SKITUDE - WINTER IS COMING


Skitude er et meget interessant case. Som eneste globale aktør er Skitude i "pole position" til å feste grep om en meget lukrativ bransje. Alt skal digitaliseres og bare 10% av heiskort i ski-bransjen selges digitalt (av 400 mill. heiskort). Bare 11% av alle ski-resorts er tilknyttet en APP.

For et par år siden fusjonerte Skioo og Skitude. Senere ble Liftopia og Spotlio kjøpt opp.

https://www.dn.no/reiseliv/skioo/aksel-lund-svindal/canica/drommer-om-milliardverdier-i-bakkene/2-1-606716
https://shifter.no/nyheter/skitude-soker-borsnotering-prises-til-350-millioner-kroner/197936

Verdsettelsen ved børsnotering var 350 millioner før pengene. Nå får man kjøpt med en verdsettelse på 370 mill. inkludert pengene (har 148 mill. i cash).

Man starter ikke på null her. Selskapet tilbyr heiskort-teknologi og en «community»-løsninger til over 300 resorter, med 1,8 millioner registrerte brukere. I år ligger selskapet an til 50-100 mill. i omsetning (spennende hvordan 4. kvartal går i år). Målet er en omsetning på 80 mill. euro på mellomlang sikt.

Med mål om å bli et "hotels.com" for ski-resort bransjen er oppsiden stor. Det finnes 135 millioner skikjørere (som er en meget pengesterk gruppe). 2000 resorts. Et marked på 135 milliarder euro totalt.

Etter en lang og varm sommer med kurs helt nede på all-time-low kan inngangen være god nå. Det er naturlig å tro at det vil bli tatt grep før neste sesong (flere oppkjøp er varslet). Arctic, som var tilrettelegger, vil nok følge opp aksjen først når den blir aktuell igjen. Og det vil den bli når snøen faller og skianleggene åpner. Jeg tenker man bør kjøpe mens det enda er sommer. Til høsten kan det bli for opplagt og kursen kan stå høyere.
STCM
06.08.2021 kl 18:05 4885

Hei Woody, ut fra prat (eller mangel på prat) i div fora virker det som om denne aksjen har svært få private/ikke-profesjonelle investorer på eiersiden. Registrerer at omsetningen har vært fraværende i hele sommer, men de siste to dagene har den tatt seg opp.

Jeg skrev på litt ulike tråder, men holder meg til denne fremover. Copy/paster noe jeg skrev forleden i en post som lå under ticker SKITUD på forumet her. Selskapet melder bare om det de må dele, så håper vi kan dele interessante linker fra andre kilder her :)

Her er det jeg skrev i en tråd under ticker SKITUD
Jeg har lastet ned appen og testet den, og ble ikke akkurat slått i bakken. Imidlertid er Skitude mer enn én app, ref firmapresentasjonen fra desember 2020.

De tilbyr tjenester til skikjørere og skidestinasjoner verden over. Funksjonaliteter i appen har fortsatt en vei å gå, men de har allerede Vail resorts og Alterra på kundelisten. Begge disse selskapene er kjeder med skisentre, og kjøper frittstående skidestinasjoner. Etter hvert som disse to selskapene alene vokser, vil brukermassen til Skitude vokse. I tillegg tilbyr de appen som white label, altså er det flere apper som er lansert som ser ut som er skisentrenes egenutviklede app, men som kjører på Skitude sin plattform.

Vail har lansert en app ved navn EpicMix (white label fra Skitude) som tilbyr helt andre funksjoner enn det som er tilgjengelig i Skitude sin egen app. Covid har tvunget skisentre til å gjøre investeringer i digital infrastruktur i løpet av ett år som ellers ville tatt fem år. Jeg vurderer det til at covid for Skitude sin del vil akselerere veksten deres.

Jeg håper på en bra skisesong og mange som savner å stå på ski, for da vil tallene til Skitude gjøre et byks ved kvartalspresentasjonene neste år.

Til dere som savner info fra ledelsen: De jobber med å bygge selskapet. Hadde de vært useriøse hadde de (som mange andre selskaper i fjor) meldt om smått og stort for å drive opp kursen på kort sikt.

