VOW - Utløst sterkt salgssignal til kr 25?

Frodon
VOW 07.09.2021 kl 00:44 57554

Aksjen har brutt ned igjennom støtten på kr 33 og dette punktet fungerer nå som motstand ved reaksjon opp igjen. Aksjen er oversolgt, men vi må se en stigende RSI før det kan brukes som et mulig kjøpssignal. Hvis aksjen ikke etablerer seg over kr 33 i nærmeste fremtid, helst på stigende volum, er salgssignal ned til kr 25 området utløst.

Med en skyhøy p/e er det kanskje ikke så rart at aksjen faller såpass mye
CapitaL
05.10.2021 kl 10:57 4031

Ingen grunn til pessimisme, Vow har akkurat banket inn en kontrakt på 140 mill... innen høymargin cruise. Litt underlig at kursen ikke reagerte på den, men forklaringen er nok at markedet vil ha bekreftelser innen den landbaserte delen. Det er innenfor landbasert at forventningene til vekst er størst og derfor har mest å si for kursutviklingen.. Denne dippen er trolig kortvarig og gir muligheter for god inngang/akkumulering etter mitt syn.
Frodon
05.10.2021 kl 11:04 4013

Merkelig at VOW aksjonærene sin guru på tekniske analyser ikke kommer med en oppdatering med linjene sine? Eller at følgerne som ser opp til han, ikke spør etter en analyse?

Hvis jeg ser på forskjellige tidshorisonter (kort, mellom og lang), ser jeg HS formasjoner på alle 3 🙈

Kanskje ikke så rart, når selskapet er så overpriset og eneste tilbake meldinger jeg får på dette, er at andre selskap også er overpriset 🤪
Framtia
05.10.2021 kl 11:09 3991

Jeg påstår ikke noe som helst, men mener bestemt Badin, samt CEO, VGM Cecilie ett eller annet mente de trengte inntil to år...Om de mente de har teknologi til fase en og trenger to år på oppskalering skal være usagt...Vil bare forhøre meg om noen andre har oppfattet d som jeg!? Sitter med mine opprinnelige aksjer i VOW/ VGM ennå, så jeg vil ikke ha på meg at jeg slenger utalelser for egen vinning! Er vel ned ca 300k bare etter Badins uttalelse om formueskatt, sånn ca....
CapitaL
05.10.2021 kl 11:20 3950

Inntil to år høres ikke uriktig ut om man tenker tiden det tar før man er på full produksjonskapasitet, dvs 10.000 tonn årlig fra sommeren 2023.. Med igangkjøring fra høsten 2022 må man uansett regne med en innkjøringsfase før full kapasitet er nådd. Tør vedde på at det er dette som har vært omtalt, og ikke teknologien som sådan.
Kalle 1
05.10.2021 kl 11:38 3908

Kanskje på tide å allokere over til oljerelaterte, og evt komme tilbake på et senere tidspunkt?

Grønn portefølje Fluefiskeren?
Trodde du var en olje mann, det er jo nå en bør lage en sort energi portefølje innen service, nå skal omsider noe av de proppfulle konti til olje selskapene reinvesteres i service

Beste er å holde seg langt vekk fra det grønne, glem det til trendene snur, det skjer ikke med økt inflasjon og økte renter, umulig å finne den ene grønne som stiger i høy stakken
Redigert 05.10.2021 kl 11:56 Du må logge inn for å svare
CapitaL
05.10.2021 kl 12:42 3757

Diversifisering blir aldri feil.. på den annen side er det jo når kursen har falt kraftig at det kan være smart å kjøpe..

Akk, for et dilemma :))
Reserven
05.10.2021 kl 12:58 3724

På side 18 i presentasjonen står:   « Biogreen systems in operation:   Plastic and polymers  17 »
Hvor er disse 17 systemene?  Er systemer noe helt annet enn anlegg, EN: facility?
Og hva slags plast er dette?  Rent industrielt plastavfall?

