Vow et selskap for fremtiden.


Mange såkalte grønne selskaper som har gått på børs det siste året vil ikke overleve. Heldigvis er ikke Vow en av disse selskapene.
Det virker som mange av skribentene på forumet ikke forstår dette. Kunnskapsnivået om og forståelsen av hva selskapet Vow driver med og hvilke muligheter selskapet har til å profilere på den grønne revolusjon er ikke tilstede .

Derimot synes det å være viktig å grave seg ned i massevis av detaljer og krangle om hvem som er flinkest til akkurat det.
Evnen til å se de lange linjer og forstå at Vow har teknologi,kunnskap og erfaring til å levere produkter allerede idag som verden trenger for å skape et bedre og renere klima er heller dårlig.

Personlig gir jeg blaffen i hva som står i et eller annet punkt på side 17 i siste kvartalstapport. Det er mer interessant å lese at Archelor Mittal tjener penger som gress og får kjøpsanbefalinger fra internasjonale meglerhus. Det betyr at Vow har skutt gullfuglen når de har fått et slikt selskap som kunde.

Når det gjelder Indonesia og Malaysia bør man forstå at Vow,s muligheter her ligger i bistand fra internasjonale organisasjoner som f.eks FN eller noen av FN,s paraplyorganisasjoner.
Tenk dere hvor stort det kan bli for Vow hvis FN her engasjerer seg.

Vow,s teknologi har unike egenskaper som kan få stor betydning for jordklodens fremtidige klimapolitikk.

Det er jo akkurat dette som er så spennende med Vow. 10 ganger,n er en reel mulighet. Det er slike selskaper man bør se etter når man skal bygge en portefølje.
Asko
13.10.2021 kl 18:06 4272

Det er mulig du syns det har blitt mye fokus på vgm/Follum i det siste. Ja det har blitt så mye fokus at en skribent her har valgt å slutte med sine innlegg på HO. Det syns jeg er trist. Enda mer trist er det at årsaken til all denne uendelige skrivingen skyldes at det aktuelle selskapet ikke informerer markedet på en måte man må kunne forlange. Jeg vil bruke mine muligheter til å fremtvinge svar fra selskapet slik at men slipper denne ørkesløse diskusjonen. Hvis jeg ikke når frem med mitt mediafremstøt, vil jeg kontakte Oslo Børs. Det er mulig at dette utspillet vil kunne påvirke aksjekursene negativt, men jeg vil likevel vite hva de faktiske forhold rundt selskapene er i stedet for alle disse synseinnleggene.
Redigert 13.10.2021 kl 18:11 Du må logge inn for å svare
zomi
13.10.2021 kl 18:09 4294

Kontrakten/forretningsmodellen mellom VGM og Vow er inngående forklart i den 10-årige gjensidige samarbeidsavtalen:

file:///C:/Users/Johno/Downloads/202107%20VGM%20Information%20Document%20(with%20appendices)%20(4).PDF

At de ikke har børsmeldt ordre fra VGM til Vow som Badin lovet ville skje i 3Q, er nok ikke juridisk/regelmessig problematisk for VGM & Vow, dvs. så lenge det ikke er store endringer i gjære (som i så fall er meldepliktig), men mangelen på info er helt klart egnet til å skap misnøye og usikkerhet hos investorene. Tror nok heller ikke at VGM er forpliktet til å informere om status Follum, men helt enig med deg Asko om at det hadde vært god kommunikasjonsstrategi å gjøre dette. Selv tenker jeg at det er like før noe blir meldt, i og med at det ikke er meldt om store endringer/forsinkelser eller avbrudd i planer.
Asko
13.10.2021 kl 18:17 4362

Zomi:

At den er inngående forklart er forsåvidt greit, men det står likevel i presentasjonen fra 2q-presentasjonen at denne kontrakten vil " shortly be confirmed". Det er derfor grunnlag for å klage på manglende info om dette. Vi får se hva selskapet svarer når media kontakter dem om 2-3 dager.
Redigert 13.10.2021 kl 18:18 Du må logge inn for å svare
Asko
13.10.2021 kl 19:52 4242

E 24 har fått saken. Jeg kommer ikke til å gi meg før det foreligger et svar!!!
Asko
13.10.2021 kl 20:49 4146

E 24 planlegger å ta tak i saken i morgen!!!!

