Archer - STERK ANBEFALING


Starter tråden på nytt, og har nå fått visket ut 4.052 innlegg med mye tullball og baissing fra visse personer, så anbefaler at det er denne tråden seriøse longere bygger videre på;


Dette ser sterkere ut enn på lenge, godt støttet av;

God oppgang i oljepris
God oppgang i likviditet i aksjen
Tilnærmet samtlige lange kontrakter er nylig fornyet
MODU rigger i drift
God sjanse for nye kontrakter og nye fornyelser i Nordsjøen, for MODU rigger og i Argentina.
Det er ikke mer å nedskrive ekstraordinært av KLXE eierskapet og JV selskapet C6 for unik tek. utvikling. Produkt er ferdig utviklet.
Kostnader er kuttet, driften trimmet.
Omstillingskostnader er tatt, forventet tilnærmet 0,- i ekstraordinære kostnader fremover.

Forventede rapporteringer;
Q4 Forventes fortsatt preget av Koronaeffekter, men helt greie tall, forventer opplysninger om gode utsikter fremover.
Q1 Forventes gjeninnhentet koronafall i inntjening både i Nordsjøen og Argentina. Emerald MODU rigg er i drift
Q2 Forventes stabilisert og økt inntjening fra Argentina. Emerald MODU rigg er i drift og Topaz klar for oppstarten av lang mangeårig kontrakt.
Q3 Forventes sterke resultater med økt drift i Argentina, begge MODU rigger er i drift i hele kvartalet.

EBITDA fremover fra og med Q3 vil kunne ligge på rundt $ 152 mill. i året, hvorav $ 15 mill. i kvartalet kommer fra Argentina, og $ 23 mill. i kvartalet fra riggdrift, utstyrsutleie og MODU riggene.

Det beste av alt; dette er nivået de var på før korona, det som bare legges til er Modu riggene som nå er og kommer i drift, begge samtidig fra og med q3. Argentina antas også å komme tilbake med ca. 80 tårn i drift pga storsatsningen i Argentina Ila. første halvår.


De bruker kun $ 30 mill. på rentekostnader og kun $ 30 mil. på investeringer CAPEX.

Netto etter rentekostnader og investeringer vil kunne ligge på $ 92 mill. tilsvarende NOK 782 mill. i året, til nedbetaling av gjeld eller utbytte. Dette utgjør Nok 4,3 pr. aksje pr. år, fullt utvannet, hensyntatt at konverteringslånet blir konvertert. Da blir gjeld samtidig slettet med ca. Nok 120 mill., tilsvarende Nok 0,75 pr. dagens 148 mill. aksjer. Nå er dollarkursen lav, som gir lavere nok pr aksje, men det er ikke lenge siden dollarkursen var 20% høyere, så en styrking vil raskt bedre tallende enda mer.

Dagens NIBD er $ 500 mill. (nok 4,25 mrd.) og sterkt fallende. Nedbetalingsevnen er på $ 92 mill. pr år. Ila. 2 år er NIBD kraftig redusert, utbytte bør kunne startes. NIBD/Ebitda = 3,3 estimert fra Q3. Rentekost på 5% faller raskt med lavere gjeld.

Archers drift er smått UTROLIG, Kjøp og hold, nye NEL.

NB: Unngå raid av selskapet, få børskursen opp nå, enhver idiot bør se at Archer er altfor billig, dette er en NO BRAINER.

Evt. salg av DLS Argentina, vil raskt fjerne nesten all gjeld, all usikkerhet og kursen bør umiddelbart passere Nok 20,-. Seadrill har sin eierandel i Archer for salg, den vil de selge til best mulig pris, her vil det skje ting snarlig😃

Fredriksen er nødt til å sikle på å ikke miste verdiene som han og Seadrill har lagt ned i Archer, dette er milliarder investert. Han vil ikke gå glipp av dette i tillegg til Seadrill. Fredriksen er sikkerheten for at Archer blir løftet. Han får ikke «korrupt» kjøpe billig av Seadrill.

Ha tålmodighet, kursen bør passere Nok 20,- så snart ovennevnte går opp for markedet, jeg tipper innen 12 mnd.

Kursen ser ut for lett å forsvare å gå 5 x gangeren på dagens drift. Vekst og tid er ikke nødvendig.


