Kommende krakk!


Hvis man ser på hva som skjedde i 2007 til 2009 og bruker det som en mal til hva vi kan ha i vente foran oss nå, så kan det nok være lurt å være forsiktig frem mot nyttår. Nå er det bare dager igjen til vi får svar på åssen det kommer til å gå med "Evergrande`s bond payment" og markedet rundt dette!

Spennende tider ;)

Ser ut til at Evergrande og en "ponzi scheme" dukker opp. Den sagaen her må vel snart sprekke.....
omans
16.11.2021 kl 17:58 3505

Alt dette bør trolig være relativt lokale tilfeller. Jeg husker Madoff svindelen, utrolig at noen kunne starte opp på samme måte i kjølevannet av det, og investorer ble lurt igjen, inkludert Warren Buffet. Pussig med navnene Madoff og Carpoff.

Er vel en beskrivelse av hvor j..... dårlig det står til her. Hjelper jo ikke å slukke brann med dråper.....
omans
20.11.2021 kl 10:28 3305

Nå fjernes EvG fra børsene, og nye kommer til. Så det er nok et nytt ledd i et fokus skiftet som er på gang.

https://www.reuters.com/markets/us/evergrande-be-removed-hang-seng-china-enterprises-index-2021-11-19/

Først Japan nå.
https://www.nytimes.com/2021/11/19/world/asia/japan-stimulus.html

Deretter kommer Kina?
Antar de skal prøve å pynte opp nå frem til OL i Bejing, samtidig har lei sak vedr forsvunnet Tennis spiller dukket opp.
Spent på utvikling i saken, tennis spiller må vise seg live og i god form med rett til å snakke fritt, hvis ikke vil det ramme mer og mer Kina fremover ihvrtfall ift Tennis og idrettsarrangement.
Redigert 20.11.2021 kl 10:37 Du må logge inn for å svare
pedro1
20.11.2021 kl 11:04 3341

Norge sender nok en stor tropp med fokus på idrett……hvor alle blir drillet i hvordan de skal svare for å unngå konsekvenser for moder landet. Skille politikk og idrett bla bla bla. En forsvunnet tennis spiller plager nok ikke våre utøvere.

En ting er å fjerne fokuset, men problemet er der fortsatt. Er vel ringvirkningene som blir det fatale her vil jeg tro.....

Men det ser vel ut som det blir ny runde med Covid som blir fokuset fremover nå og da blir vel trykket i media deretter. Børsene/markedene skal få testet seg ;)
omans
20.11.2021 kl 12:58 3358

Innlegget var ikke et spørsmål om OL og idrett/Norge. Handlet mer om fokuset som skifter i Kina. Fra Eiendom som må feie for sin dør, og noen må ta tap/restrukturering. Så går verden videre, og fokus på vekst i Kina andre steder. Men de har litt forskjellig å svare for, samme med Russland og Navalnyj.
Helt klart at Putin er kriminell (hvis det ikke har vært klart før) etter gårsdagens dokumentar på nrk. Man fikk tatt opp på tape, der Navalnyj snakket med sin egen forgifter, hvordan de planla forgiftningen av han, og at de mislyktes med drapet pga flyet nødlandet i OMSK og han fikk behandling raskere enn draps-teamet hadde forutsett.
Redigert 20.11.2021 kl 13:09 Du må logge inn for å svare

Skal bli spennende å se åssen den kommende uke vil utfolde seg på de forskjellige markeder.

Usikkerhet og panikk kan plutselig komme hånd i hånd ;)
omans
21.11.2021 kl 22:49 2998

Du har Thanksgiving på torsdag, black friday på fredag og cyber monday, neste mandag.
Så blir litt av en fest uke.

Er vel kanskje på tide at noe skjer.........

- Støttekjøpene i markedene reduseres.(Usa)
- Faren for "lockdown" stiger dag for dag i flere land.
- Flere land varsler at dem vil slippe mer olje fra lagrene ut i markedet for å redusere oljeprisen.
- Renter stiger.
- Så har vi det "stødige" eiendomsmarkedet i Kina som egentlig allerede burde ha kollapset.

En fantastisk fin liten røre av en kake som kommer til å smake vondt ;)

Ser ut til at nåla stikker godt inn i ballongen allerede. Problemet er å vite akkurat når den sprekker, men det kan vel ikke være veldig langt unna ;)
Redigert 22.11.2021 kl 09:30 Du må logge inn for å svare

Er det noen som ser noe lys i denne "bekmørke tunnelen"?

