168% oppside i VOW .. Triggerne for å komme dit.

CapitaL
VOW 25.09.2021 kl 12:04 143307

Kursen på Vow-aksjen er halvert på 6 mnd.. SP1 markets, Nordea og DNB har nylig kommet med grundige, ferske analyser der de laveste TP ligger på ca 40 kr.

Årsaken til det store avviket fra kurs (27kr) til disse kursmålene skyldes trolig en kombinasjon av flere ting. Et svakt H1, mye grunnet pandemiens negative virkning på Cruise og Aftersales, et uheldig utspill vedr formuesskatt og trolig også forventninger om noen store håndfaste avtaler innen landbasert som foreløpig ikke har blitt oppfylt.. Landbasert hadde en backlog på 87 mill etter første halvår...

Triggerne kan listes opp slik:

Oppsving innen Cruise nå som pandemien ebber ut.

Høymargin Aftersales kommer i gang igjen med stadig flere cruiseskip på vannet.

Ordreinnganger på landbasert, bl.a
200 mill+ fra Follum.

Betula melder om at finansiering er på plass, hvilket betyr ytterligere en ordre på 200 mill+

Noe mer håndfast fra avtalene med store aktører, ikke minst ArcelorMittal og biogassanlegget i Luxembourg.

Melding om flere spinoffs, eks tror DNB Markets på Green fuels eller jordendringsmidler.. her menes vel produksjon av biokull ala Wakefield?

Ytterligere kontrakter innen cruise.
Ytterligere avtaler innen landbasert.


Det er 3 måneder igjen av året og 40 kr innen den tid er slett ikke usannsynlig etter min mening, men det betinger at opp til flere av triggerne slår til;)


EDIT: Endret oppside i aksjen basert på ferskeste kursmål 50 kr...
Redigert 17.03.2022 kl 09:56 Du må logge inn for å svare

Ærlig talt; slutt med denne tulle diskusjonen. Har intet å gjøre med VOW. Hvis noen fortsatt vil kverulere om dette temaet, så lag er eget diskusjonsjonsforum. Og la oss andre slippe å lese en meningsløs kverulering av tema som enkelt lar seg løse ved å Google...

Jeg må reagere når det påstås at det er noe som heter logaritmehandel. Det er bare å google som du sier. Dessuten skjer det vel ikke veldig mye i VOW på en lørdag morgen så det er vel ikke så mye VOW -diskusjon dette går ut over. Du overlever nok det skal du se.
oivindl
21.05.2022 kl 10:14 5213

Nå har jo du selv skrevet om robothandel, så da kan det vel være greit å få avkreftet at det finnes noe som heter logaritmehandel.
Når påstanden gjentas med stadig mer tøvete begrunnelser, bør det være lov å svare.
Bløffmakere bør alltid avsløres.

Takk, oivindl. Ingen andre var tøffe nok til å skrive det.

Det sikreste man kan kalkulere med er at robotene er instruert til å legge press på kursen når RSI-14 går over 70. Vi må nok regne med noen rolige dager i VOW i nær fremtid om det ikke ramler inn en storordre.

Q2 vil uansett bli særdeles hyggelig lesing.

Tre kontrakter i løpet av siste uke hvorav den ene var kjempestor. Kursen føk opp, men den har dessverre veldig lett for å sige ned igjen. Fredag før nyhetene endte den på 25,14 og i går på 25,68. Det er veldig dårlig betalt for disse fine børsmeldingen synes jeg. De får bare fortsette å prestere så får de nok svar fra markedet etterhvert. På samme tid i fjor lå kursen på 37 kr. Dette gir ikke mening. Og i februar 2021 lå den på nesten 58 kr. Altså mer enn det dobbelte av nå.

Den kommer nok. Uansett gir det meg en god følelse å være med i en grønn aksje. Og det en aksje som ikke bare er grønn i navnet. De er det mange av.

Og så tenker jeg at algo/logaritme snakken er overstått. Uansett om deltagere forsnakker seg eller angriper dem som "gjør feil", så har denne diskusjon veldig lite med VOW å gjøre. Jeg foreslår at dere tar den videre på bakrommet, hvis dere har behov for å bruse videre med fjærene ...

