ABL ekspanderer fornybarsatsing


Meget spennende ABL nyhet igår som fortjener en kommentar/diskusjon. ABL henter inn en ny leder for satsing mot "onshore wind, solar PV and battery storage". Dette vil støtte opp om målet om 50% renewables inntekter per 2025 og være en god katalysator for videre vekst. Dette har jeg stor tro på at man vil lykkes godt med basert på det sterke fundamentet de allerede har innen fornybart offshore. Det vil trolig ta noe tid å komme inn i markedet, men dette kan bli veldig stort gitt at størrelsen på onshore renewables markedet er vesentlig større enn offshore. Blir spennende å følge denne satsingen videre!

https://abl-group.com/all-media/news/abl-group-expands-from-offshore-to-onshore-renewables-with-new-senior-hire/
kazynor
08.10.2021 kl 14:27 2608

Spennende, men får håpe at det ikke påvirker utbytte-policy'en

Den eneste måten dette påvirker utbyttepolicyen er gjennom økte utbyttekapasitet fra neste år av ;) Det å vokse organisk gjennom ansettelse av senior personell tror jeg vil gi rask avkastning. AQUA har i dag kundeforhold med flere av de store utbyggerne av onshore wind, solar, battery, etc. Det å levere flere tjenester til disse kundene burde være innen kort rekkevidde.

Aqua fortsetter under radaren, 15kr er target, kan gå høyere, blir spennende mot Jul og nyttår, tror denne har mye å gå på i fremtiden, potensielt romjuls rally.
Aqualis hadde perfekt timing på investeringer i fornybarsektoren. Imponerende av ledelsen må jeg si.

Gg

Blir spennende ja, gleder meg til neste uke. Nytt utbytte og håp om gode tall. Enig mtp timingen til selskapet. Masse som rører seg fortiden, ref. hjemmesiden.
Redigert 22.10.2021 kl 12:30 Du må logge inn for å svare

Jeg mener gårsdagens byks i kurs viser at aksjen får god fart når handelsvolumet går opp. Ikke mulig å gjøre større kjøp uten å presse kursen opp etter hva jeg har sett tidligere. Viser at eierne har stor tro på aksjen og mener den skal betydelig opp. Det er kun de rastløse som selger på lave nivåer.

Aqua er en av hjørnesteinene i min portefølje. Gleder meg til q3!
zefal
23.10.2021 kl 15:48 2199

Noen som har tilgang til artikkelen om Aqua i finansavisen i går ? Aqua var "ukens aksje" og jeg tenker nok det var en stor bidragsyter til oppgang i volum i går. Aqua er gullkalven i min portefølje også, fantastisk selskap som bygger stein på stein i fremtidens marked. Gleder meg til q3,q4,q1,q2, jeg selger ikke på sørsiden av 20kr.
Soj
25.10.2021 kl 12:16 2046

Hva skjer ????

Reprising kanskje, 15kr+ bør være en rett prising.
Min tanke.

Gg

AQUA opp 10% på 600 000 NOK i omsetning. Viser hvor tett aksjene sitter blant nåværende aksjonærer. Jeg selger IKKE for under 20kr aksjer..
Soj
25.10.2021 kl 20:30 1913

Morro at det tar litt fyr i denne å

ja, det er på tide og hyggelig!!

kursoppgangen idag er primært drevet av at aksjen får fokus og positiv omtale i Finansavisen. Aksjen er fortsatt lavt priset vs peers og bør ha mer å gå gitt at selskapet fortsetter den positive utviklingen
Natojens
26.10.2021 kl 15:39 1766

