Noen som har fyr ?

Slettet bruker
RECSI 19.10.2021 kl 03:06 2844

Bare lyst til å vise et par ting her :

Magnus Rudi Bendixen, skrev dette på REC sine Faceside !

100% utnyttelse av ML med dagens spotpris. PE 15. Ville gitt en aksjekurs på ca 170kr. Uten å ta med Butte eller Yulin.
Skulle man gitt Rec samme PE som Wacker ville det vært 225kr aksjen, med bare ML. Legg på Butte og potensielt Yulin, 300kr?
Veldig blue sky, men med dagens spotpris hadde nok fair price vært nærmere 200kr enn 14kr. OM ML var i drift selvsagt.

E24 : https://e24.no/boers-og-finans/i/Jxv2R7/rec-silicon-betaler-95-millioner-kroner-i-forlik-med-nordea

Bybonden ( håper FA får vridd dette til noe negativt da, ettersom trygda kommer i dag, he he )
Redigert 19.10.2021 kl 03:10 Du må logge inn for å svare
Ta invest
19.10.2021 kl 08:40 2308

Bør stige på dette, siden det er ein usikkerhet som blir borte.
Slettet bruker
20.10.2021 kl 04:24 1476

Ikke helt blodfersk men føler meg forpliktet til å dele denne artikkelen av vår REC.venn på Face.

