Kursstigning og utbytteforventning. (Økt produksjon og inntekt)Starter ny tråd: link til forrige: https://finansavisen.no/forum/thread/136712/view/0/1

PEN er et oljeselskap med fokus på vekst og lønnsomhet.

Selskapet har viksomhet i Afrika:
Gabon: Dussafu med 17,5% eierandel
Ekvatorial Guinea: 14,25% eierandel (ceiba og okume assets)
Tunisia: Sfax ( 52,5%) og Tps permits (29.5%)
Sørafrika: Blokk 2B ( 12,5%)
Nigeria: Aje feltet, solgt til Pnor. Når endelig myndighetsgodkjenning foreligger,blir salgssummen utdelt til Pen aksjonære i form av aksjer i Pnor.

Selskapet har lavt gjeldsnivå: netto 30.6.21: 11,2 mill USD

Produksjonen 30,6.21: 7700 Boe, forventes økt til 9500 Boe ved årets slutt.( 23% stigning)
Plan 2023:minst 12000 Boe.
Selskapet har signalisert et betydelig utbytte fra 2023.

Q4-21 er særdeles spennende:

A: 2 produksjonsbrønner i Dussafu og 3 produksjonsbrønner i Ekvatorial Guinea skal tilkobles produksjon.
B: planlagt oppstar boring i sørafrika ( dersom treff i tråd med forventning) teoretisk verdi/ kursstigning ca. kr. 10. Rigg er under kontrahering og bemanning: Seilingstid ca 1 mnd.
C: Utbytte fra Aje salg
D. Mulig oppstart i Tunisia: Salloum west boring
E: Nærmere avklaring rundt selskapets fremtidige utbyttepolitikk.

Aksjonærene har ulikt fokus: Kursstigning eller utbytte?

Det blir “ Ja takk, begge deler”

Tillegg: 11.10 kom meldingen om at PEN er blitt tildelt nye blokker i lisensrunde i Gabon.
25.0% non-operated interest in exploration
blocks G12-13 and H12-13 offshore shallow water Gabon,
Blokkene er svært store i utbredelse, tilsammen nesten 5000 km2
Redigert 11.10.2021 kl 16:20 Du må logge inn for å svare

Slik jeg leser dette her har Zentech tidligere fått FEED study konttrakten og i tillegg "had been awarded the shipyard construction specification preparation contract for the conversion of the jack-up rig Hibiscus Alpha (ex-Borr rig Atla) to an offshore installation for BW Energy.

Zentech tar FFED study og spec og ny kontraktor tar selve ombyggingen. Slik forstår jeg det.

La ikke merke til at du skrev ny contractor.

Denne BWE meldingen kom overraskende på meg.

https://newsweb.oslobors.no/message/545019

Hvor mange himla prosjekter skal BWE i gang med som operatør?

Får håpe oljeprisen holder seg, slik at selskapet får inntekter som kan allokeres annet trengende hold. Skulle nå Golfinho-kjøp eller annet bli en realitet, så tror jeg BWE endelig utløser RBL-lånefasiliteten. Bør være et gunstig tidspunkt, vel og merke gitt BWE trenger penga nå eller om litt.

EN RBL matcher fint produksjonsøkningen på Dussafu.

Hvorfor jeg limer inn BWE stoff her - i tllegg til Maromba prosjektet hvor også BWE er operatør, er for å synliggjøre at dette to-spannet vi tidligere rent kursmessig (PEN/BWE) har holdt delvis i sammen, virkelig er i ferd med å skille lag på alle plan. Det er kun Gabon som er felles. PEN og BWE driver fortløpende og i økende grad fra hverandre. .

Jo, men Dussafu er viktig for begge. Husk også at vi pluss Vaalco også har fått tildelt to lisenser i 12. lisenrunde i Gabon som krever samarbeide.

Ja, BWE får hendene fulle. Tipper de forserer Kudo pga. den svært høye gassprisen. Vet ikke hvordan den er der, men helt løsrevet er den neppe fra Europa. Gassprisen er spådd å ligge høyt i flere år da den av mange blir sett på som en overgang før man eventuelt får et fossilfri strømproduksjon. Mange tror også at den i kombinasjon med CCS vil spille en stor rolle både til strøm og også produksjon av såkalt blått hydrogen. Gass utkonkurrerer i stor grad kull til strømproduksjon og gir omtrent halvparten av CO2 utslipp for samme varmemengde. Spår naturgass en stor fremtid.
solb
25.10.2021 kl 20:32 3561

Til nå har Namibia vært totalt avhengig av gass fra Sør Afrika. Jeg kjenner ikke til hvilken pris de må betale, men jeg regner med at gassen ikke er billig. Med oppstart på Kudu, vil de bli selvforsynt, og vil trolig også kunne eksportere. Jeg heier på BWE.