I tillegg til ski har Skitude ekspandert til å tilby tjenester til parker som er åpne i sommerhalvåret (ref meldingen i våres). Pivot til et annet marked var ikke nevnt ved børsnotering (edit - dette er feil - det stod i presentasjonen som forelå ved børsnotering) så om ikke annet forventer jeg en større inntjening enn 80mEUR i 2025.

Hvordan priser man så det hele? Velg deg en WACC mellom 7 og 12 prosent og EBITDA margin mellom 10 og 50 prosent, så kan du regne deg frem til hvilken kurs du vil.. det skal imidlertid gå vanvittig dårlig de neste fem årene før du lander på en kurs rundt 4 kroner. Avhengig av hva jeg setter som inntjening inntjening, diskonteringsrente og ebitda-margin kommer jeg frem til at kursen bør ligge mellom 15-80 kroner i 2025. Nesten useriøst stort sprik i det kursmålet, men uansett godt over 4 kroner aksjen.
Redigert 06.08.2021 kl 18:07 Du må logge inn for å svare
Woody
09.08.2021 kl 14:05 4699

Jeg tror heller ikke det er mange ikke-profesjonelle/private i aksjen. Det var en del interesse rundt selskapet tidlig på året, men det gikk fort mot vår/sommer og verdiaksjer kom i fokus. Nå kan det bli omvendt inn mot ny vinter.

Min grunninteresse er at jeg mener man får mye for pengene. Den kan fortsatt regnes som en start-up med risken det involverer, men med totalt fem selskaper (inkl. Catalate) og såpass med kontanter er det en risk jeg er villig til å ta på dette nivået. Det man vet er at selskapet allerede klarer å få inn penger på produktet (100 mill. i fjor). Brukerne er såpass mange at det må ha noe for seg (1,8 mill. brukere). Markedet er stort og upløyd. Dvs. at det ikke finnes en global aktør, bortsett fra Skitude, på nett på dette området. Utover høsten kan det komme nye oppkjøp eller informasjon som øker visibiliteten. Det vil være rart hvis den ikke får oppmerksomhet når ski-sesongen starter. Skioo holdt på i 8 år før man begynte konsolideringen i fjor og klarer et samlet Skitude å få grep om billettsalg og annet relatert i dette markedet vil det kunne bli veldig god butikk.

Også spennende med ny satsning på fornøyelsesparker sommerstid. Når man er ute og reiser til typiske ferie-destinasjoner får man ofte rabatt-kuponger eller informasjon levert av en person direkte på flyplassen. Typisk over vannparker, dyrehager, fornøyelsesparker og annet som ligger i nærheten. Det viser at parkene er villige til å gi en "cut" til dem som får folk til parken og vil nok gjerne betale for en digital tilstedeværelse basert på kjøp via nett. Det virker gammeldags med papir, fremtiden er digital. Det vil være veldig praktisk for forbruker med oversikt over alle attraksjoner med enkel bestilling når man kommer et nytt sted. Her er det potensiale.

Jeg lister selskapene og inspirasjon for folk som er interessert:

https://www.skioo.com
https://www.skitude.com
https://www.liftopia.com
https://www.spotlio.com
https://www.catalate.com
https://www.youtube.com/watch?v=uDXXKHach_M

Volga
09.08.2021 kl 17:05 4623

Verdsettelsen har kommet godt ned ja. Emisjonskursen i desember'20 var 6,7. Kursmålene til Pareto og Artic fra i vinter er vel hhv. 11 og 14. De var tilretteleggere, men gir en indikasjon.

De to siste dagene har det kommet litt volum inn etter mer eller mindre 0-omsetning siste 2 mnd. Kursen har ligget tilsvarende 'stabilt' +/- 4,25. Potensiale på 3X gitt kursmål over altså.

19.08 kommer årsrapporten og 15.09 Q1 (selskapet har avvikende regnskapsår).
STCM
10.08.2021 kl 08:31 4486

Ved forrige q-presentasjon kom det inn noen spørsmpl som ledelsen ikke hadde noen klare svar på (var avhengig av tall).

