Elkem mot 51kr/aksje.


Råvarepriser stiger til nytt toppnivå for Elkem.
DMC Silicon prisen oppi 37,500 RMB/mt.
Gullåret 2018 for Elkem , viste et toppnivå på 36,500RMB/mt.'
Så har Elkem hitills iår 20% høyere omsettning, totalt drøyt 5 miljarder kr mere i omsettning hvis produksjon og etterspørsel går på som tidligere iår.
I motsetning til hva ledelsen guidet forsiktig.. ved Q2 rapport, for Q3.
Så har prisutvikling tatt av, hvorfor? Retter meg etter kursmål SEB.
Da bør aksjekursen ta av tilsvarende. Kursmål 51kr/aksje.
Redigert 28.10.2021 kl 15:58 Du må logge inn for å svare

Er det ikke sånn at de har innløst en liten del av opsjonene ? I tillegg så eier noen av de aksjer fra før ? Jeg orker ikke lese den børsmelding mer men syns det stod det. Det må da være helt kurant å innløse de. Har ikke Støre regjeringen varsla høyere skatt på gevinst ? Det kan derfor muligens være greit å selge nå på denne siden av nyttår
Redigert 30.10.2021 kl 13:26 Du må logge inn for å svare

Jeg kjøpte Elkem for kort stund siden til 37,50 så datt aksjen rett etterpå og jeg ligger -10.75% i papirtap.
Har ikke mistet trua på selskapet av den grunn, jeg bommet litt på timingen :-)
nucleus
30.10.2021 kl 18:13 6060

Selskapet Elkem presterte en svært god Q3 rapport, likeså guiding fremover er positivt Q4. Så noen usikker investering er de jo ikke. Er selskap i vekst, gjeld som minker. Investeringer som øker. Så rekord driftsresultater. EPS som viser til veldig bra utbytte neste år. P/E som er veldig lavt. Så en må fokusere på fremtiden.
Anders13
30.10.2021 kl 18:32 6047

Elkem kan ikke sies å være en grønt selskap, men de er topp podisjonert i det grønne skiftet. Moro å være med på dette.

Jeg er ikke nervøs for disse -10.75% heller, kan godt dette ned litt til uten at jeg vil stusse noe mer på det. Kommer opp igjen etterhvert, nå ser jeg at det er noen insidere som har solgt litt og det er ikke noe dårlig signal i og for seg, sannsynligvis er grunnen at de må betale skatt for det de har av aksjer og opsjoner, og innsiderne har som regel visse tidspunkter som de kan selge. Jeg skjønner at noen sikkert har tatt salgene sone et negativt signal men det er nok ikke det.
Anders13
31.10.2021 kl 02:54 5726

Viktig å beholde roen nå. Elkem er topp posisjonert så dette er
Ganske sikkert en toppinvestering..
mariner
31.10.2021 kl 11:02 5482

Med denne Q3 rapporten, trenger vel markedet noen dager for å summe seg, klarte å kvitte meg med noen få aksjer på kr. 38,2 den dagen rapporten ble levert. Jeg blir sittende på hovedvekten av mine aksjer i Elkem , solid inntjening ligger foran oss, og forhåpentligvis ett greit utbytte. Regner med nedsalget fra ledelsen er over nå.

Kommer vel forslag om nye opsjoner på generalforsamling , kan jo være artig å høre hva prisen blir

nucleus
31.10.2021 kl 11:47 5486

Putter inn Elkem aksjer mine i en stor kommode. En kommode som gjenspeiler livet, mange skuffer/skuffelser. Noe ironi, Elkem har jeg solid urealisert gevinst på . Så langsiktig investering og perspektiv. Som kommer til å gi en god direkte avkastning neste år, via utbytte.
citius
31.10.2021 kl 12:16 5593


Urovekkende antall opsjoner syns jeg............

Following the grant, the total number of outstanding options are 27,504,500.

