Strongpoint #5-21 Opp og frem, det hemmelige selskapet!


Strongpoint er i en megatrend!

Selskapet jobber primært mot dagligvarebransjen, og mot noe annen detaljhandel og hotell/restaurantbransjen i enkelte markeder.
Vi har egne avdelinger i Norge, Sverige, Baltikum og Spania.
I tillegg et stort nettverk av samarbeidspartnere fra Australia i øst til USA i vest og Russland i nord, til Sør-Afrika (ja, i syd da).

Dagligvarebransjen er i større endring mht. netthandel. Endringene startet for fult før pandemien, og blant annet Sverige ligger foran Norge i trenden.
Pandemien har i tillegg gitt ekstra energi til endringene, når færre ønsker å besøke folkerike steder som matvarebutikker.

Siste året har vi solgt to avdelinger som lå utenfor fokusområdet. (Cash Security og Labels)
Etiketteavdelingen ble nylig solgt, og blir bokført i 3. kvartal.
Salget vil gi et ekstraordinært overskudd på ca 165 mill i inneværende kvartal, samt en positiv kontantstrøm på over 200 mill.
Selskapet er fra før 100% gjeldfritt (netto), og har etter salget anslagsvis 200 millioner i kontanter.
Ledelsen ønsker oppkjøp hvis de finner aktuelle kandidater, og det planlegges så vidt vi vet ikke et ekstraordinært utbytte.
(Av eget synspunkt ser jeg ikke vekk fra et høyt ordinært eller ekstraordinært utbytte om noen kvartaler dersom ledelsen ikke finner attraktive investeringer innen den tid.)

Strongpoints omsetning er ellers fordelt mellom proprietær teknologi/egne produkter, og som grossist for blant annet Pricer som produserer de elektroniske etikettene som man finner i mange norske butikker.

Noen av deres egne produkter har vært på markedet i en årrekke, som blant annet Cashguard som er kontanthåndteringssystemet som sees i de fleste norske matvarebutikker, og Vensafe, automatene som leverer snus, tobakk m.m.

Av de mer disruptive produktene har vi Click & Collect, som er skap med kjøl og frys der kunder kan hente varer de har bestilt på nettet. Produktet er solgt og utplassert i stort kvantum i Sverige, mens Norge ligger etter. I tillegg har vi salg i Spania og noen mindre salg/piloter i andre land.

Blant de mest interessante produktene til Strongpoint er Ecommerce Order Fulfillment og Order Picking. Systemer som effektiviserer online-ordrer og vareplukk i butikk betydelig, opp til 400-500% raskere plukk enn tradisjonelle metoder.
Det er i år inngått flere store avtaler i Europa på produktene.
Årsaken til at jeg heier på disse produktene er at de kan og vil gi store repetitive inntekter ettersom de helt eller delvis blir priset etter bruk. Det kan derfor sammenlignes med et dataprogram som har høye utviklingskostnader men dertil høye lissensinntekter når ferdig utviklet.
De nevte systemene er i hovedsak ferdig utviklet.

Strongpoints produktportefølje består av så mye mye mer, se denne lenken for mer info:
https://www.strongpoint.com/solutions/Etter alt å dømme ligger altså Strongpoint an til å være i teten innen et nytt disruptivt marked i eksplosiv vekst!

Som en ekstra trygghet for investorer har vi i år fått betydelig med ordrer innen mer tradisjonelle markeder, som elektroniske prisetiketter og kontanthåndteringssystemer (Nei, de er ikke død enda ;)
Anslagsvis utgjør ordrereserven 4-500 millioner med fradrag av det som har blitt levert dette kvartalet. Mye bli levert dette, neste og første kvartal neste år. Vi kan derfor se frem til gode tall fremover.

Børsmeldte ordrer:
https://newsweb.oslobors.no/search?issuer=6793For interessenter av Strongpoint, les rapporter og se presentasjoner!
https://www.strongpoint.com/about-strongpoint/investor/reports-financial-data/

Se også nyheter her og på andre forum, som ikke blir børsmeldt.
Redigert 25.09.2021 kl 16:59 Du må logge inn for å svare
bernes
23.11.2021 kl 11:22 4160

Spørsmålet er hvor langt inn i framtiden skal vi før pengene ruller inn med den roboten.
Kan vel bli noen år før utviklingskostnadene er dekket.
På meg virker det som et luftslott.


