Nå flytter vi fra Australia til Norge og søker på hovedlisten

FkL
PNOR 07.10.2021 kl 10:23 20429

Nå har flyttingen til Norge startet og søknadsprosessen for notering på hovedlisten er i gang.
Begge forventes implementert i desember. Her er det bare å glede seg!!!

Scheme of Arrangement; Financial Calendar Amendment

PetroNor Australia (OSE ticker: “PNOR”), the independent oil and gas exploration
and production company with a focus on Africa, is pleased to announce its
intention to re-domicile from Australia to Norway via a proposed Australian
Scheme of Arrangement (“Scheme”), subject to shareholder, regulatory and court
approvals.

In the event approval to have its securities admitted to the Oslo Børs main list
is not forthcoming, PetroNor Norway will alternatively apply to have its
securities admitted to trading on Euronext Expand, thereby facilitating the
tradability of the New PetroNor Norway Shares on the same securities exchange
that PetroNor Australia is presently listed.

Shareholders will be given the opportunity to vote on the Scheme at the Scheme
meeting, expected to be held in late November 2021 and, subject to the
conditions of the Scheme being satisfied, the Scheme is expected to be
implemented in late December 2021.

Further, the Company advises that it will no longer release an Interim Financial
Report for the quarter ending 30 September 2021. However the Company will in due
course provide a Trading Update announcement covering the same period.

https://live.euronext.com/en/node/6906225
Redigert 09.10.2021 kl 20:01 Du må logge inn for å svare
FkL
13.10.2021 kl 20:31 2309

Både ja og nei. Dette har jo selskapet kommet med tydelig informasjon om. Selskapet har nå så mye penger på både bok og fra produksjon at de kan kjøpe anselig produksjon med egne midler. Altså uten å trykke aksjer. Vi skal til 10.000 bpd på organisk vekst og må da kjøpe 20.000 bpd. Kommer det ett kjøp på 20.000 så blir det nok noen aksjer. Blir dette delt opp så blir det ikke aksjer, da kjøper vi for egne midler. Grensen for hva vi kan kjøpe øker betraktelig med dagens oljepriser.
søkeren
13.10.2021 kl 20:44 2301

Det er ikke mulig å bruke aksjer som betalingsmiddel uten å få "løfta" aksjekursen. Det blir da mere "utvanning". Det kan da ikke være klokt, uansett vilkår.
FkL
13.10.2021 kl 20:59 2279

Du må prøve å sette deg inn i dette søkeren. Dette er jo igjen bare tull. For det første så kommer vi til å kunne kjøpe betydelig produksjon uten aksjer. 5000-8000, kanskje 10000 bpd nå uten aksjer.

I tillegg så vil jo ikke eierne våre gjøre en avtale som er utvannende. Alle kjøp blir garantert innvannende. Det er vår strategi og vi har både økonomi og muskler til å følge den. Blir det aksjer så har selvfølgelig selskapet sett på det som den mest lønnsomme finansieringen uansett kurs. Det er jo snakk om å kjøpe noe for en krone med verdi 10, for å forklare det enkelt. Da ser man på finansieringsmulighetene og velger det som er best. Hva det er spiller ingen rolle så lenge den totale avtalen gir enorm verdiøkning.
søkeren
13.10.2021 kl 21:15 2245

Til nå har det ikke virket slik!
hofa
13.10.2021 kl 21:35 2218

Kan undres over hvad du laver her, hold dig hellere til qec, for du fatter jo åbenbart ikke en skid.

