Strongpoint #5-21 Opp og frem, det hemmelige selskapet!

tunktee
STRO 25.09.2021 kl 04:08 159353

Strongpoint er i en megatrend!

Selskapet jobber primært mot dagligvarebransjen, og mot noe annen detaljhandel og hotell/restaurantbransjen i enkelte markeder.
Vi har egne avdelinger i Norge, Sverige, Baltikum og Spania.
I tillegg et stort nettverk av samarbeidspartnere fra Australia i øst til USA i vest og Russland i nord, til Sør-Afrika (ja, i syd da).

Dagligvarebransjen er i større endring mht. netthandel. Endringene startet for fult før pandemien, og blant annet Sverige ligger foran Norge i trenden.
Pandemien har i tillegg gitt ekstra energi til endringene, når færre ønsker å besøke folkerike steder som matvarebutikker.

Siste året har vi solgt to avdelinger som lå utenfor fokusområdet. (Cash Security og Labels)
Etiketteavdelingen ble nylig solgt, og blir bokført i 3. kvartal.
Salget vil gi et ekstraordinært overskudd på ca 165 mill i inneværende kvartal, samt en positiv kontantstrøm på over 200 mill.
Selskapet er fra før 100% gjeldfritt (netto), og har etter salget anslagsvis 200 millioner i kontanter.
Ledelsen ønsker oppkjøp hvis de finner aktuelle kandidater, og det planlegges så vidt vi vet ikke et ekstraordinært utbytte.
(Av eget synspunkt ser jeg ikke vekk fra et høyt ordinært eller ekstraordinært utbytte om noen kvartaler dersom ledelsen ikke finner attraktive investeringer innen den tid.)

Strongpoints omsetning er ellers fordelt mellom proprietær teknologi/egne produkter, og som grossist for blant annet Pricer som produserer de elektroniske etikettene som man finner i mange norske butikker.

Noen av deres egne produkter har vært på markedet i en årrekke, som blant annet Cashguard som er kontanthåndteringssystemet som sees i de fleste norske matvarebutikker, og Vensafe, automatene som leverer snus, tobakk m.m.

Av de mer disruptive produktene har vi Click & Collect, som er skap med kjøl og frys der kunder kan hente varer de har bestilt på nettet. Produktet er solgt og utplassert i stort kvantum i Sverige, mens Norge ligger etter. I tillegg har vi salg i Spania og noen mindre salg/piloter i andre land.

Blant de mest interessante produktene til Strongpoint er Ecommerce Order Fulfillment og Order Picking. Systemer som effektiviserer online-ordrer og vareplukk i butikk betydelig, opp til 400-500% raskere plukk enn tradisjonelle metoder.
Det er i år inngått flere store avtaler i Europa på produktene.
Årsaken til at jeg heier på disse produktene er at de kan og vil gi store repetitive inntekter ettersom de helt eller delvis blir priset etter bruk. Det kan derfor sammenlignes med et dataprogram som har høye utviklingskostnader men dertil høye lissensinntekter når ferdig utviklet.
De nevte systemene er i hovedsak ferdig utviklet.

Strongpoints produktportefølje består av så mye mye mer, se denne lenken for mer info:
https://www.strongpoint.com/solutions/



Etter alt å dømme ligger altså Strongpoint an til å være i teten innen et nytt disruptivt marked i eksplosiv vekst!

Som en ekstra trygghet for investorer har vi i år fått betydelig med ordrer innen mer tradisjonelle markeder, som elektroniske prisetiketter og kontanthåndteringssystemer (Nei, de er ikke død enda ;)
Anslagsvis utgjør ordrereserven 4-500 millioner med fradrag av det som har blitt levert dette kvartalet. Mye bli levert dette, neste og første kvartal neste år. Vi kan derfor se frem til gode tall fremover.