E24 - Røkkebladet som har mer enn ett horn i siden til VOW. Gratulerer med dagen! Godt jobba
Asko
13.10.2021 kl 21:09 4095

Jeg vet ikke bare at jeg vil ha sannheten frem!!!!!
kluppi
13.10.2021 kl 22:45 3952

Fra å hinte om stor melding allerede i månedsskiftet juli/aug, til total stillhet helt til midtveis i oktober. Ja, da er det uten tvil på sin plass å lufte dette når konsernet later som ingenting. Helt ok at ting tar tid så lenge det informeres underveis…
Reserven
13.10.2021 kl 23:56 3838

På slide 10 i VOW 2021-Q2 presentasjonen står: «Ca 200 mill contract for long lead equipment being confirmed in Q3»

Leser en slide 2 i den samme presentasjonen, ser en at hverken VOW eller VGM er pliktig til å oppdatere markedet om endringer av fremtidige begivenheter omtalt i presentasjonen:
«Vow ASA is making no representation or warranty, expressed or implied, as to the accuracy, reliability or completeness of the information contained in the Presentation, and neither Vow ASA nor any of its directors, officers or employees will have any liability to you or any other persons resulting from your use of the information in the Presentation.»

Slik jeg ser det, har hverken VOW eller VGM brutt sin informasjonsplikt overfor for hverken aksjonærene, markedet eller børsen.

Mitt tipp er at det er blitt mindre sannsynlig at Elkem blir kunde av Follum anlegget (Elkem lager sitt eget), og at VOW/VGM jobber med en ny kunde som erstatning for Elkem. DEN som er nevnt i nedre høyre hjørne på slide 9: «Undisclosed partner, Minerals and cement production»

Men å få inn en ny kunde istedenfor Elkem kan ta lengre tid en først antatt.
zomi
14.10.2021 kl 10:19 3594

Forstår din frustrasjon Asko og vi ønsker vel alle litt oppdatering på forsinket ordre og status Follum, men dersom Vow og VGM ikke opererer ureglementert knyttet til lovpålagt kommunikasjon til marked og investorer, så tror jeg jo ikke E24 får mer svar enn det du og jeg gjør når vi skriver til selskapene. Det vi derimot kan få, på toppen av dagens usikkerhet (som sannsynligvis ikke er annet enn at ting tar litt lenger tid enn man hadde regnet med), er at media lager en negativ vinklet sak som ikke nødvendigvis kommer hverken selskap etter investorer til gode.

CapitaL
14.10.2021 kl 11:14 3520

At Vow skal levere utstyr til Vgm ble gjentatt på LinkedIn for en uke siden..

https://no.linkedin.com/company/vowasa

Det må da finnes bedre måter å kommunisere på?
Redigert 14.10.2021 kl 11:14 Du må logge inn for å svare
Asko
14.10.2021 kl 16:41 3296

Ikke uventet ser det ut til at min henvendelse til E24 kommer til å koke bort i kål. For å kunne lage en sak på min henvendelse ønsket jounalisten at jeg måtte stå fram med fullt navn og også dokumentere hvilke andre personer som hadde satt fram et krav om at selskapet skulle komme med en uttalelse omkring kontrakten
mellom vow og vgm. Min frustrasjon har ikke akkurat blitt mindre og min tiltro til vow er noe frynset. Tiden vil vise hva som er de faktiske forhold.
Redigert 14.10.2021 kl 17:10 Du må logge inn for å svare
Hammers
14.10.2021 kl 23:42 3025

Uttrykket FAKE NEWS ble et begrep under Donald T. Begrepet fikk med det et ansikt!
På denne tråden har vi etter mitt syn fått en håndfull innlegg og angrep som grenser til det som ligger under begrepet.
Kortversjonen er:

- 7. okt; Reserven (R). AM valgte Torero til sitt annlegg i Ghent - ikke VOW.
- SVAR; VOW jobber med AM's anlegg i Rodange i Luxemburg - ikke Ghent. Biogass er tingen. AM jobber over et bredt spekter m/flere aktører.

- 7. okt; R; ELK bygger egen fabrikk for biokull i Canada. (Underfortsått: Trolig at avtalen på Follum henger i en tynn tråd).
- SVAR; ELK ønsker kortreist biokull i både Canada og Norge. Derav 2 parallelle løp.

- 8. okt; R; Sår ny tvil om ELK's satsing på Follum i flere innlegg og antyder at Canada blir foretrukket - inkl GLEM ELKEM
- Svar; Dette er påstand uten dokumentasjon. Alt som kommuniseres fra VOW/VGM forteller det motsatte av R.

