Kommende krakk!


Hvis man ser på hva som skjedde i 2007 til 2009 og bruker det som en mal til hva vi kan ha i vente foran oss nå, så kan det nok være lurt å være forsiktig frem mot nyttår. Nå er det bare dager igjen til vi får svar på åssen det kommer til å gå med "Evergrande`s bond payment" og markedet rundt dette!

Spennende tider ;)
undrende
26.11.2021 kl 17:38 4888

Fallet over dammen tiltar, foreløpig
Olja ned over 10% ja, det er voldsomt på en dag.

Olje falt ut i underkant av trenden som har dannet seg etter corona kom. Det er vel i seg selv ganske så ille teknisk sett, så får vi se hvor den finner støtte etter hvert.

VIX`en tar helt av også nå. Godt over 50% opp!
Hanveg
26.11.2021 kl 19:18 4767

Jeg sitter med mye bl.a Kahoot, håper dem kommer seg :)
Har en god slump softox også

Er nok lurt å avvente og se åssen kommende uke utvikler seg. Nå lyser alle røde lys i markedene og ingen kan vel si sikkert åssen dette vil bli.

Fra min side av bordet så ser ikke dette helt bra ut. Hva er det som skal klare å løfte markedene igjen nå? Når det gjelder motsatt vei så er listen lang.

Er lærerikt i allefall ;)
Mado
27.11.2021 kl 21:35 4178

Omikron har ennå ikke drept noen og ikke helt klart at vaksinene ikke virker mot den, derfor mener jeg at dette mye overdriving her olein falt 10$ på en dag.
Det er flyene flyr, fotballbanene er fylt av folk.
Uansett virus problemet er en periode og forsvinner, men de utålmodige som vanlig gir aksjene sine billig til de tålmodige og rike.Blir jaffal eit stup til uka både børs og olje. Iran oå banen snart med masse olje, garantert. Mere nedstenging🙈
freetexx
28.11.2021 kl 17:22 3881

Du er ikke god...

Tja, jeg husker fortsatt den super oppgangen midt i pandemien (etter en sikkerlig nedgang selvfølgelig). Her må bare følge med før børsen skal opp igjen :) Oljeprisen går ned, med den er fortsatt høyere enn det den var før pandemien.
freetexx
28.11.2021 kl 17:44 3883

Jeg er ikke noen krakk nisse, men nå ser ting virkelig stygt ut. Energikrise som gir strømpriser et løft uten sidestykke. Gass prisene som flyr til himmels gjør at det ikke blir mulig å bruke gjødsel. Dette vil sende matvareprisene til himmels og hungersnød vil komme for fult. Inflasjonen går i taket.. Alt taler for en skikkelig kollaps krydret med covid. Verden har aldri i nyere tid opplevd en slik pakke som nå

Lurer på hvor lang tid det tar før europeiske politikere skjønner at en ikke kommer utenom atomkraft. Finland har skjønt det, USA og Bill Gates har skjønt det. Atomkraft må til for å balansere energietterspørselen. Så kan en heller supplere med vind, sol og vannkraft. Vi i Norge hadde klart oss fint på vannkraft.
4 generasjons atomkraftverk er svaret. Thorium.

Det er sikkert teknisk mulig 50 år frem i tid. Men på kort sikt må du ha vind og sol i tillegg.

En artikkel fra 2018 beskriver det som skjer nå, men INGEN tar ansvar.

"7. Frykten for høyere strømpriser
Et viktig argument fra fagbevegelsen er frykten for at energisamarbeidet vil føre til dyrere strøm . Frykten er blant annet at ACER skal pålegge Norge å bygge flere strømkabler til utlandet, som i sin tur vil føre til høyere strømpriser.

Dersom dette skulle skje, vil norsk kraftkrevende industri miste noe av konkurransefortrinnet i form av billig strøm, noe fagbevegelsen frykter vil kunne føre til nedbemanninger. Det er riktig at flere kraftkabler til utlandet vil gi høyere strømregning , men det har ikke noe med ACER å gjøre.