🚀🚀🚀
🚂🚂🚂
😃😁🤣
Redigert 21.01.2021 kl 09:40
Redigert 11.08.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.10.2021 kl 12:56 4214

Aksjen har strandet litt på en altfor liten omsetning.
Men det kommer første en dag, så flere da vi får nye bullrun her, så det kan strengt tatt kun gis en anbefaling om å forsøke å plukke så lenge vi ser kursene ligge og vannsmekte på 4,5-4,8. Det er svært mye som tyder på at det vil oppstå rikelig belønning. Ingen kjenner dagen eller timen:)
Anywhere
21.10.2021 kl 15:22 4126

Bra ledelse AOW nå har tatt på Archer fra samme utgangspunkt en uke tilbake...snakker da i ren aksjekost-pris
Men jeg tenker egentlig at selskapsprisingen skulle vært byttet om, og derav Archer-aksjen stått i 23 kroner....
Så er det det da at man priser de såkalte grønne selskapene med 100-ganger motsatt fortegn av resultatene...derfor blir de outsidere i porteføljen, mens selskapene der det er inntjeningssubstans vil komme halsende etter og nyte godt av både inntjeningsøkning ganske umiddelbart og inflasjon. Archer tilhører den siste kategori.
Redigert 21.10.2021 kl 15:22 Du må logge inn for å svare
Anywhere
21.10.2021 kl 15:38 4107

Dårlig stell med volumet også i dag, men hakket bedre. Vi kan konstatere at det ikke er noe særlig velfylt salgsside, så dersom dette holder seg, og fingrene på salgsknappene ikke skal danse manipulatordans, så er jeg mer enn klar for en avslutning godt opp på 5-tallet til helgen:)
hofa
21.10.2021 kl 16:07 4086

Joo lige idag, men Aoe og Aow er 2 af de aktier jeg har solgt for at købe yderligere op her, som jeg tror mere på i fremtiden, men lige i dag kan jeg godt følge dig.

Regner med flere får opp øynene for archer frem mot jul. Må være et av de bedre casene innen oljeservice som ikke har fått noe kursvekst selv med en oljepris på over 80$
Anywhere
22.10.2021 kl 11:08 3703

Omsetning fortsatt ikke i blomst. Kan innrømme å ha tatt litt ut av RECSI-trade fra onsdag og puttet ytterligere på plass i Archer på 4,6-4,62, så er jeg ekstra klar for take-off:) Skal ikke hindre mye av fri flyt i aksjen før 5,40:)

Kjøpte selv idag. Ble noen øre selv om det endte surt.
Tror vi må være tolmodige her.
Guidingen er flott, olje flott , nye grønne? Hvem vet.
Hva skjer med strømprisen om alle skal kjøre elbil?
Vil det noen gang finnes så mye strøm?
Olje er energieffektivt . Hva med alternativene ?

Denne skal etter all sannsynlighet opp kommende 2 år. Etter lengre periode med lave investeringer i sektoren vil det som vi allerede ser starten av komme en oppgangssyklus. Olje og gass vil ikke forkastes som energikilde på veldig lenge. Archer leverer på eksisterende felter og mye kommer nok til å dreie seg om å optimalisere utnyttelse etc av eksisterende produserende felt. I tillegg kan nok mye av teknologien anvendes i CCS etterhvert, så blir interessant å se hvordan deres ESG plan ser ut, den skal komme ila 2 neste mnd. Selskapet er selvsagt verdt mye mer en hva markedsverdien gjenspeiler, så her kan vi få en eksponensiell vekst når det først løsner.
Fevang
23.10.2021 kl 17:31 3267

Mens olja har gått fra litt over 50 dollar fatet så har Archer falt fra over 5 til dagens 4,64. Ikke noe stort fall, men like fullt ekstremt skuffende. Og det mens børsen stadig når nye høyder. Men spør seg selv om man har satset på feil case, men jeg gir det litt mer tid.

Noen som vet om det er noen store låneforfall i nærmeste framtid?
hofa
23.10.2021 kl 17:42 3338

Det er det samme med stort set alt olie/olierelateret, jeg har i BP og DNO, de er rykket over 30 % den sidste måned. Pnor står også i stampe, men der kommer pludselig en ketchup effekt og olieprisen ser ud til at holde. Nej der er styr på gælden og ingen forfald i 2022.

Jeg tror det er nå man skal putte pengene i de olje og oljerelaterte selskapene som ikke har gått noe på siste tids oljepris oppgang. Ser man på eqnr og de store majors så er de på ath. Anser det som mer sannsynlig at de selskapene som ikke har gått skal kraftig opp enn at de store skal dobble seg herfra. Archer er relativt stort selskap med svært høy markedsandel innenfor sitt segment, det er vanskelig å se at de ikke skal betydelig opp slik det underliggende ser ut i bransjen nå.
Anywhere
24.10.2021 kl 12:25 3062

Enig, Oljerigg1, og det ser ut som større investorer må begynne å ta høyde for at oljeproduksjon likevel ikke var avsluttet:

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2021/10/23/7758876/amerikanske-banker-hoy-oljepris-er-her-for-a-bli
Anywhere
24.10.2021 kl 13:01 3069