Vi er et par stk som har lagt ut spm vedr Q3 og det sies at den ikke skal holdes pga børsnoteringen - stemmer dette?
FkL
13.10.2021 kl 21:40 2233

Ja, det stemmer. Det blir ingen vanlig Q3 rapportering på grunn av flytting av selskapet og børssøknad.
Redigert 13.10.2021 kl 21:42 Du må logge inn for å svare
FkL
13.10.2021 kl 21:44 2321

Jo det har det definitivt. Har du ikke lest børsmeldingene vedr. PNGF Sud og Aje. Det er jo ekstremt innvannende handler med enorm verdiøkning for selskapet.
FkL
13.10.2021 kl 21:45 2326

Ja, det blir isteden en eller annen enkel rapportering.
thief
13.10.2021 kl 23:09 2189

Strong oil price & production level implies further
PNGF SUD investment program to be funded from
cash-flow
> Well positioned for ongoing M&A
– Cash at banks of USD 32m per 31/7-2021
– Strong support for M&A by international banks and
Tier-1 off-takers
– Up to mid-sized transactions can be financed
without further equity requirement

Etter repemi har de over 38musd på konto🙂Petronor bekrefter her ganske tydelig at de nå har meget solid økonomi og at nye kjøp kan gjøres UTEN aksjer.Kommer jo ann på størrelsen,men vil tro middels store kjøp kan være fra 3-4k og kanskje opp mot 7-8k!Ganske stor økning fra dagens.Verdiene vil løftes enormt fremover.Og kjøp vil garantert være ekstremt innvannende, så ingen tvil om at kursen vil få et skikkelig løft.De regnet med å levere nytt kjøp før nyttår,så bare å glede seg 🙂
FkL
14.10.2021 kl 09:21 1968

Fin stigning på olja. Pilene peker oppover og det blir kun krusninger i toppen etter lagertallsnyheter eller liknende.

The American Petroleum Institute (API) said on Wednesday U.S. crude stockpiles rose by 5.2 million barrels for the week ended Oct. 8, but gasoline inventories fell by 4.6 million barrels and distillate stocks declined by 2.7 million barrels, according to market sources who saw the API data.

Analysts in a Reuters poll expected crude inventories to rise by 0.7 million barrels, but gasoline stocks to drop by 0.1 million barrels and distillate to decline by 0.9 million barrels.

https://www.reuters.com/business/energy/oil-rises-expectation-high-natural-gas-drive-switch-heating-2021-10-14/

Oslo børs stiger til ATH og oljeprisen stiger jevnt og trutt. PetroNor har en avkastning på -9,4% det siste året og 0,3% de siste 3 måneder. Tallenes tall er uangripelige, dette har ikke vært en god investering i denne perioden. Vi kan jo håpe at det blir bedre tider fremover, men dette vet ingen med sikkerhet. Som jeg har nevnt tidligere er hele PetroNor et merkverdig case. Alt underliggende, så langt jeg kan se, forsvarer en høyere kurs, men det hjelper ikke hva jeg, Thief, FKL og andre måtte mene. Markedet er noenlunde transparent og følgelig er kursen på Oslo Børs det selskapet er verdsatt til.

Det jeg misliker sterkt og jeg føler har vært en rød tråd over en lengre periode er ledelsens evne til å lande det som kommuniseres. Vi kan gjerne si at TTT i Afrika, og det har vært spesielle forhold, men dato knyttet til forlengelser og frister antar jeg at ledelsen har stor påvirkning til å kunne beslutte. På lørdag går fristen ut knyttet til Gambia, og på nytt kommer det ingen børsmelding før vi er på ''deadline'', noe som historisk sett aldri har medført et positivt resultat. Vi er to uker unna longstop dato knyttet til Aje, og jeg blir ikke overrasket over om vi ikke hører noe før vi er på ''deadline.

Som aksjonær ønsker jeg minst mulig grad av tro, håp og kjærlighet. Jeg vil ha dealer som closes og skaper merverdier, og her har ledelsen en vei å gå, sett opp mot selskapets strategi. Jeg sier ikke med dette at ikke ledelsen har gjennomført mye, men det er de som helt frivillig har kommunisert gang etter gang 30' bopd. Det er langt til dette nivået.