Jeg har tenkt å sende noen spørsmål til ledelsen i forkant av Q-presentasjon, og minne dem om blant annet dette. Har dere forslag til andre ting som bør spørres om?
Woody
17.08.2021 kl 11:44 4098

Det kan nærme seg at toget går i Skitude. Den er altfor lavt priset med selskaper som dekker billettsalget i hele USA og store deler av Alpene. Ting vil skje i denne aksjen og da går det fort oppover. Seget ned på nærmest null omsetning.
oboy88
17.08.2021 kl 13:19 4039

"Dekker billettsalget i hele USA og store deler av alpene"? Har du noe som helst belegg for dette? Skitude omsatte for 74m de foregående 12 månedene - og du påstår de har en gedigen markedsandel.

Hva er egentlig poenget med å lire av seg regelrett tøv, fullstendig uten rot i virkeligheten?
Volga
17.08.2021 kl 14:24 4003

Kommentaren var kanskje litt upresis, men den sier uansett noe om potensialet. Man er tilstede i markedene/har en omsetning der. Da dekker man jo markedene. Med en MCAP på ~NOK400m er det jo rimelig åpenbart at SKI ikke akkurat tar del i noen majoritetsomsetning enda. Føler Woody opplyser om potensialet bare. Så kan man jo lese seg opp fakta selv. Bl.a. når årsrapporten foreligger nå på torsdag, eller ved neste kvartalsrapportering 15.09.

Når det gjelder selve aksjen er det ikke mye volum inn for å flytte på kursen. Så får vi se om det kommer en nyhetsstrøm som kan underbygge et mer vedvarende løft.
Woody
17.08.2021 kl 14:57 3978

Enig i at den kunne misforståes. Mener ikke at de har enerett selvfølgelig, men er representert med sine løsning. Vi får se utover vinteren hvordan det går. Jeg mener selskapet er billig.
Woody
17.08.2021 kl 15:12 3954

Copy/paste direkte fra Skitude sin egen presentasjon:

FULL SCALE NORTH
AMERICAN EXPANSION


Acquisitions of Liftopia and Spotlio
represents a North American “land grab”
expansion for Skitude
Liftopia covers small and mid sized resorts
across the US and Canada

Spotlio covers the largest resort groups in
North America

Combined, Liftopia and Spotlio have
contracted relationships with almost all
significant mountain resorts across North
America

oboy88
17.08.2021 kl 16:22 3923

Greit nok - jeg synes det var et bulleinnlegg uten så mye substans, men er enig i at Skitude via datterselskapene sine har potensiale til å nå en god del av ski-markedet. Jeg er også enig i at dagens market cap ikke tilsier at suksess er priset inn i særlig stor grad, og ser også store muligheter for digitalisering av dette markedet.

Men jeg er kritisk til endel ting rundt selskapet. For det første så ble det nylig avsluttede året ganske mye dårligere enn forespesilet. Joda, covid har påvirket negativt, men det visste de utmerket godt da de gikk på børs. Rapporteringen er også godt under pari. I forbindelse med børsnoteringen kom det frem en slags forklaring på hvordan man skulle nå de 80mill EUR i 2025-omsetning, men i etterkant har de vært totalt avvisende til å kommentere KPIs. Så investorene vet minimalt om hvor omsetningen kom fra ifjor og hvilken utvikling de har gjennomgått på sentrale KPIs. Selskapet sier også at for å nå omsetningsmålet sitt så må de kjøpe mer - og når de sier det så sier de også at det kommer en emisjon til. Om de får et kursløft opp mot det som er targets hos tilretteleggerne er det greit nok. Men på dagens kurs er det ikke morro å emittere.

Jeg synes mye rundt Skitude er spennende, og det er ingen tvil om at de er litt glemt - og kan få et løft når vi går ut av pandemien. Men det er langtfra noe åpenbart slam dunk case, og ledelsen har en jobb å gjøre både med kommersialieringen og rapporteringen.