- 9.okt; R gir seg ikke. NY tvil om samarbeidet på Follum.
- Svar; Jeg gidder ikke å gi flere kommentarer til ham, men intensjonsavtalen er undertegnet og flere parter er involvert.

- 10. okt; R; ELK kan komme til å kjøpe fabrikkens utstyr fra ANNEN produsent enn VOW-systemet. (Merkelig; Er Follum ON igjen?).
- Svar; VGM ble opprettet bl.a. for å kjøpe alt pyrolyseutstyr fra VOW.

- 10.okt; R; ELK var fjernet fra Badins slide om samarbeidspartnere u/Paretos konferanse.
- Svar; Karbon legger ved link som forteller at dette ikke er medfører riktighet.
- (redigert inn etter tips fra Bubleslurp).

- 12. okt; R gjentar sitt ukorrekte budskap om Badins plansje.
- Svar; Karbon trekker seg fra forumet. Han har fått nok av falske påstander her inne.
- Kommentar; Jeg skjønner deg VELDIG godt, men synd - du er for flink til å gi deg. Det er ikke DU som burde forlatt forumet!
- (redigert inn etter tips fra Bubleslurp).

- 12.okt; Uteseileren (U); Strømprisen er den STORE risikofaktoren for VGM/VOW.
- SVAR; VGM produserer sin eget elektrisitet via den pyrolysen som skal foregå på Follum. En IKKE-sak.

- 12. okt; R; Det er IKKE søkt om byggetillatelse for Follum. Like etter bekrefter U dette. Her snakker vi om "2 enige karer".
- Svar; Konklusjonen er trukket fra teksten i et dokument fra april i år. Klart man har søkt om det man skal søke om.

- 13.okt; ASKO (A) kommer på banen m/6 innlegg. Han som ikke har skrevet >3 innlegg siden fellesferien. Er opphisset. Kontakter E24.
- 14. okt (A); Fikk ingen respons fra E24 uten å oppgi fullt navn.
- SVAR; Også DEN ballen falt i bakken - akkurat som ALLE ANDRE.

KONKLUSJON; ALT som er påstått fra trioen Reserven, Uteseileren og ASKO på denne tråden kan lett tilbakevises. Hva kommer i morgen?
Hva sier reglementet om å spre slikt på forumet? Man sprer det ikke EN gang, men i dette tilfellet en HÅNDFULL ganger!
En gjentatt heksejakten på VOW - der alle argumenter blir tilbakevist!
Redigert 15.10.2021 kl 23:05 Du må logge inn for å svare

Så må du ta med det mest graverende Reserven har drevet med de siste dagene, det som er bevisste løgner. Den 10. oktober påsto Reserven at Elkem ikke var med i presentasjonsmaterialet under Pareto-konferansen i september. Dette ble tilbakevist av Karbon, som la ut lenke til presentasjonen som viste at Elkem seff var med.

2 dager senere, den 12. oktober velger likevel Reserven å gjenta løgnen, og skriver nok en gang at Elkem ikke er med i presentasjonen under Paretokonferansen, og skriver samtidig at det bare er å glemme Elkem som kunde av VGM.

Det var vel da Karbon fikk nok... Enkelte blir utestengt fra forumet fordi de skriver noe på en Qfuel-tråd som ikke Reserven liker, var det ikke slik Hammers?

Andre kan tydeligvis bryte de fleste forumregler, og skrive bevisste usannheter med admins velsignelse?
Hammers
15.10.2021 kl 00:00 2985

Du har noen gode poenger her!
Reserven
15.10.2021 kl 00:49 2904

Har aldri hevdet eller skrevet det du påstår. Jeg skrev (https://finansavisen.no/forum/thread/140861/view/3853799):
«Forklarer hvorfor Badin på Follum anlegget sliden i den siste VOW Pareto presentasjonen har fjernet Elkem som partner:
http://vxz.eu/VGM__Follum-anlegget»


Å klage til Admin med begrunnelsen at det andre skriver IKKE er korrekt er bostkastet tid hvis en ikke selv kan dokumentere at det andre skriver er uriktig. Først da tar Admin affære. Har noen her dokumentert at det er søkt om byggetillatelse for Follum anlegget, eller at Elkem (fortsatt) er partner på Follum anlegget?  NEI!

