Archer - STERK ANBEFALING


Starter tråden på nytt, og har nå fått visket ut 4.052 innlegg med mye tullball og baissing fra visse personer, så anbefaler at det er denne tråden seriøse longere bygger videre på;


Dette ser sterkere ut enn på lenge, godt støttet av;

God oppgang i oljepris
God oppgang i likviditet i aksjen
Tilnærmet samtlige lange kontrakter er nylig fornyet
MODU rigger i drift
God sjanse for nye kontrakter og nye fornyelser i Nordsjøen, for MODU rigger og i Argentina.
Det er ikke mer å nedskrive ekstraordinært av KLXE eierskapet og JV selskapet C6 for unik tek. utvikling. Produkt er ferdig utviklet.
Kostnader er kuttet, driften trimmet.
Omstillingskostnader er tatt, forventet tilnærmet 0,- i ekstraordinære kostnader fremover.

Forventede rapporteringer;
Q4 Forventes fortsatt preget av Koronaeffekter, men helt greie tall, forventer opplysninger om gode utsikter fremover.
Q1 Forventes gjeninnhentet koronafall i inntjening både i Nordsjøen og Argentina. Emerald MODU rigg er i drift
Q2 Forventes stabilisert og økt inntjening fra Argentina. Emerald MODU rigg er i drift og Topaz klar for oppstarten av lang mangeårig kontrakt.
Q3 Forventes sterke resultater med økt drift i Argentina, begge MODU rigger er i drift i hele kvartalet.

EBITDA fremover fra og med Q3 vil kunne ligge på rundt $ 152 mill. i året, hvorav $ 15 mill. i kvartalet kommer fra Argentina, og $ 23 mill. i kvartalet fra riggdrift, utstyrsutleie og MODU riggene.

Det beste av alt; dette er nivået de var på før korona, det som bare legges til er Modu riggene som nå er og kommer i drift, begge samtidig fra og med q3. Argentina antas også å komme tilbake med ca. 80 tårn i drift pga storsatsningen i Argentina Ila. første halvår.


De bruker kun $ 30 mill. på rentekostnader og kun $ 30 mil. på investeringer CAPEX.

Netto etter rentekostnader og investeringer vil kunne ligge på $ 92 mill. tilsvarende NOK 782 mill. i året, til nedbetaling av gjeld eller utbytte. Dette utgjør Nok 4,3 pr. aksje pr. år, fullt utvannet, hensyntatt at konverteringslånet blir konvertert. Da blir gjeld samtidig slettet med ca. Nok 120 mill., tilsvarende Nok 0,75 pr. dagens 148 mill. aksjer. Nå er dollarkursen lav, som gir lavere nok pr aksje, men det er ikke lenge siden dollarkursen var 20% høyere, så en styrking vil raskt bedre tallende enda mer.

Dagens NIBD er $ 500 mill. (nok 4,25 mrd.) og sterkt fallende. Nedbetalingsevnen er på $ 92 mill. pr år. Ila. 2 år er NIBD kraftig redusert, utbytte bør kunne startes. NIBD/Ebitda = 3,3 estimert fra Q3. Rentekost på 5% faller raskt med lavere gjeld.

Archers drift er smått UTROLIG, Kjøp og hold, nye NEL.

NB: Unngå raid av selskapet, få børskursen opp nå, enhver idiot bør se at Archer er altfor billig, dette er en NO BRAINER.

Evt. salg av DLS Argentina, vil raskt fjerne nesten all gjeld, all usikkerhet og kursen bør umiddelbart passere Nok 20,-. Seadrill har sin eierandel i Archer for salg, den vil de selge til best mulig pris, her vil det skje ting snarlig😃

Fredriksen er nødt til å sikle på å ikke miste verdiene som han og Seadrill har lagt ned i Archer, dette er milliarder investert. Han vil ikke gå glipp av dette i tillegg til Seadrill. Fredriksen er sikkerheten for at Archer blir løftet. Han får ikke «korrupt» kjøpe billig av Seadrill.