Alt over 80 USD er perfekt, noe redusert totalsum pga hedging er bagateller. Dersom vi får 4 liftinger, 1 mill fat til 80 USD bør vi være fornøyd med firmaet vi er deleiere i
Ca 670 millioner kroner på et kvartal er bra
Redigert 25.10.2021 kl 21:31 Du må logge inn for å svare

Jeg tar et forbehold om den liftingen. De ligger så tett at det er vanskelig å skille dem. Den har betegnelsen «tanker» men det kan jo også være et forsyningsskip med fuel.

Veldig bra til og med. På Q2 ble det skissert to liftings fra Dussafu og en fra EG for H2. Den sistnevnte er forventet til hele 650 000 fat net til Panoro. Dessuten er det estimert 5 liftings fra Tunisia.

Toalt 8 liftings i H2 mot 10 i H1. Men prisen på olje er mye høyere i H2 enn i H1.

Et retoriskt spørsmål: Hvor langt ned skal volum før kursstigningen i forhold til Brent begynner?
Få kjøper og få selger, en slags stagflasjon. I siste tid så er det de 3 store som har vektet seg ned. Nå tror jeg det kun er forsøk på å få seg rimelige aksjer. Det er unaturlig å gå mot oljeprisen. I flere av de andre oljeaksjene så kan jeg skjønne at de ned i dag da de har blitt med oljeprisen i det siste, så noen gang blir det jo tatt gevinst. Det er flere ganger jeg har lagt ordrer over flere dager, men allikevel blir det kun 1 aksje handlet. Det er som om noen eier ordrebilde og kan styre. Dette med fast pris på kurtasjer burde begrenses. Da får vi flere reelle aktører og større poster i handlene enn disse marketmakerne

Oljeprisen har passert 86 USD.
Selskapet vårt tjener stadig mer penger. Kombinasjonen av økt produksjon og høyere oljepris verdsettes av eierne av selskapet ( oss)
Ledelsen har signalisert at eierne skal bli belønnet med betydelige utbytter.
Plutselig vil noen oppdage at vi har sugerør i en stor pengebinge,
Det bekymrer meg ikke så mye at mange oppdager at vi er priviligerte, for sent.
Kurs 25 og oljepris 86 er mismatch.
Kurs 25 og oljepris 75 er forståelig.

Kursen på oljeaksjene burde vært mye høyere med den oljeprisen vi har og ikke minst hva mange forventer den vil være.

Problemet er bare at mange skyr selskaper som fremstiller fossil energi. Diverse fond avstår fra å investere og kaster ut disse selskapene i porteføljen. Det er her problemer ligger og det vet vi vel. Hadde denne oljeprisen kommet for bare noen år siden hadde det vært bonanza.


« Investors With $39.2 Trillion In Assets Pledge To Divest From Fossil Fuels

By Tsvetana Paraskova - Oct 26, 2021, 11:00 AM CDT
As many as 1,485 institutional investors, representing a massive $39.2 trillion of assets under management, have so far committed to at least some form of divestment from fossil fuels
Back in 2014, investors with just $52 billion assets under management had the same pledge to shift investments away from fossil fuels»

As many as 1,485 institutional investors, representing a massive $39.2 trillion of assets under management, have so far committed to at least some form of divestment from fossil fuels, DivestInvest, a global network of individuals and organizations, said in a new report on Tuesday.«

https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Investors-With-392-Trillion-In-Assets-Pledge-To-Divest-From-Fossil-Fuels.html

EDIT:
Minner om at en trillion som hevnes her er en billion i Norge. Det vil si tusen milliarder. Vi snakker om enorme beløp.
Redigert 26.10.2021 kl 22:39 Du må logge inn for å svare

Jeg er bevisst på at det er mye kapital og investorer som har gått ifra fossilt i det siste 2 år. Vi har de som satser på tech, og vi har de som satser på ESG. Og ikke minst så er satseingen på kryptovaluta en ikke alt for liten del av kapitalet. Hvis de som har tatt disse valgene virkelig har tjent noe på det vet vi lite om. Men hvis de mener at det fortsatt er lønnsomt så vil investeringen vedvare der. Krypto er jo ikke noe som er et produkt som kan konsumeres eller en energi, eller underholdning. Jeg vet ikke hva man kan bruke kryptovaluta till egentlig utenom kun å samle som kunst eller guld smycken. Blockchain er jo noe annet slik som en teknologi. På det verste så vil krypto investeringer medføre noe på lik linje med hvis for mange mennesker setter pengene i banken og ikke konsumerer, at økonomier vil havne i deflasjon eller stagflasjon. Hvis man tenker at krypto skal bli lik vanlig valuta som brukes for å handle varer eller tjenester så skjønner jeg ikke hvorfor man skal bruke så mye strøm/energi for å fremstille en valuta som ikke skiller seg fra den vanlige. Jeg tror ikke så veldig mange vet hva krypto skal brukes til annet enn en spekulativ form for verdipapir lignende en aksjer, som man ikke kan finne en stabil verdi av og derfor vanskelig å bruke som betalingsmiddel. bare tenk på hvordan alle som mottar krypto som betaling skal kunne regnskapsføre verdiene som fluktuerer så voldsomt.