Redigert 15.10.2021 kl 00:51 Du må logge inn for å svare
CapitaL
15.10.2021 kl 08:24 2706

Alt går etter planen ;)

- Det er ikke et svevende prosjekt. Det er konkret og lønnsomt, var budskapet fra scenen på Gledeshuset. Finansieringen er på plass, og kundene er allerede der. Industrikonsernet Elkem skal bruke biokarbon i smelteovnene i sine fabrikker, og lokale Vardar Varme skal bruke gassen som kommer ut av produksjonsprosessen i sitt fjernvarmeanlegg. I tillegg kan de lage biodrivstoff.

– Vi har ingen små ambisjoner. Målet er å bli den største produsenten av biokarbon i Europa. Vi starter på Follum. Og vi skal ut i Norden og resten av verden, sier Jonassen.

- Den første fabrikken skal produsere 10.000 tonn biokarbon av rivningsvirke fra skogen.

– Det blir et demonstrasjonsanlegg, men mer enn en pilotfabrikk, påpeker hun og anslår 15 til 18 arbeidsplasser på Follum. Ifølge direktøren er det også store sjanser for utvidelser etter hvert.

– Hvor langt unna er dere å sette spaden i jorda?

– Byggestart blir i starten av 2022 og målet er at vi skal lage det første biokarbonet i slutten av neste år. Alt går etter planen.

https://www.ringblad.no/cecilie-40-vil-skrive-ny-industri-historie-i-honefoss-jeg-er-utrolig-glad/s/5-45-1335935

Har Reserven admin-rettigheter? Husker på Stocktalk for mange år siden, så var det flere brukere som fikk admin-rettigheter for at det ikke skulle bli for mye på bare en person. Reserve-admin?
nolast
15.10.2021 kl 11:48 2487

Får du klipt ut litt fra artikkelen. Får ikke tilgang. Vi må spre det glade budskap.

https://www.ringblad.no/

Fint bilde av Cecilie Jonassen i dagens Ringerrikes Blad. Har ikke lesetilgang til artikkelen, men hvis hun der fremhever Elkem som kunde, så er det kanskje på tide at det tas et skikkelig oppgjør med Resevens mange innlegg den siste tiden, der han hevder at VGM har mistet Elkem som kunde?
Nikco12
15.10.2021 kl 12:37 2377

I artikkelen sier Cecilie følgende; "– Byggestart blir i starten av 2022 og målet er at vi skal lage det første biokarbonet i slutten av neste år. Alt går etter planen." Det nlir også presisert følgende avsnitt: "Biokarbonet som skal lages på Follum erstatter fossilt kull, noe som er et mål for et storkonsern som Elkem."

Det er noe underlig som foregår med kursen i Vow/Vgm. Dette virker som om at går den ene opp går den andre ned. Etter oppgang på begge, går begge ned dagen derpå. Det ser ut som om kursen på begge tilsammen SKAL holdes mellom kr. 32 og 33. Merkelige greier.
CapitaL
15.10.2021 kl 13:37 2273

Det jeg la ut er utklipp..

Essensen i dagens artikkel tilsier også at Reservens "fikse ideer" er gjort til skamme.. Basically er selvfølgelig byggetillatelse på plass, Elkem er kjøper av biokullet osv..

Må være tungt for vedkommende.. så mye bortkastet tid på å finne feil i Vow-systemet :))At det skal være så utrolig vanskelig å få bekreftet at Elkem er "kunden". Her står det bare at det er et mål for Elkem å erstatte fossilt kull. (dvs det står intet om at Elkem skal kjøpe fra VOW/VGN, (når en leser dette som Reserven bruker å gjøre...)
CapitaL
15.10.2021 kl 14:02 2227

Les innlegget mitt fra i morges en gang til… kundene er på plass står det…

Korrekt! Men at det er Ringerikes Blad som må komme med " beviset" er jo litt pinlig, rent kommunikasjonsmessig da...
Hammers
15.10.2021 kl 14:42 2168

Den 2. feb ble "Letter of Intent" (LoI) underskrevet av alle involverte parter.

Dette inkluderer;
- VOW/VGM (utstyrsleverandør/produsent)
- ELK (mottaker av det biokullet som produseres)
- VARDAR (Mottaker av overskuddsvarmen i prosessen - til bruk i fjernvarmeanlegget i omr Hønefoss)
- Viken Skog (Leverandør av det trevirket som skal benyttes i pyrolysen).
- Med underskrevet LOI var saken i hovedtrekk gjennomdrøftet. Alle parter kunne sette i gang planleggingen på hvert sitt felt.