Ha tålmodighet, kursen bør passere Nok 20,- så snart ovennevnte går opp for markedet, jeg tipper innen 12 mnd.

Kursen ser ut for lett å forsvare å gå 5 x gangeren på dagens drift. Vekst og tid er ikke nødvendig.


🚀🚀🚀
🚂🚂🚂
😃😁🤣
Redigert 21.01.2021 kl 09:40
Redigert 11.08.2021 kl 23:59 Du må logge inn for å svare

Økte mer i dag på 4,5 og 4,55.

Går litt ned. Også går det litt opp.
Hu hei. Aksjene skal ikke selges nei
Anywhere
26.10.2021 kl 15:53 3841

Kan ikke klage på 6,7% avkastning på 2,5 timer
markie
26.10.2021 kl 16:16 3778

Du og dine selger alltid straks vi ser et lite løft. Har liten forståelse for ditt ønske om og kommunisere dette. Er det fordi du ønsker fremstå som særdeles vellykket i denne aksjen. Til tross for at du har tatt feil om retningen her i et års tid.
Får gratulere med din gevinst.))

Håper noe er i skymda nå siden det handles litt. Da kaster dere bort 5-6 kr aksjer for 5-6% profitt nede på fire tallet
Redigert 26.10.2021 kl 16:26 Du må logge inn for å svare
Anywhere
26.10.2021 kl 18:22 3636

Tendens til litt økning i volum i dag. Ble ikke radikalt solgt ned mot slutt, største poster gikk rundt 4,80. Startmotoren som kinnes for en ny runde opp mot 5,40 straks?

En satsning i på geotermisk energi tror jeg ville gjort susen. Det å pumpe plantenæring ned i jordskorpa virker litt Molbo-artig - og kan fort vise seg å være en gigantisk tabbe.

Å satse tusenvis av milliarder på en teknologi som historisk har vist seg å være totalt ubrukelig(vindkraft) - er trolig like dødfødt.

Verden trenger stabil og regulerbar kraft. Når vi forlater det fossile om noen tiår - så er det kjernekraft og geotermisk kraft som har overtatt.

Her kan Archer bidra med mye💪

https://forskning.no/alternativ-energi-energi-fossiler/jordvarme-kan-forsyne-hele-verden-med-energi/1924850?fbclid=IwAR1Gh8ccpmwMleK8wEorYQw8JRWPoWMQ_FQDvCI-PAUBnmjNhnRUYuIUNGY
nafa
26.10.2021 kl 18:41 3597

Utrolig interessant artikkel dette.
Stooore utviklings-og sammarbeidsmuligheter for Archer på den grønne gren i framtiden 💪🥳

Ja den var interesse, er temmelig sikker at denne stiilheten og merkelige kursutviklingen betyr at noe større er i gjære. Kjøpe på dagens kurs vil gi aksjonærene en magedobling inkludert familien John Fredriksen🚀
markie
26.10.2021 kl 21:16 3412

De store drar inn bra med kontrakter. Burde snart skje noe fra Archer også. Eller har de bare fokus på Nordsjøen og Argentina? https://riglynx.com/schlumberger-sign-21-well-completion-deal-with-petrobras
klassisk
27.10.2021 kl 09:07 3208

Oljepris OK
Kontrakter OK
Gjeld OK
Bunnlinje OK
Framtidige oppdrag OK
Posisjon for selskapet i det grønne skiftet OK?
Argentina OK?
Det eneste som ikke henger på greip er at hele selskapet med alle sine ansattes er priset til under 700 mill. Kanskje det stiger nå snart. Selskapet gjør ofte en kule på sen høst og tidlig vinter og nå er det overmodent om man ser på det fundamentale i forhold til verdi, og bransjen for øvrig. 20kr før 31. januar.