Archer har refi på hoveddel av eksisterende lånestruktur ved slutt 2023, men der er jo lånebyrden godt redusert i forhold til foregående gjelds-restrukturering. Hoveddelen er bankfinansiert til edruelig rente og det er naturlig at man går i kontinuert bankfinansiering av gjeld, men at covenants blir vesentlig justert i positiv aksjonærretning vedrørende muligheter for løpende utbytter....
Redigert 24.10.2021 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
Codex63
25.10.2021 kl 02:13 2772

Skjønner ikke dette .... I flere år er det sagt at Archer skal opp, men ingen ting skjer. Man må huske at Oljeselskapene ikke er villige til å betale for tjenestene slik de gjorde før finanskrisen. Og hva er det som tilsier at de skal tjene så store penger, når kontraktene er nedpinte. Bemanningen er også dalene, ansvarsoppgavene er fordelt på færre hoder. Spareiveren hos oljeselskapene har gått forlangt og nesten til det uforsvarlige. Og ved neste korsvei, når kontrakter skal forhandles må man ikke regne med at det blir noe bedre. At Archer er underpriset er så sin sak, men at den skal til himmels er jeg noe usikker på. Vi må nok stikke fingeren i jorden.

I flere år har det vært dårlige tider for alt olje og oljeservice. Nå beveger det seg i en retning der etterspørselen er større enn tilbudsiden. Dette vil slå positivt ut for oljeservice hvis denne situasjonen vedvarer. Da vil også etterspørselen på oljeservice stige og prisene dertil. Disse syklusene varer noen år gjerne, er ikke verdens raskeste ting å heve produksjonen med flere m/fat pr dag, i en næring der har vært underinvestert i over lengre tid. Vi skal nok ikke tilbake til der ting var for 10 år siden med en tilnærmet sjødesløs pengebruk, men etter den tid har også oljeservice kuttet kostnader betydelig noe som gjør at positive resultater kommer på lavere rater / avtaler enn før 2014. https://oilprice.com/Latest-Energy-News/World-News/Oil-Prices-Could-Explode-As-US-Largest-Storage-Hub-Nears-Empty.html
Redigert 25.10.2021 kl 07:16 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.10.2021 kl 07:31 2691

Archer er både underpriset og skal til himmels. Det ligger i aksjens gearingnatur. En aksepris på 4,5 kroner er så nær konkursprising man kan komme uten å helt si at det er nettopp det. Samtidig er gjeld godt redusert siste årene, gjelden som i markedskollaps brakte kursen ned til konkursfryktprising. Når et selskap har en god andel gjeld, er i området konkurspriset, men har god fart med lengre kontrakter og har økende inntjening, da er det oppskriften på en kombo som tilsier at kursen skal mangegangeren oppover.

Oljeprisen har steget jevnt og trutt i lang tid, samtidig oljerelaterte selskaper og aksjer har nærmest stått stille, og noen har gått ned til tross for oljepris har fortsatt nordover. .

Med slike overskrifter, betyr vel ikke annet enn at oljerelaterte aksjer skal opp, og de store er i ferd med å skal posisjonere seg, og da må noen psykes ut. .

https://finansavisen.no/nyheter/olje/2021/10/25/7759057/den-kraftige-oppgangen-antyder-at-prisene-er-overdrevet
Redigert 25.10.2021 kl 09:25 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.10.2021 kl 09:30 2586

Ikke akkurat fart fra start på volum. Og aksjen legger seg i det stabile sideleiet vi har sett de siste ukene.
markie
25.10.2021 kl 12:08 2495

Et stabilt sideleie i snart over et år nå. Kursen bikket 5 kr da equinor kontrakten kom for bortimot et år siden. Så her snakker vi ikke uker med stabilt sideleie. For lite investorer som ser noe i denne. Ellers hadde vi selvsagt vært godt inne på 10 tallet forlengst. Virker som den lille shorten som var i aksjen knekte all oppgang.

Nesten alltid minus mens oljeprisen stiger. Tipper mange kaster seg om eller når neste gang omsetningen tar fart.
Bare roboter som handler nå..
Redigert 25.10.2021 kl 12:16 Du må logge inn for å svare

Pirkete, men vi gikk faktisk like høyt i starten av oktober nå, når noen plutselig sørget for at over 14 millioner aksjer ble omsatt på noen få dager. Q3 burde virkelig være positivt med det de har guidet. Ellers går vi rett under 4kr igjen. Det volumet vi så, kanskje det var noen som har tro på Q3 og selskapet fremover som skulle posisjonere seg.
Redigert 25.10.2021 kl 12:17 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.10.2021 kl 15:39 2351

