SuperBull *Hvorfor Jeg tror AKH går over 40kr i Oktober 2021*

Meatskull
AKH 02.10.2021 kl 20:56 28791

Jeg anbefaler ingen og kjøpe basert på hva dere leser i tråden her men jeg anbefaler og gjøre seg belest på AKH nå vertfall :)

Dette er hva jeg tror er hvorfor det er lurt og kjøpe AKH nå:
COP26 er like rundt hjørnet hvor 20.000 av verdens ledere og diplomater+++ skal diskutere klima i Glasgow hvor de har mye press på seg for og gjøre mer en og bare snakke som tidligere år!

Under finner dere info fra de linkene lengre ned pluss noe extra info om en stor ny eier fra usa(Usa sin elsdte bank BNY Mellon) som er top 4 største aksjonær nå etter og ha hamstret noe voldsomt siste måneden. Disse 2 artiklene sammen på kort tid og rett før Statsbudsjettet for 2022 skal fremlegges som forslag pluss en ny storeier i AKH gjør meg nå meget bull!

Putter denne teksten fra linken under opp hit da jeg føler den er viktig info og vite: – Er det naturlig at Aker blir en samarbeidspartner i den nye regjeringens industripolitikk?

– Det er naturlig at store aktører som Aker, Equinor og Statkraft blir klimapartnere, sier Barth-Eide.

– Så Aker er aktuelle som klimapartner?

– Ja, de er det, sier Aps energipolitiske talsmann, som er en av favorittene til å få en statsrådspost.

På Arbeiderpartiets hjemmesider står det: «I kombinasjon med slike forpliktende klimapartnerskap kan det åpnes for å etablere klimafond eller andre støtteordninger.»

Det er ventet flere detaljer når Støres regjeringsplattform ligger på bordet.

*Ved Statsbudsjettet for 2021 ifjord så ga Norges Stat 1Milliard Kroner til ACC og dere kan se hvordan den kursen har beveget seg etter støtten fra Norges stat!
*https://www.nrk.no/norge/rokke-gir-klimarad-til-ap-1.15654439
Sitat fra artikkel over:
I mange år har Røkke og Aker hatt god dialog med Ap. I 2007 overtalte Røkke regjeringen Stoltenberg til å investere 4,8 milliarder kroner i Aker Kværner Holding. Tapet for staten ble 4,4 milliarder kroner.

Denne teksten er Key:
– Hvor mange møter har dere hatt med Arbeiderpartiet?

– Vi har møter med mange aktører, sier Eriksen, men bekrefter at Aker tidvis har hyppig kontakt med Arbeiderpartiet og andre i det politiske Norge.

Senere får NRK bekreftet at det har vært jevnlig kontakt med Ap over lang tid om hvordan grønne investeringer bør utformes. Men ingen i SV har møtt Røkke og hans menn.

En telefon til Espen Barth Eide, energipolitisk talsperson i Ap, gir oss mer informasjon om møtevirksomheten med Aker. Møter der industripolitikk har vært tema.

– Hvor mange møter har det vært?

– Det husker jeg ikke, sier Espen Barth Eide.

– Hvem har deltatt på møtene med Aker?

– Terje Aasland og jeg er blant dem som har møtt Aker en del ganger.

– Hva med Støre og Røkke, har de deltatt?

– Det har også vært møter med Støre og Røkke til stede, bekrefter Espen Barth Eide.

***Ny link som kom idag andre okt 2021;)***
*https://www.nettavisen.no/nyheter/dette-er-stores-klimalofte-til-barnebarna/s/12-95-3424186372

Støre:– Jeg har barnebarn på fem og to år, og jeg føler et ansvar for at i den tiden jeg har i politikken, skal jeg bidra til at det Norge de skal leve videre i, blir et godt land. Da må også jorda være levelig. Og Norges bidrag er å kutte våre klimagassutslipp på en måte som gjør at det fortsatt er jobber, inntjening og framtid i norsk økonomi.

Viktig info: – Jeg skal gjøre mitt for at Norge når målene vi har forpliktet oss til, på en måte som får større effekt enn bare i Norge, nemlig at vi leverer noen løsninger som virkelig kan utgjøre en forskjell ute i verden, svarte Støre.

