Nel ute av Nikola?

Sann
NEL 30.09.2021 kl 15:01 1839

Nikola annonserer idag nytt samarbeid med Opal Fuel for utplassering av hydrogen fyllestasjoner og infrastruktur i USA. Dette betyr vel at Nel er ute hva gjelder fyllestasjoner etter tidligere intensjonsavtale med Nikola. Nel har en avtale om levering av elektrolysører til Nikola for produksjon av hydrogen til de samme stasjoner og regner med at dette ikke er berørt av det nye samarbeidet med Opal Fuel. Uansett var det planlagt leveranser av flere hundre fyllestasjoner fra Nel. Hva skjer med dette nå? Var ikke avtalen bindende?


https://bit.ly/3AXtRj0
Mr Erik
30.09.2021 kl 15:35 1774

Nel står jo i stykket :) så de er med!! Nikola har slutit avtal med norska Nel i fråga om elektrolysörer, som nyttjas för produktionen av vätgas. I de lastbilsprototyper som framställts finns också bränsleceller från svenska Powercell.
Collo
30.09.2021 kl 16:03 1710

Slik jeg tolker det skal Opal bygge stasjonsbygg og tilhørende infrastruktur. Dette betyr at stasjonene kommer på plass. Tolker det slik at NEL skal levere fylleutstyr og elektrolysører. Mao bare positivt for NEL. Interessant å høre hva andre har lest om dette.

Har også oppfattet det slik. NEL sin helautomatiske fabrikk for elektrolysører er jo også nå snart ferdig. Til en pris ca. 40% ned.

Enig, har den samme oppfatningen. Dette har vel vært diskutert tidligere, slik sett ikke noe nytt.
Sørøya
30.09.2021 kl 16:44 1573

Avtalen med NEL er vel begrenset til stasjoner som leverer hydrogen basert på elektrolyse. Hydrogen basert på gass, eller avfallsproduksjon som Nikola også er inne i , er vel ikke omfattet av avtalen med NEL.

Her er et utdrag av pressemeldingen fra 2018 som helt klart referer til eksklusivitet for leveranse av elektrolysører til hydrogenproduksjon , men sier ingen ting om hydrogen produsert på andre måter.


(Oslo, 28 June 2018) Nel ASA (Nel, OSE: NEL) has been awarded a contract for delivery of 448 electrolyzers and associated fueling equipment to Nikola Motor Company (Nikola) as part of Nikola’s development of a hydrogen station infrastructure in the US for truck and passenger vehicles. Under the multi-billion NOK contract, to be deployed from 2020, Nel will deliver up to 1 GW of electrolysis plus fueling equipment. The company reiterates a potential major expansion of the production capacity at Notodden to accommodate the contract order.

“We are immensely proud of announcing this 1 GW electrolyzer contract with Nikola for the exclusive delivery of 448 electrolyzers and supporting fueling equipment as part of their groundbreaking development of a hydrogen station infrastructure across the US. The multi-billion NOK contract is by far the largest electrolyzer and fueling station contract ever awarded. It will secure fast and cost efficient fueling of Nikola’s fleet of hydrogen trucks, delivering support to major customers like Anheuser-Busch, as well as a growing fleet of Fuel Cell Electric Vehicles. We look forward to working with Nikola on developing the world’s largest, most efficient network of low-cost hydrogen production and fueling sites,” says Jon André Løkke, Chief Executive Officer of Nel.

Nikola and Nel announced late 2017 an exclusive partnership aimed at developing low-cost, renewable hydrogen production and fueling sites as part of a nationwide network of hydrogen stations, supporting Nikola’s vision of replacing the current fleet of diesel trucks in America with zero-emission hydrogen trucks.
Redigert 30.09.2021 kl 17:02 Du må logge inn for å svare

kom en melding for noen måneder siden at Nikola har gått sammen med en leverandør av hydrogen. de skulle levere alle stasjonene og hydrogenfirma skulle kjøre ur all hydrogenet fra en fast fabrikk. husker i den meldingen som kom i usa var ikke Nel nevnt med et ord. derfor vil jeg tro at Nel har gått ut på egenhånd og signert avtaler. den gale sjefen til Nikola sa og gjordet mye rart. ingenting av det han avtalte med Nel ble noe av.
Sann
30.09.2021 kl 17:46 1458