Norsk kraft er billig å produsere, og flere strømkabler gjør det mulig å selge mer av strømmen til utlandet. Dermed blir det mindre vann i de norske magasinene, som igjen fører til høyere strømpriser. Kraftselskapene, som hovedsakelig eies av staten, vil tjene penger på dette. Men strømregningen blir høyere . Norge har fra før flere kraftkabler til utlandet, og beregninger viser at disse har ført til høyere strømpriser .

Olje- og energiminister Terje Søviknes avviser at kraftsamarbeidet vil føre til vesentlig høyere strømpriser.

Han erkjenner at EU og Norge ikke alltid vil ha sammenfallende interesser på energiområdet, men mener ikke dette er et godt argument for at Norge skal stå utenfor samarbeidet.

Direktør Per Sanderud for Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener det er «snodig» å frykte høyere strømpriser som følge av norsk medlemskap i ACER. Til Klassekampen sier han at strømprisene ikke har noe med ACER å gjøre.

– ACER er en organisasjon vi gjerne vil være med i for å påvirke framtidig regelverk, som vi uansett får gjennom EØS-avtalen. Det er ikke vanskeligere enn det."

LINK:

https://www.tu.no/artikler/faktisk-no-11-ting-du-ma-vite-om-acer-og-eus-tredje-energimarkedspakke/432893
Redigert 28.11.2021 kl 18:16 Du må logge inn for å svare

Bare å gjøre seg klar for en ny uke med ekstra mye spenning. Så får vi se åssen det starter i morgen! Kan bli mye svingninger vil jeg tro ;)
Redigert 28.11.2021 kl 22:20 Du må logge inn for å svare
JPM
29.11.2021 kl 07:27 3510

Eurostocks futures opp 1.65%. Us futures kraftig opp.

Kan vel ha noe å gjøre med at dem er lastet med mye investeringer i markedene og gjerne vil skape et inntrykk av at dem har kontroll.

For meg ser dette ikke særlig bra ut, men hva vet vel jeg ;) Syns bare det logisk sett ser veldig skjørt ut og at man skal være forsiktig...........

Noen som føler seg positiv til markedene nå?

Ein korreksjon i markedet vil komme. Slik er det. Det går opp og ned.

Men å skrive her kvar gong pila peiker nedover blir berre dumt. Det kunststykket presterte du å gjera igår også sjølv om nesten alt gikk kraftig opp.

Krakk kan komme. Eg og du kan dø i morgon og verden kan gå under neste veke. Eg også trur markedet kan falle opp mot 10% før den sannsynligvis dunder oppover igjen som ein nyttårsrakett.
Men ja, det er urolige tider og eg har sjølv solgt meg litt ut

NB! 12. Oktober laga du denne tråden og etter det så har S&P 500 og alle de andre store børsene steget jemnt og trutt. Faktisk så mykje som 10% på mykje. Så, om fallet kjem på rundt 10% så vil det fortsatt vera innafor sidan du oppretta denna tråden.
Redigert 30.11.2021 kl 08:30 Du må logge inn for å svare

Skjønner det er mer morsomt å lese innlegg når alt går opp ;)

Men jeg kan godt ta imot den frustrasjonen som er nå hvis det hjelper. Men du kan vel ikke si at jeg bommer med det jeg har skrevet? Eller?
omans
30.11.2021 kl 12:20 3200

Tråden er falitt inntil et krakk er et faktum, inntil det skjer blir det en spekulasjon om en evt kommende hendelse.
Men om man starter en tråd med en visshet om at historisk sett skjer såkalte krakk noen ganger ila 100 år, så blir det rett til slutt.
En hadde 1987, man hadde dot.com starten av 2000, finanskrisa 2008-09, og 2020 pandemic/oljekrise. Det er 4stk på 40 år, nå er det 1-2 år siden nærmeste og 2 stk på 11-12 år. En korreksjon eller kraftig korreksjon skjer oftere, noen sier 1-2g pr år, men i det siste sjeldnere.