For VOW/VGM innebar dette;
- Internt; VGM ble etablert og børsnotert. CEO og CFO ble ansatt som en "starter". Videre; Bl.a. Planlegging av utstyrsliste til fabrikken.
- Eksternt; gjøremål som bl.a. søknad om byggetillatelse + andre nødvendige grep - inkl søknad om økonomisk støtte fra Enova.

- Vedrørende økonomi; VGM har hentet tot ca 400 mill. 320 mill fra emisjonen i VOW/langsiktige "grønne" lån + ca 80 mill fra Enova.
- ALT man ellers måtte lese om kommende emisjon og "annen styggedom" er RENT OPPSPINN.
- Slikt faller inn i den rekken m/Fake News vi har blitt vant med den siste tiden.

Så sent som i dag bekreftet Cecilie Jonassen (CEO i VGM) i Ringerike Blad at alt gikk som planlagt.
Inntil den endelige (og juridisk bindende) kontrakten er underskrevet kommer uttalelsene til å være formelt "vage".
Når den endelige kontrakten er underskrevet blir tonen en helt annen - og helt konkret.
Redigert 15.10.2021 kl 20:04 Du må logge inn for å svare

Du har helt rett mr Hammers, og takk for det! Men Letter of Intent er som du selvfølgelig vet ikke det samme som en kontrakt. Og det er kanskje også årsaken, som du selv antyder, at ikke VOW vil su noe mer om saken, før endelig signatur foreligger. God helg med håp om snarlige signaturer
Framtia
15.10.2021 kl 16:55 2017

Hørte gjennom halvårspresentasjonen nok en gang og må si det er lite som tyder på at prosjekter utgår...Elkem kjøper det de klarer å komme over av biokull, tar jeg for gitt...Regner med at fabrikken er godt igang ila sent 2022😉 Da begynner VGM å produserer, samt generere inntekter...Jobbes garantert på spreng med Follum prosjektet "as we speak!" 😉
Hammers
15.10.2021 kl 20:31 1838

Ref dagens optimistiske avisoppslag (Ringerikes Blad) med Cecilie Jonassen - CEO i VGM;

- Det blir et demonstrasjonsanlegg, men mer enn en pilotfabrikk, sier hun.
- Spaden settes i bakken like utpå nyåret. Det første biokullet skal etter planen framstilles mot slutten av 2022.

MINE kommentarer;
- Ut fra tidligere uttalelser fra VOW er tanken at dette skal være en første prototype.
- Når fabrikken er i gang og alt fungerer (vi snakker "plug and play") har VOW/VGM oppskriften for oppsett av en rekke tilsv rundt om i verden.
- Fortsettelsen blir deretter som en lek å regne ("blåpapir" av Follum). Dette inkluderer selvsagt innlevering av den så omtalte byggetillatelsen.

- Ellers er planen at Fase 2 "rimelig raskt" skal iverksettes etter at Fase 1, inkludert utprøvningsfasen, er vel i havn.
- Ikke noe endelig er bestemt, men det er antydet utvidelse til 30/50.000 tonn. Da SNAKKER vi!

- For VOW betyr en slik utvidelse; Bestilling av utstyr i flere 100 mill-klassen.
- For VGM betyr utvidelsen; EBITDA-overskudd på hhv NOK ca 85/145 mill.
- Det ut fra VOW's oppgitte tall for disse volumene.

Nok om det! Vi snakker her om et par år fram i tid.
VIKTIGERE er den FØRSTE kommende begivenheten;

Den dagen om KORT tid bestillingen for Follum Fase 1 tikker inn. Da mottar VOW en ordre i ca 200 mill klassen.
Med det mottar plutselig VOW en ordre som ALENE tilsvarer ca et halvt års omsetning (ref H1/2021 = 201 mill) for det tot selskapet.
NÅR den kommer vil jeg skrive litt om hvordan dette slår ut i regnskapet. Det blir heftige greier!
Redigert 15.10.2021 kl 22:41 Du må logge inn for å svare
nolast
15.10.2021 kl 23:27 1671

Jeg sendte mail til Vow om det ikke snart kom en oppdatering. Fikk følgende svar.
"Vi planlegger med en Q3 operational update, og det kommer informasjon
i neste uke om når tidspunktet blir."
Vi kan gå spennende uker i møte. Jeg tror de har steinkontroll på prosjektet. God vow helg!