Hele verden kan fort sikte til AKH når vi faktisk operer mer utenfor Norge en i :)
Mainstream renewable Power som enda ikke er priset inn i AKH(blir børsnotert innen 2023 etter at Aker landet kjøpts avtalen før ESG boomen i fjord høst så de fikk MRP grisebillig og den er verdt mye mer nå!

Top 20 aksjonær liste i AKH med ca 3 dagers delay:
https://www.akerhorizons.com/investors/shareholders

THE BANK OF NEW YORK MELLON har siste måneden kjøpt seg opp kraftig og kom fra ingenstede opp til plutselig top 4 største eier!
De eier nå 7,319,333.00 Ja over 7,3 millions akh aksjer ;)
Men top 20% eier altså hele 90.52% av alle AKH aksjene!

Eliten har tatt plass:
https://www.weforum.org/
World Economic Forum's Members and Partners Our members represent the 1,000 leading companies and 200 smaller businesses - many from the developing world - that play a potent role in their industry or region. Our members are influential, talented and powerful people.

https://www.bnymellon.com/us/en/about-us/newsroom/press-release/bny-mellon-and-world-economic-forum-partner-to-shape-the-future-of-capital-markets-130174.html

Ja Bank of New York Mellon som er USA sin eldste bank blei tidligere i år partner med World Economic Forum som har holdt på i 50 år med og styre verden!

Spørsmål: Fins det noen mulighet at BNY Mellon veit noe som vi ikke veit om hva som kommer ved statsbudsjettet for 2022?
Hvorfor jeg stiller spørsmålet er fordi Øyvind Eriksen:
https://no.wikipedia.org/wiki/%C3%98yvind_Eriksen
Som dere ser så holder denne mannen seg meget opptatt med veldig mye på engang!
Få mennesker som har arbeids kapasitet som dette! Er jo en grunn til at han er Røkke sin høyre hånd ;)
Altså Øyvind Eriksen sitter også på Advisory board til World Economic Forum og Røkke og Øyvind(Aker) Har også dannet havteknologi senter sammen med World Economic Forum tidligere: https://e24.no/naeringsliv/i/dOzKzX/aker-og-world-economic-forum-etablerer-havteknologisenter

Som dere ser så har Mellon og Aker tette bånd med World economic forum og vem veit hva de har av info som kanskje ikke vi har?
Jeg sier ikke at de har drevet med innside trading men at det er lov og tenke tanken om hva vis?
Alt er mulig vertfall :)

Blir vertfall utrolig spennende nå 12 oktober om AKH får støtte penger igjen og om det blir mer en ''bare'' 1 milliard denne gangen ;)
Tror det er stor sjangse AKH får mere penger nå og ved alle de neste statsbudsjette og føler personlig at det er riskikabelt og sitte på utsiden!
Hva om AKH får økninger de neste statsbudsjettene i 2023 og 2024 når Støre bestemmer ;)
Kanskje 1,5 milliard i år og 2-3 neste år og plutselig 4-5 fordi Norge skal vise hvor flinke de er?
Norge gir jo bort over 30-40 milliarder årlig til veldedighet til andre land så dette blir bare litt lommerusk for staten :)

Jeg anbefaler ingen og kjøpe basert på hva dere leser i tråden her men jeg anbefaler og gjøre seg belest på AKH nå vertfall :)















Redigert 20.10.2021 kl 21:11 Du må logge inn for å svare
Meatskull
13.10.2021 kl 18:25 5515

Da fikk jeg mail nummer 2 fra BNY Mellon Investor Relations(Og venter på tlf fra dem i slutten av neste uke) og ikke fått noen konkrete svar på mine spørsmål men mottok en noe vag mail nå;

Hi Peter,

Thank you for your patience. Do you have time for a quick call late next week? Where are you based?

