

Skal du se at hvis Silje selger og tar tapsfradraget med den ene hånda, så kjøper hun nok RECsi med den andre hånda. Alt annet ville vært absurd.

Hadde hun vært smart nok og kjøpt Scatec som nøt gått av silisium prisfall på 70%, og solgt SCATEC på 350 og pøst alt inn i REC nå så ville det være verdt å høre på hennes historie :-). Det må også sies at DNB bommet stort ved å ikke gå inn i Scatec.. SCATEC valgte Nordea som bank...

Nå er vi der hvor RECsi er den nye sunrise selskapet i Aker Horizon :-)

Redigert 04.08.2021 kl 11:35 Du må logge inn for å svare
manman01
04.08.2021 kl 11:27 7915

Hehe, hvis der ikke er dårlige nyheder om selskabet, må man jo lave nogle (;
Taycen
04.08.2021 kl 11:47 7764

Er ikke samme aksje som Silje hadde mange år siden .., dette er historieløst og blir bare for dumt ..

Forbrukerøkonom og har absolutt Null peiling på aksjer, virker det som.. Måtte ta ekstraknekk på TV for å finansiere sitt eget tap..

Denne tråden bør legges død. Det er jo 30år+ siden finanskrisen .
tml90
04.08.2021 kl 12:46 7366

Forbrukerøkonom som selger aksjer 85% ned? Ok... Hvorfor solgte hun ikke på f. eks 25% ned? Dette er jo ganske etablert mtp "cut your losses" osv. Tyder på at hun ikke har hatt spesielt til strategi i det hele tatt. Skjønner ikke hvordan du kan påstå å faktisk ha en strategi når du lar en aksje falle så voldsomt.

"Enig der gitt" er forøvrig bare en latterlig kommentar. Klovn.

Enig, dette er jo baree tull. For å snu på flisa, når en aksje har falt 85%, så må det kanskje være greit tidspunkt å gå inn??🤣🤣
Tanjiro
04.08.2021 kl 13:29 6962

I 2008… snakk om å reache

Enig - jeg var vel nede i neste det samme men satt bare på gjerdet og det ordnet seg. Har fortsatt troen på videre ferd nordover og det er derfor jeg ikke har solgt. Mitt valg i tilfelle så jeg skal ikke skylde på noen :)

Tror vi kan konstantere at Silje går under synonymet Nemis inne på REC trådene 😂
polion
04.08.2021 kl 15:59 6213

Forstår ikke helt hvorfor det i en grad opponeres mot Siljes historie. Det er vel absolutt ingen som kan benekte at REC i sin tid var et luftslott, eller? Og erfaringen som hun i så måte gjorde seg, skal vel egentlig de færreste legge seg oppi, eller? Å nærmest gå av skaftet pga. nevnte, sier vel litt om hvor uhyre forsiktig man bør/skal være i forbindelse med å si noe som helst som kan oppfattes i disfavør REC, det være seg enten i nåtid eller i fortid.
va_le
04.08.2021 kl 16:01 6181

Silje og DN forundrer meg. En påstand om luftslott får stå ubekreftet og uten videre spørsmål og utbrodering.

Hadde Silje snittet ned når aksjen var på 3 kr som en aktiv investor slik hun portretter seg selv så ville trolig gevinsten vært god.

Hvorfor media har så trang til å resolutt ikke ettergå tåpelige påstander forundrer meg stadig!
polion
04.08.2021 kl 17:38 5656

Tråden serverer tåpeligheter som: "dumme råd, historieløst, blir bare dumt, er litt for drøyt, spekulativt, null peiling, tråden bør legges død, klovn, bare tull, kverulant, m.m."
Hvorfor komme med alt dette vaset all den tid dette tilfeldigvis var Siljes sannferdige historie, PLUSS AT REC DEFINITVT VAR ET LUFTSLOTT - ferdig snakka.
Finnes det her på forumet i overkant mange aksjonærer som er mer enn hårsåre på vegne av selskapet REC (eller sin egen aksjeposisjon)? Såpass hårsåre at det er langt over grensen til seriøst? Dere får bedømme selv.