Topp 50
VERDIPAPIRFONDET DNB SMB har redusert med 36 240 aksjer
BNP PARIBAS SECURITIES SERVICES har redusert med 25 000
BARCLAYS CAPITAL SEC. LTD FIRM har redusert med totalt 21 060 siste tiden.
Små endringer på pluss-siden siste uker utover Strongpoint’ egne kjøp

Redigert 23.11.2021 kl 11:30 Du må logge inn for å svare
tunktee
23.11.2021 kl 11:49 4145

Kan nevne at jeg fikk forespørsel om å selge 100k aksjer i forrige uke, så da var det interesse.
(jeg takket nei)

Å stille slike eksakte diagnoser som Bernes gjør, forstår jeg ikke.
Om børsverdien er det ene eller andre om 7 dager anser jeg som umulig å vite, og de som vet slikt bør bli eksepsjonelt velstående.

Litt interessant om Baltikum, som er et viktig hjemmemarkedet for SP:
https://youtube.com/watch?v=O-MGpbOgk4E&feature=share
Ols123
23.11.2021 kl 11:52 4151

Strongpoint värderas idag utifrån Cashguard Pricer o vensafe men borde värderas utifrån Ecommerce Halodi robotisering , Autostore SAAS mm . När marknade gör det då har vi en helt annan värdering
tunktee
23.11.2021 kl 11:57 4133

Man blir ikke rik på salg av 3. parts utstyr, så jeg er ikke enig i at disse blir utløsende faktorer for fremtidig verdi.
Det er de proprietære produktene som har potensiale til løfte Strongpoint til stratosfæren.
HrDuck
23.11.2021 kl 13:48 4045

Jeg tror også at man ikke skal overtenke hvilke produkt som vil ta av osv. Skal jeg tippe så vil self-checkout være største bidragsyter på kort sikt, men etter hvert bli dominert av picking og collect. Det blir uansett bare gjetninger og de to siste var ikke i produktporteføljen når jeg startet å investere. Det er ikke så mange av dagens amazon aksjonærer som kun fokuserer på onlinesalg av bøker heller :-). Om noen år så vil strong ha flere nye produkt i porteføljen.

Det som skaper selskap av størrelse over tid er nærheten til kunden og evnen til å skape produkt som gjør hverdagen enklere for de.

Tydelig at noen av de litt større ønsker å redusere her. Ikke bra tegn for aksjekursen, men fint slik jeg ser det at i praksis kjøper selskapet disse aksjene tilbake selv. Timing av kjøp og salg vil alltid være en kunst, som det kun i ettertid vil kun gjøres svar på om var smart, inkludert mange andre faktorer som er forskjellige i og med at alle investor kan gjøre alternative investeringer, ha cash i bank, gå short eller velge andre muligheter på frigjort cash. Fortsatt litt trist aksjekurs for oss optimistiske og lanngsikige, men den langsiktige tankegangen lever jeg fint med sjøl🙂. Å sitte på sidelinja om det blir forventet fart vil jeg ikke, men ting tar tid, og bunnfisk i aksjekurs er en egen kunst som hver investor kan vurdere.
Redigert 24.11.2021 kl 01:59 Du må logge inn for å svare

FÆRDER TAK AS har redusert med 20 000 aksjer
BARCLAYS CAPITAL SEC. LTD FIRM har redusert med 2 053

STRONGPOINT ASA har økt med 65 787
HitIT
24.11.2021 kl 06:43 3867

"..On the partner side, we had the pleasure of announcing StrongPoint and Fives to our partner network. StrongPoint will increase our market access and relevance in grocery Micro Fulfillment Centres in the Nordics, and Fives has a strong presence and market position in Southern Europe," Lier says..."
https://newsweb.oslobors.no/message/547654

HitIT
24.11.2021 kl 06:47 3868

Tenker heller på hvor mange 10kroninger Strong kan stige en å bekymre meg om hvor mange kronestykker den i verste fall kan synke.
Redigert 24.11.2021 kl 06:50 Du må logge inn for å svare
Ols123
24.11.2021 kl 10:22 3795

Fin uppmärksamhet i dagens rapport ifrån autostore
On the partner side, we had the pleasure of announcing StrongPoint and Fives to our partner network. StrongPoint will increase our market access and relevance in grocery Micro Fulfillment Centres in the Nordics, and Fives has a strong presence and market position in Southern Europe,“ Lier says.

AutoStore has a strong position to leverage on the global megatrends within e-commerce and automation, where the rapidly growing e-commerce industry, a changing consumer demand, and the emergence of Micro Fulfillment Centres and the increased demand for automation, in addition to sustainable and efficient solutions, provides a strong platform for growth acceleration.

