Strongpoint #5-21 Opp og frem, det hemmelige selskapet!

tunktee
STRO 25.09.2021 kl 04:08 163618

Strongpoint er i en megatrend!

Selskapet jobber primært mot dagligvarebransjen, og mot noe annen detaljhandel og hotell/restaurantbransjen i enkelte markeder.
Vi har egne avdelinger i Norge, Sverige, Baltikum og Spania.
I tillegg et stort nettverk av samarbeidspartnere fra Australia i øst til USA i vest og Russland i nord, til Sør-Afrika (ja, i syd da).

Dagligvarebransjen er i større endring mht. netthandel. Endringene startet for fult før pandemien, og blant annet Sverige ligger foran Norge i trenden.
Pandemien har i tillegg gitt ekstra energi til endringene, når færre ønsker å besøke folkerike steder som matvarebutikker.

Siste året har vi solgt to avdelinger som lå utenfor fokusområdet. (Cash Security og Labels)
Etiketteavdelingen ble nylig solgt, og blir bokført i 3. kvartal.
Salget vil gi et ekstraordinært overskudd på ca 165 mill i inneværende kvartal, samt en positiv kontantstrøm på over 200 mill.
Selskapet er fra før 100% gjeldfritt (netto), og har etter salget anslagsvis 200 millioner i kontanter.
Ledelsen ønsker oppkjøp hvis de finner aktuelle kandidater, og det planlegges så vidt vi vet ikke et ekstraordinært utbytte.
(Av eget synspunkt ser jeg ikke vekk fra et høyt ordinært eller ekstraordinært utbytte om noen kvartaler dersom ledelsen ikke finner attraktive investeringer innen den tid.)

Strongpoints omsetning er ellers fordelt mellom proprietær teknologi/egne produkter, og som grossist for blant annet Pricer som produserer de elektroniske etikettene som man finner i mange norske butikker.

Noen av deres egne produkter har vært på markedet i en årrekke, som blant annet Cashguard som er kontanthåndteringssystemet som sees i de fleste norske matvarebutikker, og Vensafe, automatene som leverer snus, tobakk m.m.

Av de mer disruptive produktene har vi Click & Collect, som er skap med kjøl og frys der kunder kan hente varer de har bestilt på nettet. Produktet er solgt og utplassert i stort kvantum i Sverige, mens Norge ligger etter. I tillegg har vi salg i Spania og noen mindre salg/piloter i andre land.

Blant de mest interessante produktene til Strongpoint er Ecommerce Order Fulfillment og Order Picking. Systemer som effektiviserer online-ordrer og vareplukk i butikk betydelig, opp til 400-500% raskere plukk enn tradisjonelle metoder.
Det er i år inngått flere store avtaler i Europa på produktene.
Årsaken til at jeg heier på disse produktene er at de kan og vil gi store repetitive inntekter ettersom de helt eller delvis blir priset etter bruk. Det kan derfor sammenlignes med et dataprogram som har høye utviklingskostnader men dertil høye lissensinntekter når ferdig utviklet.
De nevte systemene er i hovedsak ferdig utviklet.

Strongpoints produktportefølje består av så mye mye mer, se denne lenken for mer info:
https://www.strongpoint.com/solutions/



Etter alt å dømme ligger altså Strongpoint an til å være i teten innen et nytt disruptivt marked i eksplosiv vekst!

Som en ekstra trygghet for investorer har vi i år fått betydelig med ordrer innen mer tradisjonelle markeder, som elektroniske prisetiketter og kontanthåndteringssystemer (Nei, de er ikke død enda ;)
Anslagsvis utgjør ordrereserven 4-500 millioner med fradrag av det som har blitt levert dette kvartalet. Mye bli levert dette, neste og første kvartal neste år. Vi kan derfor se frem til gode tall fremover.

Børsmeldte ordrer:
https://newsweb.oslobors.no/search?issuer=6793



For interessenter av Strongpoint, les rapporter og se presentasjoner!
https://www.strongpoint.com/about-strongpoint/investor/reports-financial-data/

Se også nyheter her og på andre forum, som ikke blir børsmeldt.
Redigert 25.09.2021 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
HrDuck
10.11.2021 kl 14:44 5299

Jeg er alltid interessert i å diskutere estimat for kontantstrøm og prising :-)
Det jeg stusset litt over var utsagnet om "56% sannsynlighet for osv..." . Jeg har ikke lest SB1 analysen så du har gjerne hentet det derfra, men uansett så vil jeg gjerne høre hvordan man kommer frem til dette.
tunktee
10.11.2021 kl 14:47 5344

Som en avrunding herfra i dag;
Er spent på hvor lenge ledelsen vil stå fast ved målene i årstallet.