Bra innlegg @Nebegynner2.


tuja
14.10.2021 kl 10:19 1827

Helt klart gode poeng du henviser til. PNOR har ikke tatt del i den sterke oppgangen innen oljerelaterte aksjer. Alt tilsier at prisingen er helt bak mål, men kursen lyver ikke. Håper det snart kommer noe håndfast som gir volum i handelen, og setter litt "sjakkmatt" på de som trader ører.
FkL
14.10.2021 kl 10:32 1800

Jeg tror ikke det er tvil om at kursen skulle vært mye høyere. Det kan enkelt forsvares med ren matematikk uten verken tro, håp eller kjærlighet. Det viser jo også profesjonelle på området som har kursen på 2 uten å ha tatt høyde for alt det vi tar høyde for. De har ikke med kommende produksjonsøkninger verken i Kongo eller i Nigeria. Ikke oppkjøp, ikke funn på letelisenser eller liknende. Jeg skal jo være helt ærlig å si at jeg på nåværende tidspunkt ikke er så opptatt av hva "markedet" mener, selv om jeg selvfølgelig skulle sett kursen mye høyere. De tar i dette tilfellet grundig feil. Jeg har sjelden sett et mer robust, levedyktig og fremtidsrettet selskap som dette. Her er alt på plass allerede i dag og med så mange spor videre så tror jeg at jeg med rak rygg kan hevde at noe slår inn. Som jeg nevnte til deg tidligere så er dette også årsaken til at jeg sluttet å legge ut gestimatlisten min. Jeg ønsker ikke kortsiktige eiere som skal selge seg ut på neste trigger og ønsker ikke å bidra til det. Jeg ønsker eiere som faktisk ønsker å være eiere i dette robuste selskapet som vil bygges til noe mye større. Der vil jeg hevde at jeg har både matematikken og analytikerne på min side, samt at markedet tar grundig feil. Vi kommer til å vokse enormt i verdi, det kan jeg siteres på.

Det er uten tvil slik at mange ting har tatt betydelig lengre tid en både forespeilet og forventet. Hva som i tillegg påvirker hva er jo ikke godt å si, men jeg tror at dagens komplekse selskapsstruktur må ta noe av skylden for forsinkelsene i emisjonsprosessen. Nigeria føler jeg at er helt utenfor vår kontroll og jeg har dessverre sett mange liknende saker i Nigeria. Nigeria har blitt tatt til retten for liknende forsinkelser. I Gambia så har de jo ikke landet partner innen fristen på ett år. Det vet vi kan medføre at vi faktisk mister lisensen. I og med at de har søkt om forlengelse så har de enten noe på trappene eller en ganske plausibel "force majeure" tror jeg. Det er jo heller ikke til å stikke under en stol at Corona selvfølgelig har medført generelle forsinkelser. Skal vi være litt balanserte så tror jeg nok også selskapet selv har blitt overrasket i enkelte saker når det gjelder den tiden det faktisk tar.

Litt på siden.

Occidental selger felt i Ghana for 750 millioner USD. Dreier seg om TEN og Jubilee som ryktene sa PNOR snuste på.

«Occidental divests Ghana fields for $750 million
Ghana
ACCRA, October 14, 2021 – Occidental Petroleum has agreed to sell its stake in two offshore fields in Ghana for USD 750 million, the American E&P company announced on Wednesday.»


«Divestment of its shares in the Jubilee and TEN fields were bought by Kosmos Energy and Ghana National Petroleum Corporation for USD 550 million and USD 200 million respectively.
The combined fields produced 22,000 boepd in Q2 2021.»

https://theenergyyear.com/news/occidental-divests-ghana-fields-for-750-million/


Det med 22 000 boepd må referere seg til net for Occidental. De har 24,08 % i Jubilee og 17% i TEN.

Det hadde vel gitt PNOR en produksjon på målet, men det var jo ikke akkurat gratis.
Redigert 14.10.2021 kl 12:29 Du må logge inn for å svare
FkL
14.10.2021 kl 12:37 1568

Feltet har jo enormt potensiale og vi skal heller ikke glemme at vi så på dette sammen med en to lokale partnere. Dette er uansett for dyrt for oss, men det var noe fiksfakseri med at OXY kunne få tilbake mye skatt ved å velge lokale partnere og at det var vår mulighet for å få den betydelig billigere.