Polymerer - både naturlige og kunstige - som f.eks. hhv RAV og NYLON, har lite eller ingen ting med plast å gjøre:
https://no.wikipedia.org/wiki/Polymer
https://en.wikipedia.org/wiki/Polymer

At VOW/ETIA kan kan gjøre noe med blandinger plast og polymerer kan være riktig.

Hvorfor sier børsmeldingen https://newsweb.oslobors.no/message/515619 ingen ting om de angivelig 17 Biogreen systemene (IKKE anlegg?) for plast og polymer, men følgende:

«Håndtering av plastavfall er et meget aktuelt tema i selskapets dialog med kunder i disse dager.

Løsningen som vil bli tilbudt i Indonesia er tenkt mobile og container-baserte.
Enkelt sagt omdanner den plastavfall til elektrisitet ved hjelp av pyrolyse og
erstatter bruk av diesel i lokal strømproduksjon. Tilsvarende containerbaserte
løsninger er allerede i drift som ledd i et pilotprosjekt ved det interkommunale
avfallsselskapet Lindums anlegg utenfor Drammen og ved Vows eget testanlegg i
Vernon i Frankrike.
»


Meldingen sier ingen ting om at VOW/ETIA har container-baserte eller andre løsninger som omdanner plastavfall til elektrisitet i produksjon hos kunder, men nevner kun de to pilotprosjektene i Drammen og Vernon. Hadde VOW/ETIA hatt slike i produksjon hos kunder, hadde de helt sikkert vært nevnt i børsmeldingen.

Etter børsmeldingen og avisartikkelen i Borneo Post, har det vært helt stille om salg til Indonesia og Malaysia av container-baserte løsninger som omdanner plastavfall til elektrisitet

Redigert 05.10.2021 kl 13:03 Du må logge inn for å svare

Ser ut som støtten ryker, aksjen faller ut av den lange stigende trenden innledet i 2018
Teknisk analyse viser ikke støtte nivåer før 18-20 kroner ca
Redigert 05.10.2021 kl 13:20 Du må logge inn for å svare

Joda. Jeg er soleklart mest involvert i oljeaksjer, men tenkte jeg kunne prøve å surfe litt på bølgen med noen aksjer i andre segmenter også. Tjente faktisk bra på VOW en stund, men nå er hele gevinsten spist opp. Og mer enn det.

Prøve meg også med Yara. Der gikk det lenge kjempebra, men er inne i en dårlig periode grunnet den ekstreme gassprisen. De trenger gass til produksjon av ammoniakk og urea.

Er nok bare å satse på olje rigg , service og olje frakt fremover, er der løftet vil komme, siste rest i syklusen som enda ikke har steget, når det løftet er over er det bare å selge alt på børs og vente på globalt aksje fall.
Det siste jeg vil eie da er megler hausset grønne over prisede luft aksjer.
Redigert 05.10.2021 kl 13:28 Du må logge inn for å svare

Den bølge surfen av grønne aksjer er nok forbi - nå må de vise til tall som faktisk beviser de kan prises som de gjør - fremtid er det nok i enkelte av de, men noen blir borte for godt. Vow er nok en de bedre ,men er prisen for høy !!!!!

Nå har mange falt en del fra toppen , men det skal mye lengre ned - MYE
Redigert 05.10.2021 kl 13:48 Du må logge inn for å svare
Karbon
05.10.2021 kl 13:28 3670

Du gjør en grundig research som vanlig Reserven. Da jeg skrev mitt innlegg om Vow/Etia og plast, så tenkte jeg på alle anlegg eller systemer som er levert, som for eksempel dette til UniPetrol:

https://chemicalparks.eu/news/vow-asa-plastic-deal-test-plant-unipetrol-czech-republic

(Skissen av anlegget er fra da avtalen ble inngått. Det er senere lagt ut informasjon om at anlegget er overlevert som avtalt).

