KITRON mot oppkjøp

citius
KIT 23.08.2021 kl 09:33 100156

Når vi ser på KIT sin eiermasse

https://kitron.com/shareholder-information#largest-shareholders

så skriker den etter en større industriell eier, ikke bare finansielle

Det bør ikke være noen tvil om at selskapet står i en god posisjon nå, fin vekst, driver godt , økende utbytte ++

Enten delvis oppkjøp av noen som vil ta 30% ++ for videre utvikling
eller noen som tar hele kaka for å løfte selskapet lang av gårde

Begge deler vil gi selskapet nytt fokus og kraftig økning i verdisetting (som burde vært over børs i dag også)

Spennende selskap med gode utsikter, sett fra mitt vindu :-))
jularbo
19.01.2022 kl 22:24 6405

Vil bare melde at jeg har forespørsel inne om å få en analyse av Kitron. Så får vi se hva Haugen tror, og når den kommer på HegnarTV.
bellx
20.01.2022 kl 08:26 6304

Spurte for en uke siden og da svarte de at den var satt på lista så kanskje kommer den i dag? Det har blitt"nye tider"i kitron når det gjelder omsetning. Ha en fin dag.

Jeg kommer over denne artikkelen fra Morrow Batteries. Det er jo litt synsing, men en fin artikkel som viser hvor viktig ABB blir for Morrow Batteries. Kitron har vel i lang tid vært gode partnere med ABB. De never også i artikkelen at ABB skal lage "energy storage systemes" for Morrow. Om jeg ikke husker feil, var det vel en slik kontrakt Kitron fikk med Corvus i våren 21.
Poenget er at Kitron helt klart har et godt bein innenfor fremtiden :D
https://www.morrowbatteries.com/post/morrow-batteries-and-abb-collaborate-on-manufacturing-technology-and-comprehensive-battery-solutions

Kitron er langt bedre rustet nå etter oppkjøet av en voksende konkurrenti desember, enn de var i mars 2021

Optisk lesende teknologi og robotisering er i kraftig vekst og overgangen fra fossile energikilder til fornybare ressurser er i rask utvikling. Kitron er involvert i hele elektrifiseringskjeden, fra strømnettet til sluttbrukerprodukter. Med 1.800 ansatte, og lokalisert i USA, Sverige, Litauen, Tyskland, Polen, Kina og Norge, er Kitron en norsk, innovativ og kraftfull bidragsyter til automatiseringen i hele verdensindustrien og det grønne skiftet.

https://www.tekna.no/kurs/megatrenden-fremover--elektrifisering-42958/

Megatrender som gir oss enorme muligheter
Trendene fornybar energi/elektrifisering og tingenes internett gir Kitron-sjefen stjerner i øynene.
https://finansavisen.no/nyheter/teknologi/2021/03/17/7643300/kitron-ser-enorme-muligheter-vil-omsette-for-6-milliarder-om-fire-ar
Redigert 23.01.2022 kl 21:49 Du må logge inn for å svare

– Vi forventer betydelig vekst i nye markeder der vi kan ta en posisjon. Elektrifiseringen av samfunnet er en stor mulighet for oss som leverer komplekse styringssystemer. Når stadig mer skal driftes av batterier, så trengs det også løsninger som får batteriene og teknologien til å fungere i krevende miljøer. Og det er akkurat det vi kan best, sier Hans Petter Thomassen.
https://www.nho.no/regionkontor/nho-agder/artikkelarkiv/omstilling-har-skapt-ny-optimisme/

Vil overraske meg om det ikke vil bli en utvidelse og komme mer her.

https://goldea.capital/kitron-corvus-energy-inngar-avtale-om-kontraktproduksjon-med-kitron/

Dette passer perfekt med Kitrons strategi om å utnytte vekstmuligheter innen elektrifisering, en megatrend som nettopp har startet og fundamentalt vil endre mye av teknologien vi anvender til transport og maskiner, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron ASA.For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
jularbo
27.01.2022 kl 15:02 5173

Tror så absolutt det du nevner i dine innlegg er er relevant og positivt for Kitron. Så på analysen til Haugen. Han nevnte støttenivåer på 23 og 22. Det som han ikke nevnte , hva er oppsiden? Haugen bruker ren TA, og den tar ikke tilstrekkelig hensyn til det fundamentale i selskaper. Kursen er akkurat nå 22,9 med RSI over det viktige 50-nivået (52). Etter oppkjøpet, og 600 mill i box, ser jeg en stor oppside, og vi går mot 27 i Q1 i første omgang. Res Q4 blir vel som tidligere. For den som ser fremover, så er dette et meget solid papir, med større ut bytter i årene fremover. En godbit i skuffen.
bellx
27.01.2022 kl 15:09 5157

Enig med dere dette ser lyst ut. Note er opp over 4% i dag. Slike selskaper kommer til å gjøre det bra fremover hvis ikke alt krakker.Tvetereid har solgt noe note men ikke kitron.han har kanskje mer tro på kitron? Begge har jo klart seg bra den siste tiden.Spennende dager.

