WARNING - Kommer tidenes shipping nedtur ?

Gulltider
GOGL 26.09.2021 kl 13:52 1998

Grunnet den STORE konkursfaren med Evergrande i Kina, så står nå spesielt shipping/bulk sektoren foran noen meget spennende dager.

Torsdag hadde verdens mest forgjeldede eiendomsselskap betalingsfrist på en av obligasjonene sine, men det er fortsatt ingen tegn til at selskapet har betalt avdraget på 83,5 millioner dollar (717 millioner kroner), ifølge Bloomberg.

De skylder totalt over 2 600 milliarder ☹

Det som gjør dette så ekstra skummelt for shipping/bulk, er at ratene vil miste all verdi hvis det kinesiske markedet delvis faller ut i en periode på et par år…..

Da blir det plutselig overkapasitet på shipping/bulk, og ratene vil falle til bunnen igjen.

I dagens marked så er «Hvermannsen» inne med sparepengene sine, og hører kun på menigheten som kun konsentrerer seg om rater og teknisk analyse.

Syntes flere av dere burde tatt litt ansvar, og ikke rosemale GOGL som om at det ikke dette er en reell fare. Skulle det gå så galt som mange nå mener i Kina, så kan GOGL falle mye og raskt, og bli værende der lenge.

Hensikten med denne tråden er å informere våre ferske investorer om at dagens aksjekurs kanskje halveres over natten.

Det er viktig å ha en edruelig debatt, og ikke bare frelse og himmelturer, og at ingenting kan presse GOGL ned.

Faren som nå truer, og har presset kursen ned, er reell og stor.

Før noen bekreftelse på at konkursfaren er over, er mitt gode råd å selge seg ned/ut for å sikre sine verdier…

Vi husker alle reaksjonen i markedet forrige mandag, da bekymringsmeldingen kom…..

Bare på disse spekulasjonene falt GOGL hele 12 kroner.

Hvor enormt tror dere fallet blir hvis/når konkursmeldingen med Evergrande kommer ?

Da kan nok GOGL fort være nede på 50 lappen 😢
Redigert 27.09.2021 kl 11:47 Du må logge inn for å svare
leppen
26.09.2021 kl 19:12 1786

Jeg mener du har rett. Se på kursen til gruveselskapene som produserer jernmalm. Se hva de sier om forventet pris og mengde som skal leveres fremover. Historisk går det sjelden bra med bulk over lengre tid. Leppen
Jørgen
26.09.2021 kl 19:40 1725

Nå frakter vel ikke bulk kun jernmalm? Og problemene der knytter seg vel til faktum at Kina sigaliserte slutt på videre funding av dette, nye gruver. Tviler på ag det stopper uniddelbart, ettersom slike ting tar tid. På kort sikt må energien erstatyes med gass og olje. Lengre sikt sol og vind, som også da stort må fraktes fra /til Asia. Jeg stoler på at det totalt sett er overskuddsetterspørsel av tonnasje sammenlignet med tilbud. Sistnevnte er påvirket av lite nybygg før 2025/26. Når den tid kommer er verdens BNP sterkt stigende.:-)
Bullen
26.09.2021 kl 19:57 1654

To tråder omtrent samme tema: et markerings behov?
Jørgen
26.09.2021 kl 19:59 1650

Når omsider infrastrukturpakken til Biden ventelig vedtas snart, sier bransjen at dette vil gi betydelig økt aktivitet til bulkrederiene. Her trengs stålbtll broer, veier, sement osv så dette kan booste oppgangen betydelig. Bransjen viser til tidligere naturkatastrofer som Katarina osv og sier det tidligere har vist økt etterspørsel av tonnasje.
Gulltider
27.09.2021 kl 07:21 1333

Evergrande-selskap med nytt aksjefall i Hongkong
Det gjeldstyngede kinesiske konsernet går på en ny smell.

Investorene fortsetter å følge nøye med på hvordan det går med kriserammede Evergrande, som har kommet med nye oppdateringer i løpet av helgen.

Elbilvirksomheten, som er notert i Hongkong, har varslet børsen om alvorlig pengetrøbbel og går ikke videre med planer om å hente inn ny kapital.

Aksjekursen til China Evergrande New Energy Vehicle Group er ned mer enn ti prosent etter å ha falt enda mer tidligere samme dag.

Evergrande driver i tillegg til eiendom blant annet med utvikling av elbiler, fornøyelsesparker og helsetjenester.

Konsernets aksjekurs er uten de store endringene for dagen i kjølvannet av en ekstremt turbulent periode. Selskapet er fortsatt taus om manglende betaling på et obligasjonslån som hadde frist torsdag.

Evergrande har rundt 2.600 milliarder kroner i gjeld. Anders Johansen, ny sjefstrateg i Danske Bank, venter nyheter fra Evergrande denne uken.

– Hva som skjer videre er på ingen måte avklart, sier Johansen til E24.
– Det alle venter på er om myndighetene skal gripe inn. De fleste har slått seg til ro med at det kommer en eller annen form for omstrukturering. For kinesiske myndigheter er det likevel viktig å ikke la det gå ut over markedet i altfor stor grad. Det er balansen myndighetene i Kina nå tenker på, sier Johansen.

Sjefstrategen peker på at mesteparten av gjelden Evergrande skylder er til kinesere. Ifølge ham har 1,5 millioner kinesere forhåndsbetalt leiligheter de kanskje aldri får om Evergrande går over ende, og mange kinesiske entreprenører har bygget leiligheter på vegne av selskapet uten å ennå få betalt.

– Boligsektoren står for rundt 30 prosent av BNP (verdiskapingen, journ.anm.) i Kina, og er altfor stor til at de tør å ta sjansen å la det gå ut over den, men det er viktig for kinesiske myndigheter å statuere et eksempel. Selskaper kan ikke ta så mye risiko de vil, og så reddes av myndighetene når det går galt, sier Johansen.

https://e24.no/boers-og-finans/i/5Gj6P6/evergrande-selskap-med-nytt-aksjefall-i-hongkong
Redigert 27.09.2021 kl 07:25 Du må logge inn for å svare