Syns på sett og vis at det var litt rart at de ikke nedjusterte fra 2,5 mrd i forbindelse med salget av Labels.
Det tror jeg eventuelt ville blitt akseptert og forstått av markedet.
Når de ikke gjorde det, ga det betydelig styrket forventning. Ikke minst til Q3.
tunktee
10.11.2021 kl 14:50 5333

Av respekt for SP1 sitt arbeid er jeg forsiktig med å dele større deler av analysen, og tror heller jeg ikke har lov til det.
Håper når jeg gir referansen til SP1 Markeds, at dette er innafor:
(klippet og limt)

If we assume that the company reaches the 2025 target of NOK2.5bn in revenues and 14% EBITDA margin, a fair equity value today would be NOK53/sh based on 10% discount rate. Our NOK30 target price then implies a 56% success factor.
HrDuck
10.11.2021 kl 15:07 5282

Om jeg husker riktig så ble det vel sagt at etter salg av labels så var målet basert på 2,1 mrd fra eksisterende virksomhet og 400 mill fra kommende oppkjøp. Realistisk eller ikke så våger jeg påstanden om at selskapet ikke er priset i nærheten av fair verdi om mål blir oppnådd.

Angående pris/CF så kikket jeg litt tilbake på tallene fra Q1 og da har selskapet en CF fra drift på 21,5 mill (ikke dramatiske ubalanser i endring gjeld/fordring, men ca 19 mill om vi justerer der). Om vi antar at det er sånn ca der de ligger i en normalsituasjon så tror jeg ikke mine tanker kan være så feil, men jeg setter som sagt alltid pris på velfunderte synspunkt uansett hvilken vei de går :-).
tunktee
10.11.2021 kl 15:16 5267

Stemmer det, tror du har rett!
Da er det mer forståelig.

Litt feilformulert fra meg; Jeg antok at du var åpen for debatt, men tenkte kanskje forumet generelt ikke var så åpen for et mindre positivt syn.
Det er også mulig at jeg til syvende og sist er enig, når jeg får sett på det mer grundig.
Både ditt regnestykke og formel for iboende verdi krever en viss mengde antagelser og et forhåndsbestemt krav til rente.
Disse blir av naturlige årsaker svært subjektive.
HrDuck
10.11.2021 kl 15:25 5238

ah 30 over 53 altså, det overrasker meg aldri hva man får lese i analyser :D
Men for å spinne litt videre på denne tanken da. Om selskapet når 2,5 mrd og 14% ebitda margin og vi antar at de gjør oppkjøp for 150 mill som en del av veksten til 2,5 mrd (avskrives over 10 år estimert). Da får vi en eps på 5,30 kroner pr aksje. Det virker jo ikke helt rett for et selskap med over 30% vekst og som tar alle utviklingskostnader over resultat skal prises til 10x resultat? I tillegg så gir mine estimater en CF rundt 6,4 pr aksje.
Jeg sier ikke at tallene blir sånn, men det er noe som halter litt i dette regnestykket. Kan det være at de først neddiskonterer med 10% og så regner en suksessfaktor (som jeg ikke forstår helt verdien av uansett) basert på neddiskontert verdi?
Basert på dette da så tenker jeg at en fair verdi pr aksje om de når 2025 målet er 75 kroner (eps x 14). Da vil jo suksessfaktoren de opererer med være 40%. Igjen, jeg tror hele diskusjonen om suksessfaktor fører oss på ville veier, men siden det først ble tatt opp så....
HrDuck
10.11.2021 kl 15:30 5218

selvfølgelig, antagelser gjøres alltid i aksjemarkedet. Men vi ser jo her tilbake på tall og spør oss om det er en normalsituasjon eller ikke. Det er altså ikke behov for lange diskonteringer til inntekter som ligger langt frem i tid. Dagens CF og dagens pris uten å spekulere fremover.
Uansett så tror jeg ikke du skal undervurdere akkurat strong-forumets interesse for diskusjon om estimater og prising.
tunktee
10.11.2021 kl 15:38 5231

Hehe, du er sikkert inne på noe med ville veier ja i forhold til nøyaktige tall.
En eller annen sannsynlighetsberegning gjør vi likevel fortløpende i markedet, hvis ikke ville vi vært rene verdiinvestorer og kjøpt aksjer med en «gitt» avkastning.