Dersom man skal selge noe, så tror jeg Tveitereid gjør det riktige, gjerne selge noe i Note og beholde KIT, evnt. bytte NOTE i KIT. Men nå har han allerede rikelig i KIT.

Personlig mener jeg det er skammelig at MC i NOTE legger på seg med ca. 223 mill idag og KIT stusselige ca. 79 mill, det er stor forskjell det, på et selskap som KIT som tjener mer penger enn Note og i tillegg betaler utbytte. Fra Q1 2022, må også det nye selskapet prises inn i regnskapene, hvor er den prisingen blitt av tro, det tjente penger på lik linje som KIT hadde en voksende ordrereserve som ved overtagelsen var rundt 1,3 milliarder. Takhøyden her må være så stor at meglerhusene har store problemer å sette verdien, men å blåse opp note med 223 mill på en dag er visst enklere. Ser ut som det er enklere å sette en bunn på et allerede lavt priset selskap, som i alle fall bør settes en langt høyere bunn enn kursen vi ser i dag på stusselige 23,-. Latterlig hele prisingen av selskaper på nissebørsen, kan umulig være så høy krav til IQ for å få seg en godt betalt jobb i et meglerhus.
Redigert 27.01.2022 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
Bossefar
27.01.2022 kl 16:18 5076

Husk utbytte går ut av kassa og verdien blir lavere, husk også at kursen på annenhånds aksjer ikke er synlig i regnskapet. Det er innvenstorene som bestemmer hva kursen skal være, ikke meglere. (Og i tillegg betaler utbytte.)
Redigert 27.01.2022 kl 16:20 Du må logge inn for å svare

Utbytte går ut av kassa til KIT? Ja, akkurat som et selskap skal drives. NOTE har ikke samme inntjening og og ingen kasse til å betale ut noe utbytte til aksjonærene og da mener du verdien i selskapet skal være minst 10 ganger så høyere og mer verdt, må være i meglernes verden det, kan du forklare det?
Investorene på oppdrag av meglere som bestemmer kursen ja, og den kan enkelt og greit styres akkurat dit man vil, dette er det masse beviser på.
Redigert 27.01.2022 kl 16:53 Du må logge inn for å svare
Bossefar
27.01.2022 kl 17:16 5135

Spør du megleren om hva du vil bet? Eller hvem bestemer prisen på gull? Det er så mye du tror aksjen eller gullet er vært, altså hvor mye er folk villig til å betale.
Redigert 27.01.2022 kl 17:56 Du må logge inn for å svare

Kommer sikkert fra Pirato du , med lite erfaring, som kommer med slikt vås.
Merkelig sammenligning, Gullpris som blir styrt av en hel verden mot et enkelt selskap, hvor man kan styre aksjekursen dit man vil. Har jo sett masse eksempler på dette, har nå personlig vært i 4 selskaper som er blitt kjøpt opp, og samme mønster går igjen. Etter å ha plukket aksjer og spredd disse rundt på div. kontoer, kan det komme et bud, og både selkap og aksjekurs blir 100% mer verdt, og jo lave utgangsounktet er jo bedre kjøp blir det for se som til slutt skal kuppe selskapet.
Det sleipe metodene meglerhusene driver er gjennomskuet for lengst, og ble ikke minde etter disse "bandittene" klarte å få fjerne hvem som lå bak kjøp og salg, og ikke uten grunn, noe som selvfølgelig ikke skulle vært lovlig.
Redigert 27.01.2022 kl 21:44 Du må logge inn for å svare
donolini
28.01.2022 kl 08:31 4856

At du orker å være så paranoid, Trollet.
Gode selskaper med lønnsomhet blir sakte og sikkert mere verdt. Det har Kitron vist helt siden du sutret da kursen var 2.0 ;-)

Tre forsøk på seriøse spørsmål fra en som har aksjer. Hva tror dere om KIT sin tilgang på komponenter? Vil utfordringene vedvare og hvordan vil dette kunne påvirke årsresultatet?. I tillegg synes jeg det har vært for stille rundt den stengte fabrikken. Er den åpnet og alt er ok, eller påvirker Kina sin stramme Koronapolitikk fortsatt produksjonen?

Og jeg har hatt rett hele veien, siste var NATTO, styrt fra ende til annen. Og ikke kom med dette med komiske ledelse etc i NATTO. Viser bare at kursen var styrt med jern grep i over 10 år i NATTO da det kom 2 bud. Styreleder og ledelse anbefalte aksjonærene å selge på 30,- som budet var på, så kom det et motbud på 35,- Plutselig ringte styreleder hjem til akjonærene om kveldene og ville betale opp til 38,- per aksje og meg mer for aksjene enn budet på 35,- kun for for at ble styrt bort fra motbud fra en konkurrent ikke fikk nok aksjer til å komme med et høyere motbud. Hvor mye aksjer fikk ledelse og styre for jobben i selskapet som kjøpte det opp, og styrt det bort så ikke konkurrenten fikk tak i nok aksjer er vandkelig å si, men ikke gjort gratis. Kursen gikk fra 6 til 10 tallet i over 10 år, til å bli plutselig ble verdt 35,- på kort tid, og styreleder ville gi enkelte aksjonærer opp til 38,- dersom de solgte, fir st hsn igjen kunne selge disse akjene igjen til oppkjøper 3 kroner lavere enn hsn selv kjøpte de for. Her skulle både meglerhus, ledelse og styre vært gransket inntil beinet.