Bare for å pirke litt. Gjeld og bunnlinje er vel ikke ok? Såvidt jeg kan se av siste kvartalspresentasjoner, så er gjelden altfor høy i forhold til hva de sitter igjen med til å meningsfullt nedbetale gjeld innen rimelig tid. ^

Det er vel i grunn der jeg håper Q3 kan vise at trenden nå snur, mer overskudd til overs. Guidingen og det som har stått i Q2 gjør at jeg er optimistisk hvertfall på at Q3 kan bli bedre. Full aktivitet på nye kontrakter og i Argentina, og færre oppstartskostnader for Nordsjøen og rigger i Argentina.
Anywhere
27.10.2021 kl 09:14 3265

Vel, da er reorganiseringen av Seadrill godkjent av konkursretten i US. Jeg tror det kan være kreditorer i Seadrill som vil kunne erkjenne at realverdier i Archer er og vil bli betydelige nok, og man kan spørre seg grunnen til at et riggselskap skal sitte med en større eierpost i et service-selskap. Som kjent er det nytt styremedlem i Archer som er dreven innenfor M/A, så det er ikke rakettforskning å anta at vi ser noe merging i alle fall i Archer. Kreditorer med gangsyn i Seadrill vil også temmelig sikkert se realverdier i Archer bli synlige før man både effektuerer en hyggelig gevinst i konvertibelen samt får tilbakeført betydelige verdier på eksisterende aksjepost. Det markedet man ser noe konturer av for Seadrill vil man erkjenne vil dryppe like mye på Archer. Derav vil man se konvertering til aksjer i Archer, ditto nedjustering av gjeld, samt særs hyggelig økende asset-verdier som slår ekstremt inn på en gearet aksje. Det betyr igjen at kreditorer ser verdier i Seadrill utover et fortsatt tåkete riggmarked. Archer er en vesentlighet sådan. Jeg tror dermed ikke Hemen får denne posten billig fra Seadrill. Det er for så vidt også i Hemens interesse at egen Archer-post og Seadrills post etterhvert øker vesentlig i verdi. Og det tror jeg vil skje. Enten før eller siden. Trolig noe midt mellom:) Men jeg tipper vi starter på en solid bevegelse ganske snarlig. Seadrill sikter seg formelt ut av chapter 11 innen året er omme.
Anywhere
27.10.2021 kl 11:14 3152

Tror man må erkjenne at swingtrading fortsatt er mulig i Archer. Har fått inn noe doser på 4,50 i det siste, og de ble slukt rundt 4,90 i dag.
Jeg bør vel kanskje ikke lokke andre til det, da man typisk kanskje får greit inn og ut 30-50K aksjer, men mer enn det blir det kamp om grøten:)
Jeg er klar for mer på 4,5-4,55 om noen har litt på lager.
wfalcon
27.10.2021 kl 11:45 3131

Anywhere, helt utrolig hvor flink du er til å treffe absolutte bunner og topper. Bommer du noen gang eller er det stort sett Bulls Eye?
markie
27.10.2021 kl 11:51 3150

Han elsker dele med seg av egen fortreffelighet. Hva nå dette skal være godt for. Denne gangen var sågar salget satt til 4,90 ikke 4,80..
Jeg er bare glad ikke alle har dette eksponerings behov.
Redigert 27.10.2021 kl 11:52 Du må logge inn for å svare
Anywhere
27.10.2021 kl 13:31 3039