Troy Andreas Wigestrand
Solarindustrien består av en verdikjede, EV batteriteknologiske produkter en annen. Fra silikon til PolySi/MonoSi til ingot/wafer til cells til modules til installations. Det som REC produserer i dag er tilgangelig i markedet om 6-12 måneder. Installasjoner per år måler forbruket av polysilikon.
Polysilikon-industrien differeferensierer mellom PolySi og MonoSi fremover. Det betyr at det blir mindre behov for 6-8N og mer behov for 9-11N som nærmest standardkrav i markedet. Moduleffekten øker fra omlag 17 % til 19-21 %. En modul har omtrentlig levetid på 25 år avhengig av ulike faktorer. Det innebærer at om noen år vil vi oppleve at modulparker skal erstatte sine eksisterende moduler med nye moduler. Dette vil skje raskere om effekten på gamle moduler er dårlig vs. effekten man vil få med nye moduler. På lang sikt bør man installere de beste modulene også ut i fra kostnadsperspektiv selv om de er dyrere i innkjøp. Vi kan om noen år da regne med en boom på toppen av nyinstallasjoner på erstatning av eksisterende installasjoner ikke for å snakke om batterimoduliseringer og anodetilsetninger på silisium og nanosilicon.
For polysilikon har mange kunder handlet på langtidskontrakter. De har kanskje i tillegg handlet i spotmarkedet. De har bygget inventories og videresolgt polysilikon til spotmarkedet i perioder. Noen ganger med tap og andre ganger med gevinst. Slike kontraktskunder må ta et volum i løpet av kontrakten for å ikke havne i mislighold. Når kontraktene utløper og deres inventories bedre reguleres med billigere innkjøp i spotmarkedet, så vil en del av salg av polysilikon fra tredjeparter i spotmarkedet forsvinne.
REC er den største aktøren i spotmarkedet med den laveste prisen på et globalt perspektiv. Et marked som blir mer rettet mot spotmarkedet vil da komme rett til REC foruten G14, OneD, Meyer og evt Sila N men i en helt annet segementert marked. REC er i dag fult tilpasset spotmarkedet og har best konkurranseevne (ref Butte) . Aktører som har tjent godt på langtidskontrakter frem til nå, sliter med overgangen til dagens prisnivåer.
Markedstendensen nå er økt salg av MonoSi-moduler som øker behovet for 9-11N.
REC er i perfekt posisjon for økt bruk av MonoSi som det nå oppgraderes med.
Journalistspalten viser også at folk forbinder REC med ML, mens Butte bør vektlegges kanskje mer om ikke like hensynstatt som Moses Lake. Kanskje bør dere være mer opptatt av SiH₄ versus polysilikon. REC er verdens største produsent av dette. REC har nær monopol på SiH₄ og patentert FBR-teknologi. REC ville også genere nok cash utover og greit klare å refinansiere i form av en 5-årig obligasjon fra innvilgelsen 2018 - så dette ser virkelig ut til å gå i boks. Merk at REC hele tiden tilstrekkelig har nevnt at dem regner med å ha nok cash med refinansieringen til å dekke eventuelle skattekrav som potensielt kan medføres/tilsettes igjennom kontantsstrømmen.
Når idenminfication og skattekrav nå har kommet til en avslutning vil det også fjerne kreditortvil på selskapets fordringsside. REC har tatt med betaling av indemnification i sin kontantflyt-oversikt så denne kan vi allerede anse som dekket. Man står igjen med kun BOND2023 som eneste fordring når de øvrige tre fordringene har forfalt og blitt avgjort herunder (Forlik) igjennom tilsettende fremoverlente forhandlinger mellom Nordea og Aker sine toppbesetninger. Nå som skattekravet går i favør av REC har vi brått 55 MUSD til overs til å bruke på f.eks. FBR-B ekspansjon ved ML, til orientering er alle finansielle og regulatoriske krav/fordringer allerede på bok, også mm. som et reversert lønnskrav til banken. Grove er nå inne med ytterligere +- 700.000 aksjer via ØRN holding AS. Å nå ha Grove tilbake på eiersiden kommer selvsagt ikke som et sjokk, og han vet like lite som den "vanlige" mannen i gata. Innretningen ved Inngangstidspunktet er nok henholdsvis gunstig men han hadde uansett vært bedre posisjonert dersom han hadde utelatt salget og forholdt seg til det som i første omgang var den tiltenkte planen som Investor i REC, men når det kommer til innsidenyheter o.l samt ryktespekulativer er dette bare vas.
Han kjøper når REC innenfor dette kvartalet skal evaluere gjenåpningen, samt G14s massive gjennombrudd med den velutøvde testoperasjonen med anodelisensieringen til SCC55 av Farasis Energy som ekstern distrubitør, da også byggestart av fabrikken i ML nå er igangsatt iht G14s regi og MB/Daimler skal kommersialisere silisiumsanodene.
(Vi får nok også av stor sannsynlighet en prosessoppdatering av byggeprogresjonen og avtalene som går innunder leveringsvolumer, produksjonsoppstart og volumsmengdene som G14 vil kunne trenge iht eventuelle kontraktsinngåelser, innvilgelser og intensjonsforhandlingene med Farasis og Inobat etc hovedsaklig tilknyttet den vesentlige etterspørselen som allerede foreligger til de fremtidige produksjonslinjene. produksjonskapasiteten BAM fabrikken i Woodinville er ikke nok til å dekke de volumsstørrelsene som allerede er prospektert. På den andre siden skal også OneD optimalisere og betraktelig bygge ut kapasitetene til sinanodepilotproduksjonene når Sinanodene også skal kommersialiseres i stor skala formodning til ekstrem masseproduksjon til fremtidens etterspørsel fra både OneD og G14, her er det uansett nok til hver av en anodeprodusent/aktør til å kunne oppskalere produksjonsdrift, lønnsomhet og fremdrift fa teknologistandpunkt. Produksjonskapasiteten ved pilotanleggene til Sinanode ligger på 300000 kg, da med 20% silisium og 80% grafitt anodemateriale gir en energilagringskapasitet på 1 GWh i litium, når grafittmengden skal kuttes og reduseres må også mengden silisiumpartikler øke eksponentielt, det er da det blir spennende, og fabrikkenes byggeprosesser nå er pågående.