Dersom det kun var de containerbaserte løsningene du hadde i tankene, så har du ditt på det tørre.

Jeg er HELT enig i at det har tatt lang tid etter at samarbeidet med Tinfos i Indonesia ble børsmeldt, uten at vi har fått noen oppdatering om fremdriften her. Det er ikke mye å finne på Tinfos sine nettsider heller, men for ikke lenge siden var det en oppdatering på linked-in, hvor det var besøk fra en delegasjon fra Indonesia på test-anlegget i Drammen. Indonesia har imidlertid vært hardt rammet av corona-pandemien, så det er mulig noe av forklaringen kan ligge der.

Jeg har stor tro på at de container-baserte løsningene for plastavfall som Vow tilbyr, på sikt vil tjene både miljøet og aksjonærene godt, men usikkerheten ser ut til å rå om dagen.

Redigert 05.10.2021 kl 13:32 Du må logge inn for å svare
Reserven
05.10.2021 kl 14:33 3589

Kan det være at du har misforstått det som står på side 18 i presentasjonen, spesielt tabellen i øvre høyre hjørne?

Legg merket til at det på samme side 18 også står:
«Nearly 300 Scanship systems for processing waste and purifying waste water installed on 140 cruise ships»
Har snakkes det utvetydig om antall installerte Scanship systemer i operativ drift på 140 cruiseskip til VOW kunder.

Overskriften på tabellen i øvre høyre hjørne:   «Biogreen systems in operation»
I motsetning til det som står om Scanship systemer i operativ drift installert på cruiseskip til kunder - står det hverken på side 18 eller ellers i presentasjonen at Biogreen systemene er installert hos kunder og i operativ drift der.

En helt legitim interpretasjon er at de 47 Biogreen systemene er installert hos kunder og i operativ drift der.

En annen like legitim interpretasjon er at VOW+ETIA tilbyr 47 forskjellige Biogreen systemer (les: løsninger) for biomasse, plast, polymerer, kalsinering (https://naob.no/ordbok/kalsinere), slam og annet - som minimum er operativ som et test SYSTEM (i et laboratorium) et eller annet sted, hovedsaklig ved VOWs eget testanlegg i Vernon i Frankrike.

Redigert 05.10.2021 kl 15:12 Du må logge inn for å svare

John Kerry lanserer en koalisjon. Det kan være noe i dette for VOW:

Kerry Lines Up Pledges to Scrub Emissions From Carbon-Heavy Industries
The First Movers Coalition wants to trigger demand for products like sustainable jet fuel and green steel to help make the clean technologies more affordable

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-10-05/kerry-lines-up-pledges-to-scrub-emissions-from-carbon-heavy-industries?sref=jjXJRDFv
zomi
05.10.2021 kl 16:13 3469

Godt mulig at Vow skal ennå litt ned på kort sikt, men dette begynner virkelig å ligne på supersalg og kjøpsmulighet opphøyd i annen!! Selskapet bygger sten på sten, sitter helt i front på flere teknologiområder og cruise er på full fart tilbake. Dersom Badin plasserer tungen midt i munnen igjen, og ikke kløner det til, i tillegg til at de får meldt om stor ordre fra VGM og gjerne også litt annen moro frem mot 2022, så kan vinteren bli ganske så fin den!!
Redigert 05.10.2021 kl 16:14 Du må logge inn for å svare
Karbon
05.10.2021 kl 16:35 3451

Jeg skal prøve å hjelpe deg litt her Reserven:

Hvis du scroller litt nedover på linked in-siden til Etia, så finner du en tilsvarende plansje som den vi snakker om her (ca 7 måneder siden):

https://www.linkedin.com/mwlite/company/etia

Her fremgår det klart og tydelig at det er snakk om 17 systemer som er LEVERT (delivered).