Verdi på kurs 35 ca 960 millioner kroner

men utløp er jo fremover:

The options will expire two years after vesting, i.e. on 29 July 2024, 2025 and 2026, respectively.

Ja, enig. Når ledelsen ikke trenger å utløse opsjonene hvis det ikke er lønnsomt må man lure på hvor mye dette har å si for hvordan selskapet utvikler seg. Kanskje vi bør sende mail til ledelsen og si fra ? Er vel nevnt fra noen andre også tidligere. Elkem må forstå at grådighet ikke er akseptabelt og forenelig med nye krav og moralske retningslinjer i 2022
Redigert 31.10.2021 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

Jeg vil bare gjenta, at det siste jeg trenger i denne verden er at Elkem går OPP i pris. Hadde det vært opp til meg så hadde elkem fortsatt sidelengs i åresvis! Hva vi har nå, er en gullgruve. En aksje hvor du kan swingtrade de små svingningene som ALLTID er å finne, selv om aksjen bare går sidelengs. For å komme seg sidelengs, går den opp og ned - altså det perfekte miljø for swing trading. Å bomme på en trade, når aksjen er langt oppe under himmelen, og potensielt kan falle laaaaangt, er skumle saker. Å swingtrade i elkem? hvor du VET at du SKRAPER virkelig bunnen om du kommer ned på 20 tallet. Og er du så heldig at du får opplevet et fall som vi så i fjor ned på 10 tallet, så er det bare å informere familien om at du går av med tidlig pansjon, og at du ønsker forskud på arv ASAP. Så jeg swingtrader på margin forankret i en solid base elkem askjer, som jeg ikke rører i det heletatt. De er der for å gi meg utbytte, og kjernen jeg trenger for å kunne problemfritt ta opp verdipapir kreditt til å swingtrade med. Etterhvert som swingtradingen genererer overskudd, vokser den delen som jeg har i kjernen - som jeg ikke gjøre noe som helst med. Lol, om du "bommer" på en swingtrade? Hva med å ikke realisere det som et tap i det heletatt, men bare la bommen "sitte fast" mens du begynner å betale margin kosten på ca 5%.. En kostnad utbytte i seg selv, til dagens priser, ganske hendig tryller bort. Og så vet du, at mens du "leker" deg, så er alltid muligheten der for at du har skutt gullfugelen, og Elkem i løpet av de neste 8 årene viser seg å være langt oppe på 100 tallet. -og du virkelig kan pansjonere deg. Jeg har nevnt det - det er for meg RART at dere ikke hører på Charlie Munger, når han sier at det hele er såre enkelt, finn det ene stedet hvor du ikke trenger å diversifisere. Vi kan gruble på hva vi skal være i - ETTER Elkem, men for meg er det utenkelig å ha noen andre samtidig som elkem. Og "etter" betyr neppe at jeg selger elkem heller, men at uytbytte fra elkem i fremtiden, blir reinvestert i nye aksjer istedenfor, og syklusen gjentar seg fra start - med å finne et nytt "case" som er like idiotsikkert som hva jeg oppfatter elkem til å være pr dags dato. Kanskje rekker jeg 3-4 sånne sykluser? Aner ikke - jeg tror kanskje det å bevise for meg selv at jeg får det til om jeg vil, i bunn og grunn har vært det viktigste. Det er å løse problemer jeg synes er gøy, ikke nødvendigvis å holde på med noe som blir repetativt lenge. =) Hva jeg kunne tenke meg å få ledelsen til å forsikre oss på neste general forsamlig dog - er at de sier i fra til oss i GOD TID før de eventuelt gjøre et stunt av å gå på børs med Vianode som et eget as. Tro meg når jeg sier jeg lukter dette som en reel mulighet på mils avstand. Og emisjonen sist, har ikke akuratt gitt meg en følelse av at jeg skal ta det for gitt, at vi blir informert =)

