Txp - veien videre

Domus
TXP 26.08.2021 kl 17:20 169799

Etter ønske skal jeg legge aktivitetslista på topp i en ny tråd hvor ny info redigeres inn.


Dec 2021 - EIA levert
20. januar - presentasjon

Uke 10/11 Extended test Royston resultat
Uke 11 spud første Coora brønn
Uke 11 reserveoppdatering
Uke 13 spud andre Coora brønn
Uke 13 Coho online
Uke 15 spud Royston deep
Juli - Cascadura online
Redigert 09.02.2022 kl 17:57 Du må logge inn for å svare

Første Royston brønnen har jo vært en gedigen skuffelse hva gjelder produksjon. Den har jo knapt bidratt hvis man ser på kostnaden med borring, testing m.m. På lengre sikt er jo Royston interessant. Slik jeg ser det er det ingen mulighet for noe sidetrack av Royston med pengene selskapet har på bok. Jeg håper ikke de borrer en ny brønn på Royston med lånte midler da den vil være i grenseland mellom development/exploration - brønn. Da foretrekker jeg heller at de borrer legacy-brønner.

Det positive er jo at Royston-feltet på ingen måte er priset inn. Cascadura er minimalt priset inn. Kursen burde antakelig ligget 50-100% over dagens kurs mtp. 2p reservene idag. Med flere brønner vil reservene øke - antakelig nærmere 500 bcf. Sannsynlig- og forhåpentligvis kan man få en økning i fastprisen for gassen ved neste korsvei.

Overpromise and underdeliver.
oilbiz
23.06.2022 kl 10:23 1527

Fra artikkel i Guardian TT den 25 mai https://www.guardian.co.tt/business/first-gas-from-touchstone-delayed-by-two-weeks-6.2.1498989.18b7a432b6

TTNGL.Asked about the Royston discovery which is light sweet crude oil, Baay noted that the company needed the funds from its gas production to drill out the oil discovery.
“If we could, we would like to drill it right away, but we want to wait until we got the gas on production before we move the rig. Just because we need that capital. We need revenue from the gas side to help us drill the oil side,” said Baay.
He added, “We think over the next couple of years we should be able to get at least 5,000 bo/d. If combined with the condensate and oil it will take us to 7,000 bo/d.”
In an interview earlier this year Baay told the Business Guardian, “If you look at Penal block, it has produced over 100 million barrels of oil, and this is 1938 and it is basically a look alike to what we found at Royston, like similar depths, similar type of crude, so I am not sure people fully understand how significant the Royston discovery was.”

Ja, jeg tror også at Royston kan produsere flere tusen fat pr. dag. Jeg tror dog ikke, som også artikkelen sier, at de på noen som helst måte har mulighet til å borre noe mer på Royston i nærmeste fremtid. Ser man på rapporten fra Q1 har Royston-1 bidratt særdeles lite til produksjonen og kostet mye penger. Sidetrack-borringen skal muligens ned i sub-thrust og det er alltid mulig med noe fuckups.
Det er virkelig ikke noe annet å si enn at de må klare å få gassen i produksjon før de begynner med noe nye prosjekter. Royston vil være mye mer kaptialkrevende og de trenger ny infrastruktur (jippi......) for å få produksjon på flere tusen fat om dagen.
Herman*
23.06.2022 kl 23:08 1284

Da vet vi hvorfor aksjen har falt i går og i dag. Selskapet har vært utsatt for sabotasje, noe som har resultert i en oljelekkasje på 240 tønner. Dette er jo ikke allverden, men selskapet burde ha meldt markedet om dette i dag. 30-50 mennesker måtte evakuere og en person mistet 20 høner, så dette er jo ikke en veldig stor sak. Det er selvsagt folk som har plukket dette opp og solgt fordi de frykter markedets reaksjon. Vet ikke hva det vil koste å renske opp 240 tønner og gi midlertidig husly en ukes tid for de som er berørt, men det kan ikke være snakk om særlig mye.

https://tt.loopnews.com/content/oil-pipe-cut-alleged-sabotage-leaves-fyzabad-residents-suffering

Det er jo håpløst. Får satse på at det ikke blir et vedvarende problem. Gjelder å holde seg inn med de lokale. Heldigvis er selve lekkasje en enkel reparasjon.

Det sagt, jeg tror det har minimalt med kursfallet å gjøre. TXP er ned 15% siste måneden. Den kanadiske energi-indeksen er ned 15 % siste 1-2 uker. Den kanadiske energi-indeksen var ned 6.92% igår. TXP var ned 4.76%. Det har vært et MASSIVT nedsalg i energi-aksjer siste ukene pga. frykt for resesjon(?). Likevel er oljeprisen fortsatt 110 dollar. Jeg har noen small-cap oljeaksjer som har falt 30-40% "uten grunn". De tjener fortsatt massivt med penger og prises omtrent til 1-2x cashflow. Det er fortsatt betydelig underinvestering i sektoren og banker/myndigheter vil ikke ta i oljeaksjer med illtang pga. ESG - spesielt i EU.

Fallet i energi-aksjer siste ukene er kun slått av nedsalget i mars 2020 og i finanskrisen.
Sammenlign TXP og den kanadiske TSX energy - indeksen så finner dere ut at TXP blir dratt med i dragsuget. TXP toppet ut på 1.50 6 juni og har falt ca 20%. Indeksen har falt ca. 25% i samme perioden.

Ser man på volumet de siste ukene er det latterlig lavt, og det er lite aksjer som har byttet hender. Ingenting som tyder på at det er noen "store" som sitter på innside-informasjon av betydning. Antakelig er det mest nervøse retail-investorer som leser på diverse fora. Volumet Canada har jo vært mindre enn min egen beholdning enkelte dager.

Domus
24.06.2022 kl 13:58 1072

Ingen børsmelding i dag verken om Coho eller sabotasjen på oljeledningen.
Londonbørsen anså ikke sabotasjen som vesentlig info som trengte noen børsmelding.
Herman*
24.06.2022 kl 15:47 1011

Både PB og IR har antydet børsmelding i dag, så det er litt svakt. Jeg tenker da på en operasjonell oppdatering og ikke dette hærverket. De kan jo sende ut en melding etter børs i dag, men det pleier i så fall å være ensbetydende med litt dårlige nyheter. Den 12.6 skal PB angivelig ha sagt at Coho var imminent, så spørs det da hva som ligger i det. Ble forresten lovet at oppdateringen skulle inneholde svar på hvorfor Coho og EIA har blitt så forsinket.
Domus
24.06.2022 kl 17:16 963

Paul liker ikke å slippe meldinger på fredager.

Været har i en lang periode ført til utsettelser. Det gjenstår en del testing som krever ok vær.
Ny tropisk storm er på vei og ankommer om noen dager. Typisk uflaks om den treffer Coho området.
Herman*
24.06.2022 kl 17:30 940

Hvis han ikke liker fredager, burde ikke selskapet antyde nyheter fredag. Dette med været har jo vært et tema hele veien, og de la i utgangspunktet inn en god margin for å ta høyde for nettop slike situasjoner. Ut fra det du (Domus) sier, kan vi vel anta at det kan gå et par uker til. Hva med EIA: Tror du myndighetene er fornøyd etter alle endringene, eller får TXP den i retur enda en gang? Det ville jo vært flaut etter alt som har blitt sagt.
Domus
24.06.2022 kl 17:40 924

For å si det som selskapet sier : 🤞
Domus
24.06.2022 kl 17:42 923

Med EIA forsinket 1 måned så er det vel rimelig å anta at casca også blir (minst) 1 måned forsinket sett opp mot tidligere tidslinjer fra selskapet.
Herman*
24.06.2022 kl 18:38 892

Ja, det kan vi nok anta. Etter det jeg har fått opplyst jobber de «on site» allerede. Det viktigste er dog at de borer noen brønner mens vi venter. Et nytt halvår uten aktivitet blir uutholdelig.
Domus
24.06.2022 kl 20:08 835

De skal bore før Cas er på.
Herman*
24.06.2022 kl 20:28 816

Det siste jeg har hørt (ikke fra IR), er at de skal begynne med 2x Coora og Royston sidetrack. Det som jeg også har hørt, men som jeg foreløpig ikke tror på, er at hvis CAS ikke er online etter at disse brønnene er boret, kan de gå videre til cas utviklingsbrønner mens de venter på Cas online. Jeg har foreløpig ikke sett noe som tyder på at de har råd til dette hvis de skal nedbetale gjeld til høsten. Reforhandler de den avtalen og slenger på noen få mill ekstra i gjeld, er jeg med. Foreløpig virker det ikke som de kan eller vil øke gjelden, og jeg velger å tro at dette er noe naivt.

Patetisk melding i dag. Kan ikke forstå at PB ikke skjønner at alle er best tjent med at han trer til side og at vi får inn en som kan starte med blanke ark. Virker som de roter til alt de tar. Når det er sagt, kan vi få EIA godkjennelse i slutten av denne uka, men vi kan ikke ta det for gitt siden de åpenbart ikke har kontroll på prosessen. Nå skal de ikke annonsere boreprogrammet etter EIA godkjennes, men vi må vente på at Coho produserer for fullt. Domus: Du som er kjenner PB bedre enn de fleste norske aksjonærene: Kan du ikke snakke han til fornuft? Vil han ikke gå av, må han jo ta noen kraftige grep.

Ja, alt som ikke innebar at Coho var påkoblet eller online innen få dager var i grunn patetisk. Nå er vi plutselig i august. Jeg må si jeg er litt spent på hva som er grunnen til forsinkelsene, og det hadde vært "artig" med et intervju med noe mer detaljer. Er det været, udugelig arbeidere, Shell-papirarbeid? Det som gjenstår er jo den siste biten frem til Shell-fasilitetene. Jævlig rart hvis dette er noe som plutselig har dukket opp. "Weeks, not months" ble sagt for måneder siden. Han har jo jobbet i denne industrien i en mannsalder og har vel en formening over hvor lang tid det tar å bygge en rørledning. Tror ikke Paul Baay er problemet, men guidingen er jo helt grusom. Har kan hvertfall ikke beskyldes for å hausse egne aksjer.

The pipeline from our Coho facility to the Central block has been completed,

Construction is underway on the 63-foot above ground pipeline to the Central block tie-in point (..)

Mulig jeg har tungt for det..
Så de har lagt pipeline til "grensa" til Central block, men ikke til selve "tie-in point"?

Det er forskjell på å være et leteselskap og å være et selskap som skal utvikle funn. Touchstone er åpenbart ikke det siste. I tillegg er nok heller ikke myndigheter og di satt opp for å utviklet ting.

Det er jo sant. Spørsmålet er om de kan bli det? Nå er jo papirmølla kjørt gjennom for første gang. Man vet hva som kreves, hvilke folk man kan stole på/bruke, hvor lang tid det tar. Dette er jo egentlig relativ enkel infrastruktur. Røledningen fra Cascadura skal vel bygges av NGC. Som jeg skrev på et annet fora; NGC har blant annet fra 2009-2011 bygget 54 km med offshore rørledning på 90 meters dyp til BHPs felt. Googler man "Trinidad energy map" finner man at Trinidad består av rørdledninger på kryss og tvers over hele øya. Det er jo folk med kompetanse der.
Må jo ha vært noe som "plutselig" har dukket opp. Når man først sier 4-6 uker også blir det 6 uker til....

Panoro på nytt dette her.
Jeg tror det må inn en major som drar funnene online.
Selg halve ortoire og skuff inn penger ASAP.
Se hva BWO gjorde med Dussafulisensen og i praksis reddet Panoro samtidig som de fikk mye olje for penga.

Dette blir jo litt epler og pærer, selv om jeg forstår tanken. Disse offshore-prosjektene har jo en skala og en kostnad som er milevis over det man prater om her. Cascaudra er 4-8 brønner, $5-10 mill pr brønn, enkel infrastruktur og vil knapt ha opex-kostnader når det er ferdig. Bør være meget overkommelig for et lite selskap som TXP. Aventura klarte jo et tilsvarende prosjekt på tidlig 2000-tall.


Ser at de spekulerer i det samme på engelske fora, altså at pipeline er ferdig, men ikke til tie-in. På dette stadiet er man jo inne på Shells område, og her skal sikkert Shell ha siste ordet (igjen). Var jo noen som skrev et eller annet om at PB og management var forbanna. Kan jo bare spekulere i om dette er grunnen.

Det at de ikke velger å forklare hvorfor Coho og EIA er kraftig forsinket, samt ikke beklager, er jo veldig uheldig.