Eller kan vi bare akseptere og ta ferie?
Anywhere
23.11.2021 kl 11:05 2614

Tror man skal flytte over penger i tradisjonell energi, selvsagt da også oljeselskaper med god inntjening, samt kanskje fornybar der man allerede er i god forretningsdrift og har gode muligheter for videre ekspansjon. RECSI er et godt eksempel på det siste, som nå ikke er veldig sårbar for justeringer på kapitalkost fremover og derav nedjusteringer av nåverdi basert på høyere internrenter.
Oljeselskap med svært god inntjening og solid balanse mellom gjeld og egenkapital/cashflow er også et bet.
Tømming av strategiske lager for å forsøke å kontrollere inflasjon generelt, er jo en ønskedrøm for OPEC eksempelvis. Det gir konsekvenser på andre siden av denne tømmingen...
Redigert 23.11.2021 kl 11:06 Du må logge inn for å svare
omans
23.11.2021 kl 11:38 2580

Forstår ikke hva du snakker om.
-Oljeprisen er oppunder 80 dollar.
-Det går bedre i norsk økonomi enn tidligere antatt
https://www.tu.no/artikler/oljepengebruken-strammes-inn-hoy-fart-i-norsk-okonomi/514155
-God risk reward i mange aksjer, attraktive muligheter.

At børsen svinger er jo forsåvidt en non-event for de med perspektiver.
I oktober nådde hovedindeksen 1200 for første gang, etter det "toppet" det mot 1250(1243) som signalisert for endel måneder siden.
Konsolidering etter 1200 har pågått i overkant en måned. Nå drar det seg til jule- og nyttår.
Det er en sunn utvikling at det kan gå litt tilbake. Fed antyder nok at renten skal opp, men dette bør ha forbigående effekt selv om det kan tynge på kort sikt, psykologisk. Hvor skal pengene over til? Mot slutten av uka er det forbruksfest, og det vil trolig komme inn tall vedr slikt, samtidig GDP i morra fra USA.
Redigert 23.11.2021 kl 11:50 Du må logge inn for å svare

Forventer du at oljeprisen skal klare å holde seg på 80 pluss fremover? Norsk økonomi hjelper vel ikke veldig langt hvis alt annet faller ;)

God risk reward i mange aksjer!? Hvilke?
omans
23.11.2021 kl 13:19 2477

Hvor har du fra at alt annet faller ? Norsk økonomi går bedre pga verdensøkonomien. Nå er artikkelen fra oktober, mens det i det siste har blitt litt mer fokus på økende smitte igjen, på slutten av pandemien. Pga at jeg tenker at forstyrrelser i gjenhentingen som følge av dette, vil være av kortvarig karakter. Jeg forventer ingenting vedr oljepris, men ser ingen grunn til at oljepriser over 75 skal ha noe negativ innvirkning på osebx 1200+ isolert. For høy oljepris kan også dempe recovery pga økte kostnader hos forbrukere.
Når det gjelder god risk reward i enkeltaksjer, så skal jg være forsiktig med å fremheve speielle pga en må gjøre egen research. Men registrerer at bl.a. Telenor viser tegn til gode takter ifm bruddet opp av 140. Har flere på blokka, men pga risk er alltid en faktor, så går ikke inn på å fremheve noen, har selv kjøpt mer DNO i det siste etter at jeg solgte på 12.90 området.

Først må du lære deg å lese ;) Jeg skrev HVIS alt annet faller. Jeg legger til grunn at vi kan få et generelt fall over hele linjen i nær fremtid, derav min skepsis.

omans
23.11.2021 kl 14:21 2561

Vi kan få et fall og vi kan få opptur. Om du legger til grunn at det kan komme et såkalt fall over hele linja, må du vel å tenkt igjennom årsak til dette. Et hvis er jo en hypotese, så da er det jo naturlig å spørre om årsak til dette.

Det kan oppstå en naturkatastrofe, en krig, eller annen black swan, det er det ikke herredømme over. Ut over det burde man helst legge økonomisk modell til grunn.
Så derfor enklest nå mtp oljepris og makro etc som jg nevner. Jeg antar at hoved tesen for et fall ifm denne tråden er at det har gått opp og at det historisk sett kommer fall, pullback/ korreksjon. I ytterste konsekvens krakk. Krakk kommer ofte en stund etter første nedgangene, ellers ofte pullback/korreksjon.

