Rapport 1. halvår 2021: Sterk kontantstrøm og fortsatt vekst

Muffe
SCANA 20.08.2021 kl 08:41 7550

Rapport 1. halvår 2021: Sterk kontantstrøm og fortsatt vekst
Scana har levert et andre kvartal med bra drift der samtlige segmenter leverer
positiv EBITDA. Sammenlignet med fjoråret er det lavere kostnadsbase etter

restruktureringene i 2020 samt bedret produktmiks i porteføljeselskapene som gir

økt inntjening.Lønnsom drift og fokus på arbeidskapital bidrar til en solid

kontantstrøm fra driften. Nøkkeltall for andre kvartal og første halvår 2021 ble

som følger:

- Inntekter NOK 90 Millioner i Q2 (+8% fra Q2 20). For første halvår ble

inntektene NOK 182 millioner (+14% fra samme periode i 20)

- EBITDA NOK 8 Millioner i Q2 (+100% fra Q2 20). For første halvår ble EBITDA

NOK 15 millioner (+150% fra samme periode i 20)

- Ordrereserve pr Q2 NOK 126 millioner (-41% fra Q2 20)

- Netto rentebærende gjeld NOK 7 millioner (-95% fra Q2 20)

Vi har levert et kvartal og første halvår som viser vekst i både topplinje og

EBITDA målt mot fjoråret. Ordreinngangen har imidlertid vært lavere enn

forventet og skyldes i hovedsak at prosjekter har blitt utsatt, noe vi forventer

vil bedres de neste kvartalene. Videre jobbes det aktivt for å levere på

strategien om vekst gjennom M&A der vi fokuserer på elektrifisering av shipping-

og offshorevirksomhet samt vindservice sier CEO Styrk Bekkenes.

https://newsweb.oslobors.no/message/540309
Redigert 20.08.2021 kl 08:42 Du må logge inn for å svare
murpy
10.10.2021 kl 14:33 1209

Scanas datterselskap Seasystems har sikret seg en kontrakt for fortøyning av verdens første flytende tidevannsenhet, Pempa'q In-stream Tidal Energy Project i Minas Passage i Nova Scotia, Canada.

Når det er fullført, vil prosjektet som drives av Scottish Sustainable Marine gi opptil ni megawatt strøm til provinsens strømnett. Dette er nok til å drive rundt 3000 hjem og vil redusere klimagassutslippene med 17 000 tonn CO2 årlig.

Den første fasen består av en 420 kilowatt PLAT-I tidevannsenergiplattform, og Sea systems AS har fått i oppdrag å levere justerbare fortøyningsstrammere. Disse ligger på havbunnen og er festet til ankrene som holder kraftstasjonen på plass i den sterke tidevannsstrømmen - og forbinder ankerkjedene med ankrene.

Seasystemsn sa at de siste fem årene har selskapet justert strategien fra å være rent leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien til å fokusere på leveranser til havbruk og flytende fornybar energi.

I 2020 sikret Sea systems en kontrakt om levering av fortøyningsutstyr til Hywind Tampen, Equinors nye flytende vindpark, som markerte firmaets første maskinvarekontrakt i det flytende vindkraftmarkedet.

Seasystems har gått sammen med Swift Anchors, en divisjon av Sustainable Marine, for å utvikle en unik hybrid fortøyningskontakt og ankerløsning, spesielt rettet mot bølge, tidevann, flytende vind, flytende sol, termisk energiomvandling i hav, havvann på dypvann og andre utfordrende ankerapplikasjoner . Denne nye løsningen, som ble brukt på Pempa'q-prosjektet, innebærer integrering av Seasystems justerbare fortøyningsstrammere med Swift Anchers ankerproduktportefølje, inkludert fugemessige steinankre, skrueanker, forankringsanker og fugede selvborende hauger.

"Vår siste satsning med Swift Anchors vil ytterligere katapultere virksomheten vår inn i markedet for marin energi," sier administrerende direktør i Seasystems, Torkjell Lislandsays.

“Vi er fornøyd med vår allianse med Seasystems, som har et godt rykte for innovasjon i det maritime markedet, og som er en del av Scana ASA notert på Oslo Børs. Det integrerte strammesystemet letter installasjonsprosessen for enhver flytende plattform betydelig og gir økt fleksibilitet i fortøyningssystemets design, sier administrerende direktør i Swift Anchors, David Ainsworth.
murpy
10.10.2021 kl 13:43 1252

8 october 2021

Scana’s subsidiary Seasystems has secured a contract for the mooring of the world’s first floating tidal energy array, the Pempa’q In-stream Tidal Energy Project in Minas Passage in Nova Scotia, Canada.