“The growth and performance highlights the momentum for AutoStore. The record-high order intake and order book provides the company with a significant revenue visibility and AutoStore expects revenue of approximately USD 300 million in 2021, growing to exceed USD 500 million in 2022,“ Lier concludes.
HitIT
24.11.2021 kl 21:17 3519

I presentasjonen til Autostore er "StrongPoint ASA and Fives Group added to partner network" et av tre Operational Highlights.
Minner om at Autostore har en mcap på137,9 mrd.
Jeg mener at markedet undervurderer big time potensiale og mulighetene i Autostore partnerskapet
eller egentlig ikke tar det med i beregningen i det hele tatt.

kössa
24.11.2021 kl 22:33 3416

Håller helt med! För mej är det ofattbart med den kursnedgången som varit sedan det avtalet ingåtts. Jag tror att marknaden kraftigt undervärderar Eller inte har upptäckt Strongpoints växtpotential. Pick och collect-mjukvaran Strongpoint utvecklat kommer att komplettera Autostores robotlagersystem ypperligt. Denna synergi tror jag marknaden snart kommer att räkna som och värdera till världsledande och då blir det ketchupeffekt!🚀 Mycket sker nog bakom kulisserna nu. Bl a Glovo håller väl på att bygga upp många darkstores som säkert i förlängningen kommer att få Autostores och Strongpoints fulfillmentlösningar.

For oss som fortsatt har tro på selskapet, selv om Q3 spesielt var mer overraskende svakt enn noen av oss klarte å forutse, så tror jeg vi som ønsker høyere eksponering i aksjen kan dvele litt med hva jeg tenker: Uten spesielle nyheter vil aksjen være noenlunde stabil til nyttår slik at selskapet antagelig har fått fullført kjøp av sine 500.000 aksjer. Om styret vil velge å kjøpe tilbake flere aksjer om kursen faller ytterligere anser jeg som ikke usannsynlig, med den fine cashposjonen de har. I perioden før Q4-tallene som kommer 15.02.2022 fra nyttår vil det antagelig være en periode uten tilbakekjøp og det kan det hende vi finner en kortsiktig bunn. i aksjekursen her på grunn av tynnere kjøperside. Om Q4 også skuffer blir dette med kortsiktig bunn neppe riktig, men forventningene til Q4 tror jeg nå er lave basert på på det som skjedde og ble sagt i Q3.

FÆRDER TAK AS har redusert med 6 000 aksjer
AVANZA BANK AB har redusert med 5 500
NÆSS BERNHARD har redusert med 3 132
MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL har redusert med 2 000
BARCLAYS CAPITAL SEC. LTD FIRM har redusert med 887

Kun noen få med økning, og da med kun noen hundre aksjer
Redigert 25.11.2021 kl 06:40 Du må logge inn for å svare
Ols123
25.11.2021 kl 08:48 3167

Avsaknad av stark huvudägare , låg värdering för ett SAAS bolag och stor kassa gör att risken för uppköp av Strongpoint har ökat betydligt enligt mig
bernes
25.11.2021 kl 09:50 3074

Jo lenger tiden går dess flere konkurrenter med oppdaterte produkter kommer på banen.
StrongPoint blir mindre og mindre og faren for å stå alene igjen blir større og større.
Trur oppkjøp fra en sterkere international aktør er det beste for SP som selskap selv om vi som eiere må takke nei til himmelferden.
Jeg er ihvertall klar til å gå ut etter å ha vært med over 38 toppen og tilbake mens børsene går ATH.

Det er kjedelig å lese alle innleggene fra "investorer" som har forelsket seg i aksjen. Som håper og tror. Det er sånn milliardærer blir millionærer. Man bør kikke på fakta. Fakta er et selskap hvor ledelsen ikke leverer. Et selskap som i lengre tid ikke har varslet om større kontrakter. Men som i stedet børsmelder at de får lov til å selge andres produkter. De opprettholder guiding, men det gjør alle selskap fram til de endrer det. Man kan selvsagt håpe at de store kontraktene plutselig kommer. Eller at selskapet blir kjøpt opp. Mens man venter, håper og tror raser børsen av gårde og man taper masse alternativ avkastning. Andre aksjer setter stadig nye rekorder. Risikoen ved ikke å være i aksjen anses som liten. Om de skulle begynne å levere går man kanskje glipp av de første 5-10 prosentene.
HrDuck
25.11.2021 kl 10:32 3015

kjempebra innlegg,

at ingen av oss her har tenkt på å bare kjøpe den aksjen som går opp mest hver dag. Det er jo mye mer lønnsomt. Foreslår at seaker sender et lite sammendrag av sin overlegne strategi til Warren B slik at Berkshire kan få litt fart på avkastningen også og ikke bare surrer rundt slik de har gjort i 50 år :D
tunktee
25.11.2021 kl 10:43 2983