Hvorfor må du alltid generalisere og komme med så aggressiv holdning? Syns du er den som fremstår hårsår, om det er lov å si det.

Men hva tenker du om store og proffe investorer. Du sa tidligere i en annen tråd at de ikke vil røre Rec. Står du virkelig for det eller? For når jeg leser topp listen over investorer, så er vel hovedbolken av dem nemlig det, store og proffe aktører.

Imøteser forklaring om ikke annet, utdyp gjerne. Du svarte liksom aldri på det sist gang etter at du hadde kjeftet fra deg over flere innlegg og admin kom å sletta litt av det du skrev.
HP17
04.08.2021 kl 17:55 5558

Luftslott sier Silje Sandmæl.
Hva skal man si? Er ikke hun en økonom med faglig tyngde?

Det er innen husholdningsbudsjettering hun har sin faglige tyngde. Her er hun omtrent på nivå med den gjennomsnittlige bestemoren.

Tror man ikke skal legge så mye vekt på en uttalelse fra en person som livnærer seg på å rådgi folk om hvor de skal kjøpe melk og brød.
HP17
04.08.2021 kl 18:29 5351

Er ikke Silje Sandmæl også eksperten i luksusfellen?
polion
04.08.2021 kl 19:32 5119

Hårsår jeg, hvordan klarer du å konkludere med det? Jeg har bare kommentert tåpeligheten i det useriøse angrepet på Siljes historie (ref. for øvrig min oppramsing over de beskrivelser som forumet har kommet med).

At jeg i en annen tråd har sagt at store proffe investorer ikke vil røre Rec, hvor i all verden har du dette fra? Absolutt ingen ulempe om man er etterrettelig hvis man gjør forsøk på å referere noen. I motsatt fall, blir det hele bare fri dikting, lygn og fanteri. Men for noen er dette definitivt av mindre betydning.

Du imøteser en forklaring? Den ble gitt tidligere, men som du nevner så slettet admin innlegget. Dette siden jeg ble i overkant forbanna etter at du gjentatte ganger bevisst refererte meg feil (også da). Vennligst forsøk å lese innlegg/motinnlegg (pluss prøv å forstå nevnte) før du poster noe som helst. Ellers så blir det hele bare useriøst rølp.

Du skrev det i annen tråd, du vet utmerket godt hvilken det er.

Men du klarer ikke svare nå heller, så tar det for gitt da, at du ikke har noen gode svar. Samme som sist prøver du nå å gå til angrep, istedenfor å svare for deg. Makan til barnehage. Bare ute etter å krangle du :)

Jeg har nettopp lagt ungene, så tror jeg avslutter med deg også.
polion
04.08.2021 kl 20:54 4760

Ikke uventet, men like uforbederlig. Skulle svart deg som fortjent, men da hadde admin garantert grepet inn igjen. I kontekst at REC definitivt ikke er den garanterte himmelferden som mange her på forumet prediker, nevnte jeg bla. at mange store profesjonelle investorer ikke rører REC. Nesten samtlige hadde selvsagt gått inn i REC hvis man tok inn over seg bare 50% av det som storhausserne her på forumet fremlegger.

Jeg repeterer: "mange", meget stor forskjell på det kontra "ingen store profesjonelle investorer". Enhver noksagt vet at det finnes store investorer som har tatt sjansen på REC. Det finnes sågar profesjonelle som shorter REC i påvente av kursfall, men de om det. Jeg har dog fortsatt tenkt å sitte enda en stund i denne temmelig "ustabile" aksjen.

Hilsen Silje Sandmæl og polion
True
04.08.2021 kl 21:04 4694

Samboeren til Silje altså. Makes sense now :)

Ikke la admin ta deg vettu :P Da blir det kjedelig for deg, når du går glipp av all morroa her inne.

Ja, du har nok litt rett også. Jeg tror nok store og proffe aktører, mange hvertfall, har en del strengere krav enn hva vi amatører kan stille oss. De skal ta vare på store summer for kunder osv osv. Så selv om det ville vært opplagt for dem, så tillater ikke retningslinjene det. Rett og slett.
Nå mener jeg ikke at Rec er 100% bankers, for det er jo ingenting. Jeg tror likevel sannsynligheten for at de lykkes såpass at det blir veldig lønnsomt for oss som kjøper aksjer under 20kr, er stor. Såpass stor sannsynlighet, at det er dumt å ikke eie aksjer her med tidshorisont på 3-5år. Så sant situasjonen ikke forverrer seg.