Mulig de ikke vil avsløre skriftlig slik informasjon jeg ber om og at de er mer villige til og gjøre dette muntlig? Tanker?
Meatskull
13.10.2021 kl 11:29 5561

Må si det er behahelig og se at acc er opp 3% idag og at den holdt seg bra igår etter at akh solgte for 1 milliard :)
retur
12.10.2021 kl 21:16 5834

Naivt og tru at Røkke sitter stille. Aow og ach er seff høyprioritert nå. Tror forresten ikke acc legger frem det beste resultatet heller enda.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 20:48 5882

Hvis du ser på slide 35 i Q2-presentasjonen så viser den at AKH hadde 290 mill i cash. En gjeld på 6,1 milliard. Da er det veldig bra å øke cash-beholdningen med 1 milliard. De fleste av datterselskapene vil fortsatt trenge påfyll av kapital. Nå har de 1 milliard mer å bruke av EK i stedet for ytterligere låneopptak. Smart. Foreløpig er det dessverre bare ACC som har god kursutvikling på børsen og hvor gevinst ved aksjesalg kan regnes hjem. Det ser ut som om ACH og AOW kan bli værende "der nede" en stund. Da er videre nedsalg av ACC mulig eller nedsalg av eierandelen i Mainstream når den skal børsnoteres. Dagens melding var uansett veldig bra for oss aksjonærene.
Slettet bruker
12.10.2021 kl 17:07 3972

Det er med god grunn Aker Horizons-aksjen var blant lyspunktene på børsen tirsdag. Selskapet har besluttet å selge aksjer for én milliard kroner i Aker Carbon Capture og reduserer dermed eierandelen fra 49,28 prosent til 42,33 prosent.

Kjell Inge Røkkes medaksjonærer i Aker Horizons syntes sikkert i likhet med Aker at Aker Carbon Capture er en meget spennende satsning, med en lysende fremtid. Men de ser vel også verdien av å sikre noe av verdiene nå som denne satsningen prises til 15 milliarder kroner.

Alle vet at Røkke er flink til å skape verdier. Men når det gjelder det grønne skiftet har vi så langt bare sett hans evner til å satse nytt, som jo har stått til terningkast seks. Med dette nedsalget ser vi også hans evner til å sikre verdier, som jo på slike verdsettelser lyser klokskap. Denne milliarden kan anvendes på andre investeringer i Aker Horizons, som det er nok av.

Et slikt nedsalg får investorene til å tenke at hvis du først skal være eksponert mot det grønne skiftet, er Aker Horizons som sådan et godt alternativ. Det Røkke har gjort i Aker-selskapene opp gjennom årene, vil han fortsette med i Aker Horizons. Han vil ikke se seg blind på egen grønn optimisme.

Kilde FA artikkelen i dag
Pølsebua
12.10.2021 kl 16:57 3987

Etter min hoderegning utgjør prisen på acc halvparten av verdien i akh. Hvis vi tipper at Mainstream utgjør minst like mye, får du resten gratis. Ikke rart kursen går etter salget.
Meatskull
12.10.2021 kl 15:51 4091

Litt bedre idag en siste dagene som har vært 😅 Vi bikka over 30kr nå og akh ser sterk ut! Er vel mange som vil inn siden det når som helst kan komme børsmelding om ny innvestering/oppkjøp for AKH :)
Frodon
12.10.2021 kl 10:35 4335

Kr 27,45 var intradag low igår, dvs aksjen stoppet fint ved støtten. Aksjen har idag reagert opp igjen og tester motstanden ved kr 29,20. Det ser ut som aksjen bryter rett opp igjennom motstanden nå og enda et nytt kjøpssignal blir utløst. Aksjen er også oversolgt og RSI har snudd opp igjen.

Kanskje ikke så rart at aksjen skal mer opp etter de tok milliard gevinst igår. AKH har snart tjent inn alle utgiftene de har hatt i grønt sektoren 💪
Frodon
11.10.2021 kl 21:59 4542

Kan du forklare hvorfor AKH skal kjøpe seg opp i Desert control vs eks å kjøpe seg opp i Kyoto Group?
Meatskull
11.10.2021 kl 21:55 4558

solgt masse til en respektert innvestor som har lang tidshorizont! Men blir sikkert litt volatilt der en ukes tid?
Bamse
11.10.2021 kl 21:50 4546

Hva skjer med Aker carbon kursen i morgen etter at Aker H har solgt seg litt ned?
Meatskull
11.10.2021 kl 21:44 4526

Budsjettet som legges fram vil kunne endres av den nye regjeringen etter stortingsbehandling:

- Ved regjeringsbytte etter valg vil den nye regjeringen legge frem en tilleggsproposisjon for Stortinget med forslag til omprioriteringer på budsjettet. En slik proposisjon kan vi vente oss blir lagt frem i første halvdel av november, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB til Nettavisen Økonomi.