OK

Kan opplyse at siste posisjon for Stena Icemax er fra i går og var da nord for Bahamas. Da går den som jeg hadde en anelse om ført til Las Palmas. Ventet ankomst til Las Palmas er 31.oktober. Hvor lenge den blir liggende der før den setter kursen mot Gambia er vanskelig å si.
FkL
14.10.2021 kl 13:35 1478

Her er info. Det er ekstremt dyrt for OXY å selge til feil selskap. Det var dette vi spilte på, altså at OXY trakk fra skatten de slapp i kjøpsprisen. Helt genialt hvis det hadde slått inn.

The spectre of capital gains taxes

CNOOC is well aware of the problem posed by capital gains taxes. On a deal that could be worth close to $800m, the finance ministry could demand several hundred million dollars from Oxy. Some bidders, such as the Emirati-Norwegian firm Petronor, included a local partner in their offer to Oxy in the hope of securing capital gains concessions from the Ghanaian treasury. By contrast, CNOOC is bidding alone without any partner, which would make it difficult for Oxy to obtain even a partial exemption from this tax.

https://www.africaintelligence.com/oil--gas_corporate-strategy/2020/10/12/cnooc-and-boru-bid-high-for-oxy-anadarko-assets-to-force-out-their-rivals,109612820-art
Redigert 14.10.2021 kl 13:40 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
14.10.2021 kl 14:58 1373

Spot on !!! Altid update på sidste udløbs dag og sjældent at petronor tar markedet på sengen (positive news)....
Minder meget om Apcl's news info...

Forlængelse og udskydelse time after time....

Gambia settlement var en succes og nu har petronor bedt om endnu en udskydelse.... Efter lang kamp i icsid er det en katastrofe at petronor ikke har landet en aftale....Hvis jeg var præsident i Gambia var beskeden: MY WAY OR THE HIGHWAY !

Helt objektivt kan Gambia jo ikke blive ved med at vente på at Pnor får fingrene ud af røven....

Petronor har tilsyneladende meget svært ved at tiltrække investors og få lukket aftaler...🌎
Redigert 14.10.2021 kl 15:08 Du må logge inn for å svare
Mrhifi
14.10.2021 kl 15:39 1300

Afrika/Araber-rabat/konsekvens og manglende kompetence til at få lukket aftaler 🤔 Jeg er særdeles skuffet over Gambia situationen 🤯
Mrhifi
14.10.2021 kl 15:43 1284

Olie i 84$ og Pnor ligger på kurs 1,26 😂
FkL
14.10.2021 kl 15:59 1241

Ingen liker utsettelser, men det er viktig å forstå hva som ligger bak. Det er utvilsomt slik at de både kan lande avtaler og har den tynge som er påkrevd. Tror faktisk ikke du finner noe selskap på samme størrelse med samme tynge. Vi har jo allerede landet megaavtaler i både Kongo, Nigeria og Guinea-Bissau. Det blir bare tull å hevde noe annet.

Vi kan derimot være enige om at vi ikke kom i mål i Gambia innen fristen, men i og med at vi ikke vet hvorfor eller hvor langt i prosessen vi har kommet så blir ditt utsagn urimelig.

Nå har vi jo begge vært med en stund og jeg begynner å bli vandt til både store bokstaver og utropstegn, men la oss nå forholde oss til fakta og ha en saklig diskusjon.

Den til enhver tid gjeldende børskurs er fakta, og som investor er det surt å se at jeg kunne plassert mine penger mange andre steder og fått utrolig bedre avkastning en hva PetroNor har gitt meg. Det er nesten så jeg tenker når en ser på hva som har skjedd på børsen det siste året ''de er rimelig dum de som ikke har klart å gjøre penger på børsen det siste året''.. og jeg er faktisk en av de dumme. Hva fremtiden måtte vise vet verken du eller jeg. Går vi 1 år tilbake i tid var vi nok rimelig sikker på at status kurs PetroNor skulle være noe helt annet i dag. Vi må slutte å tenke ''alle andre på børsen er inkompetent og ser ikke verdien av PetroNor. Da overvurderer vi vår egen kompetanse.