Linked in-siden til Etia er forøvrig meget god. Her er det masse god info for den som har interesse av Vow/Etia, i motsetning til diverse andre linked in-sider, hvor det legges inn info om alt mulig som skjer mellom himmel og jord.
Redigert 05.10.2021 kl 16:36 Du må logge inn for å svare
Reserven
05.10.2021 kl 20:00 3454

Takk  :)

Dessverre virker ikke LinkedIn linken din for meg, kan være fordi jeg ikke er i Norge. Har gravd ut følgende linker:
ETIA på LinkedIn:     https://www.linkedin.com/company/etia
Posten du sikter til:   https://www.linkedin.com/posts/etia_our-biogreen-technology-is-truly-global-activity-6765986219387158529-ZVcF
Stort bilde:               https://media-exp1.licdn.com/dms/image/C5622AQHSsHKXx3Azew/feedshare-shrink_1280/0/1613136820081?e=1636588800&v=beta&t=fVRbVb6KRcIL5m29tG4NWk85MyB2TBrN8XzGzBRQaZg

Posten & Stort bilde (ikke ETIA på LinkedIn) kan sees UTEN LinkedIn bruker.

Det som hadde vært tingen, er at VOW/ETIA på hjemmesiden har en oversikt over alle (container) system/anlegg de har levert til kunder, fortrinnsvis med navn på kunden og litt info om hva de har levert og hva kunden bruker det til. Gjerne også en oversikt over hvilke 140 cruise skip som har installert Scanship rensesystem. I det ganske hypotetiske tilfellet at jeg skulle bestemme meg for å dra på cruise, vil jeg som miljøbevisst norsk statsborger, foretrekke et cruise skip med Scanship rensesystem.

Ikke for å dra inn QFUEL, men de har på hjemmesiden en oversikt over alle anlegg og prosjekter:
https://www.quantafuel.com/map-over-projects

Redigert 05.10.2021 kl 20:10 Du må logge inn for å svare
Hammers
05.10.2021 kl 20:27 3418

Personlig ville jeg ha satt stor pris på å fått sett oversikten som viser alt det QFUEL hadde levert av varer og tjenester til sine kunder.
Jeg ser selvsagt bort fra de 3 små glassene med oljeprøver som sendte kursen til 80.

Har du link til noe slikt - Reserven?
Karbon
05.10.2021 kl 20:34 3419

Slide 7 i denne presentasjonen viser kundene til Vows (Scanships) systemer, og forventet levering av systemer de neste årene:

https://assets.ctfassets.net/jgqj05vxq9zr/7g50B5056CKfgfgPt3GRlC/04a217525b566aff70bed3789d8a0355/VOW-First-Half-Year-2020-Presentation.pdf
Reserven
05.10.2021 kl 23:21 3184

 
Vet at du har lite kunnskap om QFUEL, men trodde du visste at QFUEL pt kun har én kunde BASF, som ikke bare har førsterett til
å kjøpe ALT Quantafuel produserer av oljeprodukter fra plastavfall, men også kjøper ALT Quantafuel produserer av oljeprodukter fra plastavfall:
http://vxz.eu/2021-09-07__SF-ERHVERV_2-3__Tvivl-har-aldrig-fået-fodfæste_trods_udfordringer_hos_Quantafuel-i-Skive-GreenLab

https://otc.nfmf.no/public/news/18820.pdf
«• BASF has right of first refusal for chemically recycled pyrolysis oil and purified hydrocarbons from Quantafuel’s plant in Skive, Denmark»


4 av de 12 avsnittene i Summary of Collaboration agreement with BASF
http://vxz.eu/2020-03-20__QFUEL__Summary-of-Collaboration-agreement-with-BASF.pdf
børsmeldt 23.03.2020 https://newsweb.oslobors.no/message/499229:

i)
«Partene skal samarbeide om å videreutvikle
Teknologien ("Samarbeidet"). Selskapet kan
som hovedregel ikke utvikle Teknologien i
samarbeid med andre enn BASF. Unntak
gjelder der BASF får anledning til å delta i
slikt samarbeid på like vilkår med Selskapet.»