When completed, the project run by Scottish Sustainable Marine will provide up to nine megawatts of electricity to the province’s power grid. This is enough to power around 3,000 homes and will reduce greenhouse gas emissions by 17,000 tonnes of CO2 annually.

The first phase consists of a 420-kilowatt PLAT-I tidal energy platform, and Sea systems AS has been commissioned to supply adjustable mooring tensioners. Lying on the seabed, these are attached to the anchors that hold the power station in place in the strong tidal current – connecting the anchor chains with the anchors.

Seasystemsn said that for the past five years, the company has adjusted its strategy from being purely a supplier of equipment to the oil and gas industry to focusing on deliveries to aquaculture and floating renewable energy.

In 2020, Sea systems secured a contract to supply mooring equipment to Hywind Tampen, Equinor's new floating wind farm, marking the firm’s first hardware contract in the floating wind power market.

Seasystems has joined forces with Swift Anchors, a division of Sustainable Marine, in developing a unique hybrid mooring connector and anchor solution, specifically targeting wave, tidal, floating wind, floating solar, ocean thermal energy conversion, deepwater aquaculture, and other challenging anchor applications. This new solution, applied to the Pempa’q project, involves the integration of Seasystems’ adjustable mooring tensioners with Swift Anchors’ anchor product portfolio including groutless rock Anchors, screw anchors, drag embedment anchors and grouted self-drilling piles.

“Our latest venture with Swift Anchors will further catapult our business into the marine energy market,” says Seasystems Managing Director, Torkjell Lislandsays.

“We are pleased with our alliance with Seasystems, which has strong reputation for innovation in the maritime market, forming part of Scana ASA listed on the Oslo Stock Exchange. The integrated tensioning system significantly eases the installation process for any floating platform and provides increased flexibility in the mooring system design,” says Swift Anchors Managing Director, David Ainsworth.
Furuen
08.10.2021 kl 16:08 1553

Her er mer om det samme:
https://www.oedigital.com/news/491173-scana-s-seasystems-to-provide-mooring-solution-for-world-s-first-floating-tidal-energy-array

Artikkelen er fra i dag, så det kommer kanskje melding etter stenging eller i morgen. Kjøpsanledning?
Redigert 08.10.2021 kl 16:10 Du må logge inn for å svare
Blygen
07.10.2021 kl 15:25 1720

Vind er nok en del av fremtidens energiløsninger... Scana er godt posisjonert..
Muffe
04.09.2021 kl 21:58 2110

Hvordan skal vi klare å besvare ditt spørsmål når du bruker mye tid og mange bokstaver på å høvle ned poster som nettopp prøver å diskutere muligheter i fremtiden?
braastad-xo
04.09.2021 kl 21:33 2128

Hvor mange ganger skal dere drive å legge ut linker til eksisterende og kommende havvindprosjekter og antyde at Scana vil være en potensiell leverandør til disse prosjektene?
Faktum er vel at ordreboken i løpet av kort tid vil være tom. Dvs omtrent 0 inntekter fremover. CEO har jo selv sagt at det er veldig vanskelig å få kontrakter som en liten aktør som Scana, og at de er nødt til å vokse og bli et selskap som omsetter for milliarden hvis de skal ha en fremtid. Hvor nærme er Scana å være et selskap som omsetter for milliarden i dag?
Dr_Eval
26.08.2021 kl 20:04 2514

Jeg har 37% realisert avkastning på Scana i fjor, så selv om jeg kunne hatt mer er jeg fornøyd fordi jeg fikk fortjeneste. Fremdeles mener jeg at det ikke er feil å ha lastet opp før neste oppgang. Jeg tror ikke at Scana er i fare for konkurs. Scana har ikke gjeld av betydning, så jeg vurderer risikoen som lav.