Jeg er enig med deg i årsakene til redusert kursstigning. Poenget mitt er at på tross av at kursen lagger så øker overskuddet i selskapene. Dette gir åpning for BETYDELIGE utbytter. ( jeg vet du ikke har like mye sans for utbytte enn meg) Når dette blir synliggjort i markedet tror jeg kursen for en boost
bmw5
27.10.2021 kl 11:14 2722

Nigeria har frist ut denne måned for å signere salget av Aje. Man kan ikke utsette dette i all evighet. Det er 2 muligheter; 1 ta tilbake Aje, 2 Ta saken til oljeretten. Vell mest sannsynlig setter de enda en frist og slik kan det fortsetter i mange år.

venting skaper usikkerhet og det er ofte ikke bra for aksjekursen.......
Aje, en never ending story
Tunisia underpresterer mhp produksjon, mens vi venter på Salloum West brønnen som er helt i det blå.
Det drøyer med rigg kontrakt for Gazania-1 brønnen, den potensielt største triggeren i selskapets historie. Usikkert nå om brønnen kommer som guidet.
Tortue brønner koblet på, men vi venter på flow data
I EG går vel ting etter planen, men vi venter på ferdige infill brønner samt oppkobling ila Q4

Nigeria har ingen frist. Det et PNOR og PEN som har satt fristene. Myndighetene vet vel ikke om dem en gang. PNOR svarte nylig på en henvendelse fra en aksjonær. De sa de har null innflytelse på dette. Myndighetene er helt suverene her.

Det er ikke umulig at hele avtalen blir kansellert, men tror ikke det. Dette er nok et sterkt ønske fra begge parter og jeg har inntrykk av at de har funnet tonet. Begge har vel kommet med rosende ord om den annen part.

Du kunne også nevnt OPEX på 36 % på Dussafu siste kvartal. Det er jo helt sykt. De hadde vel 30 % i Q1. På direkte spørsmål i Q/A seksjonenen fikk Hamilton spørsmål om dette og forklarte det med minskende produksjon grunnet vedlikehold, men at det ville bli helt annerledes fremover når produksjonen steg. Han sa at 30 % var « far too high». Q2 ble det altså bare verre. Får håpe på et kraftig fall nå fremover da tilkoblingen av de to siste brønnene er klar. Dette har jo direkte tilknytning til lav produksjon, men selv ved oppstart var den under 20 %.

Vi har vel OPEX på rundt 10 % i Tunisia og litt over i EG. Til sammenligning har PNOR 10 % på sitt produserende asset. Vi kan leve med over 30 % pga. høy oljepris i dag, men slik kan det ikke fortsette. Liker ikke konspirasjonsteorier, men for BW- konsernet er det vel det samme om inntektene kommer fra BWE eller BW Offshore.

Finnes det noen fordeler i dag å beholde Aje, hvis ikke avtalen blir gjennomført?

All den tid Petronor er så begeistret er det vel det. Situasjonen har jo forandret seg siden avtalen ble inngått. Oljeprisen har steget sterkt og gassprisen har steget ekstremt. Aje er jo primært et gassfelt, med over 50 % gass. Også en god del kondensat, men det prises vel omtrent som olje. Men gjort er gjort. Panoro slet med samarbeidet her og det var nok fornuftig å komme seg ut selv om salgsbeløpet ikke var så stort.
bmw5
27.10.2021 kl 13:05 2694

Angående Aje salget så må Pen \ Pnor ha purret på Nigerias oljemyndigheter opp til flere ganger for å få en fortgang i prosessen, ellers er det jo Pen \ Pnor som ikke gjør jobben for en avklaring.

De har nok det, men vi må være veldig forsiktige. Man vet aldri hvordan de vil reagere hvis man maser. Det kan fort gjøre vondt verre.

Tillater meg å gjengi svaret på et spørsmål Gulloggråstein på PNOR tråden sendte PNOR:

« With regards to Aje, the company is doing all it can to complete on that transaction and awaits approvals from the relevant authorities. Unfortunately, the timing and approval process is wholly outside of the control of the Company."