Hvis selskapet når målet, fortsatt er i vekst, og markedet er like hot som nå;
da tror jeg kursen kan stå i 100.
(Gitt at EBITDA-marginen er over 13% og selskapet ikke i mellomtiden opptar mye gjeld, eller gjør oppkjøp med avskrivninger som skader bunnlinjen vesentlig)

Må gjøre ting, vi snakkes!
HrDuck
10.11.2021 kl 15:53 5237

Siden vi tar opp temaet med verdiinvestorer da :D
La oss se hva Benjamin Graham ville sagt om dette. Vi spoler frem til 2025 og antar at selskapet har nådd sine mål (og at mine estimat i så tilfelle er sånn noenlunde riktige...)
Selskapet har levert 30% vekst og vi ser ingen grunn til å anta at dette skal endres. De leverer en eps i 2025 på 5,3 kroner.
Da sier formelen: Verdi = EPSx(8,5+2g)
Eps er resultat pr aksje i 2025, 8,5 P/E kravet for en investering uten vekst (husk at formelen ble laget for mange år siden) og g er årlig vekst i eps forventet for de neste 7-10 år.
Estimert verdi blir så høy at jeg skriver ikke opp tallet en gang. Graham reviderte jo også denne senere, men da basert på at renter ble et dynamisk element i formelen.
HrDuck
10.11.2021 kl 15:59 5231

Grunnen til at jeg nevner Graham er for å illustrere noe som har vært diskutert litt tidligere. Hva skjer om selskapet legger seg på en veksttakt som peker mot 2,5 mrd kroner i omsetning og et resultat som tilsvarer veksten? Jo, det som skjer er multippelekspansjon. Markedet begynner å forvente at veksten er permanent og prisingen (multippelen) øker. Nå prises ikke selskapet til 10 eller 15 ganger resultatet, men langt høyere. Derfor lover jeg nesten at en evt tur til 100+ pr aksje ikke vil skje uten smertefulle perioder der markedet igjen tviler og kursen faller. Men det kan være fra 40 til 30 eller fra 95 til 60. Man aner ikke når og det dyreste man gjør er å prøve å gjette når man skal ta gevinst og kjøpe tilbake lavere.
HrDuck
10.11.2021 kl 16:14 5207

Siden det er historietime da..... Det anbefales ikke å bruke denne formelen for å finne rett pris på aksjer. Det er sikkert mange grunner til det, verden blir aldri som man tror (feks vekst er ikke rett linje) og den ble formulert i en tid da høy vekst var langt mer unormalt enn hva tilfellet er i dag. Graham i sin tid anbefalte heller aldri det.
Det som jeg derimot synes den fungerer godt til er å se hvilken implisitt vekst som ligger priset i aksjekursen til et gitt selskap.
Redigert 10.11.2021 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
Just_Nilsen
10.11.2021 kl 16:15 5266

Takk for fin debatt T og Donald. Jeg tør ikke delta i debatten. Det ville blitt enda større gjetning. Men jeg tror på er det fundamentale og produktene. Så må de bare får orden på leveranser av deler som alle sliter med samt at de norske kjøpmennene får ut finger'n. Noe så satt! Rema er dårligst i klassen og jeg tror de kommer til å tape store markedsandeler fremover.
Redigert 10.11.2021 kl 16:15 Du må logge inn for å svare
Storebetong
11.11.2021 kl 00:55 5054

Jeg har vært heldig og fått tilgang på analysen som Sparebank1 nylig har laget og lest den. De kom med to oppdateringer i 2020 og har gjort det samme i 2021. Etter min oppfatning har de gjort grundige vurderinger langt utover hva jeg kunne finne på å gjøre selv (jeg er fullstendig amatør). For å gjøre det litt enkelt velger jeg å støtte meg til at de "har tro på caset". At de legger inn sannsynlighetsgrad for suksess på 2025-amisjonenene virker også fornuftig og legger kursmål på grunnlag av dette. Om det blir 2026 eller 2027 før ambisjonene for 2025 blir nådd, så er jeg selv som investor fornøyd med det. Å lage en vekstkurve på salg fra Q4 2021 til ambisjonene i 2025 kan virke fornuftig nok som et måleparameter, men å se på et kvartal av gangen blir nok litt for kortsiktig tankegang. Selvsagt kan det hende at selskapet ikke vil lykkes i den grad ledelsen har ambisjoner om. Hvis selskapet fortsetter å skuffe de neste kvartalene på inntekter/EBITDA-margin må vi nok fortsatt slite med aksjekurs som vi som aksjonærer ikke liker så godt. Innlegget mitt er kanskje litt negativt ladet, men vi må være realistiske. Dog kan det fort komme en positiv nyhet eller to på større ordre innenfor det jeg vil kalle "løsninger for internetthandel" som er området selskapet har størst ambisjoner for vekst, og om det skjer er det fint å være posisjonert.
Tunktee og HrDuck: Jeg tror egentlig at ingen er spesielt uenig her etter det dere skriver, og kompliserte regnestykker er nok ikke så interessant verken for leserne på tråden eller forventet aksjekursutvikling for Strong:)
Storebetong
11.11.2021 kl 01:17 5065