Risikoen her, for meg, ligger hovedsaklig i at ingen kunder har bekreftet avtale med Rec om å benytte seg av ML i tilstrekkelig grad. Jeg kan likevel tillate meg den risikoen. Mange store fond og investeringsselskap kan ikke det. De kommer når dette bekreftes. Enten fra anodekunder eller PV kunder.

Takk for at du svarte meg litt da. Setter pris på det :) Respekt.

Måtte vi vinne noen kroner på våre lodd i Rec. Er skjebnesvangert mot jul nå. Skuffer Rec markedet med ingen avtaler tror jeg det blir ned et stykke.

Forstår forøvrig at folk slakter DNB sin Silje artikkel, når det står at hun nettopp har solgt aksjene. Samt at teksten var formulert slik den var.
Vilter
04.08.2021 kl 21:16 4590

Biden og administrasjonen hans pøser på med bekreftelser på at USA skal satse fornybart og at USA skal lage dette selv. Offentlig - privat samarbeid kommer, og RECsi nevnes stadig som et eksempel på hvorfor USA må sikre produksjonen selv. Moses Lake er mer enn en fabrikk for Biden og denne satsingen, det er blitt et symbol.

ML kommer til å gjenåpne og produsere fullt. Det er jeg trygg på. Og har satset deretter👍✔️
Redigert 04.08.2021 kl 21:17 Du må logge inn for å svare
polion
04.08.2021 kl 21:46 4414

Amatørkongen, et adskillig mye bedre og nyansert innlegg, det skal du da jaggumeg ha. Får gi litt kredit også når det passer, ikke bare korreksjoner.
PS. Og hva for øvrig gjelder admin, kan nevnte fort som svint slette hele nicket.
polion
04.08.2021 kl 21:51 4367

Liker lite når det helt uten grunn herses med den særdeles likandes og hjertegode Silje (som ikke er på forumet for å kunne forsvare seg). Samboeren, ikke-samboeren, barnebarnet eller noe annet, er av mindre betydning.
Rubin
04.08.2021 kl 21:52 4358

På mafiabørsen er riktig «timing» det viktigste hvis man ønsker å oppnå gevinst, nesten uansett hvilken aksje man satser på. Mange kjøper på toppene og selger på bunnene og har null kunnskap om selskapene de handler aksjer i…da blir det jo solide tap. Som regel er det grådigheten som gjør at enkelte selger for sent, dvs. de fornekter at kursen ikke har tenkt å snu som de håper på…
Det hjelper veldig mye å etterstrebe kunnskap om selskapene man invester i. Ellers blir det jo Lotto eller Casino så lenge mafian kjører enkeltaksjer opp og ned med russiske prosenter nærmest daglig.
I de rette selskapene, som befinner seg i megatrender som RECSI nå gjør, må man være tålmodig og kjøpe mer på dippene.
Redigert 04.08.2021 kl 21:54 Du må logge inn for å svare
tml90
04.08.2021 kl 23:02 4025

Admin sletter vel innleggene dine fordi du i overkant hårsår da. Får bytte balsam eller noe slikt. Se om ikke det hjelper.
fjellape
05.08.2021 kl 00:24 3693

All ære til Sandmæl som står fram med sine erfarte dummheter.

Luftslott kan være et treffende begrep fra den gangen selskapet hadde børsverdi på 140 milliarder kroner, på en Al Gore-bølge.

I dag er nok selskapet basert mer på reelle verdier.

Men mange drømmer om et nytt Joe Biden-luftsslott.
Føderalt pengeforbruk nå for tida, er vel like lite bærekraftig som boliglånshypen var før finanskrisa: https://usdebtclock.org/
Redigert 05.08.2021 kl 00:26 Du må logge inn for å svare

villl ha mer av dette tullet, så vi kan få lasta mer billige aksjer