Da får vi se åssen denne dagen blir ;)

Det kan skje, men må se det litt an først (trading).
Riggsjef
26.11.2021 kl 08:28 2283

Bleieskift skrev Innlegget er slettet
Var heldig med vurderinger i starten av uken. Gikk inn i bear og solgte det meste av aksjene i riggselskapene som jeg har meget stor tro på.
Blir å selge bear etterhvert her, men vil se an om dette kan bli større eller forbigående. Ikke ofte jeg gjør slikt , men synes det var usikkert med henhold til gjeldstak i USA som snart går ut og Evergrande i Kina. Når disse to faktorene er "over" vil jeg pløye alt inn i mine to (muligens en til ) favorittaksjer for tiden.Da kan markedet fortsatt bulle lenge, men må få avklart disse to viktige faktorene først. Egentlig mener jeg personlig at shorting burde vørt forbudt, det skaper ikke verdier.
Riggsjef
26.11.2021 kl 09:56 2117

Gikk ut allerede etter kjapp gevinst, men avventer videre kjøp her noen dager eller uker nå.Håper alt ordner seg da er det bull som gjelder.
ørnen
26.11.2021 kl 11:26 2033

Og Evergrande er ikke alene om å slite økonomisk. De ti største eiendomsutviklerne opplevde et fall på 45 prosent i inntektene fra september i fjor til samme måned i år, ifølge en analyse NBC News har laget.
undrende
26.11.2021 kl 11:41 2038

Har stort sett passet på å stå utenfor over natten, så også i går, men hadde Frontline noen dager, frem til i går. Heldig sånn sett.
Er redd at dette utløser en større korreksjon, enn vi ser foreløpig.
Blir nok å forholde seg i ro litt, å se utviklingen noen dager.

Tror også det er greit å bare sitte utenfor og se hva som skjer nå, så enig med deg ;)

Olja ned nesten 6%

Så det store spørsmålet! Skal man tørre å sitte med aksjer gjennom helgen?

Hvorfor ikke? kommer ikke aksjene til og stige igjen fremover.
freetexx
26.11.2021 kl 16:10 2018

Helga kommer til å bestå av myndigheter som stenger ned. Seff selger du
undrende
26.11.2021 kl 16:11 2062

Jeg står over, selv om de to-tre aksjene jeg kunne ha kjøpt i dag har falt kraftig (over 5%)
Tror ikke dette er bunnen neste uke.

Haha Nasdaq er ned mikroskopiske 1,3% og så sier medier at børsen faller kraftig på Wall Street? Give me a fucking break, clickbait er tingen disse dager
Null
26.11.2021 kl 16:37 2052

s&p 500 1,8% Dow 2,43% nasdaq 1,49%

Ikke ille det ver lukking av OSE som er nde 3,2% etter en start ned mot -5% i dag

god helg

Det “nye” Corona udbrud kan muligvis holde renterne lidt i ro nu. Det er positivt for aktiemarkedet. Og de corona udbrud vil blive ved med at komme…
Riggsjef
26.11.2021 kl 16:47 2012

Jeg tømte meg faktisk for alt nå(hadde bare noen få aksjer igjen i dag), og tok heller en liten hedge i oljepris bull. Da det er mot oljeselskaper jeg har vært eksponert. Rakner alt nå så er det ok jeg taper ikke på det. Rakner det ikke vil jeg tjene gode penger om oljen stiger igjen. Hvordan er det mulig at oljeprisen faller mer enn 10 %, på en dag ? Er dette Armagedon. Jeg ventet på en koreksjon, men dette ser da helt vilt ut. AS Norge går ikke godt om dette fortsetter, det er sikkert. Det med viruset synes jeg er overdrevet det er verre med Evergrande og Gjeldstaket i USA. Børsene i USA er da forbausende lite ned!

Noe som kan forklare dette med oljeprisen ? USA og JApan slipper å åpne lagrene ser det ut til, nå kan de kjøpe mer!
Er glad jeg ikke sitter tungt her nå, ser ut som jeg gikk ut for tidlig av bearx12, men jaja. Sover i det minste godt uansett hva som skjer.

Voi Voi : "«Fryktindeksen» Vix stiger 44,94 prosent til 26,93 poeng i 10.30-tiden. Det er det største hoppet for indeksen siden januar. "

https://aksjelive.e24.no/article/8QxjRA
Redigert 26.11.2021 kl 17:12 Du må logge inn for å svare