Dette var forøvrig forrige gang jeg var "stresset" i elkem, når jeg fikk vite at de hadde oppretet Vianode, og at dette var noe de kunne gjøre i totalt stillhet, i forhold til å flagge det for aksjonærene på en måte man kunne legge merke til. Selv så jeg det ikke komme. Interesert i om det er noen som helst her som kan huske å ha sett det komme?
Redigert 31.10.2021 kl 12:36 Du må logge inn for å svare
May-Liss
31.10.2021 kl 12:33 5642

De 27 mill aksjer fordelt over flere år, kjøper Elkem i markedet - skjønner ikke problemet.
Det hadde vært annerledes hvis det hadde vært utstedelse av nye aksjer som en del selskaper gjør i forbindelse med opsjoner til nøkkelpersoner.

hehe, Skjønner deg godt May-Liss, og jeg tror ikke vi skal prøve å forstå problemet heller, for vi vil jo bare komme tilbake til den konklusjonen at det jo ikke er noe problem her. Men at mange her på forumet liker å tenke at det burde vært et. Selv er jeg superfornøyd med en ledelse som er tungt investert i selskapet på eiersiden. Og at de blir "dyttet" og hjulpet i gang for å bli det, har jeg ikke noe som helst i mot.

FA 30.10. : Kommentar; Martin Mølsæter FIRST Fondene

Det betyr at de råvareprodusentene som har høyest produksjonskostnad og spot-eksponering mot energi får nærmest fult gjennomslag for kostnadsøkningen fra økte energipriser. For mesteparten av råvareindustrien som har faste energikontrakter på kort og mellomlang sikt, blir det dermed svært lønnsomt med oppgang i energipriser.
Elkem er en av vinnerne. De har lange energikontrakter til lave priser og opplever superlønnsomhet nå. Markedet priser inn at den skal forsvinne nærmest umiddelbart. Jeg tror ikke det kommer til å skje.
citius
01.11.2021 kl 08:27 5150


Noen øker mye på Topp 20 listen

STATE STREET BANK AND TRUST COMP øker med flere 100 tusen aksjer

EUROCLEAR BANK S.A./N.V. øker litt

mens
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV selger omtrent 900 000 aksjer

1. Are you sure that they have to pay tax on the options they have received? I personally think that it unrealized profit or loss so don't believe they have to pay tax on them before they sell them.

2. indeed it's a negative signal and not good for shareholders especially when options size is as big as 1,2% of the entire company. It's basically sucking up money from shareholders and giving it to VPs.

3. Options are offered to insiders because of their performance and hope that instead of someone outside it is better that employees of the company hold its share, but here the case is very clear, they are not interested in anything else other than financial gain.

4. Whenever the price will go up there is no doubt now that these guys will sell again. Just check the trend, this is an organized sell and not an individual seller.

3. Options are offered to insider because of their performance and hope that instead of someone out side it is better that employees of the company holds its share, but here the case is very clear, they are not interested anything else other than finacial gain.

4. When ever price will go up there is not doubt now that these guys will sell again, you just check the trend, this is organised sell and not individual sell.
Siderius
01.11.2021 kl 09:15 5167

Opsjoner skattes som lønn.

Så gevinsten av disse (markedspris - kostpris) skattes i praksis 50%. Det er lett å google hos skatteetaten.

Ja, akkurat. Velger man å innløse opsjoner vil en eventuell kursoppgang og salg i fremtiden beskattes som vanlig ca 31 % idag ? Dette vil vel øke til ca 34 % neste år med ny regjering

And the nest time they do, we shall be there, to buy the shares... If THIS is what THIS stock likes to do - add it to you book about knowledge about your stock of interest, and next time, take advantage of this "peculiar" trait, of this particular stock. End of story. Whatever happens happens, lets just deal with it. Every second fighting the reality is a second wasted.
rammern
01.11.2021 kl 11:39 4989

Neste Q vil bli enda bedre ut fra senere inngåtte kontrakter og at selskapet har solgt tilgjengelig volum ut fra perioden . Salg nå for Elkem dreier seg om 2022 .
For de som har hengt seg opp i sist utbetalt aksjeutbytte vil det neste by på en positiv overraskelse .

