Ola Borten Moe ble dessverre ikke olje og energi minister


Veldig skuffende å lese at han bare skal bli forsknings og høyere utdannings minister. At han gidder å ta til takke med en slik post er merkelig. Han burde selvfølgelig ha vært olje og energi minister, det er et fagfelt han kan godt og kunne gjort en god jobb i. Nå kan det hende de som vil ha letestopp og nedbygging av næringen får lite motstand fra departementet.

Marit Mjøs Persen, hvem er det?
Redigert 13.10.2021 kl 20:31 Du må logge inn for å svare
xjack
13.10.2021 kl 20:51 465

Mange skuffelser her i salaten. Klart de vil nøytralisere ham. Han får, ironisk nok, oppgaven med å avvikle all oljerelatert utdanning utover videregående skoles nivå.
På den annen side kan det nok tenkes at han ville oppleve å komme i konflikt med egne interesser i egenskap av minister for olje og energi.
Vel, ellers får vi bare avvente til skatteskruen skrues ordentlig til. I første omgang er det skatteverdifastsettelsen på aksjer som skal tilbake på 2016-nivå. Morsomt med en regjering som kaller seg fremtidsrettet! Overraskelser og tullepolitikk vil dukke opp på løpende bånd!
bravi
13.10.2021 kl 21:21 407

Ja det er grunn til å tro at dette med konflikt i forhold til egne interesser har blitt brukt mot han fra Ap (og kanskje også venstresiden i Sp) Mener at Borten Moe selv har gitt seg for lett på denne saken, burde vært mulig å presse igjennom hvis han hadde satt hardt mot hardt, han representerer kanskje over 50% av Sp, dvs. den borgerlige delen av partiet. Ser vi på tidligere fiskeri ministere med eierinteresser i næringen og Tangen som sjef i oljefondet er det mulig å få til mye hvis man legger trykk på saken.