Du slette tid. Snakker om mange forumpolitier her som bare kritiserer uten å komme med noe som helst VOW-relatert. Du kunne heller gitt meg rett siden det er det jeg har. Men det er du tydeligvis for feig og liten til. Jeg var ferdig med saken og mitt siste innlegg var direkte VOW relatert, men du har derimot tydeligvis til hensikt å rippe mer opp i dette og bringer den derfor på banen igjen. Makan. Tenk om du kunne skrive noe om VOW istedenfor om meg. Jeg kommer til å fastholde at det ikke er noe som heter logaritmehandel. Bare så det er sagt. Du har skrevet to innlegg på VOW tråder og begge gjaldt meg. Bra innsats.
Redigert 21.05.2022 kl 13:04 Du må logge inn for å svare

Neimen ... Trodde ikke jeg skulle klare å få den rolige, stødige og til dels alltid høflige Fluefiskeren ut av balanse, men det klarte jeg altså - godt det ikke var i børsens åpningstid for der må man ikke la seg styre av følelser.

Kjekt for deg at du har noen vekttall i matematikk, men samtidig bekreftende at du da mest sannsynlig har sovet i timen når det kommer til logaritmer - ble også litt smør på flesk med å skulle understreke universitetet for det er jo kun på universitetsnivå man bruker vekttall så akkurat det gav seg jo selv, men som du var inne på når man befinner seg i en selvforherligende sfære hvor man i egne øyne befinner seg over alle andre så kan nok ikke ting nevnes mange nok ganger.

Jeg prøvde aldri å sette dine logaritme kunnskaper i tvil - det klarte du veldig bra på egenhånd ... ;)

No hard feelings - Fortsatt god helg!
Redigert 21.05.2022 kl 13:03 Du må logge inn for å svare
oivindl
21.05.2022 kl 13:11 5197

Om noen ved en feiltakelse bruker feil begrep, er det en bagatell og kunne vært ute av verden med en fornuftig respons fra Rischioso.
Men feilinformasjon og svada har betydning for både forumet og VOW.
Der kunne du tatt et tydeligere standpunkt.
oivindl
21.05.2022 kl 13:18 5195

"ble også litt smør på flesk med å skulle understreke universitetet for det er jo kun på universitetsnivå man bruker vekttall så akkurat det gav seg jo selv,"

Vekttall får man også på høgskoler, så å nevne universitet er en presisering og ikke smør på flesk.

" I Norge finnes det ti ulike universiteter og mer enn 30 ulike høyskoler"

Fluefiskeren - veldi enig, herlig å sitte i et grønt selskap, som ikke minst også tjener penger og har en enorm ordrereserve, samt masse nye kontrakter på vei inn.
At vi ligger så langt under kursnivåer du nevner for et år siden er bare en bekreftelse på at her bør man akkumulere det man kan på vei oppover.
Gleder meg stort til Q2 res og pres, men ikke minst Q4 2022, neste år på denne tid tror jeg kursen ligger 80-100 % opp fra dagens nivåer.
Riktig god helg alle Vow aksjonærer😀
Redigert 21.05.2022 kl 13:22 Du må logge inn for å svare

La oss håpe det. Det er så mange såkalte grønne aksjer som jeg ikke vil betegne som grønne. Hvor grønt er det egentlig å sprenge fjell og lage veiskjæringer for å få frem vindturbiner i fjellet? Veier som gjerne legges over myrer som da vil gi fra seg klimagassene metan og karbondioksyd. Og hva med utvinning av de såkalte sjeldne jordartene?