Nilsinini
17.08.2021 kl 16:31 3918

Skitude må vel ta 2 prosent av markedet for å være lønnsom. Leste jeg I en analyse. Det satser jeg ikke på personlig, men kult om de lykkes
Volga
17.08.2021 kl 17:13 3889

De hadde MNOK148 i cash ved forrige kvartalsslutt, så emisjonsbehovet er vel ikke overhengende for øyeblikket (?). Kommer jo helt an på hva de skal finansiere.

Ny ledelse (Grøver og Blakstad) kom på plass i Q1. Tenker vi må gi dem litt tid til at rapporteringen får satt seg. Vi får se ved Q2 nå.
oboy88
17.08.2021 kl 17:30 3862

De hentet 270m ifm børsnoteringen i desember. Nå står det igjen 148m. Siste kvartal forsvant det 33m. Jeg sier ikke at emisjonsbehovet er overhengende, men om selskapet skal både finansiere drift og oppkjøp så holder det ikke. Det sa også selskapet ganske tydelig på Q4-presentasjonen.

Ny ledelse skal få tid, helt klart, men spørsmålet er jo hvorfor det var så bråttom å gå på børs i desember, uten CEO og uten CFO. Legg til at to måneder etter så var det en ekstraordinær generalforsamling for å "kuppe" styret. Det var mye som ikke var på plass i desember, som man forventer at et børsnotert selskap leverer på.
STCM
17.08.2021 kl 20:29 3789

En del av kapitalen som ble hentet ifm noteringen på oslo casino gikk med til å finansiere oppkjøpene av nettopp Spotlio og Liftopia + kostnader for noteringen. Har ikke sett noe om hva de betalte for oppkjøpene, men syns ikke det er halvgalt.

For meg er det uklart tilveksten av nye kunder de har signert, da jeg vanskelig kan tenke meg at de børsmelder hvert eneste kundeforhold som datterselskapene inngår.

Videre håper jeg de finner noen nye selskaper å kjøpe opp snart. Da gjerne i Asia, da mna er en vesentlig del av vekststrategien til ski.

Q4-tallene var dårligere enn guidet, men jeg velger heller å se an Q1 og Q2 tallene før jeg revurderer caset - det som gjelder for alle små vekstselskaper er topplinjevekst. Klarer de det klarer de å hente penger når de trenger det (etter hva jeg kan se mot slutten av 2022/H1 23).

Noen skriver at selskapet trenger 2% markedsandel for å bli lønnsom? Hvilket marked snakkes det da om? Ved notering var markedet ifølge selskapet selv anslått til å være 135 milliarder euro per år - dette tilsier at ski trenger en omsetning på 2,7 milliarder eur for å bli lønnsomme - milevis over de 80millionene de selv styrer mot på mellomlang sikt. Mistenker at analysene for selskaper a la skitude overlates til summer interns - de analysene jeg har lest bærer i alle fall preg av teoretisk korrekt bruk av rammeverk og lite fokus på fornuftig fastsettelse av tallene man dytter inn i modellene. Mao tillegger jeg dem liten verdi og stoler heller på mine egne.
Redigert 17.08.2021 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
Volga
23.08.2021 kl 12:32 3553

Ytterligere detaljer foreligger nå i årsrapporten:
https://kommunikasjon.ntb.no/ir-files/17847592/779/1005/Financial%20statement%20Sktiude%20Holding%20Group%2030_04_2021.pdf

"The Skiing tourism is at at lower level digitazation than the global leisure travel industry in general, which may give the Group stable growth despite market fluctuations. The Group also expects that the pandemic has fueled the demand for digitalized offerings in resorts."

Så får vi se. 15.09 får vi Q1.
STCM
23.08.2021 kl 23:11 3479

Hehe, ja jo.. blir overasket om det kommer noen positive triggere i q1 (mai-juli) rapporten, men vi får et bilde av hva kontraktene med de åtte sommerparkene som ble annonsert i våres kan genere av inntekter.

Inntjeningen har nok fortsatt vært påvirket av covid, men tallene vil gi nyttig info for forecasting av inntjening fremover.