Jeg har sagt før at jeg trader med poster i Archer på mellom 30K og opptil 50K aksjer. Siste uke har det vært flere anledninger til å hente aksjer på 4,50. Det har dumpet inn to ganger et par doser på 4,50, og en på 4,55 samtidig som jeg også aktivt har plukket salgsordre som lå på 4,50. Jeg satte denne siste gang salg til 4,85 og 4,91 Det (4,85) var vi innom såvidt for noen dager siden, men da ble det bare trukket like over 2000 aksjer. Salget står over flere dager, og da vi var nesten der i går flyttet jeg salgene ørlit oppover, og de gikk inn i dag. 35K aksjer som beveger seg nesten 40 øre er penger det også. Normale sving er dog 20 øre på snittene jeg selger og kjøper, og ja, jeg har nye kjøp liggene også i dag på laveste 4,5-nivåer. Treffer sjelden absolutte bunner og topper, selvsagt, men gjorde det over de siste dager og gjorde det da jeg fikk mye på 3,55 dagen(e) før sist bullrun. Da solgte jeg ut 3 hovedporsjoner mellom 4,4 og 5,34 der salgene ble flyttet noe oppover ettersom kursen steg. Så slik sett kunne nok salget skjedd med alt rundt 4,9 og man hadde samme snitt.

Skriver det bare for å minne om mulighetene, og gjør handlene litt fordi muligheten føles riktig, og fordi longfokus er som det er. Da kan man forsøke å utnytte det lille av bevegelse som er underveis, samtidig som det gir litt bidrag til den generelle interessen. Samtidig nører det litt under interessen for litt teknisk tilnærming til aksjeverden. Det gjør kanskje også at man kan utnytte andres kynisme og i noe grad bidrar til at man slipper å "forelske" seg for mye i en aksje. Det er ofte kilde til tap, dessverre.

Det er dog ikke bare i Archer jeg småtrader. Det samme i f.eks RECSI og DNO, der jeg også har noe longposter. Føler jeg pleier skrive om dette stadig vekk og egentlig også skriver om både utganger og innganger. Det er kanskje fortreffelig å treffe på noe swingtrading, men er ikke på jakt etter ovasjoner. Mener swing-trades er langt mer muligheter for gevinst enn dagtrading, og gjør det siste kun unntaktsvis, og dersom en aksje tilfeldigvis har store utslag samme dag som kjøp er gjort.
Redigert 27.10.2021 kl 13:32 Du må logge inn for å svare
kjosmund
27.10.2021 kl 14:28 2986

Gratulerer, du er råbra til å trade.
Men ville det vært en tanke å holdt dette for deg selv, eller lider du av dårlig selvtillit slik at du har en trang til å formidle back-trades?
Anywhere
27.10.2021 kl 15:25 2920

Lider av dårlig selvtillit, ja!

Anywhere, tror du raketten tennes med en gang seadrill får løsning på plass? Er vel to uker til q3, blir vel pumpet opp frem mot presentasjon.

Huff da.! Ikkje bra!!
Kjøp og hold👍
hofa
27.10.2021 kl 18:11 2830

Den skal ikke pumpes, værdierne er til stede og kursen er 5,6 om 3 uger, hvis ikke anywhere holder den under 4,9 😂🤣😂
Tingebri
27.10.2021 kl 18:34 2797

Q3 legges frem neste fredag, litt over en uke til. Det er nok flere som forventer økt EBITA, så trolig vil vi nok se at aksjekursen går litt nå frem mot 5 november, og kanskje enda mer etter Q3 om tallene blir bedre enn mange håper på.
markie
28.10.2021 kl 09:47 2595

Fin kjøpe dag denne mao.. Kan hende q3 er en god grunn til litt mere aggressiv handel her siste dager. Æ holder tomlene
Redigert 28.10.2021 kl 10:35 Du må logge inn for å svare
nafa
28.10.2021 kl 09:55 2586

Så der fikk i hvert fall Aniwhere kjøpt en del på 4,50-tallet :-)
markie
28.10.2021 kl 09:59 2590

Utrolig hvor raskt vi faller tilbake dit. Aksjen er ikke helt frisk..
nafa
28.10.2021 kl 10:10 2578

Nei, aksjekursen er nok ikke frisk, men selskapet er friskmeldt for en tid siden.
Derfor har vi også kjøpt aksjer.
Den siste tiden har også kursen steget fra rundt 2 til nesten 5kr. Ikke dårlig det.
Drømmer om rask stigning fra 5 til 20 slår sjelden til. Slik er det.
Uansett, Fredriksen kjøper eller kanskje bare tilbakekalt utlånte aksjer ?
Redigert 28.10.2021 kl 10:23 Du må logge inn for å svare

Kan ikke si meg uenig der. Selskapet må nå klare å generere resultater som gir avkastning over tid. Hvert en del kvartaler nå hvor gjelden har stått stille/økt litt. Gjelden må ned, den er altfor høy.