I fjor da jeg lastet opp for 1kr, solgte jeg en del for tidlig for 1.26 og en del for 1.4kr. God fortjeneste det, men senere den dagen sto kursen i 1.96kr, og ikke lenge etter var kursen som kjent 4.4kr. Det var ergerlig at jeg glipp av den høyeste toppen, men det er vel ingen som treffer den uansett. Det kommer en høyere topp i fremtiden for de tålmodige så lenge selskapet ikke går konkurs. I dag sitter jeg tryggere, så jeg er ikke lenger så trigger happy på salgsknappen.
Blenheim
26.08.2021 kl 16:10 2608

Det kommer også fram av årsregnskapet at Camar kjøpte 21,7 prosent av aksjene i selskapet Scana Industrier for 231 millioner kroner i 2013. Disse aksjene har nå en markedsverdi på 19 millioner kroner.

– Dette er veldig gammelt nytt nå. Tapet ble tatt for flere år siden og har ikke påvirkning på 2019, men kostnaden henger selvsagt med oss i regnskapet som en påminnelse. Scana har fått ryddet mye de siste årene og med ny leder og ny strategi håper vi på bedre tider, sier Sindre Ertvaag, som kan se tilbake på to og et halvt travle år etter at han tok over som daglig leder.

https://e24.no/boers-og-finans/i/70Ebjo/ertvaag-familien-har-tatt-ut-200-millioner-i-utbytte-paa-tre-aar
Fra august i fjor, dumpet halve beholdningen et par måneder etterpå.
Blenheim
26.08.2021 kl 16:07 2616

Det har nok noe med å gjøre at han sitter for aksjer verdt titalls millioner og det er knapt omsetning i selskapet. Han har ikke mulighet til å komme seg ut, uten å rasere sin egen posisjon.
Muffe
26.08.2021 kl 16:07 3052

Leser de har vært med på emisjoner på nede i ,50 øre..
De har nok betydelig gevinst
Blenheim
26.08.2021 kl 16:03 3059

Camar har vært tungt inne siden godt før finanskrisen i 08/09, så at de solgte med tap kan jeg garantere deg. Nå skal det sies at camars verdier i Scana ikke er så betydelige for familieselskapet i sin helhet siden Scana posisjonen er så liten som den er. Tipper du kan finne ut av det ved et raskt google search.
Werner
26.08.2021 kl 15:59 3067

Du er alltid så positiv Muffe og det må vi være,for det veldig slitsomt å lese all den negativitetrn som enkelte skriver og tror de har svara på alt.
Muffe
26.08.2021 kl 15:54 3078

Lurer veldig på din agenda... :)
Totalt solgte Camar 11 millioner aksjer i Scana til en gjennomsnittskurs på 2,60
Nå vet jeg ikke hvor lenge de har vært aksjonær, men de kan umulig ha solgt med tap!? Det de sitter igjen med er vel heller gratis aksjer.
Redigert 26.08.2021 kl 15:59 Du må logge inn for å svare
uritse
26.08.2021 kl 15:21 3115

Hvis han var så oppgit som du prøver å tegne ham, hvorfor sitter han fortsatt på 11,5% av antall aksjer? Eller hvor dumt er de som eier nesten 60% av aksjene (topp 20) og øker for hver uke som går? Jeg vet i hvertfall hvem jeg stoler på...
Blenheim
26.08.2021 kl 14:29 3181

Tolk den som du vil. Men jeg tror ikke Sindre Ertvaag (camar) angrer på at han dumpet halvparten av Scana posisjonen sin med betydelig tap for mindre enn et år siden, for å si det sånn. Det burde selvsagt du også ha gjort.
Slik jeg ser det handler det vell så mye om at de som vet hva de holder på med gjør (ofte) det som er ganske riktig, istedenfor å gjøre det som er komplett feil. De aller fleste milliardærer er ikke det av flaks, men av dyktighet. Her tror jeg nok du bommer litt på essensen dessverre.
Dr_Eval
26.08.2021 kl 12:29 3276

Milliardæren som "solgte for tidlig", solgte ikke med tap. Han hadde 3 års sparehorisont og var fornøyd med gevinsten. Gikk bare glipp av oppgangen etterpå, og nedgangen som fulgte.
Blenheim
26.08.2021 kl 10:45 3358

"The billionaire always sold to early" er det noe som heter. Hadde jeg vært deg så hadde jeg tatt tapet og begynt fra scratch, spesielt hvis du har mistet troen på selskapet og analysen. En tankevekker kan være at Warren Buffett har tapt mer enn 50% av pengene sine minst 3 ganger, men med god avkastning over tid så har han greid seg tålig greit.
uritse
25.08.2021 kl 13:22 3513

Transfer of invasive marine species into new environments via ships’ ballast water is a significant environmental threat to the ocean. To prevent such transfers, the IMO Ballast Water Management (BWM) Convention requires all ships of 400 GT and above trading internationally to manage their ballast water and sediments to certain standards and maintain a ship-specific ballast water management plan. But eager to fulfil the convention, many ship owners forget vital valve components when ordering ballast water treatment system (BWTS) for their new or existing vessels.