Catalate har kontrakt med åtte sommerparker nå, og markedsstørrelsen for fornøyelsesparker på verdensbasis var anslått til ca 70 milliarder USD pre covid. 70 milliarder USD!!

Dvs samlet markedsstørrelse i markedene SKI opererer i er 50% større enn det de tok utgangspunkt i ved børsnotering. Hva enn kursmål som verserte tidlig januar i år burde annonsering av de kontraktene medført at kursmålene ble justert opp 20-30%.

Jeg har mål om å øke beholdningen så lenge den ligger under 7 kroner. Det holder med annonsering av én stor kontrakt eller oppkjøp av det rette selskapet, så blir selskapet repriset rimelig raskt, og man må ut med minst det dobbelte av hva man må ut med i dag om man ønsker å være med på videre vekst.. Når selskapet først får momentum tenker jeg veien er kort til en emisjon på kurs adskillig høyere i dag og flytting over til hovedlisten.

Har man tålmodighet er dette caset en no brainer.
Woody
08.09.2021 kl 13:54 3165

For meg er det nærmest utenkelig at det ikke skal skje noe i denne aksjen utover høsten. Rart ikke folk posisjonerer seg før vinteren tidligere i denne "vinter" aksjen som nå går inn i sin første hele vinter langt under IPO med mye cash på bok. At den siger ned på lav omsetning skal man ikke få panikk av. P/B snart 1 på et tech-selskap med stort potensiale i en underdigitalisert bransje med milliarder i omløp. Risk/reward ser bra ut på kr. 3,97 nå.

Hvorfor kjøpe et selskap med P/B på 1 når det er så mye annet der ut som handles til store rabatter i forhold til eiendeler? Selv om det er et tech-selskap.

Apropos eiendelene til Skitude så er det verdt å trekke frem note 7 i årsrapporten. Ikke uventet om det kommer nedskrivninger ifm verdier i "the Spanish entity" fremover.

mvh
STCM
14.09.2021 kl 11:34 2934

Selskapet har for lav mcap og få tilgjengelige aksjer at det er utfordrende for større investorer å kjøpe aksjer i selskapet.

Mitt tips; aksjen er så illilvid at siste omsatte kurs ikke gir noe bilde av hvor aksjen er på vei. Kursen kan godt trende nedover for min del, men hvis selskapet klarer å holde topplinjevekst som planlagt vil en kraftig korreksjon opp komme plutselig enten når det meldes om en selskapshendelse så viktig, eller inntektene begynner å bli så høye at markedet ikke lenger kan ignorere selskapet.

Ellers er det mye fokus op Catalate - er interessert i å høre hva som skjer i de andre datterselskapene i morgen.
STCM
14.09.2021 kl 16:17 2876

Jeg kjenner ikke til Alturos fra før, eller kan si noe om inntjeningspotensialet denne kontrakten medfører for Catalate?
Volga
15.09.2021 kl 13:19 2750

Resultatfremleggelse; Fremkom vel ikke noe spesielt i dag (?). Detter av på volum. Hva er årsaken(e)? Resultat, cashburn, usikkerhet 2022, mangel på nyheter... Noen som har innspill?

MCAP nå er MNOK300. Selskapet har MNOK129 i kontanter, ned 19 mill siden forrige kvartal.

oboy88
15.09.2021 kl 15:31 2686

Pareto sa det ganske greit i sin korte update tidligere idag: Resultater som i seg selv ikke var all verden, kombinert med lavere cash-beholdning. Lite eller ingen visibilitet ift. guiding for vinteren eller året som helhet.

Selskapet omsetter for ca. 80 mill i året (last 12 months), og i 2025 har de en målsetning om å omsette for 800 mill. Likevel sier de lite eller ingenting om hvordan de skal komme dit. Vi snakker om at kvartalsomsetningen om fire år skal være 2,5 ganger det de omsetter for i året nå. Da er det lov å undres over hvorvidt denne målsetningen er reell eller bare tenking på et tall.