Har ikke satt meg veldig grundig inn i VOW, men synes forretningsideene ser veldig bra ut for miljøet. Plast på avveie er et gigantisk problem for livet i havet. Og det slår til slutt også tilbake på oss selv. Vi kan knapt spise en matvare lenger fri for mikroplast og nanoplast.
zomi
21.05.2022 kl 13:59 5197

Enig i mye av det du nevner Fluefiskeren, det helt spesielle med Vow er at de nå klarer å levere førsteklasses teknologi og løsninger på så mange av miljø- og klimautfordringene verden sliter med. Vow har blitt en kjempspennende, grønn tusenbeiner :-) Men, det viktigste bidraget fra Vow i fremtiden ligger vel først og fremst i å hjelpe flere av de store industrikonsernene med å redusere/fjerne klimagassutslipp (fremst i heatet med sin teknologi innen biokull- og biogass). I 2022 og fremover vil vi se inntjening som øker med STORE prosenter knyttet til denne delen av virksomheten. Til tross for trøblete makrosituasjon med inflasjon, økte renter, osv., vil vi nok se en kurs som ligger laaangt over dagens i nivåer allerede i slutten av 2022.

Når man ikke har den rette kunnskapen så burde man heller ikke kommentere og i hvert fall ikke irettesette de som har ...

Jeg skrev "Universitetsnivå" - altså inkluderte jeg høyskole, men kanskje ikke en selvfølge for de med grunnskole ...;)

LES:

Så, hva er likhetene?
Likhetene mellom universitetene og høyskolene i Norge er mange. Blant annet krever begge institusjonene, i hvert fall som hovedregel, at du har godkjent generell studiekompetanse når du søker om plass. Videre tilbyr både universiteter og høyskoler studier på bachelor- og masternivå innen en rekke fagområder, i tillegg til at de følger samme gradsstruktur og karaktersystem som ellers i Europa.

Når det kommer til den faglige kvaliteten, er den like god på universitetene som på høyskolene. Generelt sett er det et høyt nivå på utdanningsinstitusjonene i Norge – ja, flere er faktisk godt anerkjent internasjonalt. Uansett hvor du velger å studere, kan du altså være trygg på at du blir tildelt den kompetansen og de verktøyene du trenger, for å lykkes i arbeidslivet.

https://www.kristiania.no/aktuelt/2021/09/forskjellen-pa-hoyskole-og-universitet/

* Men for all del - ikke lett å skulle forvente at forumets største kverulant skulle la en slik mulighet til å kunne kverulere gå i fra seg ...

Nå har vel denne diskusjonen tatt nok plass på tråden så vi kan gå tilbake til trådens tema - på forhånd takk!

Noen som har en oversikt over den totale backloggen og ikke minst hvor stor del landbasert nå utgjør etter den betydelige kontrakten I US den 16 dm?
oivindl
21.05.2022 kl 15:17 5233

"Jeg skrev "Universitetsnivå" - altså inkluderte jeg høyskole, men kanskje ikke en selvfølge for de med grunnskole ...;)"

Og du har kanskje ikke grunnskole?

Ja, men likefullt en presisering og ikke smør på flesk å skrive universitet.

Har du en oversikt over den totale backloggen og ikke minst hvor stor del landbasert nå utgjør etter den betydelige kontrakten I US den 16 dm?
Redigert 21.05.2022 kl 15:22 Du må logge inn for å svare

Jeg ønsker en mere ryddig og saklig debatt og ser det mest hensiktsmessig å gi uttrykk for dette. Om jeg gjorde det på mest mulig hensiktsmessig måte, kan diskuteres. Jeg er selv ingen helgen.
Det er fint å påpeke feilinformasjon og svada - men det får da være grenser for hva formodentlig voksne mennesker klarer å kjøre av debatt her inne.

Landbasert i området 630-650 millioner nå. En stor kontrakt til så vil landsiden utgjøre over 50 prosent av aktiviteten i VOW.

Takk,

vet vi noe konkret angående pågående kontraktsforhandlinger som er forventet å bli avklart den nærmeste tiden? Er kontrakten av 16.05 den første landbaserte i US?
Redigert 21.05.2022 kl 18:40 Du må logge inn for å svare
CapitaL
23.05.2022 kl 22:16 4499

Intervju med den nyansatte teknologidirektøren i VGM:

https://www.ringblad.no/trond-er-tilbake-pa-follum-10-ar-etter-at-han-sluttet-det-er-en-spennende-jobb/s/5-45-1452131

I intervjuet fremkommer det ingen avklaring av hvor på Follum fabrikken skal plasseres .. men det er kommunisert å komme i løpet av Q2 tidligere, så det er bare å smøre seg med litt mer tålmodighetskrem..
CapitaL
25.05.2022 kl 13:46 4106

Batterifabrikken til Morrow ser ut til å bli realisert.. Siemens og ABB inn som investorer!