PetroNor har vært en ræva investering det siste året, også får vi virkelig håper at konklusjonen ikke er den samme om 1 år. Antar at det ikke er noen på dette forum som investerer for idealisme.
Mrhifi
14.10.2021 kl 16:20 1190

Et selskab skal trods alt skabe værdier for aktionærerne...
Kurs 1,26 er ikke imponerende FKL..med en Oil price på 84$

Jeg har ikke solgt mine aktier, men jeg er ikke imponeret og overvejer at placere mine penge i andre selskaber 😇
Patron72
14.10.2021 kl 16:34 1146

Jeg tenker også det er litt rart vi ikke øker mere basert på oljeprisen.
Men tar det ikke alltid litt tid å riste av seg en emisjon?

Hadde uansett snakt godt med noe good news fra selskapet. Da går det nok raskt nordover 👍
Mrhifi
14.10.2021 kl 16:40 1141

Hvis ikke vi er i +1,60 om 6 måneder så er jeg Out...
smaa
14.10.2021 kl 16:41 1153

Du er ikke den eneste dumme, og 4.januar var kursen 1,26, blir ikke rik av den veksten nei. Jeg selger heller ikke, håper, men klarer ikke å lovprise selskapet i de siste 10 månedene .De må da kunne si noe som får litt fart i sakene, og ikke minst kursen.

Vi har vel ulike tidshorisonter. Personlig håper jeg PNOR lagger til den er på hovedbørsen slik at jeg kan flytte posten over på ASK uten for mye skatt. Jeg tror fortsatt at småaksjonærer fra Australia vil ut av PNOR på grunn av at de har forlatt børsen deres og flyttet til et land man har svært begrenset kunnskap om.
Redigert 14.10.2021 kl 17:00 Du må logge inn for å svare
evetjo
14.10.2021 kl 17:24 1111

Er dette en &"#¤#¤" spøk? Børsmeldinger for handler på 25 kroner? https://newsweb.oslobors.no/message/544411
Kvike11
14.10.2021 kl 17:41 1108

Kan jeg få billige aktie i PNOR til kurs 1,60 om 6 måneder, så tror jeg at jeg køber mange.
Hvis jeg var dig ville jeg sælge nu, for du har ikke tillid til styret, som jeg tror arbejder på højtryk med at få deres aftaler på plads og få flyttet PNOR over på hovedlisten.
Der kommer ikke 3 kvartals regnskab, men en fortælling, det kan de ligeså godt gøre nu.
PNOR tjener styrtende med penge som alle andre selskaber med den høje olie pris, ellers er det på tide at få skiftet ud i ledelsen, som ejer det meste af selskabet.
Det er i alles interesse,at få kursen op, men først skal kænguru ejerne have byttet deres aktier lige over, til lav kurs
Ser kurs 3 -4 indenfor det næste år, måske højere
FkL
14.10.2021 kl 17:49 1082

Du kan da virkelig ikke mene at vi skal være enige med andre som ikke kan selskapet selv om de er "markedet"? Selskapet er jo rett og slett fantastisk og har levert til dobling av sin verdi så langt. Jeg gjentar; så langt. Det blir for enkelt å skylde på selskapet for at kursen ikke gjenspeiler dette. Jeg har absolutt ikke tenkt til å slutte å kalle en spade for en spade. Markedet priser selskapet feil og de tar feil. Jeg antar derimot at du mener at "markedet" setter kursen uansett og at diskusjonen således er irrelevant, men fra mitt ståsted så vil verdiøkningen som kommer være så stor at den ikke kan ignoreres og således vise at det er dagens selgere som tar feil.

Ingen kan spå fremtiden, men er man langsiktig og ser den store planen så er dette ikke noe problem slik jeg ser det.

Kursutviklingen har så langt har vært ekstremt dårlig og ligger langt under profesjonelle analyser og enda lengre under hvis man tar med tro, håp og kjærlighet. Derimot så skal ikke jeg peke ut årsaken, for den fasiten er ganske kompleks.