Reserven
15.10.2021 kl 23:35 1647

 
Forsiden på Ringerikes Blad lørdag 16.10.2021:  https://www.e-pages.dk/ringblad_no/3866/teasers/medium.jpg

Liker at Cecilie Jonassen har satt seg aggressivt skyhøye mål og utbasunerer det uten omsvøp og forbehold. Om noen år blir det interessant å se hva hun og VGM virkelig har fått til.

Redigert 15.10.2021 kl 23:37 Du må logge inn for å svare
Reserven
15.10.2021 kl 23:57 1618

 
Publisert: 08.02.21 05:00
https://www.ringblad.no/henrik-har-inngatt-en-svart-viktig-avtale-slik-blir-den-planlagte-follum-bedriften/s/5-45-1199534
«– Vi har sagt 20–25 ansatte i første byggetrinn, for vi snakker helkontinuerlig drift i produksjonen.»

Publisert: 31.05.21 06:01
https://www.ringblad.no/cecilie-40-skal-lede-ny-honefoss-bedrift-dette-er-vi-stolte-av/s/5-45-1255569
«Cecilie Jonassen er ansatt som administrerende direktør i bedriften, som i første omgang skal ha 15–20 ansatte

Publisert: 15.10.21 04:58
https://www.ringblad.no/cecilie-40-vil-skrive-ny-industri-historie-i-honefoss-jeg-er-utrolig-glad/s/5-45-1335935
«– Det blir et demonstrasjonsanlegg, men mer enn en pilotfabrikk, påpeker hun og anslår 15 til 18 arbeidsplasser på Follum.»


Er å håpe at Jonassen og VGM har mer steinkontroll på resten av prosjektet enn antall arbeidsplasser/ansatte.

Redigert 15.10.2021 kl 23:58 Du må logge inn for å svare

Clutching at straws reserven?
CapitaL
16.10.2021 kl 07:43 1448

Her er det som faktisk står i artikkelen fra 8 februar vedr antall ansatte..

- Henrik Badin i Vow har store forventninger til den nye satsingen, og betrakter Elkem som en viktig samarbeidspartner.
Han synes det er vanskelig å været konkret på hvor mange arbeidsplasser det på sikt kan dreie seg om for lokalsamfunnet.

– Vi har sagt 20–25 ansatte i første byggetrinn, for vi snakker helkontinuerlig drift i produksjonen. Ved senere utvidelser vil det blir behov for å skalere opp, men det må vi komme tilbake til, sier Badin.


Men du hadde sikkert hatt både stein og stålkontroll på antall ansatte 2 år på forhånd du... Dette er faktisk et pilotanlegg, om du i det hele tatt aner hva det er for noe rart..
Hammers
16.10.2021 kl 10:51 1300

At dette med antall ansatte er skalert ned er uansett kun flisespikkerier i kjent stil.
Likevel; kjempebra at bemanningsbehovet er redusert med ca 5 stk fra de første planene ble lagt.
5 personer færre å avlønne = tilsvarende beløp på kistebunnen.

LANGT viktigere enn dette er dagens innlegg fra Badin på sosialt medium (via translater):

"Vi i Vow ASA er inspirert av bransjetransformatorer. Ikke bare endrer teamet i Philip Morris International virksomheten sin til å levere en røykfri fremtid, de konverterer også fabrikkene sine til å bli karbonnøytrale. Vi er stolte av å hjelpe Philip Morris International på deres net-zero-bane med vår Vow-teknologi for CO2-nøytral gassproduksjon og CCS gjennom å konvertere biogent avfall til biokarbon".

Merk ordlyden; også fabrikkENE sine......!
Pilotprosjektet ble startet i november 2019. Den var en KNALL suksess og PMI viderefører nå denne satsingen til sine fabrikker rundt om i verden. Så vidt jeg kjenner til har PMI rundt 40 stk av dem!
Redigert 16.10.2021 kl 10:56 Du må logge inn for å svare

Det er direkte pinlig å lese dette vrøvlet fra Reserven. Har du noen sinn satt i gang et prosjekt i denne størrelsesorden, og visst nøyaktig hvor mange ansatt du skulle hyre inn, og på hvilket tidspunkt. Budsjettmessig ja, men konkret, før prosjektet står ferdig er og må være fleksibelt. Ærlig talt, hvor idiotisk kan diskusjonen bli på dette fora??