Hva har dette å si for Vow mon tro? Felles presentasjon med Bellona, Morrow og Vow var vel ikke uten grunn tenker jeg. Vows løsninger kan nok bidra med noe her også.

- (Arendal 22. mai 2022) Morrow har en ambisjon om å produsere verdens mest kostnadseffektive og bærekraftige battericeller, og har i dag hentet 1 milliard kroner i ny kapital. Siemens Financial Services og ABB kommer inn som investorer i selskapet. Dermed har Morrow finansiert det første byggetrinnet på selskapets planlagte gigafabrikk i Arendal som gir kapasitet til å produsere 1 GWh battericeller hvert år.

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/morrow-henter-1-milliard-kroner-til-forste-byggetrinn-av-batterifabrikken-i-arendal?publisherId=17847364&releaseId=17933924

Ellers.. rent teknisk er aksjekursen på full fart mot det gylne snittet;) ( 50 krysser 200 )
Hammers
25.05.2022 kl 17:59 3970

Ikke vet jeg, men den siste tiden har man kunnet trekke mange linjer mellom MORROW/VOW/Badin/Hauge - Belona.
Det i flere ulike sammenhenger. Noen felles presentasjon har ikke jeg hørt om tidligere.

Om dette med batterier kan være en relevant retning for VOW;
- I flere Q-presentasjoner har Badin nevnt produksjon av grafitt/grafen for bruk i batterier.
- Nylig oppkjøpte CHE har jobbet med batterier i et snaut år. Deres ingeniøre har gjort flere interessante funn/gjennombrudd.
- Under Q&A etter den knallpresentasjonen Badin holdt v/Q1 kom flere interessante momenter.

- F. eks etter 45 minutter;
"Det er ikke alle kunder vi jobber med som vi sender melding ang LOI/MOU om".
"Man skal ikke vente på LOI/MOU, men vente til kontraktene annonseres".
"I pipeline jobbes det nå med en omfattende (extensive) mengde prosjekter".
"Jeg vil si det er høy aktivitet nå, ja......".
Min kommentar: Kroppsspråket hans varslet et HØYT ANTALL....når han himlet med øynene og nesten virket litt brydd.

Altså; Det jobbes med FLERE store prosjekter som markedet så langt ikke har hørt et PIPP om.
MORROW kan være et slikt. I så fall kommer jeg til å "snurre film" i et eget innlegg.
CapitaL
26.05.2022 kl 09:19 3757

Den felles presentasjonen var på klimakonferansen i Glasgow i november.. har sakset litt fra Bellonas sider:

- 17:30-18:30: Enabling carbon negative battery production
Exponential growth in battery production is needed to electrify the global car park. However, the battery production value chain is associated with significant amount of emissions from mining of materials and battery manufacturing. How can we scale up battery production while reducing our footprint at the same time? And can we make carbon negative batteries without cheating?

Speakers and panelists:

– Frederic Hauge, President, BEBA and Founder of Bellona Foundation
– Leonardo Paoli, Energy Analyst of IEA
– Pål Brun, Co-Founder of Morrow Batteries
– Henrik Badin, CEO Vow ASA
– Eivind Berstad, Senior Advisor, Bellona Foundation


Det er iallfall liten tvil om at Badin & Co har mange jern i ilden.. eller skal vi si i pyrolysen :)

Det rasles også med sablene hos Envigas som står på kundelisten til VOW. Her skal oppskaleres!

https://www.envigas.com/

Fornøyelig og informativ lesning om prosessen som danner biocarbon og energi, samt mulighetene framover.
Redigert 26.05.2022 kl 10:21 Du må logge inn for å svare
Hammers
26.05.2022 kl 13:41 3567

Takk for fine opplysninger.