Frister å kjøpe litt Elkem aksjer, er ikke aksjonær her enda. Ser jeg på resultatene som har vært siste 2 kvartalene og hva som kommer de neste syns jeg selskapet ser billig ut. Tror ikke kraftprisene og etterspørselen på produktene kommer til å gi seg med det første. Ser ut som 2022 i sin helhet vil bli et bra år.
May-Liss
01.11.2021 kl 11:57 4965

Elkem står foran store investeringer - er ikke sikkert store utbytter er prioritert. Time will show.
Bullen
01.11.2021 kl 12:03 4949

Mølsæter er ikke sterk nok bjellesau for flokken. Det er heller i noe særlig hjelp med positive analyser akkurat nå. Får håpe på at det er noen grådige sjeler der ute med mye pondus som kan få fart på aksjen
nucleus
01.11.2021 kl 14:47 4748

Fra Q3 år 2020 til Q3 år 2021 har Elkem redusert gjeld med 3,15 miljarder kr, samtidig som investeringer er dobblet under samme periode. Så ja, tror Elkem beholder sin utbytte politikk, på 30-50% av EPS.

28.10.2021
Oslo (TDN Direkt): I kvartalsrapporten onsdag presenterte Elkem en all-time-high ebitda. I etterkant av rapporteringen oppjusterer SEB og Morgan Stanley sine kursmål for aksjen, mens DNB Markets og Pareto Securities gjentar sine.

I en oppdatering skriver SEB at Elkem på grunn av sin integrerte verdikjede er godt posisjonerte til å profitere på dagens markedsforhold, til tross for inflasjonspress. Etter at ledelsen rapporterte om gode utsikter for fjerde kvartal, oppjusterer meglerhuset sitt ebitda-estimat for kvartalet med 28 prosent.

SEB oppjusterer sitt kursmål til 51 kroner pr aksje, fra tidligere 47 kroner pr aksje, og gjentar sin kjøpsanbefaling.

Elkems tredjekvartal reflekterer ifølge DNB Markets rekordhøye silikon- og silisiumpriser. Når de verdsetter selskapet baserer de imidlertid seg på mer normaliserte prisnivåer, skriver DNB Markets i en oppdatering. De tror at firedoblingen av silisiumprisen kun er en korttidseffekt, som vil gå over når energisituasjonen i Kina normaliseres – som de forventer vil skje i løpet av kort tid. Bakgrunnen for dette er ifølge DNB at de kinesiske kullprisene har vært den viktigste driveren for silisiumprisene de siste ti årene.

DNB har en hold-anbefaling på Elkem-aksjen, og gjentar sitt kursmål på 37 kroner pr aksje.

Pareto forventer en ny inntektsrekord i fjerde kvartal, men skriver i en oppdatering at det er silikon- og silisiumprisene som vil være avgjørende for utviklingen i aksjekursen. De forventer at energimangelen i Kina vedvarer gjennom vinteren, og dermed at prisene for silikon og silisium holder seg høye.

Pareto skriver at Elkem har solide utsikter, og løfter selskapets eps-estimat for 2021 med 14 prosent. Estimatet for 2022 og 2023 holdes uendret. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen, og opprettholder sitt kursmål på 45 kroner pr aksje.

Morgan Stanley oppjusterer sitt kursmål til 39 kroner pr aksje, fra tidligere 37 kroner pr aksje, ifølge Reuters.
May-Liss
01.11.2021 kl 22:52 4218

Mulig du har rett - med de hadde også en emisjon på et par milliarder i perioden du referer til.
Redigert 01.11.2021 kl 22:53 Du må logge inn for å svare

Enig i det, falt for fristelsen og kjøpte meg inn i dag. Kortsiktig støy fra innsidesalget gjorde det mulig med en (forhåpentligvis) god inngang nå.
Mye som taler i favør av Elkem nå.