iii)
«Partene er forutsatt å gi ekvivalente bidrag til
utviklingsprosjektet, eksempelvis i form av
ekspertise, arbeidstimer, ressurser, finansiering mv.»

x)
«Partene vil kunne samarbeide om
kommersialisering av Teknologien, herunder
ved å etablere felles eide fabrikker for å
produsere Produkter. BASF skal ha førsterett
til å kjøpe Produkter fra felles eide
produksjonsfabrikker etter nærmere avtale.»

xi)
«BASF skal være Selskapets prefererte partner
ved etablering av nye produksjonsfasiliteter
,
slik at Selskapet ikke skal etablere samarbeid
med tredjeparter som er ødeleggende for
konkrete forretningsmuligheter mellom Partene.»


Redigert 05.10.2021 kl 23:29 Du må logge inn for å svare
Hammers
06.10.2021 kl 00:09 3130

Takk for svar. Da var det som jeg antok.
Leveranselista er like kort som det arket som viser svenske krigshelter...!
Reserven
06.10.2021 kl 01:06 3116

BASF vil i overskuelig fremtid kjøpe ALT Quantafuel klarer å produsere, også den dagen alle problemene i Skive er løst og anleggene i Skive, Kristiansund, Esbjerg og Sunderland produserer for fullt.

Glemte i forrige innlegg å ta med at QFUEL har kjøpt 100% av REPLAST AS (https://newsweb.oslobors.no/message/517969   https://newsweb.oslobors.no/message/518176), og 40% av GEMINOR AS (https://newsweb.oslobors.no/message/522456) med opsjon på å kjøpe 100% av Geminor.

P.t. gjør Replast i Kristiansund bare mekanisk gjenvinning og resirkulering av plast, men et anlegg for i tillegg å gjøre kjemisk gjenvinning og resirkulering (omtrent med samme kapasitet som Skive) er under bygging.

Vet dessverre ikke særlig mer om Geminor og Replast, og kundene deres, enn det som står på hjemmesidene:
https://geminor.no
https://www.replast.no

Og på hjemmesiden til Quantafuel:  https://www.quantafuel.com/Kristiansund

Samt det som står på Proff.no:
https://www.proff.no/nokkeltall/geminor-as/avaldsnes/avfall-og-skrap-engros/IG21T1H10LW/
https://www.proff.no/nokkeltall/replast-as/kristiansund-n/produsenter/IF7QT77016D/


For evt interesserte, til sammenligning VOW og QFUEL på Proff.no:
https://www.proff.no/nokkeltall/vow-asa/lysaker/hovedkontortjenester/IGHHAGO10NZ/
https://www.proff.no/nokkeltall/quantafuel-asa/oslo/grossister/IF4U6PO10NS/


Redigert 06.10.2021 kl 01:35 Du må logge inn for å svare
CapitaL
06.10.2021 kl 08:24 2947

Ser ikke poenget med å sammenligne Vow og Qfuel.. Like meningsfylt som å sammenligne banan og tapet..

Reserven har ennå ikke forstått at Quantafuel ikke har teknologi som fungerer. De taper penger kvartal for kvartal og klarer ikke omdanne plast til fuel.
Det er krystallklart at dirty plast ikke lar seg omsmelte til et brukbart fuel med teknologien deres.
Quantafuel er avhengig av en omfattende og kostnadskrevende sortering av plasten de skal behandle i sine anlegg. Dette gjør at hele greia blir ulønnsomt.
Store latente tap gjør at man blir sittende igjen med et spinkelt håp om at kursen skal gå opp igjen.
Det virker som man forsøker å kompensere for tapsutsiktene ved å rakke ned på andre investeringscase som f.eks. Vow.
Det blir jo bare helt tullete og særdeles lite konstruktivt.