Så om det ikke blir noe nå så kan AP sørge for noen endringer i november og hvem veit!...
Loveshak
11.10.2021 kl 21:28 4581

Ting tyder jo på at grunnen til acc var i 29, var at Baillie Gifford kjøpte seg opp. Har nok vært noen debatter på bakrommet på hva som var en rettferdig pris.
retur
11.10.2021 kl 21:22 4594

Synes de solgte billig. Nettopp vært og nikka i 29 jo.
wielkikrol
11.10.2021 kl 21:14 4632

Spennende ja. Aker har også nylig solgt i OCY. Usikker på om noe brukes her.
freetexx
11.10.2021 kl 21:11 4644

Skal brukes til oppkjøp. Melding kommer i morgen og skal jeg tippe? De ønsker å kjøpe seg opp i desert control
Loveshak
11.10.2021 kl 21:05 4623

Hvis jeg skal tippe så er det frigjort til Green Yield. Alternativt oppkjøp til negativ kontroll i rec.
wielkikrol
11.10.2021 kl 20:49 4659

Leste det nå. Hvordan tolker vi det ? Går det rett på bunnlinja?
DividendYield
11.10.2021 kl 18:50 4855

Nå er det ikke kongen som skriver trontale, men den avtroppende regjeringen. Tvilsomt om det får noen innvirkning på kursen i akh de nærmeste dagene, verken opp eller ned
Meatskull
11.10.2021 kl 16:03 4961

Kong Harald trakk fram det å redusere utslipp av klimagasser som en av regjeringens viktigste arbeidsoppgaver da han leste opp trontalen. https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/kongens-trontale-farlige-klimaendringer-er-var-tids-storste-utfordring/s/12-95-3424189154
Meatskull
11.10.2021 kl 15:57 4988

Akh har hentet seg kraftig inn mot slutten nå. Kanskje det blir noe imorgen alikevell?
undrende
11.10.2021 kl 10:27 5175

Følger med litt på ordredybden i dag også. Stort sett robot trading, lite volum vel.... (har ikke fulgt med på vanlig dagsomsetning, så ikke helt sikker)
Volumet har uansett stoppet opp siste timen i takt med lavere kurs. Kjøpte og solgte en post i starten av dagen, kjøpte på selger, kursen rett opp 10-15 øre på både kjøp/salg.
Meatskull
09.10.2021 kl 14:39 5494

Bloomberg
BNY Mellon Investment Management CEO Smits on ESG Outlook

Oct.06 -- Hanneke Smits, CEO, BNY Mellon Investment Management speaks with Bloomberg’s Silla Brush at the Bloomberg Invest Global Summit about the future of ESG investing.

https://www.msn.com/en-gb/money/other/bny-mellon-investment-management-ceo-smits-on-esg-outlook/vi-AAPcOPk?MSCC=1603445899
retur
09.10.2021 kl 14:25 5466

He he. Så du mener det er ni år til inntekter? Det trur du ikke på sjøl en gang. Havvind er i vinden.
Sob Rock
09.10.2021 kl 14:15 5451

Flytende havvind er veeeeeeldig langt frem i tid, 2030 ish. Vanskelig å løfte AOW noe særlig, med det bakteppe. Man kan også argumentere om det allerede er prisa inn i kursen at selskapet vinner anbud frem i tid. Ser ikke akkurat billig ut, selv etter årets kursfall.
retur
09.10.2021 kl 14:06 5385

Som sagt i lengre tid. Røkke må få opp ach og aow. Vil gjerne utfordre forumet med å komme med et havvind offshore selskap som er bedre posisjonert enn aow som man kan kjøpe i dag til 4.5nok. Vet mange vil komme med mange regnestykker men husk at aow er et vekstselskap. De har lagt en god grunnmur nå med mange gode støttespillere. Her kan det komme i tur og orden. PS hadde vært morro om dagens sjef hadde kunnet presentere en kontrakt før hun ga stafettpinnen videre.
Redigert 09.10.2021 kl 14:07 Du må logge inn for å svare
Fjellbris
09.10.2021 kl 13:48 5419

Vandiemen7 - ja Equinor melder i dag de satser 350 miliarder på det grønne skifte innen 2030.