Many turn to quick fixes

“We know of many cases where vessels arrive at the shipyards to install a new BWTS, only to find out that the valves and actuators needed for integration with the onboard ballast water system are missing. It’s a bit like getting a new sink but forgetting to buy the necessary pipe fittings. The solution is often a quick-fix during the yard stay, where short delivery time – not quality or compatibility with existing systems – becomes the decisive factor in purchasing the missing valve components,” says Bjørn Erik Eliassen, Sales Director in Skarpenord AS.

As one of the world’s leading suppliers of valve control systems for the shipping and offshore industries, Skarpenord is prepared to assist you in getting your new ballast water treatment system on track.

Mere lesestoff her: https://skarpenord.no/2021/08/24/investing-in-a-new-ballast-water-treatment-system/

Det er bare et spørsmål av tid før kontraktene begynner å lande inn her..
Redigert 25.08.2021 kl 13:22 Du må logge inn for å svare
Dr_Eval
25.08.2021 kl 06:58 3678

Styrk Bekkenes styrer heldigvis ikke aksjekursen. Det klarer aksjonærene fint å styre selv. Jeg er ikke ferdig med å kjøpe. Så lenge det er enkelt å kjøpe kursen nedover, har jeg ingen problemer med å fortsette å utnytte det.
Slettet bruker
24.08.2021 kl 22:58 3798

Forhåpentligvis kan administrerende direktør Styrk Bekkenes gi deg et svar
PipedPiper
24.08.2021 kl 21:51 3888

Er enig med Blenheim men valget er ikke hva man skal investere i. Spørsmålet er hva man skal gjøre når man sitter med 50% tap i dette helvetes selskpet…
Muffe
24.08.2021 kl 19:06 3976

Jeg lastet i dag:) kontrakt og oppkjøp rundt hjørne. Invester på bunn, og selg på topp.
Blenheim
24.08.2021 kl 18:26 4018

Man får da håpe det, hvis ikke er det i hvertfall ikke mye arbeid å skryte av her.
Det blir spennende å se om de greier å gjennomføre en transaksjon snart og til hvilken verdsettelse/pris. Hvis de kjøper Samuels Elektro på hjørnet som tjener 4mill i året, så må de sannsynligvis gi en PE på 15 (matche markedet). Ups, Ups så var 60mill brukt opp og lite omløpsmidler igjen. Før en eventuell transaksjon så trengs det penger (emisjon), og aksjonærene må igjen betale. Kan bli spesielt interessant hvis oppkjøpet blir i den overprisede ESG sektoren med lave avkastningskrav, da kan det bli tungt som aksjonær de neste årene. Forøvrig så har de misset på flere transaksjoner nå, så det er jo mulig at det ikke kommer noe i det hele tatt (kanskje like så greit?).
Hvorfor ikke bare kjøpe et selskap av kvalitet eller et fond? Hvis du har hatt Scana aksjer i 5 år har du -6% avkastning, hadde du kjøpt Aker istedenfor hadde du hatt over 200% (før utbytte), men jeg skjønner at ingen her vil ta den diskusjonen, det må da svi nok som det er. Mitt råd vil være å revurdere caset.
Dr_Eval
24.08.2021 kl 15:34 4112

Nei, dette er noe ledelsen vet, ellers hadde de ikke guidet med det til markedet.
Blenheim
24.08.2021 kl 15:15 4137

Tenker ledelsen krysser fingrene akkurat slik som dere gjør.
fastinvest
24.08.2021 kl 13:01 4217

Scana har guidet lav aktivitet grunnet corvid og forventer økt aktivitet i Q4
Blenheim
24.08.2021 kl 12:53 4231

Det kan du si, men nå har da ordreboken vært fallende de siste 3 kvartalene. Hvorfor skulle den plutselig snu helt om i tempo fra fallende til stigende?
Blenheim
24.08.2021 kl 12:19 4276

