AEGA


Nok en grønne selskap som bør følges med, selskapet er nettop kommet med Q tall, som viste ganske bra inntjening, med dagens høye EL priser kan man forvente videre vekst.
Selv om de har en del penger på bøk, ønsker selskapet å hente mer kapital(den har jeg ventet i flere mnd nå) ….så etter dette kan man forvente økning av antall produserende solar parker. (fra 5- 10eller 15 MW)
mulig at dem investerer i andre grønne selskap, slik som dem har gjørt med NSOL..

Emision blir rettet mot dagens aksjonarer og , mer kan de leses i børsmelding(redigert)

The Rights Issue
gives the right to subscribe for one additional share in the Company on 10 March 2022 with a nominal value of NOK 1 at a subscription price of NOK 1.70, while the second warrant gives the right to subscribe for one additional share in the Company on 16 June 2022 with a nominal value of NOK 1 at a subscription price of NOK 1.90…
mer info i børsmelding
https://newsweb.oslobors.no/message/541212
link til selskapet
www.aega.no

kom gjerne med innspil😀
(raketter bør ikke brukes i tråden her, lite miljøvennlig😂)
ved interesse, lager jeg oversikt over TOP50(egen tråd)

Redigert 03.09.2021 kl 09:30 Du må logge inn for å svare

Pen avslutting på begge to idag, bare at dem fortsetter å klatre i samme tempo oppover så er jeg fornøyd….AEGA mangler nok par investorer til som ønsker å sitte her litt lenger, markedet vill ikke betale mer en 1-1,2 foreløpig. Mulig at dette endrer seg etter at dem skriver under, men hvem vet. De må prøve å vinne tilliten hos kjøperne igjen. Underskriften bør ikké utsettes lenger i hvertfall

Kom ikke noe melding idag heller….selskapet bør nok komme med melding snarest om kjøpet er kansellert eller om de må ha litt lenger tid. Om kontrakten er kansellert så får dem litt penger på konto og da er det bare å lete videre

Blir veldig sørgelig for Aega om de mister denne kontrakten. De er avhengig av å få inn penger i kassa. Skulle denne kontrakten gå i vasken blir det ikke noe lettere å finne billige parker i disse dyre markedene. Ligger en ganske stor aksjepost på 1.23 som nå har blitt flyttet ned til 1.2, sammen med dårlig omsetning setter dette lokk på aksjekursen.

Enig med deg, det blir nok vanskelig å finne noe parker til rimelig pris nå vis denne avtalen går i vasken….men de er nøtt for å utvide for 4-6 MW i løpet av året selv om det koster noe ekstra kroner…så vi får håpe at det kommer noe info fra selskapet snart.
Vi er i fare for å dundre ned mot 1 krone igjen, jeg er klar for å kjøpe mer vis dette skjer og har ellers tenkt å sitte rolig i båten i mellomtiden.
JD1981
02.08.2022 kl 08:12 887

Ikke første gang at det drøyer med signering. I siste børsmld står det at de forventer signering inne 31 juli. Forhåpentligvis kommer det mld snart!

Slike ting markedet straffer….viktigst er å melde til riktig tid, uansett om meldingen er positivt eller negativt …….de får i hverfall liten plaster på såret vis neste meldingen fra selskapet blir negativt
JD1981
02.08.2022 kl 17:50 775

Da er posten på 400 000 aksjer borte så da er vi klare for videre oppgang! Få det signert nå!

Tenkte akkurat å skrive samme kommentar😀😀 Noen er nok fått noe info før meldingen er publisert

Short dekking kanskje

Ikke registrert noe short hos finanstilsynet….posten tilsvarte ca 0,6 % av totall antall aksjer,bør være registrert et sted….men selvsagt den kunne være delt opp slik at det unngås registrering… det va aktuelt å sette short på den pga emi kursen
JD1981
03.08.2022 kl 17:46 532

Er vel ingen som shorter en aksje som har så lite omsetning.

"Med referanse til børsmelding offentliggjort 29 juni angående dato for mulig kontraktsinngåelse om to 1 MW solparker i Italia.

Etter å ha forhandlet med selger over noe tid har det foreløpig ikke lyktes å komme til en fullstendig enighet rundt de kommersielle forholdene som begge parter er villige til å akseptere. Begge parter er likevel fortsatt motiverte for å finne en løsning. Endel hensyn rundt både selgers aksjonærsammensetning og deres krav, samt Aega’s krav til pris og internrente har gjort at prosessen har dratt ut i tid. Forhandlingen forventes å tas opp igjen etter den italienske ferien som varer ut august. Aega vil komme med ytterlige oppdatering så snart vi har noe konkret å melde om og uansett innen midten av september.

«Vi har etter hvert gjennomført mange transaksjoner og ofte har det tatt noe lengre tid enn først antatt. Denne gang har det dukket opp ulike og til dels nye utfordringer underveis, og jeg er veldig fornøyd med at begge parter har valgt en konstruktiv tilnærming for å løse dem. Det gjenstår enda noen punkter som gjør at vi ikke kom i mål før italiensk sommerferie, og vi ser frem til å bruke den perioden godt for å gjøre det vi kan for å få på plass de punktene hvor det fremdeles er avstand mellom partene», uttaler CEO i Aega Nils P. Skaset "


https://newsweb.oslobors.no/message/567819
Odi.1
04.08.2022 kl 08:11 437

Melding.
Ingen avtale.
Det jobbes konstruktivt med å finne en løsning. Ferie i Italia , og en vil komme med informasjon om noe nytt tilfaller.
Seneste mitt av September.

https://newsweb.oslobors.no/message/567819
Redigert 04.08.2022 kl 08:12 Du må logge inn for å svare

Gjenstår å vente 5-6 uker til til neste melding kommer…håper at de blir enig om prisen…bedre for Aega å betale litt mer for å få økt produksjon sitt, strømmen blir nok på denne prisnivået i par-tre år fremover

Ble ikke noe short ….et utålmodig aksjonær er borte fra lista, har vært aksjonær siden begynnelse av maj

Ble ikke noe short ….et utålmodig aksjonær er borte fra lista

Her er det gjordt så mange feil av selskapet at jeg har solgt.

Selskapet skulle for lengst hentet langt mer kapital når de hadde muligheten

Desverre er selskapets strategi gått i vasken
Klar salgs kandidat.

Ikke har de kapital til å vokse. Nå også pris krangel på parkene.
Ikke bra
Redigert 05.08.2022 kl 12:38 Du må logge inn for å svare

Enig med deg at dem har gjort noe feil, og det gikk ikke bra med kapitalinnhenting i første EMI. Dem er litt trege med børsmeldinger.
Nå har dem fått ordnet litt mer kapital, men det er ikke så enkelt å finne solpark til salgs når strømpriser peker oppover og alle vet at prisene kan fort tredobles frem til vinter. De som eier parker vil ha da litt ekstra fortjeneste. Vis selger trekker seg for Aega en sum på konto, så de tapper ikke mye vis salget ikke blir gjennomført.
Litt usikkert om inntekten fra parken er regnet fra endelig salgsdato eller fra dato de skrev første kjøpskontrakt.
Uansett hvordan dette ender tviler på at Aega blir solgt i nærmeste tiden, og om salget er aktuelt prisen blir mellom 2-4 kroner per aksje.
Jeg har trua at de skal klare å øke antall parker i løpet av året og det er bare bra at de litt forsiktig ved å skrive under alle slags kontrakter bare for å øke produksjon.
Vis det er snakk kunn om penger så ville jeg nok betalt litt ekstra for å få økt produksjon, og for å unngå noe røde tall i 3 og 4 kvartal.