Han har kanskje et småpoeng med forelskelse og sånt, men undrer meg på hvem som skriver dette.
En helt ny profil med ett eneste innlegg, lukter et gammelt troll…

Warren ville sagt noe sånt som:
Buy undervalued businesses that you are capable of understand. And if you buy a group of them,you basically dont lose money.
Min gruppe er Stro,Nrc,Nkr,Wstep.
Har også noen outsidere som jeg har tro på. Wstep er vel ok priset,mulig Stro også,men her ligger det potent oppside.
Nrc og Nkr trenger ingen begrunnelse. Her er det bare og lese siste to rapporter og se tilhørende webcast. De er for lavt priset.
HitIT
25.11.2021 kl 10:58 2986

Sikkert autostore du sikter til da..et utdrag fra den mld.
"..Vi kan nå levere en ende-til-ende e-handelsløsning ved å kombinere egenutviklet teknologi med løsninger fra en verdensledende aktør innen micro-fulfillment», sier Jacob Tveraabak, CEO for StrongPoint.."
Så får hver enkelt gruble på hva det kan bety.
Andre aksjer kan være så mangt, nye bunnrekorder settes rett som det er. En så lenge er iallefall jeg et bra antall siffer i pluss.
tunktee
25.11.2021 kl 11:10 3003

Jeg har realisert nok gevinst i SP til å være trygg resten av livet, og har fortsatt en drøss med aksjer med stor urealisert gevinst.
Beste investeringen noensinne for min del, og tror ikke den er ferdig å gi enda.

Litt digg å ha rullert mye av beholdningen, for vet pokker ikke hvilke stunt den nye regjeringen kan finne på.
Kanskje rettere sagt, hva kommunisten Aundun Lysbakken kan presse dem til å finne på i en hestehandel….

Edit;
Hva tenker folk om utbytte og/eller ta ut av aksjesparekonto? (Gir i prinsippet samme skattemessige effekt på den del av uttak som er gevinst på askjesparekonto)

Nye regjeringen snakker om at gevinstbeskatning av aksjer skal opp på samme nivå som skatt for alminnelig inntekt, hva det nå enn vil bety.
Hvis Audun får et ord med i spillet kan vi lukte på 40% ila noen år.

Så e det tap av avkastning på innbetalt skatt (eller rentes rente effekt om man vil), og spørsmålet om man tror man kommer til å trenge penger i overskuelig fremtid.

Jeg sitter å regner på det selv, og tror det blir tatt ut noe før årsskiftet.
Redigert 25.11.2021 kl 11:17 Du må logge inn for å svare
HrDuck
25.11.2021 kl 11:24 2973

lukter gammelt troll ja. Og poenget med tapt avkastning ifht børsen er uansett feil. Nå har jeg holdt aksjen i sju års tid. I løpet av den perioden har hele investeringen blitt betalt tilbake av utbytter og kursen har i tillegg gått 5x. Klart et troll ikke synes det er noe bra, men vi som lever i den virkelige verden tar til takke med det.
Nå vet jo ingen hvordan fremtiden blir, kanskje selskapet leverer på målsetning eller kanskje ikke. Det spørsmålet vil jo stå åpent uansett hvilken investering man gjør. Men om de er i nærheten å nå målet så vil aksjen gå nye 5x i løpet av de neste sju årene også.

Ikke overrasket over svarene som er kommet i denne kosetråden. Det er de samme som går igjen og ukritisk forsøker å snakke opp kursen. Jeg vurderer å investere i aksjen men menigheten her ser ikke ut til å ha overbevisende grunner til å kjøpe nå. Ut fra kommentarene må det være mye flaks som har gjort at dere har blitt stenrike på aksjen. Med enda mer flaks kan det jo hende at rikdommen fortsetter å svulme.
HrDuck
25.11.2021 kl 11:59 2911

I bunn og grunn så har du vel ansvar for dine egne investeringer? Nå har både jeg og andre lagt ut litt av våre regnestykker for selskapet, men på den ene siden så hevder du at det er bare "kos og forelskelse" og så vil du at vi skal overbevise deg om hvorfor du skal kjøpe nå (!)..... Er det timingen du lurer på eller sliter du med å følge estimatene? Siden du snakker om nå så vil du kanskje at vi skal komme med noe innsideinfo som gjør at aksjekjøpet skal "times" rett?
Kanskje er det flaks som gjør at det har vært en god investering for mange her? Jeg har ihvertfall gjort jobben så godt jeg kan, men om du ikke er enig i premissene og konklusjonen så kjenner jeg at det ikke bryr meg overhodet :D
tunktee
25.11.2021 kl 12:02 2916

Kan bare snakke for egen del.
Når jeg begynte å kjøpe aksjer på rundt 5 kroner var SP ikke en åpenbar case fordi de historiske tallene ikke var gode og risikoen var der.

