SSO - dobler strømproduksjonen i Q4


Etter gode tall i Q3 og gode fremtidsutsikter, er det interessant å se at selskapet vil gå gjennom en total forandring gjennom Q4 - og begynner å vise retningen selskapet nå går i - på vei inn blant de største aktørene globalt.

Status inngang Q4:
I produksjon og under O&M kontrakter: 357 MW
Under bygging: 1057 MW
Backlog: 338 MW

Ved utgang av Q4:
I produksjon og under O&M kontrakter: 716MW - opp 100+%
Under bygging: 697MW + forflytting fra backlog(Malaysia, Argentina og Ukraina er aktuelle her)
Backlog: 459 MW(121 Ukraina lagt inn) - de som flyttes over til bygging + nye annonseringer (kan bli noen og kan bli mange)

På lønnsomhetssiden vil Construction levere omtrent som i Q3 tenker jeg. Development kan levere salg som vil bokføre betydelige gevinster - salg av utvalgte assets er antydet i Q3 fremleggelsen). Både i Honduras og SA sitter de på høyere andeler enn de trenger innfor forretningskonseptet. O&M er allerede guidet opp for Q4, i tillegg vil vi få betydelige oppgang i PP - Honduras produserer hele kvartalet, Gurun i Malaysia produserer fra medio oktober, så kommer Brasil inn i løpet av november og de to resterende i Malaysia sannsynlig innenfor desember.
Redigert 21.01.2021 kl 06:23 Du må logge inn for å svare

Svaret på om Pareto har rett ang cash flow får vi morgen. Tror ikke på kr 2,5 i overskudd for året 2018.
Hvis Scatec oppnår et slik resultat Pareto predikerer må det være fordi de har bokført store inntekter fra D&C i Q4.

Tilfeldighet at kv4 resultatene slippes på siste
dag av øk.toppmøte i Davos? Stor fokus på
miljø...
Eller har aksjeeierne vært mer opptatt av å
diskutere diameter heklepinner truser for
kommende sommer eller NAS nesestyver ?
Redigert 24.01.2019 kl 22:07 Du må logge inn for å svare

Tror det blir en skuffelse for mange i morgen; forventningene er skrudd alt for høyt og det uten særlig konkret og sikkert grunnlag - litt som fjæra som ble til ti høns. Tror også en del allerede har skjønt det - eller ant det - og derfor har kursen allerede dalt ganske så mye i forkant av resultatfremleggelsen.

Jeg tror det blir rødt i morgen; mulig jeg tar feil, men heller altså til at tallene ikke er så gode som mange har innbilt seg eller latt seg innbille.

Gratulerer til alle scatec sol eiere !! Pareto hadde rett i sin positive analyse. Her bør vi tilbake til 80 kr igjen
KAPITALEN
25.01.2019 kl 07:23 3528

Bra prestert. Blir en bra dag.

Dette så vakkert ut folkens!

Ha en strålende god Helg!

;)
ruda
25.01.2019 kl 07:57 3464

Tror dette vil være en av de beste investeringene på børsen i 2019
Tbra
25.01.2019 kl 08:10 3427

Gode resultat ,men dyr aksje . PB. ca 3,5-4 . Usikkre markeder.

Javel ? Stort sett skiner sola og strøm er ett livsviktig gode. Mer sikre inntekter finner du knapt.

med 584MW i produksjon,er vi nå oppe i rett under ei krone i utbytte..


hvordan utbyttene vil se ut etter 3500MW i produksjon vil bli spennende å se,-OG oppleve!

;)

Det er høy byggevirksomhet som gir de store tallene på bunnlinjen i Q4, ikke PP og O&M.
De virkelig store inntektene ser vi når andeler/hele anlegg blir solgt eller om 15-20 år når anleggene er nedbetalt og fortsatt produserer strøm.
Legg aksjene i skuffen og vent...