Donolino har også en tendens å dukke opp på slike tråder, og var dvært då ivrig på NATTO trådene. Merkelige greier, tror jaggu denne karen var innom flere andre selskaper som er blitt solgt. Har vært innom KIT tråden noen ganger tidligere, jsndkje blir litt hyppigere etterhvert.

Om noen har tanker om det jeg skriver om i innlegget mitt så er jo det relevant å diskutere knyttet til Kitron.
bellx
28.01.2022 kl 09:13 5032

Note opp over 6% på bra resultat i dag.Håper det smitter?

Motsatt hadde smittet over, men normalt dette at KIT går ned når en konkurrent legger frem et bra resultat. NOTE går mye opp når de legger frem et brukbart resultat, KIT går ned npr de legger frem er enda bedre resultat. Forstå det den som vil.
donolini
28.01.2022 kl 09:47 5034

viste seg jo forrige kvartal at de tydeligvis opererer i svært forskjellige segmenter. note veldig lønnsom og vekst, mens kitron meldte om litt motstand. jeg har mange aksjer i kitron, så dette er ment som en kommentar ift. historikk som vi alle kjenner.
Redigert 28.01.2022 kl 09:49 Du må logge inn for å svare

Apple melder om forsyningskrisen på halvledere bedre enn ventet i Q4. Dette vil vel også gjelde KIT.
KIT meldte tidligere at det verste var over i Q4. Tror vi får et bra 2022, og spesielt etter oppkjøpet, som vil slå inn nå i 2022.
Vi får nok et bra løft i kursen allerede til uken.

Det er gode nyheter, da kan er det i ferd med å løsne og de kan kanskje igjen inngå og signere nye kontrakter og flagge videre ut i markedet :-)

Bare 11 dager til mer info kommer:

11.02.2022 - Quarterly Report - Q4

Angående fremleggingen av kvartalstallene neste uke, så lurer jeg på en ting. Er det sånn at kvartalstallene for BB electronics også vil bli presentert i samme regnskap men som en egen del post? Eller vil det kun være aktuelt fra Q1 2022? :D
donolini
31.01.2022 kl 17:47 4110

fra børsmelding om gjennomført kjøp:

"BB Electronics vil bli konsolidert i Kitrons finansielle rapportering fra januar 2022."
bellx
01.02.2022 kl 15:13 3886

note opp over 7% nå kan vi håpe på 24 tallet snart??

Ja, får håper KIT snart kan stige videre, lagger mye i forhold til NOTE en stund nå.

Vi trenger nok en brukbar årsrapport og positiv guiding for 2022 for å få det løftet alle håper på.

Kitron har guidet positivt kvartal etter kvartal, år etter år, og holder hva de guider, så ingenting galt med guidingen.

Vi får se når rapporten er klar og presenteres om ikke lenge. Jeg er spent.
Redigert 01.02.2022 kl 15:52 Du må logge inn for å svare
bellx
02.02.2022 kl 12:43 3633

note opp over 21% på en uke...

Og KIT er ........ på en uke ... ?

Her er alt som normalt, NOTE opp kr. 9,- idag, og KIT ned 20 øre.
donolini
02.02.2022 kl 16:09 3751

kitron må nok få litt bedre fart i marginen. note avsluttet q4 2021 med rekordhøye 10%
pysaok
02.02.2022 kl 16:12 3805

Øøøh, kanskje ikke helt korrekt det du sier om guidingen.

Q2 2021: Utsikter
For 2021 forventer Kitron driftsinntekter mellom 3 900 og 4 200 millioner.

Q3 2021: På grunn av begrensningene i forsyningskjeden og de medfølgende inntektsforsinkelsene, forventes driftsinntektene for 2021 nå å bli mellom
3 700 og 3 900 millioner.

Børsmelding 10. desember 2021: Det forventes nå driftsinntekter på mellom 3650 og 3750 millioner kroner.
Redigert 02.02.2022 kl 16:13 Du må logge inn for å svare

Ingenting negativt, det holder hva de guider, og det går oppover samt ordrereserven øker for hvert kvartal, uten at det blir børsmeldt en eneste kontrakt. Hva er det som er det som er negativt, at ledelsen guider korrekt, har du sett noe PW?
Redigert 02.02.2022 kl 16:21 Du må logge inn for å svare

Men uansett, så blir guidingen for 2022 meget bra etter oppkjøpet (innlemmet fra 1. januar i år).
Tror dette blir en stinger ved fremleggelsen om noen dager, hvis det ikke plutselig skulle komme en melding om en ordre i samme slengen, eller før eller rett etterpå (på tide med en børsmeldt ordre snart, et år siden sist liksom).