Ny bolig, men beholde gammel og slippe skatt


Hei.
Jeg kjøpte leilighet i Oslo for nærmere 10 år siden. Den har økt i verdi, men jeg er i en fase i livet hvor jeg har bestemt for meg for å flytte ut av Oslo. Den nye boligen utenfor Oslo er "rimelig" i forhold og gir meg mulighet til å beholde leiligheten i Oslo en stund (i tilfelle jeg ikke trives utenfor storbyen og vil flytte tilbake). Om jeg har ny folkeregistrert adresse utenfor Oslo i over ett år så forstår jeg det som at jeg må skatte av hele gevinsten fra jeg første kjøpte boligen i Oslo for nærmere 10 år siden. Denne skatten vil da være flere hundre tusen kroner.

Har jeg forstått dette korrekt, og eneste vei utenom å betale skatt ved salg er å realisere gevinst er ved salg når boligen er registrert som min primærbolig? Eventuelt da kjøpe et nytt tilsvarende objekt til samme pris for utleie eller tilbakeflytting?

Jeg har også vurdert korttidsutleie av boligen frem til salg eller tilbakeflytting (1-2 år) om dette vil ha en innvirkning.

Du kan selge boligen skattefritt inntil ett år etter at du meldte adresseendring i folkeregisteret.

Har du vurdert å bli politiker?

mvh

Du må vel ha bodd der 12 av siste 24 mnd så du kan jo leie den ut i 10 år, bo i byen et år dor så å selge den. Bare pass på datoer ifm bostedsadresse erc. så du ikke bommer med noen milimetere da dette er veldig binært

Traktor er på villspor. Reglene er ganske enkle. Du kan som skrevet over her, selge boligen skattefritt hvis du har bodd i boligen 12 av de siste 24 mnd før salg. De 12 mnd trenger heller ikke å være sammenhengende, så lenge de er innafor de siste 24mnd.

At jeg er på villspor er en sterk overdrivelse, men jeg ser nå at jeg var litt upresis. Beklager det. Men det jeg skrev er strengt talt ikke feil. En forutsetning for svaret mitt var selvfølgelig at han allerede hadde bodd der i minst ett år, i og med at han skrev at han hadde bodd der i 10 år.
Redigert 13.10.2021 kl 22:16 Du må logge inn for å svare