Børsmeldte ordrer:
https://newsweb.oslobors.no/search?issuer=6793



For interessenter av Strongpoint, les rapporter og se presentasjoner!
https://www.strongpoint.com/about-strongpoint/investor/reports-financial-data/

Se også nyheter her og på andre forum, som ikke blir børsmeldt.
Redigert 25.09.2021 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
JosMag
21.10.2021 kl 13:56 6259

Vi får ta med oss de lyspunktene vi finner👍
På spørsmål etter presentasjonen om målsettingen med 2,5 milliarder i omsetning bestod og hva som var forskjellen nå kontra lansering svarte Jacob; Glovo og Autostore. Vare plukkings ordre i stor kjede i Spania og et rekordhøyt antall (tror de har ca10) piloter ute hos store kjeder. Kanskje ansporet av Glovo dealen alene.
Også en selvutsjekk kasse pilot i Spania hos en annen stor kjede!
Tror selskapet kommer sterkt tilbake. Neste gang vi skal sammenligne med 4. Kvartal 2020 så bør vi være mer edrulige. Leveranse problemet vil vedvare også i 4. Kvartal dessverre. Bare på CG maskiner måtte de utsette leveranser for ca 20 millioner..
2/3 av den store orderen som nevnes utført i 3. Kvartal ble fullført i 4. Kvartal 2020.
For fremtiden vil de levere i henhold til oppnådde kontrakter over lengre perioder slik at de unngår leveranseproblemene og får jevnere kvartalsresultater. Gjelder også de mye omtalte stor ordrene meldt i det siste👍
Må også få legge til at Jacob fremdeles er bombesikker på at de vil oppnå 2025 målene👍
Redigert 21.10.2021 kl 14:50 Du må logge inn for å svare
HitIT
21.10.2021 kl 16:37 6073

Hvor mange her hoppet av lasset i dag? 👀
kössa
21.10.2021 kl 16:57 6084

Jag passade på att öka med 1000 aktier. Kanon köpläge nu!!
bjørns1
21.10.2021 kl 17:07 6074


Kjøpte en tube til med tålmodighetskrem, det har blitt noen tuber siden 2003, blir med på en ny ørkenvandring.

Kjedelig med sånne dager, men har vært ute en vinternatt før, fortsatt 280% i pluss.


HrDuck
21.10.2021 kl 17:09 6079

Timet det dårlig og hadde en travel dag utenom børs og krakk.... Men har sett webcast og lest igjennom rapporten. Dette handler åpenbart om to ting:

- Det tar tid å få opp salget av C&C (salg av C&C tror jeg nesten automatisk vil øke salg av feks P&C også)
- Komponentmangel skyver på levering av allerede inngåtte kontrakter.

Angående C&C så har selskapet noe å bevise. Sverige har tatt det til seg, men vi mangler videre geografisk spredning. Selskapet understreket at de har en del piloter ute så dette er ikke svart ennå, men markedet vil ikke helt få roen på dette før kontrakter kommer i andre marked. Dette er både en risiko og en mulighet for oss som aksjonærer. Kontrakter/ utplasseringer i feks uk eller us vil nok være kursdrivende (men vi har ingen garantier før det skjer).
Komponentmangel vil nok prege svært mange selskap i den nærmeste tiden. Det er ikke gjort med et trylleslag å endre dette, men det er forbigående (som andre også skriver).
"Heldigvis" var ikke selskapet priset for suksess før tallene, da kunne nedturen blitt større. Om/ evt når selskapet prises som at 2025 ambisjonen er i boks så skal nok kursen være minst det dobbelte av dagens kurs. Men en evt overbevisning og dermed prising som at de klarer målene kommer med tallene og evt fremtidige kontrakter så dette vil uansett ta tid.

Jeg har ikke endret mine posisjoner, men jeg føler at de neste 12 månedene bør gi tegn om at vi er på vei mot 2025 målet.

Storebetong
21.10.2021 kl 17:16 6059

Tålmodigheten skal nok gå bra men selvtillitten fikk seg en stor knekk i dag. Q4-estimatene blir nok mye mere edruelige og vi må nok leve med en aksjekurs mange ikke er så glad i en god stund framover.
HrDuck
21.10.2021 kl 17:24 6042

Det er vel en grei oppsummering betong :-)
Men det er greit å minne om at lav omsetning dette kvartalet i all hovedsak handler om utsettelser. Så alt i alt gir nok dette en hyggelig fremtidig "back-log" også.
Storebetong
21.10.2021 kl 17:40 6006

Takk:). Vi går for det:)
tunktee
21.10.2021 kl 18:02 5964

Grompf what?
Jeg vil ikke vite hvor du skal putte den kremen. (Slikt er sikkert også en tålmodighetsprøve 🙄😲🤦‍♂️)
Slettet bruker
21.10.2021 kl 18:04 5967