Pareto forventer 7 kr i cashflow per aksje i 2021-22 . Man trenger ikke vente i 15 år for å ha det moro. Men det blir gigantisk når den tid kommer ;-)
bokaj70
25.01.2019 kl 11:33 3106

De har jo en massiv backlog, som du kan regne lidt på.

Hvis ikke du tror at backlog bliver til noget og foretningen ikke bliver større end i dag, så har du ret. De fleste vil være uenige - derfor kursen.
Tbra
25.01.2019 kl 11:48 3081

Det er litt meir usikkerhet i verden nå enn tidlegare ,de forplanter seg gradvis i aksjemerked.

Gratulerer med et godt kv 4 SSO ere !
Mitt korte eierskap på et par døgn lønte seg.
Har tro på miljøselskaper i disse tider, men
avventer en lavere inngang ved en seinere
anledning...

Jeg venter på India....upløyd mark så langt.

kjøpte SSO ei` uke før Statoil(Equinor) kjøpte aksjene sine i november ifjor,hihi.

;))

Hvor har du India fra? Ingen signaler om at India er et marked Scatec har vurdert.
Hvis du ser på prisene for anbudsrundene i India, så har de hittil vært veldig lave.

Lenke eller annen info å vise til?
JosefK
26.01.2019 kl 00:48 3385


Jeg tror det er greiere å høre på hva de sier. Det blir mer pivate avtaler.

Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)
Redigert 26.01.2019 kl 02:12 Du må logge inn for å svare

Kan du gi konkrete eksempler på dette eller er det bare noe du selv dikter opp?

canarias
26.01.2019 kl 19:41 3177

Solen vil skinne på oss Scatec Solar eiere i overskuelig fremtid
Redigert 26.01.2019 kl 19:41 Du må logge inn for å svare

og det hjelper på nå som FED annonserer at de vurderer å stanse QT..

alt hjelper på.

;)
Cronos
27.01.2019 kl 09:40 3052

Nei, de har ikke en massiv backlog. Backlog nå er på 225 MW.

Men kanskje du tenker på pipeline? Men den er igjen ikke like sikker.... SSO pleide før å attribuere en sannsynlighet på 50% på den.

Nordea øker kursmålet til 94 kr. De ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort
Daggers
28.01.2019 kl 11:42 2825

I dag blir det All Time High
RT 82,80

optimist68 skrev: "Nordea ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort."
optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"

Attention, Optimist68:

Igjen stiller jeg deg spørsmålet som du har unngått å svare på ovenfor:
Kan du gi konkrete eksempler på dette eller er det bare noe du selv dikter opp?
Redigert 28.01.2019 kl 12:21 Du må logge inn for å svare

Intradags all time high blåste netopp langt forbi 82,80. Må si den plutselig fikk fart på seg gitt. God dag :)

Det var da voldsomt til "mas" . Jeg refererte kun til pareto sin analyse av sso etter q4. Den sa at de ikke så noen spesielle triggere av positiv retning som ikke allerede var sagt og innbakt i kursen. De endra til Hold og derfor syns jeg det var litt tamt utifra rapporten gitt av sso. Nå kom Nordea på banen idag og gir sin vurdering. Håper du er fornøyd med svaret!

Attention, Optimist68:

Ikke særlig fornøyd med svaret nei!

optimist68 skrev: "Nordea ser positive effekter av q4 som pareto forsøkte så godt de kunne å snakke bort".

Snakke bort? På hvilken måte? Gi nå et konkret eksempel i stedet for å referere ut i det blå! Nøyaktig hva står det som klassifiserer som å snakke bort fakta?
Det du sier nå er at du generelt ikke liker analyser som ikke ser noen spesielle triggere i positiv retning (tilsynelatende uavhengig av hvorvidt slike eksisterer eller ei).

optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"
+ optimist68 skrev som svar på mitt spørsmål: "Jeg refererte kun til pareto sin analyse av sso etter q4. Den sa at de ikke så noen spesielle triggere av positiv retning som ikke allerede var sagt og innbakt i kursen.".

For det første: Når du sier "Noen meglerhus", hvilke da? Eller mener du "Et meglerhus"? Jeg kan ikke se du har hold for uttalelsen i det hele tatt. Og hva for spesielle triggere i positiv retning mener du eksisterer som ikke allerede var nevnt i Q4 eller som alt er kjent fra før men så er underslått i Pareto sin analyse? At "solen skinner?". Seriøst???

Når det gjelder hva som er bakt inn i kursen, må du regne med at alt som det er fornuftig å ta med (+ litt til, og for enkelte + litt for mye) allerede er det - det er det vi investorer driver med: Vi investerer med tanke på hva som kan bli, ikke hva som allerede er. Merkelig om det skulle være positive triggere som ingen andre har sett, bortsett fra deg, hverken Pareto eller oss som følger selskapet og andre investorer, og spesielt rart er det når heller ikke du konkret kan si hvilke triggere dette er - du bare ønsker det var enda flere som kunne nevnes, liksom...

Klart det kan dukke opp, så og si ut av det blå, slike triggere, det gjør det hele tiden, men de oppstår i hvert fall ikke som et resultat ut fra fanasifostre hverken hos deg eller et meglerhus.

optimist68 skrev: "Noen meglerhus forsøker å snakke ned potensiale til SSO på kort skt. Dette er ikke realiteten. Solen skiner -:)"

Jeg er sterkt kritisk til udokumenterte påstander og som man ser så rakner de også når man går de nærmere etter i sømmene.

Scatec Solar er et godt nok case i seg selv om man ikke skal bidra på en slik måte at godsnakket om selskapet ikke holder mål og derfor kan skade inntrykket også av de fakta som blir presentert her inne og som egentlig taler for seg selv uten at noen trenger å blåse det ut av dimensjoner. Scatec Solar vokser, vi som har fulgt selskapet lenge vet det, men det har ingen hensikt å tro man kan skyve hele kursen foran seg slik som du driver på. Kom heller med noen meningsfylte bidrag, noe fakta, og frastå fra å sette deg til doms over analyser du mener er for nøkterne uten å kunne peke på noe eksakt annet enn at du synes de kunne vært bedre - det vil si: Lagt til noen positive triggere som ingen allerede kjenner til?! Hallo! Finne på noen altså? Eller hvis du mener jeg er hard og urettferdig mot deg, så kan du bevise din rett ved å poste analysene du er misfornøyde med, bevise at noen eksisterende positive triggere er utelatt fra dem og ikke tatt med i beregningen. Men dette kan du ikke. Du er på sterk gyngende grunn her og bør lære av deg: Ikke kom med påstander du ikke kan underbygge med dokumentasjon, og det gjelder enten målet er å baise eller å hause, og uansett hva for en aksje det gjelder.

Dette forumet led lenge under brukeren "Scatec" og alle hans alias som ødela enhver fornuftig diskusjon her inne med overoptimistiske påstander og direkte løgner og dernest i motsatt retning, påstander om død og fordervelse om selskapet, vås om absolutt alle sider ved selskapet. Prøv, vær så snill, ikke å fylle tomrommet etter ham, nå da vi endelig etter mange år ble kvitt ham her inne.

Attention, Optimist68:

Konstruktivt svar!
Imponerende!

Du har altså ikke noe å komme med som understøtter påstandene dine, enda du fikk sjansen til å redegjøre for deg, men makter det ikke - det var som forventet, for det finnes ikke grunnlag for dem og de kan herved avsannes.

Jeg registrerer det og avskriver herved alt du kommer med i dette forumet som oppdiktet fjas og vås og vil anbefale alle andre å gjøre det samme.

Case closed!
Redigert 28.01.2019 kl 14:51 Du må logge inn for å svare

Stakkars fikk du ikke kjøpt aksjer til lav nok kurs ?

Godt innlegg av plutokrat. Støttes 100 %. Optimist, du må være saklig og basere deg på fakta.
S