Konsulentselskaper er ofte trygge og forutsigbare saker som bygger sten for sten år over år. Tildelingen av et stort prosjekt eller en og annen konsulentflukt er noen av ytterpunktene man varierer mellom.
AqualisBraemar Loc, ABL, har imidlertid presset gassen i bånn de seneste par årene og økt omsetningen med over 300 prosent fra 36 millioner dollar i 2018 til 140 millioner i 2020.
Den klare majoriteten av denne veksten har kommet gjennom to store store oppkjøp som ser ut til å ha truffet godt.
I 2019 la man syv millioner dollar på bordet for tre av forretningsenhetene til Braemar Shipping Services og doblet størrelsen på selskapet. I fjor var det kjøpet av LOC for 20 millioner dollar og to millioner aksjewarrants som var den store transaksjonen, Nok en gang ble organisasjonen nærmest doblet.
– LOC var et perfekt oppkjøp for oss fordi de var den mest respekterte konkurrenten vår, sier konsernsjef David Wells i ABL.
Det var en del usikkerhet i markedet på den tiden også, så prisen var riktig, sier konsernsjef David Wells.
Han legger til at LOC dessuten bringer til bords en del interessant teknologi innen fornybarsegmentet.
Slankere sammen
I tillegg til nye vekstmuligheter så er selvfølgelig noe av poenget med slike fusjoner å slanke organisasjonene gjennom stordriftsfordeler. Med 62 kontorer i mange av de samme maritime klyngene rundt om i verden har det eksempelvis vært enkle penger for ABL å hente bare på å slå sammen kontorlokasjoner.
Ved forrige kvartalsrapport, og etter å ha kommet lenger med sammenslåingen av selskapene, estimerer ABL at de vil spare fire millioner dollar i året gjennom synergieffekter knyttet til oppkjøpet av LOC.
Det tilsvarer snaut 35 millioner kroner og er en relativt betydelig årlig innsparing for et selskap med en markedsverdi på rett over 900 millioner kroner. Synergiene fra BTS-oppkjøpet beregner selskapet til rundt 25 millioner kroner i året.
Nå har oppkjøpene selvfølgelig kostet. Kontanter er brukt, penger er lånt og aksjer har blitt trykket opp men ifølge markedet har det vært verdt det.

Den forrige kvartalsrapporten ble også godt mottatt av markedet da den viste både en underliggende organisk vekst på ni prosent, samt at integreringen av LOC går litt bedre enn planlagt.
Nordea Markets, som er et at to norske meglerhus som følger aksjen var fornøyd med driftsresultatet og spesielt fornøyd med den sterke veksten innen fornybar segmentet.
«Vi tror derfor at selskapet er på vei til å nå sitt 2025-mål. Vi hevder fortsatt at olje og gass-segmentet vil oppleve et utfordrende marked i 2021 grunnet begrensede investeringer i bransjen».

Lav risiko
I det store og hele er ABL imidlertid et selskap med lite risiko. De har ingen store investeringer i eiendeler som kan falle i verdi og de påtar seg heller ingen prosjektrisiko.
Majoriteten av inntektene kommer fra rådgivnings- og engineering-arbeid knyttet til prosjekter og utbygginger innen olje, gass og fornybar energi.
De resterende inntektene i selskapet kommer i stor grad fra forsikringsbransjen. Ved marine ulykker blir selskapet leid inn til å estimere kostnadene i forbindelse med ulykker, i tillegg til at man gjør sikring og sertifiseringsarbeid i forkant av flytting av tungt utstyr som rigger.
Ifølge Nordea Markets er prisingen av selskapet fortsatt attraktiv, tross kursoppgangen de seneste årene.
«AqualisBraemar LOC fremstår som attraktiv da den handles til en selskapsverdi på kun 5,5 ganger ebit på 2022-estimatene med en utbytteyield på 7,9 prosent. Vi forventer at selskapet vil fortsette å utnytte synergier og at de vil nå sitt ebit-mål i 2022».
Med kursmålet på 14 kroner fra Nordea Markets vil det tilsvare en prising på 11 ganger forventet ebit-resultat i 2022 mens medianprisingen i bransjen, ifølge Nordea Markets, ligger på 16,8.