Hva får deg til å tro at det skal plutselig komme mer lønnsomme prosjekter for Scana sin del?
Konkurransen er økende og det er et enormt prispress på tvers av segmentene, samtidig som store eiersterke selskaper er konkurrenter og får arbeid. Det du beskriver over her kan like gjerne være at Scana ikke har fått oppdrag/kontrakter, eller at de faktisk ikke kan konkurrere på pris eller kompensere nok med kvalitet. I min verden så ville det vært helt på sin plass å utdype mer om den fallende ordreboken i rapporten. Tiden vil vise om jeg tar helt feil, men enn så lenge tenker jeg at det er bedre å ha omtrent riktig enn totalt feil når det kommer til tolkningen her.
Hva tenker du om ordreboken er fallende i de neste 2 kvartalene? Er det også forsvarlig?
murpy
24.08.2021 kl 07:26 4420

Tror du bommer litt på din synsing, jeg tror de har vært smarte ved at de ikke har tatt på seg oppdrag med lite inntjening. Nå har mange selskaper i bransjen dumpet prisene på oppdragene for å sikre seg dem pga. litt stillstand pga. Corona. Markedet er nå på vei til å ta seg opp igjen og prisene øker betydelig. Dermed er de rustet til å ta på seg oppdrag med bedre inntjening men selskaper/ konkurrenter sliter med dårlige kontrakter.
Dette vil snart vise seg og jeg er rimelig sikker på at de har valgt riktig strategi og ikke dumpe prisene til underskudd bare for å ha noe å gjøre. Dette løsner snart.
Blenheim
24.08.2021 kl 00:29 4536

Rimelig underlig å betegne noen av disse punktene som positive. Her har du et selskap som bruker tilsvarende mer enn halvparten av q2 ebidta på due dilligence (!) og markedsundersøkelser (!) i budkamper de har tapt eller ikke greid å gjennomføre.

Og for å ikke glemme den største advarselen gitt siden Tyskland invaderte Polen, -hva skjer med ordreboken? Hvis ikke det får varsellampene til å gå så har du fort glemt å installere den. I dette tempoet står selskapet uten ordrebok på max et par kvartaler. Selskapets bortforklaring er latterlig, det har vært corona i 1,5år nå og ordreboken får plutselig en smell når USA har 5% inflasjon og den økonomiske aktiviteten er skyhøy (ref oljepris, grønne prosjekter osv). For ikke å glemme at oljenæringen har fått statshjelp, og grønn energi aldri har hatt mer pågang og prosjekter. Det er så syltynt at jeg tror de hadde hatt bedre sjans å bortforklare det med kjøp av flakslodd.

Her er du totalt ute å kjører. Jeg har tidligere gitt ledelsen måneder, her er jeg redd det kan være snakk om uker altså. Her brenner det virkelig på dass.
uritse
23.08.2021 kl 13:01 4686

Verdt å notere disse to punktene fra rapporten:

"Samlet er det investert NOK 4,8 millioner knyttet til markedsundersøkelser og due diligence kostnader knyttet til to strukturerte salgsprosesser der andre aktører har tilbudt bedre betingelser enn Scana har vært villige til. Scana har fortsatt sterkt fokus på vekst gjennom verdiskapende M&A innenfor vindservice og elektrifisering. Scana vil fortsette dette arbeidet i andre halvår."

"Nedgangen i ordrereserve skyldes i stor grad utsettelse av prosjekter som er forventet å gi tildelinger de neste kvartalene."

Jeg sitter rolig her og øke på nedgnager!
Redigert 23.08.2021 kl 13:02 Du må logge inn for å svare
solid1
23.08.2021 kl 08:15 4837


Kan uansett ikke se noen grunn til at man skal selge seg ut.

Lykke til🥂
Muffe
23.08.2021 kl 07:36 4899

Mange har nok vært aksjonær lengre enn ønsket pga nesten ingen omsetning. Tenker mange benyttet seg av fredagens gode tall til å komme seg ut.
Kan ikke forstå annet enn at det må bli en opptur vi har foran oss. En kontrakt eller 2 vil gjøre susen. De er skuffet over ordreinngangen, men venter en forbedring i Q3 og Q4. Q3 er snart ferdig..
Her er det bare å smøre seg med litt tolmodighet.
Redigert 23.08.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare