Produkt tank tråden - på tide å posisjonere seg


Yes, da kom det en orkan og produktratene og aksjene vil gjøre sitt vanlige hopp.

Ratene smyger sakte men sikkert oppover igjen. Ligger på 16-17 tusen dollar i Asia, men svakt i vesten. Nå ligger faktisk Hafnia og generer ett out pluss resultat, som er betryggende.

Oljeproduksjonen tar seg opp og volumene fortsetter å øke de neste mnd. Raffineriaktiviteten vil dermed øke betraktelig inn i oktober og november. I tillegg ligger lager nivåene nå på svært lave nivåer, så dersom ikke volumene øker blir det en voldsom økning i skipninger mot slutten av året.

Det kommer så og si ingen skip de neste årene, så med andre ord: bakteppet er det samme som har vært for tørrlast og container rederiene. Aksjekursutviklingen her vet man alt om…. Og det er åpenbart at neste shipping aksjer hvor dobling og tredobling er en mulighet, er innen tank og produkt tank.

Jeg kjøper mer Hafnia nå. Solid selskap og handler til 40% rabatt til NAV og går som nevnt allerede i en liten pluss på dagens rater.

Tall i morgen. I eit kvartal der halve flåten har gått på faste rater litt i overkant av breakeven, og resten av flåten i spot markedet. Vi kan vell forvente tall rundt 0 eller noe minus. Hadde håpet på en liten dipp i morgentimene i morgen så eg fikk lastet opp èin større post før vi går inn i Q3 & Q4(allerede økende rater), da et dessverre satt med lite cashback ved forrige retur på 14-15 tallet.
Så får håpe noen lar seg skremme av et tilbakelagt kvartal i morgen med litt dårlig resultat og selger unna aksjenepostene sine i begrunnelsesløs panikk.
Redigert 30.08.2021 kl 00:03 Du må logge inn for å svare

Tallene var mye bedre enn venta og bra guiding. Tror vi skal opp nå mot 20 kr

Merkelig avslutning i dag. Rett ned i etterhandelen. Noen som tydeligvis er desperate etter å komme seg ut, Fint det var på lavt volum. Kommer knallsterkt tilbake i morgen.

Forventes at raffineriene er nede i 4-6 uker og at tradere allerede leier inn skip for å frakte produkt fra Europa. I tillegg vil nok uansett lagrene falle fra allerede lave nivåer.

https://www.google.no/amp/s/finance.yahoo.com/amphtml/news/u-gasoline-prices-jump-hurricane-221058235.html

At noen vil selge seg ut på 16 kr er for meg uforståelig. Dette er et kvalitetsselskap som burde vært priset til det dobbelte. Jeg bemerker meg også den omvendte hode skulder formasjonen som er under oppseiling. Kurspotensialet bør vel være i en range mellom 20-22 kr. Her er det bare å laste opp dersom man ønsker å tjene penger. Analytiker Haavaldsen med kursmål 24. Vi skal opp.

Enig og samtidig vanskelig å være ueniges Pareto som i dag tok Hafnia inn i porteføljen. Er nå man skal kjøpe og posisjonere seg for oppturen som må komme. En billig opsjon og bare sitte på denne, så kommer oppturen om 1-12 mnd :)

Scorpio tanker opp 6% på Nyse igår og opp to-sifre siste uka.
Hafnia har også tatt seg litt opp siste uka.
Framleis usikkert vedr timing av tank recovery, men at det kommer iår er utvilsomt.
Man så tegn til det igår med Frontline iom Folketrygdfondet kjøpte seg opp.
Har sett kursmål fra 25-30 på Hafnia, det kan gå fort dersom markedet tar seg opp, men markedet vil vel ha tall på bottomline først. Det har vært mange nedturer. Neste år bør en se ATH for Hafnia.

Mener også Hafnia er den beste båt aksjen.
Produkt tank har jo vært nede lenge men aksjen har holdt seg bra på 17-19kr. Så plutselig stuper den ned til 15kr men er nå på tur opp.
Den siste tiden har ratene tatt seg opp så grunnen for det plutselige fallet er trolig scorpio som har falt kraftig.
Men de har enormt mye mer gjeld en Hafnia så egentlig burde aksjen ha holdt seg på 17-19kr når ratene tok seg opp.

Q2 rapporten viser at Hafnia gjør det beste av alle produkt tank selskapene og om ratene fortsetter å stige så burde vi stå foran en svært så hyggelig reise.
Sitter fullasta og venter på oppgangen til 20kr i første om gang. For de som ønsker sitte 1 år eller 2 kan man forvente kurs opp mot 30kr som vil si ca dobling fra dagens nivå.

For meg er Hafnia en sikker havn uansett om det kommer børs korreksjon eller ikke