HIGHLIGHTS Q3 2021

• Revenues of USD 38.0 million (Q3 20: USD 18.4m)
• Adjusted EBIT of USD 2.0 million (Q3 20: USD 0.6m)
• EBIT of USD 1.3 million (Q3 20: USD 0.5m)
• Cash balance of USD 23.2 million (Q2 21: USD 24.5m)
• Interest bearing bank debt of USD 12.5 million (Q2 21: USD 13.3m)
• Cost synergy target of USD 4.0 million maintained, to be gradually realised from Q4 2021
• Semi-annual dividend of NOK 0.25 per share declared – to be paid in December

David Wells, CEO of AqualisBraemar LOC ASA (“ABL” or the “Company”) commented:
“We are pleased to report relatively high activity throughout the normally seasonally weak third quarter. The third quarter is generally lower activity than the second quarter, mainly due to holiday season in key markets and the southwest monsoon season in India. This year we have maintained relatively flat quarter on quarter revenues, representing 9% annual growth relative to the pro forma combined third quarter of 2020, and a significant year on year improvement in EBIT.

The two main year on year growth drivers have been our renewables consultancy OWC, growing +30%, and specialist engineers Longitude, growing 70%. These two segments are heavily exposed to two currently very positive markets: Offshore wind, which continues to grow at a rapid pace and with increasing global coverage, and early phase engineering, which indicates industry players are preparing for increased energy investments going forward.

In terms of profitability, the standout performer was the Asia Pacific region, which experienced high utilisation despite continued challenges with Covid-related travel restrictions.

We expect the fourth quarter to represent an improvement in activity level in line with normal seasonality. Looking further ahead, we continue to expect high growth in offshore wind, and are seeing positive early signs in terms of oil & gas investments in 2022.”

Godt jobba til selskapet, det blir også utbytte i desember.
Imponerende, selskapet går så det suser.
Må vel bare gratulere oss selv medaksjonærer.

Gg

Ja, går som det suser. Knall tall, og dette i et Q3 som normalt sett er svakere enn resten av året. Stadig økning i omsetning. Fra Q4 kommer også synergi effekten. Liker dette selskapet!
Ekstra kjekt å se at OWS og Longitude øker mest år til år.
-The two main year on year growth drivers have been our renewables consultancy OWC, growing +30%, and specialist engineers Longitude, growing 70%.-

Selskapet Aqualis har bygget sten på sten over mange år med strategiske oppkjøp og var tidlige på fornybarsatsingen, jeg er mektig imponert og ledelsen fortjener honør. Nå tjener de penger, og samtidig deler ut utbytter, hadde ikke sett for meg utbytter egentlig.
Mener for hvert kvartal som går styrker min mening om at her er det fremtidige lyse utsikter, og bør reflekteres i kursen etterhvert.

Et selskap som tjener penger!

Gg

Resultatene for Q3 er omtrent som ventet, og preges negativt av at det er et sesongmessig svakt kvartal og at synergiene fra LOC oppkjøpet i liten grad er tatt ut. Jeg skulle ønske at de hadde større positiv CF i kvartalet, men tror det løsner betydelig fra Q4 og inn i 2022 når USD 4m i årlige synergier fases inn samt at man får på plass mer effektiv fakturering av kunder med et forbedret ERP system.Jeg tror 2022 kan bli et år hvor ABL oppnår 10% EBIT margin og at analytikere må justere på sine kurs targets.
Soj
11.11.2021 kl 18:10 942

Noen som har fått utbyttet enda?

Kommer 3.des ref melding.
Gøy med kontrakt og nytt oppkjøp, selv om det ikke var det største. Lettere å selge inn flere løsninger til kunder.

NOVEMBER 16, 2021
Innosea to support major floating solar project in Laos
Innosea has joined the owner’s engineer team as technical advisor for one of the world’s largest floating solar photovoltaic (FPV) projects, to be built at the Nam Theun 2 hydropower plant reservoir, Laos.


https://abl-group.com/all-media/news/innosea-to-support-major-floating-solar-project-in-laos/