Noe av det vanskeliogste i aksjemarkedet er å ta tap før de blir for store. Det er åpenbart at dette er noe vedkommende sliter med.
CapitaL
06.10.2021 kl 08:51 2893

Hadde vært fint å få kjøpt mer på 18 kr :))
Men er redd det er ønsketenkning.
nolast
06.10.2021 kl 09:21 2891

Hei
Er det noen som fikk svar fra Vow eller Vgm angående ordrer til Follum??
Record
06.10.2021 kl 12:12 2736

Hadde noen forventet svar , ganske strenge regler for slikt . Enig i at det er en stund siden vi hørte noe fra selskapet , satser på at "taushet er gull" alt går som planlagt .
Om vi sammenligner med Pryme i dag så verdsetter de intensjonsavtalene forskjellig , tror nok at det er mere grådighet enn frykt som styrer "markedet" om dagen .
Handler ennå litt selv om det går feil vei , en dag snur det vel .
Frodon
06.10.2021 kl 15:01 2630

Noen kaller det synsk, andre kaller det analyser, andre kaller det ønsketenking. Tenk så kult det hadde vært hvis det fantes et verktøy, som du også kan lære å bruke, som gir deg høyere treffsikkerhet på investeringene dine. Ville du da brukt litt tid på å lære disse verktøyene? ;)

Kursen har for 2. dag på rad vært nede på kr 25 tallet, bare noen små øre fra kursmålet på denne tråden....som jeg fikk så mye dritt av VOW aksjonærene for. Værsego for hjelpen ;)

"CapitaL
11.09.2021 kl 09:40

Investtech har automatisk genererte analyser.. disse analysene tar ikke hensyn til underliggende. Derfor bommer de ofte. Dessuten indikerer en Rsi på 28 at aksjen er oversolgt...
Å "selge Vow uansett" er virkelig noe av det dummeste en aksjonær kan gjøre.. Selge for så å kjøpe tilbake på en lavere kurs er jo en fristende tanke.. Problemet med en sånn tanke er at man må være synsk, noe de færreste av oss er;) Kjøpe mer om kursen faller ytterligere derimot, kan fort vise seg å være et smart trekk"
CapitaL
06.10.2021 kl 15:09 2648

Frodon.. husker du jeg spurte deg om RSI hadde snudd opp?

Det bekreftet du og signal opp til 33 kr var dermed gitt.. Så mye er TA verdt ;)
Dessuten har du fått drahjelp av uteblitt bekreftelse på kontrakt...

Og TA det kan jeg også.. men TA kan ikke si meg om Betula Energy får finansiering for prosjektet sitt i Bamble.. om du skjønner.

Min anbefaling på disse nivåene er iallfall soleklart løp og kjøp..

Håper du drar frem dette innlegget om en stund.. ja la oss si februar 2022..
Simma
06.10.2021 kl 15:36 2620

Noen med formeninger om hvor bunn er i denne?
Record
06.10.2021 kl 15:48 2627

Nermer seg nok hver dag , en melding av riktig sort så ser vi nok bunnen .
Enn så lenge byttes kursen nedover samtidig styrkes verdien av selskapet , surt, er det ikke .
Frodon
06.10.2021 kl 16:00 2644

Æsj og fysj, nå falt du faktisk enda mer i verdi hos meg enn du allerede hadde gjort. Er det mulig å være så stolt etter å ha tatt så mye feil?

Som VOW aksjonær har du til og med glemt at det kom en kontrakt som ikke var guidet, allikevel faller kursen...og du sitter å griner over en kontrakt som var annonsert, dvs som var priset inn for lenge siden.

Nei, da var det jo liten vits å hjelpe deg, da du har null interesse av å lære og bidra. Lykke til, du er i godt selskap blant VOW aksjonærene, ALLE dere tok feil og jeg traff....igjen ;)

Den lille støtten på 27 holdt ikke og ser ut som 25 ryker ganske snart.
Neste stopp er 20…. der det ligger en del støtte, med litt hjelp av høst korreksjonen dunder vi ned til 14
CapitaL
06.10.2021 kl 16:05 2671

Nå må du slutte å tøve så fælt.. Har du brukt den uovertrufne TA-kunnskapen din i Vow siden trådstart?