Hei godtfolk. Dette ble faktisk styggere en jeg forutså etter å ha leste rapporten i morges.
Å bomme så vanvittig på talla, skjønner jeg faktisk ikke er mulig.
Vi kan ikke trøste oss med god omsetning i aksjen en gang når det ble på denne måten.
Ellers synes jeg presentasjonen ikke var av det samme kaliberet som de har vært i det siste og JT var noe mer defensiv(noe som kan være forståelig ut i fra talla)

Nå er det tid for en liten selvransakelse for å finne ut av veien videre for mitt vedkommende.
tunktee
21.10.2021 kl 18:13 5956

Forstår dine synspunkt, og det er viktig å stoppe opp og prøve å se på en investering med nye briller noen ganger.

Greien er at det er ingen av oss som har forutsetning for å vite hva fremtiden bringer.
Det verste er at man kan gjøre den rette vurderingen og få feil, eller den feile vurderingen og likevel få rett.

Sist gang vi opplevde noe lignende som i dag var sommer/høst 2017.
Den gang tok det noe tid før det snudde, men de som hadde på de rette brillene kunne lese av rapportene allerede på nyåret i 2018 at de dårlige Q2 og Q3 i 2017 ikke var en trend.
Så er det ikke helt likt nå som den gangen heller. I 2017 hadde vi et smalere produktspekter og i realiteten en relativt liten geografisk utstrekning mht. omsetning.
(selv om vi hadde flere kontorer.)
Plutselig ble markedet mettet.

Det jeg liker, og altid har likt med Strongpoint, er at selv de dårligste kvartaler som regel går i null eller litt pluss.
Når vi nå i tillegg har nær 200 mill i likviditet gir det mye trygghet.

(e; litt rydding, og tillegg)
Redigert 21.10.2021 kl 18:21 Du må logge inn for å svare
Ols123
21.10.2021 kl 19:42 5833

Har läst allt igen och känner mig mkt bekväm med Strongpoint. Strongpoint har en rekordhög orderingång men har på grund av komponentsbrist tvingats skjuta på vissa leveranser och det är därför vi tappar motsvarande mot förväntat. Strongpoint är unikt genom att ta sin produkt och SAAS utveckling löpande o då slår sjävklart en mindre omsättning direkt på resultatet. Vi har dessutom ökat 17 personer inom utveckling o marknad sedan q3 förra året. Kollar man på Sverige där ecommerce slagit igenom så stiger service/SAAS intäkterna fortsatt vilket säger endel om fortsättningen när det snart lossnar i andra länder. Får vi nu en bekräftelse på ecomerce utanför Sverige så ser det mkt mkt bra ut
HitIT
21.10.2021 kl 19:51 5830

Greit å få en fot innforbi GM foods også: https://www.gmfood.es/en/supermarket-franchise
Jeg velger å tro/stole på at noen dårlige måneder (som delvis skyldes utenforliggende) blir avløst av mange gode år.
Tror ikke vi trenger vente lenge før flere avtaler inngås.
Redigert 21.10.2021 kl 19:52 Du må logge inn for å svare
Ols123
21.10.2021 kl 20:03 5798

Ja mkt positivt men otroligt märkligt att vi straffades så pass mkt idag
bjørns1
21.10.2021 kl 20:15 5808


Fra rapporten:

A total of 10 Self-Checkout (SCO) pilots were installed to the chains To Super and Elemen, both part of the retail chain GM Food. The pilots have both the opportunity to receive cash and credit card payment. The Spanish market for SCO is increasing as also the tier2 retail chains are moving towards more efficient check-out solutions.
HitIT
21.10.2021 kl 22:24 5660

Jaja, vi får kose oss med en nyhetssending mens vi venter på elleville dager igjen:
Fra ca 8min: https://www.youtube.com/watch?v=LdBRKFukGwM&t=717s

HitIT
21.10.2021 kl 22:57 5637

Litt cashguard kommer da på plass:
"..Another busy busy week of installations done and dusted!.."
https://www.facebook.com/BullionITPtyLtd

Kan jo ta med denne fra rapporten:
"..Partners
Bullion IT ordered 250 CashGuard units in September to
be delivered during first half of 2022. In addition,
partners have ordered CashGuard units that are
postponed from Q3 to Q4 due to the ongoing global
reduced availability of some production components.
The situation is expected to last into 2022, delaying
delivery of some units from this year to next year.."