Bybonden ( kommer det en melding før eller etter børstid i dag, det er vel spørsmålet vi venter på ! )
Slettet bruker
20.10.2021 kl 11:55 991

Ny link folkens, dette er drama i minst to akter :

Jan Erik Parr
Spot on fra TDN dette - så bare å krysse fingrene og satse på velvillig politikk fra kongressen 🙈🤑. Skummelt når det meste er politisk 😱. Men dette må jo gå veien! For har USA noe valg egentlig?
Synes ellers at "gnål" fra svært mange i dag må bety at man ikke er realistisk, ikke hører hva REC ledelsen sier, eller til sist - ikke forstår engelsk... Tålmodighet og realisme folkens!!
To magiske datoer er, 31.10 og 20.12.2021, Tålmodighet og realisme folkens
så hold ut!!
Oslo (Infront TDN Direkt): I de aller fleste tilfeller er etterspørselen høyere enn Recs muligheter til å fylle den, men selskapet trenger at det regulatoriske landskapet i USA forandrer seg før de kan gjøre nødvendige investeringer og "speede opp" produksjonen.
Det sier konsernsjef i Rec Silicon, Tore Torvund, i forbindelse med kvartalspresentasjonen til selskapet onsdag.
Det er en generell trend mot høyere polysilisiumpriser, hvilket både er drevet av høyere priser på innsatsfaktorer – men også et stramt marked. På kort sikt ventes imidlertid en videre tilstramming av polysilisummarkedet og høyere priser.
–PV-prisene kommer aldri ned i 10 dollar pr kilo igjen, det er jeg sikker på, sier han, og peker på det underliggende sentimentet for fornybare energikilder – i tillegg til at prisene for polysilisium til bruk i solpanel økte betraktelig dette kvartalet.
Det ventes dessuten at FBR-løsningen (Fluidized Bed Reactor) vil være svært konkurransedyktig i tiden fremover grunnet dets relativt lave energikonsum, sier Torvund.
Samtidig utdypes det under presentasjonen at det svakere ebitda-resultatet dette kvartalet sammenlignet med forrige kvartal kan tilskrives høye energipriser, logistikkutfordringer og noen utfordringer i forbindelse med produksjonen. Spesielt shipping av halvledere har vært problematisk.
–Vi håper på at logistikkutfordringene vil løses opp snarlig. Det er ikke "farlig" å frakte halvledere, og flaskehalsene vil trolig løses opp fortere for slike produkter sammenlignet med for eksempel gass-segmentet, mener Torvund.
Rec Silicon håper på å kunne gjenoppstarte produksjonsanlegget Moses Lake innen 2023, men det vil ifølge selskapet kun være mulig dersom selskapet oppnår en ikke-kinesisk verdikjede for solar – hvilket igjen avhenger av at det regulatoriske landskapet i USA forandrer seg.
–Det står og faller på hva myndighetene i USA vil bestemme seg for til slutt både når det gjelder inkludering av solarprosjeker i infrastrukturpakken og beslutninger rundt skattefradrag. Selv om det er mange optimistiske syn, vil vi ikke gjøre investeringsbeslutninger før vi vet utfallet av dette, sier Torvund og peker på at det er uaktuelt å fortsette å levere primært til Kina ettersom det geopolitiske landskapet i landet fortsetter å være svært usikkert.
–Vi trenger en langsiktig løsning som ikke inkluderer Kina, sier Torvund og utdyper under Q&A-sesjonen at det er mye usikkerhet rundt timing og utfall av beslutningene som skal tas av myndighetene i USA.
Videre forteller Torvund at Rec Silicon fortsatt forhandler med flere silisium anode-selskaper for å tilby silisiumanodebatteriteknologi, men at selskapet nå har lagt inn i potensielle kontrakter at de trenger forskuddsbetaling for å inngå en langsiktig avtale grunnet usikkerheten i segmentet.
–Grunnen til at vi har lagt inn et slikt krav er at dette er et usikkert segment, og uten finansiell forpliktelse fra selskapene vil ikke dette være aktuelt for oss, sier Torvund.
Selskapet har like fullt bestemt at det skal ekspandere distribusjonskapasiteten og øke satsingen på Float Zone polysilisium-produktene som foretrekkes i "grønne produkter", nettopp fordi makrotrendene her er tydelige.
Mari Nøvik mn@tdndirekt.com Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 71


Bybonden....sliter med å henge med i svingene her ....