Kan melde at jeg gjorde det samme selv mot slutten av dagen. Tok en liten inngang i dag 👍
citius
02.11.2021 kl 08:34 3839


Flere benytter muligheten

Folketrygdfondet
PARETO AKSJE NORGE VERDIPAPIRFOND
Storebrand Norge
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV
J.P. MORGAN BANK LUXEMBOURG S.A.
VERDIPAPIRFONDET ALFRED BERG AKTIV
VERDIPAPIRFONDET FIRST GENERATOR

Har alle kjøpt flere aksjer i Elkem de siste dagene

Reduksjon av betydning står disse for
STATE STREET BANK AND TRUST COMP
...som har lettet seg for flere millioner aksjer

Men varför går inte kursen upp när så många stora aktörer fyller på. Det är vel inte några få tusenlappar dom fyller på med?

Oppførte seg akkurat likt når den nylig lå på 28-30
citius
02.11.2021 kl 08:45 3849


Når noen "pumper ut" flere millioner aksjer så trekker kjøperne seg raskt litt ned og tar iimot..........

Vi får satse på normalisering snart :-))
nucleus
02.11.2021 kl 09:53 3717

Ja, Elkem hadde en emisjon på 1,9 miljarder kr, for et investering prosjekt for 3,8 miljarder kr, ( Elkem Xinghou Silicones til år 2024). Det kommer utenom investeringer, jeg henviser til iforhold til Q3 rapport. Som økt fra drøyt 430 til 850 miljoner kr, ( husker ikke nøyaktig tall, men sånn omtrent). Vi får jo høre mere I februar. Angående utbytte da . Elkem Vianode ska bli vedtatt produksjon fabrikk I Porsgrunn år 2021, sier ledelsen.

Kan man få den under 32 kroner, eventuelt 30, hva tror dere ?

Vanskelig å si om Elkem skal lavere enn 33,0kr som den idag er verdsatt til, men det som er klinkende klart er at denne er underpriset som fy. Om vi unngår en korreksjon på Oslo Børs det nærmeste halvåret, er dette 20-30% avkastning som er veldig sikkert.
citius
03.11.2021 kl 08:28 2938


oversikten over topp 20 viser at en av disse
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV
(denne banken har 3 nominee konto på topp 20)

...har fortsatt med utsalget og noen 100tusener av aksjer er ute av den kontoen

mens andre har kjøpt litt mer, som
FOLKETRYGDFONDET
EUROCLEAR BANK S.A./N.V.

og en annen av disse kjøper
THE BANK OF NEW YORK MELLON SA/NV

Vi får se når det roer seg litt, kan det være samme "bakmenn" som kjører aksjen??
De har nå samlet 14 390 689 aksjer i Elkem

Oslo (TDN Direkt): Polysilisiumprisen i spotmarkedet er uendret på 35,810 dollar pr kilo den seneste uken, melder PV Insights i sin ukentlige prisoppdatering onsdag.

Kort oppsummering. Ytd Q3 2018 var 5.10 - så langt i år er ståa 4.34. Q3 i år, er ganske så mye bedre en hva Q3 for 2018 var, og det ser ut til at vi kan gå mot et enda bedre Q4 i år en hva Q3 var. I 2018 deriomot var siste kvartal, ganske labre saker, med kun 0,6, og året totalt endte opp på 5.74 Eps. Så for å matcher 2018 trenger vi altså mer en 1.4 i siste kvartal i år. Når er det jo meldt at de kjører full kapasitet, og er "utsolgt" for kvartalet, og med bedre priser en hva de hadde inn i Q3, så kan vi jo nesten ta seieren på forskudd, om målet var å få et nytt alltime high år totalt sett. Så får vi se da, hva de velger å legge seg på mellom 30 og 50. I 2018 var utbyttet 45%. - jeg tror estimatet vårt tidligere i år, på 2-3 kr kommer til å treffe riktig så bra.