Er som sikkert sagt endel ganger i dag ingen krise dette her.
Slettet bruker
21.10.2021 kl 23:39 5577

Var det slik at komponentmangler kun berørte leveranse av Cashguard eller gjelder det hele hardware portoføljen til Strong?
Ble det spesifisert?
Krosta
22.10.2021 kl 07:25 5496

"Greien er at det er ingen av oss som har forutsetning for å vite hva fremtiden bringer.
Det verste er at man kan gjøre den rette vurderingen og få feil, eller den feile vurderingen og likevel få rett."

Helt enig. Dette er et viktig konsept mange ikke klarer å få hodet rundt i aksjemarkedet og livet forøvrig. På den andre siden er det vel så vanlig å erklære seg selv som et geni - til tross for at et positivt utfall skyldtes noe annet enn hva man selv hadde tenkt over eller forutsett.
HrDuck
22.10.2021 kl 09:24 5372

Har lest gjennom rapporten fra Pricer (tall i dag) og komponentmangel er tema der også. I tillegg så skriver de:
In addition to greater demand for new system installations, we are pleased to see an increase in the utilization rate of our systems at several of our existing customers. For example, a growing number of stores are using the system’s functionality for product positioning and blink to improve the efficiency of e-commerce order handling.
HitIT
22.10.2021 kl 09:50 5324

Det er flere grunner til at tallene skuffer
1. Cashguard forsinkelser (-20mnok)
2. Lavere C&C salg, Sverige dro opp i fjor
3. Ekstraordinær stor esl leveranse Norge i fjor q3
4. Stor Self-Checkout i Baltikum i fjor q3

Var vel egentlig ingen store leveranser nå i q3?
JT sier vel at store leveranser skal strekke seg mer over tid og ikke i rykk og napp slik som det har vært mye av de siste årene.
Konklusjonen er vel at hadde ikke vært for cashguard forsinkelser hadde vi landet på ca samme tall som i fjor uten store prosjekter.
Er det kurs ned 20% ille da?
Redigert 22.10.2021 kl 09:52 Du må logge inn for å svare
bernes
22.10.2021 kl 10:52 5262

Ser ut til at svenskene har lenger tidshorisont enn nordmenn.
Pricer skuffer på alle tall, men kursen går opp.
HrDuck
22.10.2021 kl 13:46 5092

det med tidshorisont er nok riktig. Generelt så føler jeg at norske investorer jubler om et selskap de eier blir kjøpt opp (hurra, 25% premie på budet). Svenske investorer jubler når selskapet de eier kjøper opp noen andre (hurra, langsiktig oppside).
HitIT
22.10.2021 kl 18:35 4892

Jaja, autostore opp 23milliarder på noen dager:
https://e24.no/boers-og-finans/i/x8eB88/autostore-oekte-markedsverdien-med-23-milliarder-i-sterk-uke-for-oslo-boers

Om Autostore lykkes er det ganske så sannsynlig at Strong også lykkes som autostore partner. Men akkuratt nå virker det som om markedet tror at Strong ikke skal få til noe som helst🙄
Redigert 22.10.2021 kl 18:35 Du må logge inn for å svare
kössa
22.10.2021 kl 19:45 4817

Tänker också i dom banorna Hitit! Snacka om potential för Strongpoint med sin otroligt låga värdering om de med hjälp av Autostorepartnerskapet lyckas med samarbetet och sprider deras helhetslösning för dagligvaruonlinelogistik över hela världen. Och som komplement Halodirobotar😊!
Just_Nilsen
22.10.2021 kl 22:30 4691

Share up, HitIT. Vi blir enda større vinnere enn vi er i dag skal du se. Tross en liten tilbakegang fra utålmodige investorer.

Jeg og og oss som har vært le ge i markedet og har brent seg og har tapt og vunnet, men funnet sin filosofi. Sove godt om natten og .....Jeg skal ikke dra den ut..
Torsdag neste uke ser vi hvem som var aktive på massakren på Q3. TRolig de samme som har kjøpt seg opp over tid, men vi ikke vet hvem er. Et sted må det synes!