Hei Just-Nilsen!
Takk for sist:). Liker godt innlegget ditt over og troen på det fundamentale på sikt og at Rema sliter (å fokusere på å endre foretaksnavn på Reitan sitt AS virker merkelig i min hjerne...) er jeg enig i. At jeg ignorerte potensiell komponentmangel i min gjetting på Q3-tallene til Strong, som du nevnte til meg som en risikofaktor på telefon ca 1 uke før tallene, viser jo bare at jeg er heldig som blir kjent med erfarne folk som deg og at jeg må være litt mer ydmyk. Jeg velger å delta litt forsiktig i debatten med tunktee og HrDuck, men tåler greit å få kjeft av begge to eller andre om de mener at jeg skriver noe feil:)
Redigert 11.11.2021 kl 01:27 Du må logge inn for å svare
HitIT
12.11.2021 kl 08:49 4705

🥳🥳🥳🚀🚀
HitIT
12.11.2021 kl 08:53 4698

Særdeles bra og viktig! På overtid at markedet får opp øynene vdr. Strong og Autostore partnerskapet.
Elgjohansen
12.11.2021 kl 08:57 4705

Men det blir spennende å se hva slags virkning det har på kursen, vi er jo ikke godt vant..
Men som du sier kanskje en øyeåpner for noen.
HitIT
12.11.2021 kl 09:06 4658

Hörmann Logistik er en kandidat til å sluke hele Strongpoint, men det er en annen historie.
Blir forhåpentligvis volum i dag så håper Strong laster mest mulig opp med egne aksjer,
HrDuck
12.11.2021 kl 09:12 4648

HL omsetter for ca 5 mrd årlig og har 2 700 ansatte. Vi kan håpe at dette vil bidra til mer strong tilstedeværelse i DACH-regionen også.
kössa
12.11.2021 kl 09:35 4573

Vi bygger in enorm kompetens och då kan nog hörman solutions sälja in Strongpoints produkter i DASHBOARD-regionen på sikt😊🚀!
Elgjohansen
12.11.2021 kl 09:37 4569

Tittelen på tråden speiler godt det som skjer med aksjekursen, ikke rare reaksjon på dagens melding heller. Som vanlig..
HrDuck
12.11.2021 kl 09:47 4530

Uflaks for deg Elgen. Her på min skjerm handler aksjen opp 3,5% :D
Elgjohansen
12.11.2021 kl 09:59 4498

Samme her, men synes reaksjonen var laber denne gang også... ;)

Kanskje litt rart at ikke "noen" jafser med seg det som ligger ute opp mot 27, det var i alle fall noen gode poster der for litt siden.
Redigert 12.11.2021 kl 10:09 Du må logge inn for å svare
Elgjohansen
12.11.2021 kl 10:39 4400

https://www.linkedin.com/posts/strongpoint-group_how-self-service-can-help-scale-e-grocery-activity-6864854782390132736-GOFl

The current driver shortage in the UK could trigger a trend to push up the costs of all forms of deliveries, including for e-groceries. This could, paradoxically, create a far more profitable e-grocery opportunity for British grocery retailers by driving click and deliver customers to click and collect...
tunktee
12.11.2021 kl 11:28 4328

🤣🥳 Flaks her også, jeg bruker rette skjermen!

Ikke helt opplagt hva avtalen vil innebære, men kjekt med en børsmelding.

Viste ikke hvor DACK-regionen er, i dag har jeg lært noe nytt:
«DACH is an acronym used to describe Germany (D), Austria (A), and Switzerland (CH).»
HrDuck
12.11.2021 kl 11:37 4312

trodde du fulgte photocure og fått dach leksen der :-)
tunktee
12.11.2021 kl 13:17 4203

Solgte jo den alt for tidlig (også?;)
HrDuck
12.11.2021 kl 13:21 4223

så du kjøpte den ja? :-)

Ser ut som jeg er en mer tålmodig sjel enn du er :D
JosMag
12.11.2021 kl 16:53 3988

Litt av noen lekekamerater StrongPoint har fått til et samarbeid med 👍 Autostore som i hvertfall børsmessig er kjempverdsatt og nå denne Tyske tungvekteren. Blir StrongPoints plukke løsning også innbefattet i dach området?
HitIT
12.11.2021 kl 17:44 3954