De sier altså at det er fullstendig ute av deres kontroll, og det tviler jeg ikke på. Vi vet jo hvem som har makta. Situasjonen for PNOR er nok verre enn for PEN. De har store planer og har en avtale om samarbeid med Yinka (operatøren) for videre fremdrift på feltet. Dette stopper jo helt opp. Til fortvilelse for alle parter. Hvis Nigeria ønsker utenlandske investering bør de ta seg sammen.

Redigert 27.10.2021 kl 13:50 Du må logge inn for å svare

I årevis har forskjellige selskaper møtt sendrektigheten i Afrika. For det meste så skjer ikke det noen forandringer. Det er en annen kultur. Derfor er det ikke så rart at mye av utviklingen i Afrika fortsatt er uforløst. Mye å hente der i neste 10årene.

Det er kanskje nærliggende å tro at det kan ha kommet signaler om løsning fra myndighetene all den tid det ble en utsettelse på 'kun' en måned denne gang. Men tiden begynner jo å renne ut denne gangen også.......

Ikke for å legge for stor vekt på dette, men det er merkelig hvor ofte mine ordre blir handlet med kun 1 aksje. Enten er det kun meg og marketmaker som driver på i budgivning, eller så er den så intelligent at den plukker 1 aksje av alle andre. Det betyr at hvis de skal bli garantert første pri i handlene så må algoen ligge inne med ordre på alle nivåer. Enda en gang etterspør jeg reelle budgivere som betaler kurtasje for hver transaksjon, i stedenfor a kunne betale for ubegrenset antall transaksjoner.
Riggsjef
27.10.2021 kl 17:08 2413

Helt enig dette er kriminalitet av verste sort.Men lovprises i det kapitalistiske "flotte" samfunnet.

Da hadde vel ikke PNOR svart det jeg la ut over? Men vi håpe det beste og jeg tenkte litt som deg. Ble optimistisk av hva Hamilton sa, men han er nå veldig optimistisk bestandig også da uansett.
bmw5
28.10.2021 kl 10:25 2123

På grunna oljelageret i USA var høyere en forventet raste oljeprisen ned, men hvem er det som setter disse estimatene ? Antagelig store hedgefond som kommer med disse spådommene som høyere eller lavere en forventet. Faktisk ser det ut til at det er manko på olje både i USA og Europa for øvrig.

Uansett hvem det er som lager spådommer, så er det for mye av reaksjon av forventninger. hvis man er mange nok om konsensus så blir forventningsavvik ikke så store. Sannsynlig så brukes disse uttalelsene for å skaffe seg gunstig posisjon ved oljetrading.

https://e24.no/boers-og-finans/i/wOx8KM/tre-eksperter-disse-aksjene-satser-vi-paa-naa
Hun trekker også frem de mindre oljeselskapene Panoro og BW Energy.
Hun sier de har høy produksjon i dag, men lav vurdering.
Ragnhild Wiborg
Ser ikke ut til at analytikere styrer PEN, det er det tradere som gjør nå.

Ingen børsmelding om AJE idag tidlig. Da blir det nok en forlengelse.
d12m
29.10.2021 kl 08:04 1847

Opp med hånden alle som blir overrasket dersom det ikke blir noe Aje denne gangen heller.... ser ingen hender, gitt.

Trodde den kom innen oktober i og med at forrige long stop bare var en måned ekstra. Men det er klart når det drøyer ut så blir det jo mindre og mindre sannsynlig. Kommer neppe idag og er vel ingen i i offentlig byråkrati som jobber i helgen uansett verdensdel. Så da blir det tidligst november.

Vi vet alle at olje forbruket på sikt må ned. Det betyr at det er begrenset med antall år før Olje nok prises på myr lavere nivåer enn vi ser nå. Det betyr at vi bør produsere så mye vi kan med kort horisont.

Blir det utsettelse nok en gang tenker jeg at Pen burde terminer handelen. Da kan vi gå i gang med utbygging med en gang og få godt betalt for gass med skyhøye priser. Fint med lete lisenser, men vi trenger produksjon. Behold pengene i selskapet, kanseller transaksjonen og gi gass på gassutvinning er min anbefaling nå. Dette vil vi tjene stort på over de neste årene.
512tr
29.10.2021 kl 09:19 1739

Noen som kjøper BWE idag?

Ja. Fremstår som et godt kjøp. Ingen tvil i mine øyne at 28 kr/aksje var en sterkt rabattert pris for å få solgt 20 mill aksjer. Så dette tenker jeg er en overreaksjon av markedet.

Enig, og var det en slik hast med å finne kjøper så man ikke kunne brukt mer tid?