At vi fortsatt får kjøpe AKH under kr 35 tror jeg vil bli min beste investering, ser man 1-9 år frem i tid. Jo lengre jeg sitter og jo mer jeg klarer å kjøpe på lave nivåer fremover, jo større blir pensjonen en gang etter 2030! :-)

AKH har foreløpig sagt de skal investere 100 miliarder, kan fort også bli mye mer. Røkke senior og jr vet hva de gjør, de har vært tidlig ute igjen og har under AKH paraplyen samlet mange diamanter som i årene fremover kommer til å skinne i takt med det grønne skifte som MÅ komme/alle vet og vil skal komme. Håper vi allerede 12 oktober får klare signaler og tildelinger her i forb med statsbudsjettet👍
Redigert 09.10.2021 kl 13:53 Du må logge inn for å svare
Sob Rock
09.10.2021 kl 13:23 5304


40 kr.? Det er galskap, kommer frem til en kurs på 22,70. Da med bokverdi på Mainstream, og 85 % verdi på AKH vs underliggende selskaper i porteføljen (normal prising holdingselskap). Man kan argumentere frem og tilbake og i mente om det er riktig i forhold til risiko, hva Mainstream kan komme til å prises til ved notering osv. Aker konsernet har gjort en fremragende jobb ved å sette kursen på 35 kr. aksjen. Tror AKH har behov for en ny runde kapital innhenting også. snart.
optimist68
09.10.2021 kl 10:40 5393

Har tenkt på det samme selv. Hva har MS av omsetning og inntekter ? Det forsvarer nok ikke verdien på 7,5 milliarder men hva kommer MS til å få av inntekter av anlegg som blir ferdige neste år ? Er strømprisen variabel eller fast avtalt på forhånd ?
Slettet bruker
09.10.2021 kl 10:24 5379

Nedgraderingen fra DNB til Hold fra Kjøp og kursmål ned fra 40 til 33 gjorde susen i negativ forstand. Når det gjelder ACC, AOW, ACH og RECSIL kan vi jo alle regne ut verdien fra løpende børskurser. Den store ukjente er Mainstream. DNB skrev at de har nedjustert peers. Er det noen som har en beregnet formening om verdien av Mainstream. Jeg har 14,7 milliarder for de 75% og det er tydeligvis for høyt i forhold til hva DNB mener. De satte ingen detaljerte verdier på underselskapene i sin nedgradering. Hadde vært interessant å se hvordan noen av dere følgere vurderer Mainstream.
retur
09.10.2021 kl 08:03 5384

Lurer på hvem som pøser ut alle aksjene jeg.
Frodon
08.10.2021 kl 23:42 5448

Spennende å se etterhvert om de kjøper selv, om de kjøper til et grønt fond de eier eller om det er privat personer. Så lenge de bare kjøper aksjer og ikke selger, liker jeg dem 😅😅

Bra jobbet 🍺
Redigert 08.10.2021 kl 23:42 Du må logge inn for å svare
Frodon
08.10.2021 kl 23:39 5460

THE BANK OF NEW YORK MELLON hadde mindre enn 1.052.415 aksjer pr 9.9.2021. De hadde 532.000 aksjer pr 3.8.2021. Nå eier de 9.167.042 aksjer, dvs 1,74% av AKH. Topp 20 eier 90,63% av AKH
Redigert 08.10.2021 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
Frodon
08.10.2021 kl 23:35 5493

Jeg synes også det heller mot privatpersoner, siden kjøperne er så aggressive. De hamstrer mye aksjer hver dag og støvsuger det de kan få tak i. Så kursmålet fra Dnb var en gavepakke til dem 😅 Hvis det er banken selv som kjøper, har de det veldig travelt med å kjøpe. Og da burde det være en god grunn til hamstringen