Deler det du skriver her. Det er viktig å skille mellom elektrolysører og fyllestasjoner. Nel og Nikola hadde signert separate intensjonsavtaler på begge deler men det kommer tydelig frem i avtalen med Opal at de skal levere fyllestasjoner. Derfor tolker jeg dette som at Nel er ute hva gjelder fyllestasjoner i USA. Hva som skjer i Europa er en annen sak, der vil jeg tro Nel fortsatt er aktuell for Nikola. Når det gjelder elektrolyse står det i meldingen idag at Nikola har en avtale med Nel men her er fyllestasjoner ikke nevnt. Derfor tror jeg Opal har fått den endelige infrastrukturavtalen med fyllestasjoner i USA. Hvor bindende avtalen vedrørende elektrolysører er gjenstår å se.
Redigert 30.09.2021 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Hei,
Ville bare stikke innom og si hei, jeg er med på showet OSB enda, men ikke i NEL. Solgte meg ut der på 25 kr. har vær innom flere aksjer med ymse resultat, men er godt i pluss i år. Akkurat nå er jeg inne i frontline og Ultimovacs, sistnevnte bør dere ta en titt på. har nesten doblet pengene mine der på omkring en mnd. Enormt potensiale.
Ønsker dere alle stayere i NEL Løkke til videre. Begynner muligens å bli et attraktivt nivå å ta et bet på snart, men holder meg uttafor enda en stund.

Ha en fortreffelig aften og helg

Good Løkk.
Gork
02.10.2021 kl 14:57 1035

Hyggelig å høre fra deg. Jeg har også forlatt NEL, men på lavere nivå enn du gikk ut på.......NEL har idag fått så mange konkurrenter at muligheten for en storhetstid er forbi. De kan fortsatt bli en aktør, de har nok penger til 4-6 års drift. Har de, eller vil de få, marginer nok til å forsvare dagens kurs, jeg tror ikke det, konkurransen er for stor.

Men lykke til (eller Løkke til).
Redigert 02.10.2021 kl 14:58 Du må logge inn for å svare

01.10.2021 07:00:12
NEL: BÅDE OPAL OG NEL VIL BIDRA TIL Å NÅ LANGSIKTIGE MÅL- NIKOLA
Oslo (Infront TDN Direkt): Det er en del av Nikolas langsiktig strategi å inngå partnerskap langs hele verdikjeden til hydrogen, og både samarbeidet med Opal Fuels og Nel vil bidra til dette.
Det skriver Nikola i en twittermelding natt til fredag norsk tid, etter at det i går ble kjent at selskapet har inngått en intensjonsavtale (MoU) med Opal Fuels for utvikling, konstruksjon og operasjon av hydrogenfyllestasjoner i Nord-Amerika, hvilket Nel også leverer til selskapet.
"Etableringen av samarbeidet med Opal Fuels og vårt langsiktige forhold med vår teknologipartner Nel, blant andre, vil bidra til å skalere opp hydrogenfyllestasjoninfrastrukturen i Nord-Amerika", heter det i twittermeldingen fra selskapet.

Har ikke forlatt NEL selv om jeg har vært en del inn og ut. Er nå relativt sterkt inne igjen. Grunnen er at NEL arbeider med flere større kontrakter som forhåpentligvis snart inngåes. NEL har fått veldig mye negativ oppmerksomhet i det siste og shorterne har økt fra dag til dag. Hele hydrogensegmentet har hatt en vanskelig tid fordi det tar lang tid fra regjeringer utformer strategier på grønt skifte og hydrogen til strategiene settes ut i livet. Tror vi har sett det meste av negative nyheter nå, selv om det fremdeles er usikkerhet rundt infrastrukturpakken til Biden og tallene som NEL legger frem på 3 Q. Selv tror jeg ikke det er veldig interessant å shorte på nivåer under 13,- tallet bortsett fra kortsiktige tradingblaff for å komme seg ut av det som etterhvert synes å kunne bli ganske håpløse posisjoner. Skal rundt 120 mill aksjer kjøpes tilbake over et relativt kort tidsrom kan det bli gøy. Selv har jeg håp om at dette skjer i løpet av de neste 3-4 månedene.
Redigert 02.10.2021 kl 16:38 Du må logge inn for å svare

Tiltredes, NEL jobber langsiktig 💪 👍