Shortet? Kjøpt når RSI vendte opp?

Om ikke, skjønner jeg ikke vitsen.. rett og slett.
zomi
06.10.2021 kl 16:47 2596

Selverklærte genier er som regel hverken genier eller særlige morsomme folk. Inflasjon og lange renter skaper uro og nedgang for mange av vekstaksjene, og det hjelper selvsagt ikke at CEO i Vow har drevet med tåkeprat og et aldri så lite "løftebrudd" de siste månedene, derav Frodons tippelykke. Trøsten er at hver dag er en dag nærmere melding om VGM-ordre til Vow, og for hver uke seiler det igjen flere og flere cruiseskip på verdenshavene. Dagen i dag ligner litt den kalde, mørke timen før soloppgang, og snart skinner nok solen på nytt på Vowaksjonærene. I alle fall galskap å selge seg ut på disse nivåene!!
Reserven
06.10.2021 kl 17:16 2553

Når skal flere VOW aksjonærer her lese seg såpass opp på selskapet at de vet at VOW driver på med noe helt annet enn både PRYME og QFUEL, og at VOW derfor IKKE er en konkurrent til de to?

JA, VOW har et samarbeid med Repsol om å UNDERSØKE bruk av VOW teknologi på forskjellige områder. Siste jeg har lest om ståa på det, er i 2020 årsrapporten, og der står det null om å pyrolysere plastavfall til pyrolyseolje for så å selge oljen til Repsol som raffinerer den videre til produkter som f.eks. nafta:
«We entered into a strategic partnership agreement
with the global energy company Repsol to explore
multiple applications and solutions to produce clean and
renewable energy for CO2 emission reduction. »


I VOW 2020 årsrapporten forekommer ordet OIL én gang, og én gang i VOW 2020 Sustainablility Report.
Altså år unna et operativt anlegg, i motsetning til det noen her påstår (les: fantaserer om). Og Repsol har en offtake avtale med Plastic Energy som siden 2012 har laget pyrolyseolje av plastavfall.

På cruise skip pyroliserer VOW teknologi ved veldig høy temperatur mat-avfall og slam[avføring fra passasjerene] til Biokull og Syngas. Sistnevnte, som er en gass, kan bl.a. forbrennes for å produsere elektrisitet istedenfor å produsere elektrisitet med bunkers/diesel. Mye annen VOW teknologi gjør tilsvarende med andre typer avfall. I tillegg kommer sterilisering av krydder, produksjon av biokull, og sikkert noe jeg har glemt å ta med.
http:/vxz.eu/2021-06-21__VOW_23-24__Sustainability-report-2020_VOW-pyrolysis-yields-70-percent-CO2-reduction

Redigert 06.10.2021 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Frodon du begynner å bli ynkelig. Jeg påpekte at VOW var i ferd med å utløse SHS-formasjon da høyre skulder lå og danset rett over 40. Med en topp på 58 lå det i teorien inne en nedgang på 18 kroner. Det vil si 22. Hammers var selvsagt uenig og usaklig som vanlig og totalt sveiseblind når det kom til teknisk utvikling i chartet til VOW.

Jeg oppfordret derfor alle om å holde alle muligheter åpne og trå særdeles varsomt, og understreket at jeg ville være tungt inne til jeg hadde fått mine VGM på konto.

Når du gjentar deg selv til det kjedsommelige må jeg spørre, hvor var du da det var viktig å rope et varsel om kommende problemer hvis du føler sånn omsorg for aksjonærene i VOW?Reserven:
Har aldri forstått linken mellom QFUEL og VOW da jeg aldri har sett på dem som konkurrenter.