Og ja, Autostore suksessen tror jeg vil få innvirkning på SP! Positivt!
Storebetong
23.10.2021 kl 01:42 4639

Aksjen og vi alle sammen fortjente straffen som kom etter q3. Vi må ikke være naive. Det blir nok en lang tung periode framover men etter litt ettertanke har jeg ikke mistet troen. Selskapet må dog levere før vi kan se aksjekurser vi vil like og det kan ta tid. Stay strong😀.
HitIT
23.10.2021 kl 07:04 4580

Lang og tung periode kan være over på mandag for alt vi vet...ettertanke er ikke nødvendig for min del, et dårlig q eller to er helt normalt i strong universet og som jeg sa q3 er ofte svakt. Tror ikke q4 blir så galt som enkelte her kanskje frykter.
Redigert 23.10.2021 kl 07:05 Du må logge inn for å svare
Storebetong
23.10.2021 kl 08:57 4513

Godt å høre hva du tenker HitIT, men jeg har analysert mine feil i forventningene til Q3. Feil 1 var at jeg ikke leste nøye nok på Q3 2020 slik at jeg lå anslagsvis 30 mill for høyt pga at jeg ikke tok høyde for at inntektene i Q3 2020 var høyere enn vanlig. Feil 2 var å undervurdere komponentmangel som en risiko, dette var dog vanskelig å kvantifisere. Å treffe på Q3 og anbefale å selge på kort sikt før Q3 ville jeg uansett ikke klart å få til. Skuffelsen var en stor overraskelse. Samling i bånn, men det som ble levert skaper uansett usikkerhet. Jeg har anbefalt aksjen som superbillig på 30-tallet og tror fortsatt at dette er riktig på sikt, men selskapet har underlevert kraftig så jeg har et stort problem i det korte bildet. Jeg tenker langsiktig og velger å stole på ledelsens amibisjoner. God helg til alle Strongere🙂.
Redigert 23.10.2021 kl 09:14 Du må logge inn for å svare
kössa
23.10.2021 kl 09:14 4491

God helg!
Vill bara påminna om att vilken dag som helst någon av de fler än 10 pilotprojekt som Strongpoint har igång hos de världsledande dagligvarukejorna leda till utrullning.😊
Många kedjor skulle nog mer än gärna komma igång så snart som möjligt med Strongpoints pick & collect och gärna då med provers digitala hyllkantsettiketter med pick by light funktion. Som sagt , vilken dag som helst👍🏻!
Ols123
23.10.2021 kl 17:36 4257

Det installeras många click and collier skåp i Sverige och alla Axfood , COOP och ICA gör dagliga installationer https://nsd.se/artikel/lqy1k1er
HitIT
23.10.2021 kl 22:11 4125

https://www.gra.world/top-retailers-will-establish-robot-resource-departments-as-demand-grows-gartner/
Nå vet vi jo ikke om Halodi Robotics blir verdensledende slik som Autostore - men se mulighetene.
At noen komponenter til cashguard er litt forsinket betyr lite i det store bilde.

For nye interesserte:
"..Som en del av partnerskapet vil StrongPoint bli eksklusiv distributør av løsningen i nøkkelområder i Europa, og selskapet planlegger å starte samtaler med utvalgte ledende dagligvarekjeder for pilottesting..."
https://www.strongpoint.com/no/nyheter/strongpoint-invests-in-and-partners-with-halodi-robotics/
kössa
24.10.2021 kl 03:44 4030

Halodi Robotics intends to produce thousands of humanoid robots by 2023—and that’s just the beginning. With the mission to bring humanoid robots to everyone, Halodi Robotics offers one of the most futuristic, world-changing career opportunities of our time.

Det ligger 11 nyutlagda tjänster på Halodi Robotics hemsida👍🏻
HitIT
24.10.2021 kl 20:32 3770

FÅR FLERE FØTEX BUTIKKER SKABSLØSNINGEN?
Se svaret her:
https://support.koeboghent.foetex.dk/hc/da/articles/4404464854417-F%C3%A5r-flere-f%C3%B8tex-butikker-skabsl%C3%B8sningen-
;)
Redigert 24.10.2021 kl 20:33 Du må logge inn for å svare
JosMag
25.10.2021 kl 06:18 3612

Gledelig 👍. Da snakker vi ikke lenger om piloter men løpende utrulling.
HitIT
25.10.2021 kl 07:10 3565

I like it😎

StrongPoint ASA: Initiates new share buy-back program
https://newsweb.oslobors.no/message/544949