Denne har gått meg hus forbi - og ikke noe jeg har vært klar over.
Merkelig hvis det er 5 talere og SAMTLIGE tilhører MORROW-VOW-BELLONA og IEA (Det internasjonale energibyrået).
NEPPE tilfeldig!

Det ligger mao an til at jeg etter hvert kommer til å snurre det ENE av de TO filminnslagene jeg har liggende på lur!
Redigert 26.05.2022 kl 13:41 Du må logge inn for å svare

Ser ingen endringer i sentimentet for grønt eller vekst aksjer. Mulig det kommer en liten rekyl på Nasdaq, men så vil nok realitetene gå opp for folk. Det eneste som kan beskytte aksjer i en tid med renteoppgang er høye utbytter. Uten det er det nok tyngdekraften som vil gjelde, men dette er bare synsing fra min side så folk må sjekke selv.
zomi
26.05.2022 kl 19:32 3409

Dette er en tid hvor man, med tilstrekkelig kunnskap om de ulike selskapene, kan gjøre noen gode kjøp på grønt og tech, men man bør nok ha langsiktige planer med investeringene sine for å fortsette å sove godt som aksjehund. Vow og rec er for meg to grønne, uslipte diamanter som jeg måå ha i porteføljen, og som gjør at jeg sover litt bedre, tenker også at det er på tide å vekte meg litt opp igjen i Nordic Semiconductor, som også vil bli en gladlaks når tidene normaliseres :-)

Litt på siden, men så er det sagt :-)

Å kjøpe dippen i fallende trender er risikable saker. Når rekylen er over etter noen dager eller uker, så skal alle som kjøpte dippen sikre gevinst. I tillegg vil mange longs kaste kortene. Så lenge rentene fortsetter opp, så kan det bli lenge til NOD ser bunn, men lykke til. Jeg sitter i utbytteaksjer.
Wuno
27.05.2022 kl 08:31 3085

Utdrag fra Finansavisen i dag : Wastefronts gjenvinningsprosess handler om pyrolyse der dekkene brytes ned ved høy varme uten tilførsel av oksygen. Ut kommer 60 prosent væske og 40 prosent fast stoff som kan bearbeides.:-)
CapitaL
28.05.2022 kl 15:43 2759

For 3 mnd siden (21.feb) skrev jeg på denne tråden at med dagens kurs fikk man landbasert gratis med på kjøpet. Kursen var da latterlig lave 15,88...

Hvordan er så ståa innen landbasert i dag? Bortsett fra at kursoppgangen på 65% siden utsagnet mitt taler sitt tydelige språk, tenkte jeg å sammenfatte de siste 3 måneders hendelser på landbasert.. og, ikke minst, er aksjen fortsatt billig? Trådens kursmål ( 50 kr) antyder det, så det skal jeg prøve å finne ut av, og jeg tar da ikke med cruisevirksomheten. Ordrereserven der er oversiktlig i lang tid fremover og går så det suser. Ikke minst fordi antall skip med Vows systemer om bord stadig øker, noe som etterhvert også vil vises i tallene til Aftersales.

De viktigste hendelsene på land:
-------------------------------------------

- LOI med en "undisclosed partner", med utsikter til 5x Follum, anslått verdi 850-1000 mill. På toppen av det, er det antydet behov for ytterligere slike anlegg. Det pågår nå en såkalt " feasibility study" for anlegget med sikte på en endelig avgjørelse før årsskiftet. Denne kunden har bare tiden og veien for å oppnå sine utslippsmål.

- Oppkjøp av C.H.Evensen
Umiddelbart etter at dette kjøpet var i boks kom bestillingen på en svær reaktor som attpåtil bygges før "kjøper" er på plass. Det signaliserer etter min mening tydelig at her er det ting i gjære. Man bygger ikke en kjempereaktor til mange millioner for moro skyld..

- Melding om at VGM må relokalisere plasseringen av fabrikken på Follum, noe som forsinker ferdigstillelsen med flere måneder.. Her regner jeg med at byggets stålelementer og slikt for det meste allerede er ferdig konstruert og bygget slik at selve byggeprosessen nok vil gå rimelig kjapt når spaden først stikkes i jorden.