Ukens tilbakekjøp: https://newsweb.oslobors.no/message/546802

Blir bra dette✌🎰

God helg😎
tunktee
12.11.2021 kl 23:29 3823

Ikke umulig :)

Satt med Photocure i flere år, mens kursen var innom både 10 og 50-tallet om jeg ikke husker feil.
Ble til slutt møkk lei av stadige eventyrlige forespeilinger.
Det ble bare alt for mye ull og ingen sau, så solgte på 30-40 kroner med en helt grei gevinst.
Aner ikke hvordan det står til i selskapet nå, annet enn at kursen står langt over 100 og jeg skulle hatt mer tålmodighet…. Grrrrrr
HrDuck
13.11.2021 kl 00:46 3779

huffda og nå skal jeg ikke kuppe tråden for å snakke om et annet selskap (gudene skal vite at jeg og andre har kjempet mot det)..... Men one-time-only... :)
Jeg tror de fleste misforstår dette caset. Selskapet er priset til ca 3 mrd og omsetter for 300-350 mill i år. Men produktmarginen er skyhøy, ca 90% totalt og 95% i usa. De bruker penger på å bygge markedet og derfor viser aldri marginen igjen på bunnlinja. Veksten var bra før covid (hørt den før?), men roligere under covid. Det jeg tror de fleste ikke forstår er at selskapet kan styre overskuddet kraftig akkurat når de ønsker. Nå bygger de marked og bruker penger på salgsapparat. Når de ønsker kan de kutte kost'en og plutselig levere solide overskudd. En selger kan dra inn 15 mill i omsetning og med 20 selgere og litt admin så er du plutselig solid pluss. men nå bygger de altså marked og det er helt fint for meg som er tålmodig :D
Sånn, beklager alle. Dette var et unntak siden det dukket opp. Skal ikke gjenta seg. Gjør egne vurderinger. Skal jeg være ærlig så tar jeg feil oftere enn jeg har rett. Men når jeg har rett så betaler det overskudd og alle feilene :-)
Redigert 13.11.2021 kl 00:47 Du må logge inn for å svare
Storebetong
13.11.2021 kl 00:48 3765

Som du vet tunktee, vi har jo også hatt en fin prat på telefon, har jeg tro på tålmodighet i Strong og jeg står for å være tålmodig, selv om det går sent fordi vi ennå ikke har sett fine tall som bygger opp under ledelsens forventninger til 2025. Å investere i aksjemarkedet og gjette langsiktig vil alltid være vanskelig i alle aksjer, men jo mer man har satt seg inn i en aksje jo mer komfortabel kan man føle seg, selv om alt kan bli feil fordi alle selskaper kan mislykkes, samt at det alltid kan være større markedsaktører som styrer kursutviklingen, i hvert fall på kort sikt . Som du har forstått velger jeg å dele HrDuck sin langsiktige tankegang i Strong. Min lille million som Strong var verdt for meg før Q3 kom er jo mer en lek for meg enn det er for en større større investor som deg. Jeg ønsker uansett alle Strongere en god helg:).
HrDuck
13.11.2021 kl 02:52 3719

tålmodighet er en fin ting, mistenker at jeg skriver her når selskapet er verdt 10 mrd også. God helg fokens :)
kössa
13.11.2021 kl 03:58 3728

Och du och jag och andra tålmodiga Strongpoint aktieägare kommer att få flera fina aktieutdelningar på vägen dit😊.
Trevlig helg!
Storebetong
13.11.2021 kl 16:52 3560

Nå er det nå slik at at alle investorer/kortsiktige spekulanter sine handlinger med kjøp og salg på børs eller omsetning krysset utenfor den daglige handelen styrer aksjekursen på kort sikt. Dette er stort sett oversiktlig for meg og hva de større aksjonærene gjør av endringer virker jeg fint å ha litt oversit over. Køssa her på tråden kan kanskje virke litt virkelighetsfjerm som den største optimisten her på forumet, men jeg har god tro på at han får rett på mange års sikt.






Redigert 13.11.2021 kl 17:14 Du må logge inn for å svare
HitIT
13.11.2021 kl 21:04 3425

Ny butikk, ny C&C.
https://www.elnortedecastilla.es/content-local/nuevo-supermercado-alimerka-valladolid/

Ser ut til at Alimerka satser bra på C&C, hyrte JCDecaux for egen oktober kampanje:
https://www.jcdecaux.es/ultimas-noticias/jcdecaux--campana-exterior-alimerka-clickcollect
Redigert 13.11.2021 kl 21:20 Du må logge inn for å svare