Det er fortsatt omsetning på lavt volum i Archer, og tålmodighet som gjelder. Jeg kan for så vidt forstå dem som ikke gidder å sitte og vente i Archer når det er mye action andre steder. Saken er jo at i Archer kan det meste av action ofte skje over bare to-tre dager, og er man utenfor da, så er det ikke gøy.
All-in i Archer er kanskje uansett ikke det smarteste, men en god slumt av porteføljen er et poeng. Om aksjen drar til 20 kroner i januar 2022, eller januar 2023 er selvsagt vesentlig nok, men man kan tillate seg å vente lenger når aksjen er en del av en diversifisert portefølje. At investorer blir utålmodige er det beste som kan hende for de langsiktige som stadig laster litt...
Redigert 25.10.2021 kl 15:39 Du må logge inn for å svare
Anywhere
25.10.2021 kl 16:17 2388

Dersom noen virkelig vil utfordre bittelitt mer i Archer, så skjønner jeg egentlig ikke at man ikke se noe stunts på å sjokkselge aksjen ned 30-40 øre. Mulig man da fritter ut enda flere selgere og kan laste mer enn effekten av tapte aksjer?
tellitto
25.10.2021 kl 16:33 2370

Anywhere skrev Innlegget er slettet
Selv er jeg meget skuffet i Archer. Leste her inne at den skulle mangedobles.


Det gikk 3 aksjer i sluttauksjonen.
Heftig shitt !
Har spist tolmodighetsgrøt (havre). Kan anbefales!
tellitto
25.10.2021 kl 17:45 2332

Har tenkt å går short snart.

Q3 snart og Archer har en tendens å faller stort på resultat dag


Høres ut som en plan uten svakheter😂
omans
26.10.2021 kl 06:35 2183

Er nok mange som har venta på en oppgang som den da aksjen steg til 15-20 kroner i en fei for noen få år siden, men det har ikke skjedd selv om ventetiden på det snart har vart ett år og kursen fortsatt er under 5 mens oljeprisen er på 85.
Fevang
26.10.2021 kl 10:07 1995

Folk gidder ikke vente lenger og kaster korta. Merkelig at den ikke har gått opp; men slik er det nå en gang. Selv blir jeg sittende.
Anywhere
26.10.2021 kl 10:22 1968

Sitter selvsagt også. I Archer tør jeg spå at man i tiden fremover ser et av de beste eksempler på at aksjemarkedet er en av de beste plassene for overføring av verdier fra de utålmodige til de tålmodige. Og det er vel slik at tålmod er en dyd?? Tok ut litt RECSI-gevinst i dag etter frisk oppgang fra 12,6-kjøp og plukker litt av det som byr seg på 4,50 for enda mer long her.
nafa
26.10.2021 kl 11:29 1900

Det er nok bare slik at når «Gutta boys» som styrer kursen, eller som har full kontroll på kursen har fått det de skal ha av aksjer, så går kursen. Og heller ikke før.
Ingen av de er vel interessert i å kjøre kursen hvis de ikke får aksjer. Da selger de heller og da vet alle hva som skjer, kursnedgang og det har vi opplevd nok av, så her er det bare å selge gutter.
markie
26.10.2021 kl 13:27 1786

Det smarteste er garantert og kjøpe. Plutselig rører denne på seg igjen. Da er det greit og sitte lastet. At noen selger og aksjen bare blir billigere er utmerket for de som ser potensialet i aksjen. Bare et par uker siden det virket som den skulle til himmels. Hermen økte jo med 1 mill aksjer siste oversikt..snart q3 la oss håpe det skaper interesse blandt større investorer

På tide med en kontrakt. Selv om jeg ikke tror det setter fart i sakene
Redigert 26.10.2021 kl 13:49 Du må logge inn for å svare

Sliter med å forstå at ikke farten i Argentina må kraftig opp med disse oljeprisene. Penger på bordet for landet, og Archer som er leverandør av disse nødvendige tjenestene. Det burde også bli mer lønnsomt for Archer! Går det ikke nå, så går det vel aldri.
Redigert 26.10.2021 kl 13:56 Du må logge inn for å svare

Archer meldte tidligere om kontrakter på rekke og rad for 2 sifferet milliard beløp, i tillegg har olje prisen lagt på seg langt over 50 tallet, men kursen i Archer holdes i et jerngrep, og prises som en opsjon, Fredriksen har utrolignok klart å riste til seg minst 2 mill. aksjer siste 3 måneder, og det er svært godt gjort når det er lite tilgjengelige aksjer dersom noen forsøker og skal ha noe volum, klart det er noe i gjære, det får vi neppe vite før alle brikkene faller på plass. Nå lever kursen sitt eget liv uten innblanding av noen som vil ha større volum, men dersom noen forsøker seg å stjele aksjene som ikke tilhører klanen, spretter kursen fort opp.
markie
26.10.2021 kl 14:51 1784

La oss håpe q3 drar flere spekulanter her