- Demoanlegg for pyrolysegass i samarbeid med franske GRTgaz er igangsatt. Dette kan med en vellykket testperiode etterhvert resultere i meget langsiktige kontrakter for levering av gass inn på det franske gassnettverket. Potensialet her er regelrett svimlende etter min mening. Nær sagt alt avfall kan pyrolyseres og franskmennenes mål er å halvere mengden søppel som havner på dynga.

- Vows største landbaserte kontrakt noensinne kom i mai. Den markerer også et stort gjennombrudd i USA.. Kontraktsverdien er på 255 millioner. Vow har fra før fått kontrakt av Wakefield for biokullanlegg i USA..


Skal man konkludere litt så har Vow på 3 mndr doblet ordrereserven på sin landbaserte virksomhet. Med denne farten passeres Cruise Projects i omsetning allerede til neste år.. For å komme med noen tall, så vil det ovennevnte anlegget til bortimot milliarden, gitt realisering, bidra med noe sånt som 3-400 mill i 2023, 400 mill i 2024 og 200 mill i 2025. 2025 er året det planlagte anlegget skal komme i drift. Tar vi så med kjempekontrakten i US, vil den, litt avhengig av tidsplanen bidra med de nevnte 255 mill over en tidsperiode på ca 2 år.. Vi snakker altså om potensielt langt over en halv milliard i omsetning på landbasert til neste år. Da har jeg ikke engang regnet med de andre prosjektene som ligger i løypa på land..

Dersom man verdsetter Cruise Projects, Aftersales og verdien av Vows aksjer i VGM til 20 kroner, betaler man i dag cirka 6 kroner pr aksje for landbasert.. Jeg konkluderer iallfall med at kursmålet på 50 kroner, gitt potensialet, fortsatt står seg. Aksjen er etter mitt syn fortsatt billig og en doblingskandidat.

Minst ;)
CapitaL
01.06.2022 kl 13:41 2368

Oppdatering vedr Follum:

- New possible location on the Follum site
Vow Green Metals AS

New possible location on the Follum site

With reference to the Company’s stock market announcement dated 22 March 2022, Vow Green Metals AS (the “Company”) together with other parties at Treklyngen’s Industripark, the industrial park at Follum, Norway, has identified a new location which is well suited for Vow Green Metals AS' biocarbon factory.

The new location “Renseritomten”, which is also located at the park, will fit in well with other existing businesses and activities at the location. In addition, it may allow for use of existing buildings and a logistic infrastructure that provides good flexibility for operations, and future expansion.

“Circularity and emission reduction are core values for Vow Green Metals AS. By reusing existing buildings and logistics infrastructure we achieve both, and at the same time achieve flexibility and possible cost benefits compared to the location that was originally intended for our plant, said Cecilie Jonassen, CEO of Vow Green Metals AS.

Further site investigation and necessary reengineering of the plant will start immediately to confirm cost and schedule.


Gjenbruk av eksisterende bygg kan fort medføre kostnadsbesparelser..

Arne_And
02.06.2022 kl 08:50 2310

Går det an å peke på årsaker til at aksjen floppet fra 57-16. Hva var det egentilg som skjedde mellom februar til mai ifjor da den virkelige nedturen startet og fallet fra ATH til lav 30 tall?
Er kursen nå på rundt 25 en "fair" verdi?

Hovedårsaken var at ESG sektoren raste, og VOW ble med nedover. Om 25 er en fair verdi kommer an på hva du tror om VOWs fremtid. Om overskuddet vil forbli som det er eller falle er nok 25 alt for mye, men dersom du tror det vil stige vil 25 kunne være fair, eller kanskje også billig. Spørsmål du må stille deg selv er: Vil det bli større eller mindre behov for produktene? Vil de kunne få så gode marginer som de har guidet? Stoler du på at ledelsen kan gjøre en god jobb? Er de gode på innovasjon og nyskapning? Hvordan ser makrobildet ut? Er det noen politiske drivere?
Sammenlign flere ESG selskaper og dra en konklusjon.