Hvor kan jeg kjøpe aksjer billig i Norge?


Mulig dette ikke er rette plassen å spørre om noe slik, men er det noen som kan hjelpe meg forstå hvorfor det er så dyrt å kjøpe aksjer i Norge?

Bor i utlandet hvor jeg har brukt Robinhood sin platform. De krever ingen kurtasje når jeg handler aksjene mine, men jeg får heller ikke kjøpt energiaksjer som kun er notert på Oslo Børs. Prøvde å kjøpe noe gjennom banken min (sbanken), og de skal ha 50 kr per kjøp! Noe som er altfor mye for en småinvestor som meg selv.

Finnes det noen billigere meglere i Norge for oss som kjøper aksjer i små kvanta?

Jeg bruker Nordea for småkjøp:)

Takk for tipset. Ser de krever "0,04% av kjøpsbeløpet", med en min. kurtasje på 1 krone og maks kurtasje på 99 kroner. Så hvis jeg skal treffe maksbeløpet bør det vel være snakk om å kjøpe aksjer for nesten 250.000 kroner hvis mattekunnskapene mine stemmer (99/0.0004). Det er i såfall sinnsykt mye billigere enn sbanken og et par av de andre jeg har sett på.

Enig med kaisovski - Nordea er et fint sted å begynne. Smartepenger har en oversikt her du kan bruke: https://www.smartepenger.no/markedsoversikter/2072-prisoversikt-aksjemeglere-pa-nett. Ser ut som at Nordea er desidert billigst.

Ellers finnes det europeiske meglere du kan kjøpe aksjer gjennom. Står mer om det her: https://itavisen.no/hvordan-kj%C3%B8pe-aksjer/. Har brukt en av disse selv tidligere. Enda aksjetilbudet deres er "gratis" med et bra utvalg, så koster det skjorta hvis du skal kjøpe andre ting. Sånn som krypto, råvarer eller forex. Hvis du bare skal kjøpe norske aksjer ville jeg brukt en norsk megler.