Aksjekursen avspeiler også at forventningene ligger langt under det selskapet selv har som mål, selvsagt. Men siden du spør bakgrunnen for hvorfor kursen er svak i dag så tror jeg Pareto-kommentaren om lav visibilitet og lite håndfast rundt målsetningen gir svaret.
Nilsinini
15.09.2021 kl 17:01 2634

Ganske kult selskap som dessverre er helt katta i sekken
Volga
15.09.2021 kl 17:44 2601

Takk for svar. Litt som jeg var inne på i spørsmålstillingen. CEO ville ikke gi guiding utover at de opprettholder målet for 2025.

Pareto hadde kursmål kr. 11,- i vinter. Oppdaterte de dette nå?
oboy88
15.09.2021 kl 18:13 2575

Pareto skrev at target price var "under review". Så de kommer nok til å økse sitt tidligere kursmål ganske kraftig. De gjorde ingenting med kursmålet etter kvartalsrapporten i mars, og da Skitude la frem årsresultatet (avvikende regnskapsår) i juni så kom de bare med en kort update. Får de om de følger opp med mer nå.
Volga
17.09.2021 kl 16:09 2388

Kommet noen oppfølging fra dem på dette? Skjedde plutselig litt her.

Innsidekjøp CFO ~MNOK1 nå: https://newsweb.oslobors.no/message/542696

Høyt volum forøvrig i dag også. Må tilbake til januar for å finne tilsvarende. I tillegg til de 300.000 OFF Market CFO kjøpte, gikk det 2*200.000 OFF rett etterfølgende. Utover det 627' aksjer omsatt.
Redigert 17.09.2021 kl 16:35 Du må logge inn for å svare

Når afterskien i europa atter åpner, kan noen av oss muligens ta del i dansen🍻. Blir spennende å følge fremover
Volga
27.09.2021 kl 19:55 1889

Der fikk vi svaret ref. over: https://finansavisen.no/nyheter/sport/2021/09/27/7743099/pareto-securities-torpederer-kursmalet-og-vraker-kjopsanbefalingen?internal_source=sistenytt

Pareto kutter fra Kjøp (11) til Hold (4). Selv om man liker caset på langt sikt, er manglende nyhetsstrøm og utdyping av et veikart for å nå 2025-målet overhengende.
d12m
29.09.2021 kl 15:50 1677

Ikke mye vinterfølelse på aksjekursen. Den trekker bare sørover og har tydeligvis mer lyst på sydenvarme enn snø og skikjøring
Volga
29.09.2021 kl 16:06 1652

Ja, sånn er det. Kjøres ned på litt volum. Stadig nye ATLows. MCAP nå er vel MNOK~250. MNOK110 av dette er cash (gitt -20 fra forrige rapport). CFO kjøpte jo for MNOK1 her på 3,3 for 1 1/2 uke siden.

Kursutvikling burde kunne gi et insitament til ledelsen om å lage et slags veikart som gir noe mer håndfast, og ikke bare - "vi gir ikke ut guiding, men er helt på track mot målet i 2025". Blir jo bare oppfattet som 'luft'.
Redigert 29.09.2021 kl 16:07 Du må logge inn for å svare
Mdg1
29.09.2021 kl 16:13 1635

Tror ikke ledelsen kan lage noe veikart. Det jobbes vel med å skaffe kunder før vintersesongen. Så får vi se hvor mange brukere og hvor mange transaksjoner som kommer til å gå gjennom skitude til vinteren. Det er nok med god grunn mange er utolmodige

Q4 starter i morgen. Hvis skiresorts har planer om å oppgradere systemer/service for 2021/22 sesongen er nok deler av CAPEX allokert for 2021 budsjett. Tipper kontrakter og avtaler tar seg markert opp før nyttår, med god fart inn i 2022. Kjøpte første load med aksjer i dag på rett under kr. 3. Tiden vil vise om min tålmodighet gjennom sommeren var riktig, - eller om jeg har vært for tidlig ute...;-)

Noen som har fulgt selskapet, og har noen tanker om det kan komme en rekyl her? Er helt ny investor her, synes trenden har vært nedadgående lenge nå.