Fortsatt er det 2020 pandemic krisa som ikke er over, derfor er et krakk usannsynlig, en korreksjon er mer sannsynlig, ut fra historisk perspektiv og hva som er naturlig nå. Men ingen vet om det kommer opp noe fremover, av negativ global karakter som kan virke inn, det er sånn risikoen er.
Redigert 30.11.2021 kl 12:26 Du må logge inn for å svare

Skjønner hva du skriver, men det er faren for hva som kan skje jeg prøver å formidle ;)
tuja
30.11.2021 kl 17:29 3049

Fra FED`s testimony i dag:

Tuesday’s testimony in front of the Senate Banking Committee as a part of the CARES act, Powell said that risk of persistent inflation has risen and said that the central bank may need to speed up its reduction of asset-purchases, which could set the table for faster interest-rate increases by the Fed, potentially bearish for risky assets in the short term.
omans
30.11.2021 kl 19:38 2948

Ja, ingen ønsker jo noe slik som Krakk forsåvidt, pga det betyr jo dårlige tider for folk og befolkningen generelt.
Nå er det dette muterte viruset igjen, og får bare håpe at befolkninger ikke blir rammet så hardt. Det har ikke vært lett for alle, og nye restriksjoner setter igjen begrensninger på folks liv. Det tar på for unge og gamle, men nå er man iallefall kommet lengre, og dødelighet lavere.
Så blir det å finne nye tilpasninger, også en tredje dose for fler og fler kommer. Også burde verdens rike land gå mer sammen om å støtte de fattigere landene med vaksine i raskere tempo om mulig, det vil være det beste for kloden. Så kan de som ypper til krig snart starte med forsoning, ikke oppføre seg som små unger.
En hel KGB stat som Russland er furten, pga Ukraina vil nærme seg mer Europa, så de sender alle sine tropper til grensa for å øve, noe andre kan tolke som opptakt til krig.
Redigert 30.11.2021 kl 19:40 Du må logge inn for å svare
omans
30.11.2021 kl 22:31 2826

Mener du at dette er et krakk, eller klarer du ikke se på det som pullback/korreksjon?

Jo lavere kurser er jo bedre ser det ut forsåvidt, pga det blir rimeligere å kjøpe.
Idag kjøpte jeg et produkt i butikken til 50% rabatt, og det var et meget godt produkt.
Det gjelder å gripe sjansene mens de er der, for i neste uke vil nok ikke det tilbudet på produktet være der lengre....

Nei det er ikke et krakk ;)

Er vel et ustabilt marked på børsene jeg tror mest på før nyttår. Et eventuelt krakk kommer kanskje neste år.

Men det er godt å sitte utenfor akkurat nå ;)


Se på oljen!!!!!!!!!
omans
02.12.2021 kl 18:10 2338

Ja, godt å se at bunnen ble satt. Må nok vente på litt bekreftelse ukeslutt i morgen, men det ser pent ut så langt. Et realt long legged doji stick. (Dragon-Fly)
Redigert 02.12.2021 kl 19:09 Du må logge inn for å svare

Om bunnen er satt vet jeg nok ikke...

Vi får nå se åssen markedene reagerer fremover nå. Får meg er det helt uaktuelt å sitte nettene over i markedet, så her blir det bare trading hver enkelte dager fremover. Fin dag i dag da;)
Tazz
02.12.2021 kl 22:44 2167

Det samme gjør jeg👍 Det er egentlig lettere å tjene penger under korreksjoner med trading. Veksle mellom Bull og Bear produkter. Har vært en god uke. Kunsten er å gi seg mens leken er god. Har funnet ut at jeg må ha et snev av spillegalskap🤔

Sover godt om natta i allefall når man gjør det slik ;)

Vix`en passerer 20% opp nå ;)

Ser stygt ut makro nå.