Med alt som ble tatt av kostnader i Q2 for oppstart av kontrakter i Nordsjøen, mye overtid, konsulentbruk, logistikk, reaktivering av rigger i Argentina osv. Så burde de kostnadene nå være lave samtidig som vi har fått inntekter på dette. Visst ikke blir det et skuffende Q3.
Redigert 28.10.2021 kl 10:23 Du må logge inn for å svare
Anywhere
28.10.2021 kl 15:18 2440

Siden jeg lider av dårlig selvtillit må jeg få bekjenne at jeg ikke har fått kjøpt mer i dag, nei. Dagen er ikke slutt, men jeg ligger, og har ligget gjennom hele dagen, og venter på 4,50 og 4,51. Tenkte jeg skulle være ekstra nadig denne gang. Det ser riktignok nå ikke helt enkelt ut.
Kjøper i stedet noe AOW nå da både den og Archer kan risikere en reaksjon opp herfra, og så har jeg en intern konkurranse mellom dem på første mann til 5,5:)
Kjekt med litt RECSI også nå:)
Redigert 28.10.2021 kl 15:29 Du må logge inn for å svare
hofa
28.10.2021 kl 15:35 2416

Du er en fedterøv, købte på 4,53 / 4,54 og har en dagsløn på et par tusinde. Tænkte nok det var dig med 10 t på 4,52 😉

Er ihvertfall liten salgsvilje i aksjen nå. Er ikke mange aksjene som blir omsatt rundt 4,5. når det kommer litt større poster enn 10k på kjøp går kursen oppover.
Codex63
29.10.2021 kl 09:22 2115

Oii,Oii,Oii du sier ikke det. Mere spennende å se malingen tørke.
markie
29.10.2021 kl 09:54 2103

En tålmodighet prøve av de sjeldne denne aksjen. Men plutselig skjer det noe..Når omsetningen går opp..
Så sikkert best for deg og finne noe annet og se på i mellomtiden.
Codex63
29.10.2021 kl 10:44 2036

Ja du har nok rett i det, Men når det er sakt,så har jeg vært her i 2 år. ( Og har veldig god tid :-))
markie
29.10.2021 kl 10:49 2027

Vi har felles historie og interesser der.))

Kjøpere i dark pools rundt 4,8👍
Anywhere
29.10.2021 kl 11:07 2078

Krysset en omsetning på 100K aksjer på 4,80 i dag om ikke annet. Det tyder på noe omsetningsvilje.
Nå er det dødt løp mellom Archer og AOW, så jeg er klar the race. Trade-post i både Archer og AOW slippes hos den som er først til nivået 5,35-5,40.
Av en eller annen grunn nå så mistenker jeg Archer for å nå der først...Begge aksjer har ganske høy beta, men volumene og likviditeten er klart høyest i AOW, så der er trading på 20-25 øre noe greiere på utgang og inngang.

Har på følelsen av at tiden begynner å bli moden for at de fattige også skal få betalt.
De har gjerne ventet lenge….
En fredfull helg ønskes!.

Hvor mye aksjer har folk på forumet her i Archer? Tenkte det kan være interessant å vite i forhold til hvor stor relativ makt man har samlet. Forstår godt om folk ikke vil svare, men vi får kanskje et visst inntrykk allikevel.

Jeg har rett i underkant av 500k aksjer akkurat nå.
hofa
29.10.2021 kl 17:21 1849

Har knap 400 t samlet.