Noe senere på 8-10 kroner var aksjen et langt bedre kjøp fordi markedet ikke hadde fulgt tritt med utviklingen i selskapet.

Aksjen toppet på rundt 17, og når den falt ned mot 8-9 kroner igjen var markedet ikke flink nok til å lese og analysere rapporter og annen info.
På det tidspunktet Q-rapportene viste at skuten igjen var snudd mens kursen fremdeles var under 10 anså jeg selskapet som en no-brainer og kjøpte mye.

Jeg har skrevet åpent her om en viss forsiktighet nå og at jeg har realisert mye,

Å kalle dette flaks?
Ikke mer flaks enn det faktum at man ikke klarer å lykkes i aksjemarkedet dersom man er forfulgt av uflaks.
Tvert imot vil jeg påstå at en viss forutseenhet har noe med saken å gjøre.

Men jeg håper du ikke kjøper :)
tunktee
25.11.2021 kl 12:23 2873

Hyggelig å se deg tilbake i Strongpoint og på tråden Riskypick!
Du er en kvalifisert investor som gir kredibilitet til aksjen.

Takk for hyggelig svar tunktee. Nå kan nok jeg mindre om strong enn alle her inne,hvertfall deg.
Liker prospektene(10 piloter gående med større aktører). Liker historikk med lang rekke positive ebitda q. Liker ledelsen.
Men det var ordrevisibiltet som gjorde litt utslaget her. Bare å summere opp årets børsmeldinger,så ser man at backlogen var solid ved q3 slutt.(selv om de ikke angir backlog). Med en storfisk på kroken vil inntekter gjøre et solid hopp tror jeg og selv uten vil nok q3-21 bli stående som et low point inntektsmessig/ebitda messig.

Mitt inntrykk av tråden er ikke at vi prøver å snakke opp kursen, og det virker uansett meningsløst i seg selv. Dog liker vi å utveksle informasjon og meninger rundt aksjen.
At mange av oss er "forelska" i aksjen tror jeg på, men jeg snakker primært for meg selv, og jeg tror selskapet vi få det til bra de neste 4-5 årene.
Å være kritisk til Strong eller andre aksjer må du gjerne være, så lenge det holdes en saklig og høflig dialog.
tunktee
26.11.2021 kl 02:16 2288

Jeg tror oppriktig, til tross for min noe kritiske holding etter Q3, at du og alle de som er langsiktig vil gjøre stor suksess!

Riskypick, enig med deg om Q4 og alle ordrene som er børsmeldte.
Bare håper det ikke er 10 fugler på taket.

Jeg vil bli julepoliti som jeg nettopp hørte om på radioen. Kan ikkje folk gi seg allerede?
tunktee
26.11.2021 kl 04:18 2255

Dette er en test.
Hvis du klarer å følge med og forstå, er du garantert edru. (og trolig ganske smart)

https://youtube.com/watch?v=n4S1rJsStbA&feature=share

Jeg burde heller se på porno…..
Redigert 26.11.2021 kl 05:08 Du må logge inn for å svare
Ols123
26.11.2021 kl 10:27 2111

Nästan alla Willys Coop butiker i Sverige har idag Strongpoint click and collect skåp och kommer självklart bli vinnare om hårdare restriktioner införs igen
tunktee
26.11.2021 kl 15:20 1887

Var forberedt på å være litt trøtt i dag men dette er jo skikkelig dagen derpå.
Er en ny virusvariant den sorte svanen som skal utløse et børskrakk?

Hvilken gnom e det som har funnet ut at det var en glimrende ide å legge salg av 55 tusen aksjer åpent da?
Redigert 26.11.2021 kl 15:31 Du må logge inn for å svare
HitIT
26.11.2021 kl 15:45 1870

Strong burde gå litt sånn som Pexip i dag som jeg for øvrig kjøpte noen k av etter åpning.
Men som vanlig henger ikke markedet med...
tunktee
26.11.2021 kl 16:03 1855

Et dristig trekk å kjøpe på all time low.
Kjenner du selskapet fra før, eller så du at innsidekjøpet kom?