EIOF er den virkelig glemte perle, dobling på kort sikt


EIOF er den virkelige glemte diamanten.
her bør og Må det komme ei dobling.
det kan gå faderlig fort, så kom dere inn.
6-7 kr i sikte,

"Aksjonærene i Eidesvik Offshore kan smile bredt når rederiet nå selger subseaskipet «Viking Neptun». Tilbakeføring av nedskrivninger og salgs­gevinst utgjør mer enn verdien på hele selskapet.
– Dette vil fikse hele balansen, i tillegg til å sette skikkelig fart på de grønne satsningsområdene i selskapet, sier konsernsjef Gitte Gard Talmo i Eidesvik Offshore til Finansavisen."

Synd de selger den eneste moderne båten de har. Fantastisk skute, men det må vel til for å redde selskapet. Men nå er det snart bare gamle psv og seismikkere igjen. Lurer på om de har noen plan.
marked1
13.01.2022 kl 09:25 712

"...i tillegg til å sette skikkelig fart på de grønne satsningsområdene i selskapet, sier konsernsjef Gitte Gard Talmo i Eidesvik Offshore til Finansavisen."

-Er dette et hint om en kommende grønn spin-off fra EIOF, med tildeling til eksisterende aksjonærer? I så fall skal kursen mer enn doble seg, og gå 2-3 gangeren.
Redigert 13.01.2022 kl 09:26 Du må logge inn for å svare

Salget av skipet oppgis til gevinst/oppskrivning på 390 millioner kroner.
Skipet er bokført til NOK 770 millioner ved utgangen av 2020 ihht regnskap.

Da er vi på pluss og minus. Dette er Pluss :)

En veldig interessant transaksjon dette som får svært lite oppmerksomhet i media og blant investorer. Meldingen gir ikke alle detaljer, men det virker som om skipet selges til godt over 1 mrd og dermed snakker vi 30-40% over bokført verdi. Dette er fullstendig motsatt av hva som har tilfelle gjennom offshorekrisen og oppfatningen mange har av offshorenæringen. Åpenbart er ihvertfall enkeltsegmentet i sterk bedring når man kan oppnå slike priser.

Jeg har prøvd å regne litt på balansen, og den blir jo kraftig forbedret. Mye gjeld forsvinner og kontantposisjonen styrkes kraftig. Selskapet sitter igjen med et par heleide subsea skip (hvorav ett på fornybarkontrakt med Siemens), en flåte av verdens mest miljøvennlige PSVer og noen mindre attraktive seismikkskip. Skulle selskapet handle på ca 30% rabatt til bokførte verdier etter transaksjonen (slik den gjorde før), så skulle vel det tilsvarer en kurs litt over 8 kroner. Selskapet får knapt oppmerksomhet, så her er det vel mulig for god avkastning for den tålmodige.
cheezy
14.01.2022 kl 18:19 405

Har du sjekket når den ekstraordinære nedskrivingen var? Det er dessuten litt avskrivinger hvert år, så de fikk nok ikke fullt så mye for skipet. Men det var nok uansett en kanondeal.

De tok 240m NOK i nedskrivning/Impairment på skipet i 2019 årsrapporten. Det blir nå tilbakeført pluss en gevinst på NOK150m i tillegg. Matematikken skulle vel da ta oss et stykke forbi 1 mrd.

Her er en liten amatør-analyse før Q3/21, det ser selvfølgelig enda bedre ut nå! :)
https://investornytt.no/eidesvik-analyse/

Her kan vi fylle på før Q4 kommer den 24. Februar. Det vil jo selvfølgelig bli ett kanonresultat med oppskriving av verdier.
Mens folket kjøper SOFF, er EIOF plassen å være.

Salget av subsea-skipet gir en likviditetseffekt på 330 millioner NOK ifølge melding. Det er vel omtrent 5,3 per aksje som er ganske likt dagens kurs. De kan ikke betale utbytte pga. restruktureringsavtalen, men hvis ikke den hadde vært der så kunne de altså utbetalt hele sin markedsverdi fra dette ene salget...